Startsidan

Ljuva fotbad

Fotbad! Känns väldigt lyxigt så här på kvällskvisten! Det är för underskattat i min värld! Lutar mig nu tillbaka... Niiiice! Ingen skola imorgon... Bara träffa terapeuten... Det var många veckor sedan!
 

Bildkälla: Här!

Mission: Finding a computer

Söker efter billiga men bra datorer...

I fredags hittade jag en annons i skolan på en dator för 1.500 som faktiskt verkar helt okej... De fyra bristerna är dock att 1- det är en Dell, 2- det är en stationär, 3- den har ett danskt Windows xp installerat, 4- det verkar inte medfölja ett tangentbord.

Fast å andra sidan så... 1- jag bryr mig knappast att det är en stationär och de brukar ju faktiskt tåla mer... Den ska vara väldigt lätt och enkel att förflytta så då kan jag åtminstone sitta i olika rum trots allt. 2- Ett danskt operativsystem... Hur svårt kan det vara?... Fast jag kan verkligen inte förstå mig på danska... :/ Hmm... jag vet inte vad prissumman för operativsystem brukar ligga kring... Om det bara hade varit på engelska så hade det inte varit några bekymmer men på danska??! Visst, jag är en skåning men bara för att man är skåning förstår man inte danska... och jag är inte bra på skånska... 3- ett tangentbord är inte svårt att fixa...







Några övriga datorer som jag har hittat lite överallt, typ på Prisjakt och Komplett
HP 110-3112EO
2.495



ASUS Eee Seashell 1001PX 10,1" Blå
2.295 kr

HP Compaq Presario CQ56-110 15.6" HD LED
2.990 kr




Hittat

Min far och jag hittade en bild på mig från 2005 igår på hans externa hårddisk x) Haha, detta var såå länge sen alltså!


Nu blir det lite Melodifestivalen och kladdkaka med syrran :) Jag har inga höga förväntningar på att där är några bra låtar men det är trevligt att sitta och kritisera x)

Jag går härmed i ide

Okej, jag ska inte böla ner stället nu x) Men jag är så mother f*cking trött på mig själv just nu!! I need a break x)

Jag var hemma hos min far idag för att ta en titt på en laptop som han inte använder. Jag hade frågat om vi kunde ta lite kaffe till (jag hade ett sådant här-------> stort behov av kaffe x) Efter ett tag vid en av hans datorer, tror ni inte att jag vältar min j*drans mugg med kaffe över tangentbordet!! IGEN!!! Detta var andra gången denna vecka! Jag sitter i princip alltid med något i en mugg bredvid datorn på kvällskvisten (och alla andra stunder på dagen) och jag har aldrig spillt. Nu helt plötsligt ska jag inte spilla och förstöra en dator utan minsann två!! Dock måste jag väl påpeka att Uffes (min far) dator var stationär och allt funkar fortfarande som det ska (antagligen tills tangenterna blir tröga).

Nu sitter jag iaf med dagens middag (kl. 21.00) och ska minsann inte dricka mer kaffe eller te idag! Det får bli lite avkopplande NCIS och en semla till det.

Jag tackar förresten vännen Elin för en trevlig tur i stan idag. För min del blev det några roliga fynd från en second hand-butik ^^) Orkar inte nämna några nu... Somnar på tangentbordet istället x)




Moonraker ikväll!



Skola om en timme :D

James Bond ikväll förresten - Moonraker!! :D

Thanks :)

Nej, vad trevligt :D Häromdagen fick jag en fin kommentar på bloggen ^^) Fler av dessa vore inte fel ;D

Vad trevlig dina poster verkar vara! kommer definitivt läsa dina inlägg igen! =) Hoppas du har en trevlig vardag =P

Dagens boklus :D

Jag stack in om biblioteket på skolan idag för jag har haft ett litet sug efter nya böcker. Mmm, jag fick med mig en liten hög ^^) Alla om konsthistoria och fotografi :D Vissa har jag läst tidigare men de fick följa med hem ändå. Några är dessutom på svenska så det skadar ju inte att läsa om! Efter ett tag fick jag köra med mantrat: ta avstånd, distans!". Haha, bara man går in på ett bibliotek kommer man hem med på toook för många böcker än vad man bör :P Men iih, nu har jag lite spännande läsning framför mig!! :D Och vem vet, de kanske kan bidra något till kursen ^^)



Fr ovan:

