Startsidan

Rodchenko-wannabe i webbkamera x)

Har suttit och lekt med kamera-funktionen i datorn :P Det fanns några roliga effekter, lol. Det underhöll mig åtminstone en halvtimme tidigare idag.


Lite Rodchenko-stil hehe ;P

Lite galet :P

Iskallt uppdrag ikväll!

James Bond på TV! Iskallt uppdrag med Timothy Dalton!! Mums!




Bildkälla: Här!

Jag har börjat anpassa mig till min nya dator nu. Skärmen är för bred för min smak men det brukar vara en vanesak. Panda Antivirus program, Spotify och Photoshop är installerat så jag är klar för att köra :)


Life has a funny way of sneaking up on you

A very beloved and old song!

Alanis Morissette - Ironic
Textkälla:
Här!

An old man turned ninety-eight
He won the lottery and died the next day
It's a black fly in your Chardonnay
It's a death row pardon two minutes too late
Isn't it ironic ... don't you think

Chorus
It's like rain on your wedding day
It's a free ride when you've already paid
It's the good advice that you just didn't take
Who would've thought ... it figures

Mr. Play It Safe was afraid to fly
He packed his suitcase and kissed his kids good-bye
He waited his whole damn life to take that flight
And as the plane crashed down he thought
'Well isn't this nice...'
And isn't it ironic ... don't you think

Repeat Chorus

Well life has a funny way of sneaking up on you
When you think everything's okay and everything's going right
And life has a funny way of helping you out when
You think everything's gone wrong and everything blows up
In your face

It's a traffic jam when you're already late
It's a no-smoking sign on your cigarette break
It's like ten thousand spoons when all you need is a knife
It's meeting the man of my dreams
And then meeting his beautiful wife
And isn't it ironic... don't you think
A little too ironic... and yeah I really do think...

Repeat Chorus

Life has a funny way of sneaking up on you
Life has a funny, funny way of helping you out
Helping you out


"Splitter nya blåa glänsande..."

"...alla tappar andan och jag älskar det jag ser.
Ett par splitter nya blåa glänsande -Samsungar-.
Tack mamma!" /
Björn Rosenström - Splitter nya blåa glänsande sockiplast

Yay, jag har fått hem en splitterny laptop :D Den första nyköpta datorn :) Det är en Samsung R540. Det var en prissänkning på 2000 så... Mor min hade hittat en annan först men genom bekanta fick vi höra att den inte var till för tunga program så som Photoshop etc. Det fick alltså bli denna. Mor är generös och går med på att betala halva priset :o Hon vill väl få sitta vid sin dator själv hehe :P  Fast hon är visserligen bara hemma om varannan veckan eller så :P


Bildkälla: Här!

Jag har inte skrivit några inlägg på ett tag nu men jag är iaf hemkommen från min och Ewes helg i stan :) Det har varit mysigt och galet värre! Det finns en viss skadeglädje med att åka till t.ex Stockholm med personer som inte ännu har varit där ;) Inte för att jag själv inte är klantig och virrig av mig men att se andra klanta sig och verka aningen förvirrade är rätt underhållande x) Ewelina fick brottas med de där elektriska kortgrindarna (eller vad tusan de kallas) och rulltrapporna :P Mycket av tiden gick åt att ha kul på hennes bekostnad haha x) <33


Det blev tyvärr inga särskilt utmärkande Sthlm-bilder :/ Jag har typ bara redigerat dessa tre bilder som Ewe tog på mig :)





Igårkväll var jag på handledarkurs! Jätte drygt och utdraget men efter ca 3-4 timmar tog det äntligen slut. Jag mådde riktigt illa hela dagen igår (fr.o.m att jag anlände i Malmö i måndags natt) och det var med nöp och näppe att jag lyckades sitta kvar. Under denna månad har maginfluensa spridit sig runt i släkten men de jag hann träffa hade tillfrisknat. Bakterier och virus kan däremot såklart fortfarande existera... :( Om det är maginfluensa jag har haft så hoppas jag att jag åtminstone smittade den där tjejen som var så frågvis och pratglad igår under mötet :( Hon skulle minsann kommentera ALLT som någon sade! Jag och min mage blev något uppstressade!

Det känns som att jag sluddrar i texten så jag ska inom kort lägga ner och gå å läsa en bok :D

Adios!


