Startsidan

Green Day, hemtenta, Sthlm

Nu var det verkligen ett tag sedan jag uppdaterade min blogg!

 

Idag är det tisdag (20 okt 09) och jag är ”ledig” från skolan, det vill säga har egen studietid. Igår kväll skulle jag göra ett PPD-test (Tuberculin test) i Malmö så det var inte lönt att åka hem för att sedan behöva åka in igen. Därför stannade jag kvar i skolan för att göra klar min hemtenta. Jag kom hem halv åtta igår så det var skönt att inte behöva åka in idag, hehe.

 

Den aktuella hemtentan handlar om anatomin. Egentligen är det ju ingen hemtenta, det är snarare instuderingsfrågor men alla kallar den för hemtenta. Vi har fått några dokument med bilder på kroppens olika delar och så finns det linjer där vi ska ange delarnas anatomiska och latinska term. Inte särskilt svårt, nästan allt står ju i böckerna, dilemmat är ju att sedan plugga in alla termer och sammanhang så att de sitter i ryggmärgen (= Columna vertebralis på latin xD). Det är i alla fall skönt att ha den gjord, eller nästan gjord åtminstone. Det är några latinska och svenska termer som jag saknar när det gäller njurarna (= Ren på latin).


På fredag åker jag, min syster och far upp till Stockholm med bil. Det ska bli nice med en liten roadtrip :P Många timmar att råplugga in anatomin och fysiologin. I november är det ju salstenta på detta. Anledningen till att vi åker upp nu är lilla Markus dop!! =) Markus, den nya kusinen i skaran, ska döpas på lördag. Det ska bli underbart-underbart att träffa kusinerna, fastrarna och farbröderna och farmor och farfar! Vi åker hem på söndag morgon. Jag håller tummarna på att vi kan köra in om Jönköping och hälsa på Elin! Jag har inte sett hur hon bor än och det skulle vara underbart att få träffa henne så snart igen! =) <3 Elin var nere i Skåne en helg nu i början av oktober men jag hann bara träffa henne en dag.


Idag har jag beställt en medicinsk ordbok från Adlibris :) Det kommer nog att underlätta en del. Boken kostade heller inte så mycket, annars hade jag såklart inte köpt den. Kurslitteraturen för denna kurs (Medicinskt vetenskap 1) låg på en orimlig summa :P Men vi ska åtminstone ha de flesta böckerna genom hela utbildningen. Man har bara inte råd att lägga ut allt på en gång. Men som en klasskamrat sade:
det är bättre att dra plåstret på en gång än att dra ut på det.


Den nionde oktober i år var det ju Green Day konsert i Köpenhamn och jag och min partner in crime, Paula var där =) Vi hade kunnat välja Stockholm men dels så var det en söndag och dels så skulle det bli billigare att åka till Köpenhamn och vi skulle komma hem samma dag (eller under natten till dagen efter :P). Smidigt och enkelt alltså.


Här är två videor från konserten. Det var svårt att se vart Billie var eftersom jag hade många huvuden och armar i vägen (jag är rätt kort).


Holiday



King for a day




Nu ska jag kila. Först ska jag till Apoteket och köpa Ibumentin och sen ska jag, suck, bära in klinkers ner i källaren. Mors nya projekt (det är gammalt men hon har påbörjat det nu) är att kakla tvättstugan och lägga klinkers på golvet. Hon har nyligen köpt plattorna som behövs och just nu ligger de under carporten... Eftersom det har börjat frysa ute så behöver ju plattorna ligga inomhus. Suck, det blir mycket att bära :P



Kiss kiss, hug hug!