Dachy, Marc: Dada - the revolt of Art
Ahlström, Gabriella: Ecce Homo; berättelsen om en utställning
Moholy-Nagy, László: Photographs from the J. Paul Getty Museum
Capa, Robert: Krigsfotografen; Från Nordafrika till Berlin
Burton, Johanna (edit): Cindy Sherman

Barthes, Roland: Det ljusa rummet
Sontag, Susan: Om fotografi
Bernard, Edina - Modern Art 1905 - 1945
Bradley, Fiona: Surrealismen
Barthes, Roland: Camera Lucida

Koetzle, Hans-Michael: Photo Icons; the story behind the pictures
Bourdieu, Pierre: Photography; A middle-brow Art
Adams, Robert: Why people photograph
Annika von Hausswolff in dialogue with Sara Arrhenius
Steichen, Edward: The Family of Man


Ny utställning på Format inom kort!

1 1/2 A4 sidor skrivna! :D 1 1/2 pages to go! Ja, det räcker faktiskt med 3 sidor! 3-5 har läraren sagt. Mitt mål är att nå minimum-antalet x) Om jag lyckas med detta innan fredag då ska jag fira med något extra haha x) Kanske... något chokladigt... eller kaffigt ;) Hmm, det var lääänge sedan jag gjorde en skriftlig hemtenta och det kanske märks :P

Fick precis ett mejl om en inbjudan till en utställning på Format i Malmö (5 mars-3 april). Utställningen låter riktigt intressant och det verkar aktuellt med det vi skriver om i essän (fototerapi)...

Bild av och från Aida Chehrehgoshas utställning

Bild och text hämtat här: Fotogalleriet [Format]


"Under Fotografi i fokus ställer vi ut Aida Chehrehgoshas Till mamma,pappa och mina två bröder som första gången visas i sin helhet. Vi visar även hennes videoverk med samma namn.

"Min pappa har varit stridspilot i Iran. Han är uppväxt på landet i de turkiska delarna. Hans mamma tog livet av sig när han var liten och hans styvmamma fortsatte uppfostran med slag och sparkar. Han tvingades till militärskolan i Tehran och utbildades där, långt ifrån sina föräldrar, under många år. Hela hans liv har bestått av hårdhet och frånvaro. Han ler väldigt sällan och tar sig själv på stort allvar.

Min mamma gifte sig med min pappa vid 15 års ålder och blev med barn när hon var 16. Hon var snabbt tvungen att anpassa sig till vuxenlivet. I efterhand kan man enkelt se att det inte skulle bli någon positiv relation. Pappa misshandlade min mamma i många år, både fysiskt och psykiskt, framför oss och bakom våra ryggar. Han var otrogen mot henne otaliga gånger. Hon tog ut det på sina barn.

Min uppväxt bestod av misshandel och ständig rädsla. Jag förstod inget förrän jag blev äldre och såg med egna ögon hur dåliga mina föräldrar var mot varandra. Min ilska har varit så stark att jag vid så många tillfällen velat se min pappa död. Ilskan var lika stor gentemot min mamma, mest när hon slog mig för sin egen frustrerade situation. Jag hatade dem så mycket. Men det var en mycket komplicerad ilska. Jag älskade dem också.

När jag fotograferade dem för första gången, ville jag fotografera hatet. I sex års tid har jag försökt bli vän med det. Nyligen tog jag det till en ny nivå. Jag ville utmana mig själv, mina känslor och vår relation med att iscensätta deras död, så som jag föreställde mig den när jag var yngre. Så som jag ville döda dem. Så som de förtjänade att dö. Samtidigt visualiserade jag min rädsla för att förlora dem.

Totalt motsatta känslor. Det eviga, starka hatet och det band som vi trots allt har till varandra. Jag återkommer ständigt till den ambivalensen. Jag känner skuld inför att jag tänker sådana tankar om mina egna föräldrar. Trots det, eller på grund av det, fortsätter jag att fotografera dem."


Streaming? Åsikter?

Yes, jag har kommit en bit i mitt skrivande, inte mycket men iaf något! :) Jag ska börja skriva rent på datorn nu. Det blir väl att spara både här på den stationära, på min externa hårddisk OCH på mitt usb-minne x) Precaution!