Åker hem till den här charmknutten nu :-D ...

i (6) (MMS)

Åker hem till den här charmknutten nu :-D Hemma igen i natt! Vilken nice weekend i stan! :-D


På väg mot Sthlm C nu. Har spenderat efter...

dsc02168 (MMS)

På väg mot Sthlm C nu. Har spenderat eftermiddagen med f&f, småkusinerna och faster Inger :-) Här sitter småkussarna och sussar i bilen på väg mot Åkersberga (innan lunch) :-D <3


Mot stockholm :)

Hojhoj!

Det är fredag kväll!!! :D Allting är packat och klart och snart bär det av in till Malmö :) Jag och vännen Ewe ska ju till Stockholm imorgon bitti så vi slaggar hos min kusin Nicklas i Malmö :) Vi ska upp i ottan :O Jag hoppas att vi lyckas ta oss upp! Just nu vill jag bara sätta oss på vårt X2000 och fara iväg o.O

En viktig sak vi ska göra denna helg är att gå på Fotografiska ^^) Genom åren har jag egentligen "gjort" Stockholm ett flertal ggr men man hinner ju faktiskt inte med så mycket under en resa och det dyker ju upp nya saker :)


Bildkälla: Här!

Jag vill kunna sjunga på "Leaving on a jetplan" men det är ju tåg vi åker med :P Fast det är en bra låt så den dyker upp ändå :P
Hej svejs!


Från filmvärlden

Otrolig söt påskhare hehe ^^) Hop - Trailer

Tävling på Breakingfree

Förresten:

(Texten är hämtad på min systers hemsida Breakingfree.se)

"Vill ni se “Charlie St. Cloud” på vita duken? Här är er chans!

I samarbete med Universal ger jag er chansen att gå på en exklusiv visning av Zacs nya film “Charlie St. Cloud” i Stockholm den 27 mars. Filmen kommer endast att släppas på DVD så detta är tillfälle ni inte får missa!  DVD släpps i Sverige den 6 april."


Gå till inlägget (Här!) för att få reda på hur ni fixar biljetterna!

En annan tävling på samma hemsida är följande:

"Den 6 april släpps äntligen Zac Efrons senaste film “Charlie St. Cloud” på DVD i Sverige. Breakingfree.se firar det med att ge er chansen att vinna filmen på DVD + en t-shirt med “Charlie St. Cloud”-motiv.

T-shirten nu kan vinna är den som som ni även kunde vinna i förra årets jultävling. Klicka här och här för att se en bild på t-shirten. OBS! att anteckningsblocket följer ej med.

Sammanlagt kommer jag välja ut 10! vinnare som får varsitt exemplar av filmen på DVD och en t-shirt. Om ni inte skulle vinna kan ni köpa filmen via CDON, Discshop eller Ginza."

Klicka Här! för att komma till inlägget!


Tell me :)

Snart programråd... Sitter i en datorsal i skolan och får tiden att gå... Har hunnit vara hos terapeuten i Ystad i morse :) Nu vill jag bara få ut så mycket av eftermiddagen... Är uttråkad. Börjar bli förkyld. Har även en belastad andning som troligen beror på att jag har många bollar i luften för tillfället :P Jo, och att jag inte har tagit min medicin regelbundet. Har försökt spara in på pengarna... Hmm... Några korta ord från mig :P Berätta något om er dag! :)

Morotsbröd :)

Husmor (jag) har bakat 2 satser morotsbröd idag :) Mums!!

Jag var på synundersökningen idag :) Godkänd men ev. lite pga av snällhet från optikern :P Ett X ska väl inte kunna bli ett O eller ett F ett C? Nu kan jag äntligen skicka in min ansökan om körkortstillstånd!




Receptet kommer ifrån: Arla - Morotsbröd

5 dl Arla Ko mjölk

50 g jäst
25 g rumsvarmt Arla smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
3 dl finrivna morötter
13-14 dl lantvetemjöl eller rågsikt
1 ägg
1/2 dl solroskärnor
1/2 msk örtsalt

Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Hur man tar en felaktig bild

Jag åkte till skolan några timmar tidigare idag och satt i en datorsal och jobbade lite med mina stitchingbilder. Jag hann inte långt och jag fick bara göra ett test :( Nu ikväll har jag hunnit med ett nytt test med mitt stitchande... Jag måste finslipa såklart! 
<--- Miniatyr - klicka för att förstora



Dagens uppgift i skolan: Hur man tar en felaktig bild
Fri tolkning. Man kunde även välja att ta en bild som avslöjar fotografen eller en bild där man är på två platser samtidigt. Detta blev min bild! Jag var lite sent ute men det skapade iaf lite diskussion i klassrummet :)


En fotografisk bild är ju uppbyggd av vad? Pixlar. Här är avsaknaden av pixlar även om bilden helt tekniskt existerar. Om ni markerar inlägget så ser ni att det inte är något fusk :P

Tid för synundersökning bokad!!

