Startsidan

Skänker en tanke

Jag tänkte tillägna detta inlägg till en vän som för en vecka sedan gick bort. Min före detta bonussyster dog under natten till vår nationaldag, bara 21 år gammal. Jag kan inte tänka mig hur hennes familj måste känna sig nu och jag skänker många tankar till de som är kvar.


Såklart måste inlägget kompletteras med en mycket berörande och passande sång.


Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.

När vi växte upp, lekte livet,
vi var evighetens hopp.
Det var helt självklart att vår
framtid skulle bli,
oförbrukat fri.

Somrar svepte fram,
jorden värmde våra fötter där vi sprang
Rågen gungade, och gräset växte grönt.
Hela livet var så skönt.

Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.

Frusna på en strand,
Flög vi med drakar medans
tiden flöt iland.
Vi var barn som ingen ondska kunde nå
himlen var så blå

Nu tar molnen mark.
Jag var förblindad av att solen sken så stark.
Men mina ögon kommer alltid le mot dig.
Kan det begäras mer av mig.

Himlen är oskyldigt blå,
djupaste hav likaså.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat, oss in i en vrå.
Är himlen så oskyldigt blå


Matschema: Ipren, Penicillin och en massa smoothies



Bildkälla

Motherf*cking aptandvärk :P Jag tog det stora steget och bokade tid hos tandläkaren igår. Jag fick tid samma dag. Jag har inte varit hos tandis på minst 2 år faktiskt :P Jag har inte velat offra mina körkortspengar på tänder som alltid har skött sig. Det största "ingrepp" i tandväg jag har fått är när tandläkarna har plockat bort tandsten.

Nu i ca 1-2 år har jag dock haft en visdomstand som har jobbat sig uppåt, mer eller mindre smärtsamt. Jag har hela tiden sagt att inget ska göras förrän jag har fått mitt körkort. Då kan jag, om det finns några ören kvar, betala för en tandläkartid. Tyvärr fick jag igår gå mot denna pricip och alltså boka en akuttid. :P I en vecka har jag haft mer besvär än vanligt med tanden och igår morse hade jag mkt smärta och svullet tandkött. Jag hade inte fått någon sömn i heller denna natt.

Väl hos tandis var det spolning kring visdomstanden som gällde. Lite koksaltlösning och lite Corsodyl (munhålegel). Före besöket kan jag väl säga i efterhand att jag inte hade så ont för jag har nog aldrig känt smärta förrän efteråt och än idag, dagen efter. Jag kan ärligt säga att jag stortjöt väl hemkommen, vilket inte är vanligt. Jag tycker det är märkligt för själva spolningen kändes knappt men det måste ha varit för att hon hade varit nere och rotat i mitt ömma tandkött :P Hur f*n ska det gå när tanden väl dras ut om det blir aktuellt?? Har jag inte högre smärtgräns än så gällande tänder?

Det var väl en kombination av extrem tandvärk och huvudvärk samt att högra halsmandeln (samma sida som tanden) också hade svullnat upp enormt samt att högra örat värkte. Jag tar en massa Ipren nu (och några ggr har jag istället tagit två panodilbrus för att öka styrkan) och jag ska ta penicillin tre gånger om dagen. Och borsta området med mycket Corsodyl. Men suck, två dygn har snart gått och det känns som att allt svullnar upp mer och mer. Idag kan jag inte äta en jordgubbe då jag inte kan gapa tillräckligt. Och jag kan inte svälja ordentligt utan att det gör ont för jag kan inte stänga munnen helt (vilket inte gick igår heller). Att äta fast föda är omöjligt. Jag dricker en massa smoothie och äter Risifrutti. Dumma dumma svullnad och infektion!

Så här upplevdes tanden innan tandköttet svullnade upp helt. Som att den växte ut i kinden istället för "fram eller bakåt". Retardish teckning gjord i Photoshop x) Det gråa till vänster är också en visdomstand. Den hade jag egentligen oroat mig mer för då den verkar växa "utåt" men den känns än så länge inte.