Det visas förresten ett nytt avsnitt av NCIS i USA ikväll :) Så gissa vad jag ska göra imorgon x) Hur gäller egentligen lagen när det kommer till streaming? Det är ju egentligen samma sak som att titta på Youtube (och detta är ju inte olagligt), man laddar ju inte ner några avsnitt utan det är öppet för alla att titta. Dock begår ju personen som laddar upp ett brott, blir de som kollar på streamade serier i sådana fall olagliga? Jag är faktiskt osäker här, någon som kan reda ut detta åt mig? (A)

Hur som helst så är detta sammanfattningen för kvällens avsnitt (källa: CBS.com):

Kill Screen
"The dismembered fingertips and teeth of a murdered Marine are discovered in the stolen purse of a pickpocketer, launching NCIS on a mission to find a cold-blooded killer on the next episode of NCIS."


Bildkälla: CBS.com

My crime scene

Just damn it! Gårdagens klantskalle? Jag! Jag råkade spilla te över datorn!! Nu startar den inte :/ Jag har torkat med hårfönen och öppnat upp hela skiten. Jag antar att datorn får ligga på tork några dagar. Tyvärr anar jag att det är grafikkortet som klyddar eftersom on-knappen reagerar men inte skärmen. Fast visserligen inte motorn heller... o.O Tack och lov köpte jag en extern hårddisk för inte så länge sedan och har hunnut föra över det mesta utom de allra senaste bilderna... Det är lite tur i oturen att jag inte hann skriva något på min essä till skolan :P

Låt oss nu hoppas på att datorn vaknar till liv igen :) Jag får kanske kontakta min morbror Christer igen... Han är någon slags teknisk officer inom militären och brukar kunna fixa saker... :S


Under mitt tangentbord (på min laptop)... Damm, smuts, smulor och återigen damm, smuts och smulor :P








Colorized Bullet















Sthlm i mars; check

Har precis bokat två biljetter till Stockholm. Jag och vännen Ewelina åker upp i slutet av mars för en helgtripp. Ewe tipsade i fredags om biljetterna som nu kostar 145 kr styck och vi föll direkt :P Den där fikan i fredags var tydligen bara en mantel för att diskutera en eventuell Sthlm-resa :P 

Det blir kul att träffa släkten igen. Småkussarna växer så det knakar och de äldre kussarna har nyligen flyttat in till city från Åkersberga. Deras lägenhet måste ses! :D Förhoppningsvis är det varmare när vi åker så att vi slipper jeans (vill gå i leggings igen), tunga vinterjackor och kängor :/


Young folks... Goodnight!

De sista svartvita bilderna från igår är färdigredigerade :) Det kommer bilder med färg imorgon (senare idag) :)













4 Bullet-bilder

Här är fyra bilder från igår :) Relativt bra för en nybörjare och utan teleobjektiv. Hehe, jag hoppade upp på scenkanten och liten som jag är kunde jag sitta där och känna pulsen från högtalarna! Fett nice :) Jag har bara hunnit redigera ett fåtal bilder och jag lär troligen bara lägga ut dem i svartvitt...

Ska kila ner till tvättstugan nu och därefter ta en runda med jycken... Därefter en välbehövd dusch (har hårspray i hela luggen). Planeringen för ikväll är Melodifestival-tittande hemma hos en vän :) Och Maltesers-ätande ;D 





Wonderful in Wonderland

Spelningen igår var freaking awesome!!! =D Det är något med små lokaler och heta band haha. Det blir en helt annan atmosfär jämfört med stora arena-konserter. Denna spelning ligger nog tvåa på en av de bättre spelningarna än så länge och då har jag under de senaste åren sett Kiss, Green Day och Dolly Parton. The Hives ligger fortfarande på första plats ;D De spelade också på KB när jag såg dem.

Jag fick förresten äntligen fatt i ett plektrum x) När de kastar ut dessa vid slutet av en spelning har jag aldrig haft "turen" att få tag på ett x) Men igår gav gitarristen Hampus Klang ett till mig rakt i handen ^^) Nice, ingen ansträngning alls x)

Bilder från igår kommer :) Vi fick ha med oss systemkamerorna in och behövde inte alls gömma dem!!! Jag hoppas bara att jag fick några små "guldkorn". Har redan kastat 300 bilder :P




Bullet på Kb

Nu är två Bullet-biljetter bokade inför spelningen på KB imorgon. Fadern ringde igår kväll och frågade om jag ville med och lyssna på Bullet imorgon. Sure, 160 spänn is no big deal :) Och tydligen kunde han betala :o Oj, oj där ser man :o

Så för morgondagens schema blir det först en visning på Moderna i Malmö med klassen, därefter hem och fika med en vän och senare en spelning. Och såklart ett nattbesök på Donkan haha x) Nice...