Har bokat tid hos en optiker för ett syntest! Snart kan jag skicka iväg mitt körkortstillstånd! :D

Beställde precis hem syrrans födelsedagspresent :D Hon fyller 23 den 14 april...

Hehe, det var bara det jag ville ha sagt ;) Jo, och jag tror att djuren har vaknat upp på fel sida idag :P De behöver verkligen komma ut i det fina vädret! :)

Bebben sussar

Hoj!

Nu har jag betalat kostnaden för handledningskursen (körkort)! :) 700 spänn rakt ur näven :P Så värt det! :) Jag fick kila in om banken idag och skapa ett e-konto till mitt sparkonto så äntligen känns det som att jag har kontroll över pengarna. När jag var där fick jag dessutom en extra lektion i aktiefonder etc x) Jag har en liggande bland mina konton men har aldrig förstått mig på det där... Lite surt att fonden ofta i slutet av månaden är mer värd än mitt vanliga konto haha x) Jag fick förresten ett fint kortetui när jag gick därifrån haha. Jag trodde att det var en extra Internetbank-dosa :P

Nu är det btw bestämt att jag och vännen Ewelina ska ut på KB på kvällen innan vi drar till Sthlm x) Dvs vi lämnar våra saker hos min kusin i Malmö och drar därefter till KB och bara några timmar senare (strax efter sex) tar vi tåget x) Det blir till att sova de fyra timmar man har på tåget haha x)

Några bilder som togs idag :) Leka, leka, leka!!! ^^) Jag har lånat min fars 50-glugg som har en bländare på 1,8! :) Det är en helt annan känsla att fotografera med en så stor bländare! Tyvärr är detta objektiv dock ett fast så det begränsar en mycket. Jag kan dessutom bara få en slutartid på 500 sek som snabbast och det resulterar såklart i en väldigt ljus bild :(











Plask!

Sunday bloody sunday är snart förbi!

Det blev lite landskapsbilder under dagens utflykt ^^) Vi stannade till vid några olika ställen så som Revingehed, Stenberget, Vombsjön etc :) Nu tror jag att jag har lite material att jobba med i skolan!

Här är några bilder som togs vid sidan av skolarbetet. Vattenbilderna är snarlika men nästa gång måste jag vara bättre utrustad så att jag kan gå och plaska i vattendraget x)

De små bilderna är miniatyrer och går att klicka på för att få en mer detaljerad överblick :)














Jenny?

Söndag... Sun-day. Jag kan minsann inte se någon sol idag :( Strax bär det av mot... ja något, jag och min far har inte bestämt än. Vi ska ut och fotografera lite grann men han är sugen på att åka in till Malmö och jag vill till någon skog och fota landskap... Det är 50/50 till en skoluppgift också. Vi får se vad det blir.

Det är en sak jag undrar över. Det är såklart inte meningen att någon ska svara på det x) Det är bara ett litet i-landsproblem och inte ens ett problem. Det är så att min ena lärare kallar mig vid Jenny!? Vad fan? Ingen i skolan kallar mig Jenny och jag skriver alltid Jennifer på mina inlämningar. Egentligen bryr jag mig inte och det är ju inte ofta man benämner varandra vid namn idag men jag reagerar var gång :P Det blir liksom "...What? What the f*ck?! Var kom det ifrån??" Är Jennifer ett namn som många automatiskt tar för givet att de kan korta ner till Jenny eller? Förr ville jag kallas Jenni/y men idag känns det märkligt att bli tilltalad med detta smeknamn. Det hade inte varit några bekymmer att nämna för läraren att jag heter Jennifer och inte Jenny men vad fan, det är en så liten petitess i vardagen. Fast jag har haft ett behov att skriva av mig angående det x)

Nu har jag strax druckit upp min frappe och bör väl göra mig i ordning för en utedag med kameran :)

Ett program jag inte har nämnt förut är förresten Adobe Illustrator. Vill ha! :)



Bildkälla: Här!


Jakten på ljuset

Hmm, vilken osis. Den 5 april invigs en fotoutställning på Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. Bara några dagar efter min hemfärd därifrån :/ Jag var på Naturhistoriska i somras och de har inga nya utställningar enligt deras hemsida. Men jag gillar fortfarande Nrm... ^^)

Info om utställningen!