Ordning och reda igen :)

Igår blev det förresten storstädning i sovrummet! Nu kan jag äntligen hitta mina böcker i bokhyllan x) Just saying ;D

Det har blivit en massa foto-och tecknarböcker med åren :P Jag tror att jag ska ta mig an vanliga skönlitterära böcker i sommar :) Kurslitteratur kan gärna ligga kvar på hyllan ett bra tag :P Fast den är förstås redan läst... But still :)

 

Ett Givande program?

Härligt! Två timmars träning ^^) Min rutin har brytits lite de två senaste veckorna men nu med all ledighet får jag försöka skärpa mig ;) Det blev iaf 40 min cykling, 50 min skogspromenad och 30 min styrketräning x) Feels gooood!




Jao, nu är det dags att bestämma sig. Är detta program (Visuell Kommunikation) något att fortsätta med? Nu har jag gått två terminer. Det känns förjävligt att inte kunna "stadga" mig utbildningsmässigt! Känner mig för gammal för att ha tid och råd till tvivel :P När jag gick de enskilda fotokurserna trivdes jag verkligen som fisken i havet och jag fick mersmak för det. Det var nog det bästa året än så länge ;) Dessutom var det kurserna som bidrog mycket till att jag blev bli fri från min sjukskrivning. Att skolan skapade ett helt nytt program inom detta område samtidigt som jag blev klar kändes som ödet x) Tyvärr är det kanske less is more i mitt fall :P Eller om programmet hade varit med fokuserat på att få ut eleverna på arbetsmarknaden... 

Med detta program är det egentligen bara en sak som klämmer, men den är förvisso den mest väsentliga. Det är jobbfrågan. Finns det jobbmöjligheter och blir man egentligen något av det? Eftersom att detta är ett alldeles nytt program så finns det inte någon statistik eller liknande att utgå från... På programmets sida på nätet kan man läsa mycket lockade saker som att man ska kunna jobba med PR och på reklambyråer och liknande men det verkar i praktiken som att man oavsett måste plugga något extra för att bli behörig. Detta känner jag inte alls för och jag vet inte om jag har CSN för det. Jag hade intrycket att man skulle bli något efter programmet. 

För övrigt funkar det mesta, t.ex med lärare, klassen och pendling etc. Det är heller inga problem att få betygen, nästan för lätt till och med. Jag hade inte haft några tvivel att fortsätta om det inte hade varit för hur programmet gynnar mig i det stora hela och hur min tillgång till CSN påverkas. Än så länge har jag redan använt mig av 3 terminers CSN-bidrag och jag tror att man har 10 terminer till godo, alltså 5 år. Jag blir aldrig riktigt säker på vad som gäller. Oavsett så kommer jag att bli av med för många terminer om jag går klart programmet. Då kan jag inte plugga något annat om det skulle visa sig att det inte finns några jobbmöjligheter eller om jag hittar ett mer passande program.


Bildkälla


Det var ju tänkt att jag skulle gå djurvårdarprogrammet uppe i Dingle men eftersom det var hemkommunen som skulle stå för bekostnaden och att syon här hemma inte ansåg mig som en lämplig kandidat fick det läggas på hyllan. Hennes argument var att jag inte har jobbat med djur tidigare (nevermind att jag alltid har levt med djur etc etc), jag hade inga tillräckligt starka argument för att jag verkligen ville gå utbildningen, varit sjukskriven under minst 1 år samt har tidigare hoppat av en utbildning (vilket berodde på det förra)... Så ja, det var retligt :P Jag hoppas på att det kommer en likadan utbildning men som är CSN-berättigad så att man inte styrs av kommunen... Jag är ju ute efter smådjur eller större mer exotiska djur. Häst och lantdjur är inte det område jag är intresserad av även om det hade varit något. Jag har aldrig varit en hästmänniska :P

Lite inspiration :) Ni som inte har sett klippen med lejonet Christian borde ju ta en titt :) Detta klipp är dock 45 minuter långt och är en dokumentär men det finns betydligt kortare klipp som berör :)




Men men, låååångt babbel om mig och min "utbildningsplan". Jag får komma på något annat att skriva om som inte är så självcentrerat =P