Moderna Museets hemsida

Bullets hemsida


Pics

Några foton från igår ;)

Morris ska såklart vara med när det fotas ;D Om inte framför kameran så sittandes intill...




Några med mycket kontrast


Några dubbelexponeringar...


Lite Lady Gaga-style :)

Ta dig i kragen

Nu är onsdag redan förbi! Tänka sig. Torsdag imorgon :o Och det har visat sig att vår lektion imorgon är inställd :o Så det är minsann chill här! Imorgon ska jag påbörja min essä... Det har inte blivit så mycket essä-skrivande idag... Däremot spenderade jag flera timmar med kameran och försökte få till en ny motbild... x) Eller det tog fleraaaa timmar innan jag fick hit ett stativ som jag skulle låna av min far. Runt åtta-tiden dök det upp...

Med bilden utgick jag ifrån samma idé som när jag gjorde mitt förra projektarbete. Alltså tolkade ett uttryck rent bokstavligt. I detta fall var det ta sig i kragen. Bilden ska som sagt vara en motbild till våra familjealbum... Med tanke på hur mycket som psykiska besvär som depressioner och liknande har genomsyrat min barndom och fortfarande och att budskapet ta dig i kragen har använts frekvent tyckte jag att det var en passande idé till min motbild.

Jag lär dock troligen använda min "tv-spels-bild" i slutändan. Det är ingen superbild men den får duga. Känslan jag hade till minnet har försvunnit lite på vägen från tankeverksamhet till den faktiska bilden. Tyvärr. Men men...

Slarvigt inlägg...

Bilden Ta dig i kragen (för fan)



Redovisning :-)

dsc01837 (MMS)

Redovisning :-)


Essä om fototerapi, where to begin?

Suck och stön. Jag måste komma igång med en essä om fototerapi... Det har legat i bakhuvudet väldigt länge och det har börjat göra mig lite nervig nu. Än så länge känns det inte som att kursen har kommit igång på riktigt och jag inväntar bara D-dagen.

 Essän verkar inte så besvärlig - den ska bara vara på 2-3 sidor - men jag vet  inte vart jag ska börja och vad jag ska skriva om... Fototerapi... Det var Jo Spence som myntade termen och hon fotograferade sin cancer i ett terapeutiskt, vetenskapligt perspektiv... Tänk er patografi (förklaring finns nedan)... Egentligen ligger ämnet väldigt nära mig eftersom jag själv ser fotograferandet som en självhjälpande hobby...

Vår ena lärare - kursledaren - har nyligen fått masterexamen från Högskolan för fotografi i Göteborg och i hennes masteruppsats utgick hon ifrån Jo Spence fototerapi. Vi har fått läsa hennes rapport och sett hennes bilder och det väcker ju ett sug att göra något liknande. Ni kan läsa i artikeln nedan (Göteborgs-pressen) vad hon säger om sitt arbete och om fototerapi generellt ... :)

Länk till artikeln: Här!

* Patografier är en genre i svensk litteratur. Patografier är böcker som i självbiografisk form behandlar egna erfarenheter av sjukdom och sjukvård, eller liknande erfarenheter som beskrivs biografiskt om en anhörigs sjukdom.
Källa: Läkartidningen.se (pdf-fil)


Shame shame shame

Shame! Jag måste erkänna att jag stannade hemma från skolan idag! Jag sov så skönt i sängen med djuren och vindarna är plågsamt kalla idag! 8[ Jag sov som om jag vore i ett vacuum... Ni vet den känslan? Mög säger jag bara! Fast å andra sidan brukar jag inte få ut så mycket av denna lärarens föreläsningar. Under förra lektionen lärde jag mig att mani pulite betyder rena händer på italienska och att löv indränkta med olja blir skitsnyggt på bild... Okej, poängen är väl att vi ska förstå hur bildspråket kan påverka människor annorlunda i olika kulturer... Vi har gått genom Olivero Toscanis hela resa med affärskedjan The united colors of Benetton och deras skandalkampanjer (bilder)... Jätte intressant de första två lektionerna men nu är det något uttjatat ;)


Bildkälla: Här!

Info hittad på wiki:
Mani pulite = Mani pulite, italienska för rena händer, var en rättsprocess som avslöjade en omfattande korruptionshärva i Italien som avslöjades i mitten av 1990-talet. Den ledde till omfattande politiska reformer, och till upplösningen av många etablerade partier, däribland kristdemokraterna. I förlängningen ledde detta till att Silvio Berlusconi med partiet Forza Italia kunde grundlägga sitt starka ledarskap för Italien.