"Jakten på ljuset - en fotoutställning Serkan Gûnes
5 april - 11 september

Serkans Gûnes signum är ljus, ljus och åter ljus! Denna ljusfilosofi följer Serkan oavsett om han är på sin bakgård, på savannen eller i fjällvärlden.

Serkan fotograferar gärna djur och växter, men hans hjärta ligger i landskaps fotografering. Han leker med kameran, ser i sökaren vad som blir en bra bild och utnyttjar kamerans möjligheter.


Serkan Gûnes flyttade till Stockholm från Istanbul för tio år sedan. 2 år senare började han fotografera. Som enda svensk fotograf har Serkan vunnit utmärkelsen "Eric Hosking Award", som delas ut av BBC Wildlife Magazine och Naturhistoriska museet i London.  Naturvårdsverket utnämt Serkan Gûnes till Årets Naturfotograf 2009."

Text- och bildkälla: Naturhistoriska Riksmuseet!


Come on biatches! X) Det är lördag morgon ...

dsc02144 (MMS)

Come on biatches! X) Det är lördag morgon och jag sitter utanför Malmö museum. Underbart soligt väder!! Snart "föreläsning" :-)


Gambling with the Wine

Vem kan ha ringt mig halv två i natt med dolt nummer? :/ Och sen igen halv åtta? Av någon anledning stod mitt mobilalarm dessutom på 01.35. Vad tusan? Jag är mer än säker på att jag ställde alarmet på åtta! På grund av detta försov jag mig imorse och missade lektionen!

Ikväll är det Monopol som gäller med vännerna. Jag undrar om jag kommer att vara maffia bossen igen :P Jag, vännen Pauline och syrran spelade Monopol förra helgen och jag vann stort... I vanliga fall brukar det vara jag som måste inteckna i slutändan och syrran plockar på sig. Det hjälpte antagligen en del att jag hade hotell i vart kvarter och framför allt på Norrmalmstorg och Centrum x) 40 000 föll snabbt ner i min budget var gång någon passerade x) Jag och de andra kom fram till att vinet vi drack förstärke min "gambling-förmåga" och försämrade syrrans x) Angående Paulines gamblande... hmm vad kan man säga... ;)



Bildkälla: Här!


Din anmälan --> Höstterminen 2011




Ja, vad tusan. Man kan alltid söka och fortfarande ändra. Visuell kommunikation är ett nytt program på Malmö Högskola. Jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv :P För att komma in på detta program krävs dock ett arbetsprov vilket både är skitkul och bekymrande. Nu kan man inte förlita sig på sina betyg. Fast visserligen har fotokurser och liknande samma intagningspoäng som typ läkare x) Så stort intresse, så få platser!

Kort om arbetsprovet :)

"Berättelsen om Dig"
För att på bästa sätt lära känna dig ber vi dig att till första delen i urvalsprocessen berätta en historia, som på ett kommunikativt sätt förmedlar vem du är. Berättelsen som visar vilka förkunskaper du har och vad du förväntar dig av din utbildning. Berättelsen kan vara en serie på mellan 5-10 teckningar eller fotografier (med eller utan kort text), en kort film eller ett videoklipp (inte längre än 1 minut). De mest tillgängliga och fysiskt format ska väljas för arbetsprovet (inga digitala filer). Filmer / videoklipp ska vara på en CD.


Hold your horses...

Ett steg mot oändligheten å så vidareee!! Lol. Men yay, yay, yay, jag har äntligen tagit mig i kragen å anmält mig till en handledarkurs för körkort!! Och beställt hem blanketter. Ett litet mini steg mot att få börja övningsköra!! Jag fick dock leta som en tok efter mitt kontobevis för mitt sparkonto but I found it :O

Förresten, lagt märke till dagens vindar och nederbörd? ;P


Bildkälla: Här!


Nytt projekt på gång!

Tadaaa! Jag har bestämt mig vad jag ska göra i mitt projektarbete ^^) Jag nämner inget ännu för det kan komma att ändras såklart. Men yay, jag ska kladda ihop en projektplan nu ikväll så är det fixat! :D :D Här är iaf en ledtråd!

Bildkälla: Här!

Idag kom jag även på att mina nästa tatueringar ska helt klart vara en textremsa på båda handleder!! Love it!! Snart dags att boka alltså om man ska komma åt en tid hos Stina i Ystad (antingen henne eller Liz i Malmö).