Bild inifrån Ubåtshallen ... Har haft denna uppe tidigare ...



Största möjliga tystnad

Jag var i stan idag för att leta efter fotoramar :) Jag hittade och köpte ett slags album men jag är osäker på om man får ha detta istället för ram på utställningen :o Den borde ju troligen hänga på en vägg :s Hur som helst så doftar den nu lite vanilj haha (don't ask) x)

På Lagerhaus hittade jag detta örngott som jag inte kunde stå emot att köpa till mor min :) Det är ju ändå alla hjärtans dag, då får man trotsa plånboken ;D Jag köpte såklart även en blomma åt henne och en till kära systern min ^^)

Bildkälla: Lagerhaus.se

Har inhandlat nytt te :) Tänkte att jag skulle testa pepparmint-smak :) 

Syrran och jag ställde oss och gjorde en tårta ikväll :P Jag hade suttit och tänkt på chokladmousse och bananer under hela tågresan hem haha. Så tårtan innehåller chokladmousse, vaniljvisp, kiwi, banan, mandariner, citrusströssel och hmm.. inget mer tror jag... Vad är det med mig och sötsaker på måndagar?? Men trädgårdsgrytan jag tillagade till middag kanske kan kompensera de onyttigheter i tårtan hehe !? (A)


When you say nothing at all

10 underbara, fina, mysiga, romantiska (etc etc) låtar för Alla Hjärtans dag!! Videorna är hämtade på Youtube!

Amy Lee (från Evanescence) - You
Foreigner - I want to know what love is

Från filmen Anastasia - At the beginning

Paula Frazer - Everything I own

The Police - Every breath you take
Coldplay - The Scientist
Shakira - The One

Ronan Keating - When you say nothing at all

Celine Dion ft The Bee Gees - Immortality

Celine Dion ft Taro Hakase - Too love you more



Pajat ljudkort

Datorer! Nu har mitt ljudkort pajat! Bara brus för hela slanten. Tack och lov har jag en usb-högtalare att använda när jag inte kan lyssna på mp3:n... Men det lär väl inte bli något Spotify eller Youtube etc på ett tag... x(

Det är vid sådana här tillfällen man inte ska ha en Dell-dator... :( Det är något klydd med att de inte har några återförsäljare osv... :(


Bildkälla: Här!


En nionde säsong?

Har äntligen fått något gjort på läxan inför onsdag :) På onsdag ska vi redovisa lite kort om postmodernismen och vår tolkning av rörelsen. Realismen och modernismen är avklarade så det är nog bara denna kvar. Jag har skrivit ihop en text som väntar på att bli läst och redigerad av klasskamraten. Här nedan är en bild som inspirerade mig något men som troligen inte kommer genomföras. Den är fotograferad av William Wegman som har en del bilder på hundar iklädda kläder, skor och accessoarer etc (främst för kvinnor)... Det är lite fabel-inspirerat och ifrågasättande av människans verklighet. Typ ;) 




Bildkälla: Nätet
Jag försökte lite snabbt att fotografera Lucky med ett par skor för att se hur möjlig uppgiften var att genomföra... Det krävs dock såklart mer planering och helst fler än en person. Lucky gillade det inte! Han ville bara sitta i mitt knä så jag hann inte fixa med exponeringen x)



Ikväll är jag ensam hemma!! NICE! Bara djuren kvar :) Jag ska nog tillreda makaroner till middag. Det är ju lyx nu när jag bara behöver göra mat åt mig själv x) Jag njuter av stunden!

Jag har förresten sett alla tillgängliga avsnitt från säsong åtta av NCIS nu! Är det någon som vet om säsong åtta har visats i Sverige?? Jag är förvirrad... Och det sägs ju att de håller på med en nionde säsong... Jag längtar iaf till nästa avsnitt - Defiance - som visas på CBS den 15 februari! Jummy! Ihh!


Bildkälla: Här!


En margarita beställd!

Ikväll blir det en trevlig middag på en pizzeria med några vänner ^^) Detta var länge sedan! En margarita - min favvis och den enda pizza jag orkar äta upp- lär sitta mycket fint idag! :D

En påminnelse: James Bond på TV3 kl. 20.00 idag! :D Golden Eye!!! Tyvärr lär jag själv missa den...


Bildkälla: Här!

Untitled


Någon som har några tips på tjusiga små ramar med färgen elfenbenvit? Jag har letat runt på Tradera ikväll men jag får nog ge mig ut i butikerna imorgon. Jag tänker mig främst secondhandbutiker... Jag ska tyvärr ha ramen till ett skolarbete och egentligen skulle jag ha fixat en till morgondagens lektion :S Själva bilden ska vara klar inom kort. Tiden börjar dra ihop sig och jag har ingen bild! :S Den jag har fixat än så länge känns inte som den rätta. You know The One. Aja, nu ska jag se ännu ett avsnitt av NCIS innan jag stänger ögonen. 



Bildkälla: Här!


The man with the golden Gun

Det är torsdag kväll, klockan är snart 21.00 och ni vet väl vad detta innebär?? :D James Bond på TV såklart ;D Idag visas Mannen med den gyllene pistolen.


Bildkälla: Här!


Such a cutie

Jag kunde inte låta bli att leka med kameran och värmeljusen. En i klassen visade upp några av sina sådana här bilder på sin redovisning idag och det började klia i fingrarna att få leka med ljuset igen.


Ikväll har jag suttit med datorn vid sängen och haft värmeljus tända lite överallt i rummet. Härligt! Lite rökelse på det också såklart! :D Och en värmekudde runt nacken ! Niiice!

Några bilder på kisen vid något random tillfälle nyligen. Such a cutie ^^) <3 <3 <3

Morris: "Inte nu igen, jag orkar inte mer!"

Morris: "Vad pinsamt...! Jag känner inte för att vara med på bild. SUCK!"

Morris: "Men okej, vi kan väl ge våran Människa ett leende, hihihi"



Bild på mina pojkar när vi tittade på två ...

dsc01870 (MMS)

Bild på mina pojkar när vi tittade på två avsnitt av NCIS i natt. (Mms)


Jag är så otroligt uttråkad :-P

dsc01898 (MMS)

Jag är så otroligt uttråkad :-P


You've got the wrong girl



Gammal låt men helskön! En dag fick jag bara för mig att lyssna på denna! X)

"Misfit"
- Amy Studt -

So you think you got it all worked out
You got your hotpants on
You got your arse right out, you
Think that you are something new and special
And me and my drab-dress, we won't do at all

Spent so long tryin' to fit the prototype
I kept slippin in the heels and I never got it right
What's the use?
What's the point?
You've got the wrong girl, oh

So keep doing what you're
doing down there
Cos I'll be flying higher
Waste your own time
I don't care
Anything you can do, I can do better

All you girls
You look and flip your hair and wonder
why I'm still here, well
You're superficial
I'm a misfit
But, baby, that's ok
All you girls
When you look into the mirror
Tell me how do you appear, well
You're superficial
I'm a misfit
You're superficial
I'm a misfit
(Ah)
But that's ok

So you got your little groups and gangs
You got your VIP
Your member-only things
Your happy-clappys and your VC crew
And if you get in their way, they got 10 on you

And I don't wanna be in that game
Don't wanna follow the leader, no way
What's the use?
What's the point?
You've got the wrong girl

So keep doing what you're doing down there
Cos I'll be flying higher
Waste your own time
I don't care
Anything you can do, I can do better

All you girls
You look and flip your hair and wonder
why I'm still here, well
You're superficial
I'm a misfit
But, baby, that's ok
All you girls
When you look into the mirror
Tell me how do you appear, well
You're superficial
I'm a misfit
You're superficial
I'm a misfit
You're superficial
I'm a misfit

So what we don't look the same?
So what we don't, so what we don't
So what I don't play your game?
So what I don't, so what I don't
So what if I don't?

All you girls
You look and flip your hair and wonder
why I'm still here, well
You're superficial
I'm a misfit (misfit)
But, baby, that's ok
All you girls
When you look into the mirror
Tell me how do you appear, well
You're superficial
I'm a misfit (I'm a misfit)
You're superficial
I'm a misfit

All you girls
You look and flip your hair and wonder
why I'm still here, well
You're superficial
I'm a misfit
But, baby, that's ok
All you girls
When you look into the mirror
Tell me how do you appear, well
You're superficial
I'm a misfit
You're superficial
I'm a misfit
You're superficial
I'm a misfit

But that's ok


Suppose

Lucky blir något smutsig under våra promenader :P Så här grann brukar han bli ;D Man ser det inte i bilden men den högra halvan av ansiktet är helt täckt med lera x) Väl hemkommen och innanför dörren är det viktigt att vara snabb med att torka av honom innan han studsar upp i någons säng och börjar "bädda", gärna då mammas :)


"Fidelity"

- Regina Spekter -

(Shake it up)

I never loved nobody fully
Always one foot on the ground
And by protecting my heart truly
I got lost in the sounds
I hear in my mind
All these voices
I hear in my mind all these words
I hear in my mind all this music

And it breaks my heart
And it breaks my heart
And it breaks my heart
It breaks my heart

And suppose I never ever met you
Suppose we never fell in love
Suppose I never ever let you kiss me so sweet and so soft
Suppose I never ever saw you
Suppose we never ever called
Suppose I kept on singing love songs just to break my own fall
Just to break my fall
Just to break my fall
Break my fall
Break my fall

All my friends say that of course its gonna get better
Gonna get better
Better better better better
Better better better

I never love nobody fully
Always one foot on the ground
And by protecting by heart truly
I got lost
In the sounds
I hear in my mind
All these voices
I hear in my mind all these words
I hear in my mind
All this music
And it breaks my heart
It breaks my heart

I hear in my mind all of these voices
I hear in my mind all of these words
I hear in my mind all of this music

Breaks my
Heart
Breaks my heart

Källa: Azlyrics.com

Nuts

Ahh! Jag vill få något vettigt gjort idag! Även om det är helg och lördag kväll så känner jag mig för rastlös för att inte ha fått något gjort. Jag har suttit och haft NCIS-marathlon nästan hela dagen känns det som x) Jag går på ultraspeed men kan inte sätta mig ner x) En låååång promenad med jycken hade Inte suttit fel nu, men det är lite väl mörkt för att gå ensam. Eller inte... Hmm... Lucky hade älskat en extra runda...

 Give me something to do! I am going nuts!

Sådana sötnosar. Jag vet att jag skickade ett mms med en liknande bild men som sagt, det var mms.

I veckan blev jag förresten "stalkad" haha :P Min egen bemärkelse då såklart, annars vore det kusligt. Jag stod vid ett tidningsstånd på Pressbyrån på Centralen och så kommer det fram en äldre man som börjar snacka med mig. Helt vanligt naturligtvis men tydligen hade han sett mig sitta på en av bänkarna i närheten dagen innan (vilket jag hade gjort då jag väntade på en klasskamrat). Han pekade till och med vart. Han hette tydligen Bill och var bara på besök i Sverige en vecka. Han hade sedan många år tillbaka bott i Los Angeles. Han var helt klart en skåning från början men hade nu en amerikansk brytning. Han såg exakt ut som Arne Weise så jag trodde nästan att jag var med i Dolda kameran eller nåt! X) Han visade sin biljett och han skulle med samma tåg som mig och syrran (som stod en bit bort)! Efter att jag hade snackat bort varför vi inte kunde ta samma tåg (han förstod att vi skulle åt samma håll) kunde jag smita bort mot syrran. Ur mungipan förklarade jag att vi skulle kila bort mot Espresso House x) Sedan gick vi en liten omväg och kom på tåget.

Detta var säkerligen en helt oskyldig äldre man med ett stort socialt behov men wtf! Jag hade inte ens samma jacka på mig dagen innan så varför kom han ihåg vart jag satt och allt! Men men, shit the same. Nu ska jag försöka få något vettigt gjort! :) 


Mina mini-muffins. Mums ;-) (mms)

dsc01846 (MMS)

Mina mini-muffins. Mums ;-) (mms)


Hårddisk hemkommen :D

Detta tar ju Inte Alls Evigheter. Jag fick hem min hårddisk idag och försöker nu föra över filer. Det tar sin lilla tid kan jag väl säga. Det ska bli riktigt skönt att bli av med allt från den interna. Har ungefär 800 MB kvar så den jobbar snart sönder sig.

Usch, jag borde dricka mer än bara kaffe och brustabletter (c-vitamin). Jag börjar nog känna av det nu x)


Här är två objekt som ska finnas med i bilden som jag ska troligen ska ha med i utställningen på F/D Center :) Tyvärr orkar jag inte skriva någon förklaring just nu men som ni ser så är det bilder på vaniljfudge, Super Mario 64 och Nintendo 64. Nostalgi! 

Ah, just det, som min lärare föreslog så ligger min idé nära Marcel Prous romansvit På spaning efter den tid som flytt. Ett utdrag från wikipedia om boken: "Det avsnitt som är mest känt är då en munsbit av en madeleinekaka tillsammans med en klunk lindblomste får berättaren att i tankarna återvända till sin barndom." I mitt fall är det då denna vaniljfudge som väcker klara minnen :)


Bildkälla: Här!


Bildkälla: Här!


Bildkälla: Här!


Roger Moore: Leva och låta dö

Hej svejs! Snart är det NCIS på TV så jag måste skynda mig dit :) Har knappt hunnit sitta vid datorn något idag men jag vill åtminstone hinna checka läget :) Jo, och jag beställde nyss hem en hårddisk till min fader (likadan som jag beställde till mig själv).

Jag hoppas att ni inte missade James Bond ikväll ^^) Leva och låta dö, första filmen med Roger Moore som Bond :D Tyvärr har jag själv sett den x-antal gånger eftersom den och Tomorrow never dies är de enda James Bond-filmer jag hittills har köpt :(

Nej, usch, är helt uppjagad. Bye!


Morgan Pålsson+Edwin

Usch, antingen har mina jeans krymt i tvätten eller så har mina Espresso H-besök börjat visa sig som fettmassa. Eller så är det bara att jeansen är nytvättade. Lite svårpåtagna var de allt x)

Ska strax kila till tåget. Skola om någon timme eller så. Jag har eftermiddagsföreläsning i teknik på torsdagar :) Jag hoppas att vi får ut något av denna lektion, det vore ju en förändring. Vi har fått en annan lärare i kursen så oddsen är högre. Fast det är såklart svårt att ta läraren riktigt på allvar då han liknar Morgan Pålsson i Hipphipp samt Edwin i Full frys. Det är lite kämpigt att komma förbi den där passagen haha x)

Har förresten lagt ut lite hundgodis lite överallt i huset så att voffsen får några roliga överraskningar medan vi är borta för dagen ;) Fast om han har otur så har kisen hittat dem före honom x)

Morgan Pålsson

Bildkälla: Här!

Edwin (dålig kvalité på bilden)

Bildkälla: Här!

Haj svaj!


Beställt: Extern hårddisk!

Jippi! Jag har ÄNTLIGEN beställt beställt hem en extern hårddisk!! Det var på tiden minsann!!

  
HITACHI XL DESKDRIVE 1TB USB 2.0

Kampanj!
Disken med mycket utrymme för pengarna!


Dustinhome


Jag valde mellan 500 GB och 1000 GB men det handlade om kanske 10 spänn så det var värt att slå på stort! :D Den sammanlagda summan blev 490 kr och det känns inte som att jag har blivit lurad. Eller för min del känns det stort. Jag har bara 74,5 GB på min interna hårddisk.


2 för 75: Ben & Jerry

Denna vecka säljer Ica Supermarket återigen två Ben & Jerry-paket för 75 kr :) Syrran och jag promenerade bort dit med Lucky när jag kom hem från Malmö och köpte oss två var :D Mina blev två favoriter; Half baked och Chocolate Fudge Brownie. Mums!

KlICkA pÅ bILdErnA föR ÄnnU STöRre BilDeR!! BilDkÄlLa: BeN & jErRy!!




Idag i skolan hade vi redovisningar på schemat. Vi har jobbat i par och tolkat realismen som konst, och då genom fotografi. Till på onsdag ska vi tolka modernismen och nästa vecka igen postmodernismen. En rätt slapp metod att visa sina kunskaper istället för salstenta! :D

Här är några av mina bilder från tolkningen av realism. Jag och kurskamraten Maria valde att visa detta genom att fotografera passagerare nere i citytunneln (i Malmö). Vi skulle göra en liten mini-studie över hur påfrestande det kan vara att alltid vara på väg någonstans. Vi utgick lite från Walter Evans projekt Subway Passengers där han också i smyg och diskret fotograferade människor i tunnelbanan. Han tillhörde främst det dokumenterära och fotojournalism men detta samt straight photography (och mkt annat) ligger väldigt nära realismen.

Två bilder ligger i det förra inlägget. Som jag skrev så skulle jag ha behövt ett lite lägre ISO-tal men jag gör säkert om samma procedur någon annan gång ;) Vi befann oss nere i citytunneln i bara kanske 1 1/2 timme för det var apkallt!! Det var överraskande lite folk ute dessutom. Vi skulle nog ha befunnit oss vid Hyllies station iom handbollen och alla fans haha x)