Hundfeber

Idag är det premiär för Huset fullt av hundar på SVT1 klockan åtta, om en halvtimme alltså. Det kanske är något för oss hundtokiga? :)

Om programmet:
Trasiga tofflor och hår i soffan eller bara härligt mys? Under tio tisdagskvällar i vår får vi följa några familjer som planerar att skaffa hund. I Huset fullt av hundar får familjerna hjälp att hitta den hund som passar just dem bäst. Det är många saker att tänka på och deras nya kompis kanske inte blir den de först trodde
Källa: Här!

En topp 10-lista över hundar som faller mig i smaken! :D

Border Collie (såklart)

Bildkälla: Här!

Golden retriever. Molly, vår hund före Lucky, var en blandras mellen golden och labrador retriever. Vem kan säga att dessa inte är charmiga >.<  

Bildkälla: Här!

Labrador
Som sagt, Molly var 50% labrador och jag kan mycket väl tänka mig en till!! :D

Bildkälla: Här!

Samojed- jag tycker fjällrävar är underbart fina och den tama samojedhunden påminner om dessa ^^)

Bildkälla: Här!

När jag var liten ville jag alltid ha en långhårig collie :P En ståtlig Lassie x)

Bildkälla: Här!

Oj, det blev bara 5 stycken... Hmm. Men ni ser mönstret - det ska gärna vara en vatten- eller fårhund!! :D  <3 Och inga små saker! Border Collies är det minsta storleken jag skulle kunna tänka mig och de är ca 54 cm i sin mankhöjd. Och ju mer och längre päls desto bättre!! :D

Tre bilder från i somras på två labbar som jag träffade vid havet (med sin matte såklart) ^^) Jag fick lov att ta några bilder och visst är voffsingarna oemotståndliga?!!




What a girl wants

I'm just killing time... Har precis varit ute i skogen med jycken och väntar tills det är tid att tillaga middag. Det fick bli en dusch efter Luckys och min powerwalking men klockan är fortfarande inte mycket. Jag ska bara göra spagetti och köttfärssås idag så det går ju snabbt. Under tiden jag väntar surfar jag på H&Ms hemsida x)


Klänning, 599:-

Klänning, 299:-

Tröja, 74,50;-

Kavaj, 359:-

Kjol, 99:-

Kjol, 199:-

Ring, 49,50:-

Cardigan, 199:-

Skor, 299:-  (eller konjaksbruna, svårt att välja)

Dörrmatta, 179:-


Måndag mitt på ljusa dan

Musik ska byggas utav glädje... Så här ser tydligen min Topp 20 ut på Spotify för tillfället :P Smaken är som baken och den varierar för var dag!



Eftersom jag är ledig idag och imorgon så har jag inget att göra :S Inga ärenden, inga läxor och eftersom det är mitt på ljusa dan så är de flesta upptagna... Så jag sitter och knaprar på müsli, lyssnar på Spotify och kollar in Ellos.se... På fredag ska vi faktiskt inleda vårt projektarbete o.O Tiden går snabbt! Då lär jag ha lite mer att göra i skolan :) I denna kurs ska tydligen den skriftliga delen av arbetet vara en delkurs för sig och den praktiska för sig. Det ser jag INTE fram emot att redovisa :S

Några artiklar från Ellos (har dock inte handlat, måste snåla på pengarna)...

Pumps, 399:-
Topp, 149:-

Klänning, 499:-

Blus, 140:-

Kjol, 299:-

Strandklänning, 299:-


Skor, 499:-


Hedström

Mööö... Hemtenta... Hmmm... Det går långsamt framåt. Jag har ca 200 ord kvar att skriva och 2 punkter att svara på. Det är en bildanalys vi har fått så egentligen borde det inte ta så lång tid. Bilden jag har valt att analysera är en bild av Åke Hedström från utställningen Retrospektiv vid Malmö Museum. Jag vet tyvärr inte vad den heter så om någon vet får ni gärna upplysa mig :)

Bilden från utställningen (med min kamera)...

I högra käken har jag en visdomstand som jobbar sig genom... x(

Bildkälla: Här!

Jag tar faktiskt en paus i skolarbetet nu och tar en problem med Lucky. Han har stirrat på mig för länge nu med sina puppy-eyes :( Svårt att koppla av då. Den vita kissen - alias Gandalf den vita alias Morris - ligger på sin tro i mitt knä :P Wakie, Wakie!


Jag har äntligen köpt eget haha - på Norrm...

dsc02116 (MMS)

Jag har äntligen köpt eget haha - på Norrmalmstorg x)


Befinner mig just nu på Hamngatan i Stockh...

dsc02114 (MMS)

Befinner mig just nu på Hamngatan i Stockholm :-);-) Syrran fick betala 300 kr för fortkörning. :-P


Nobody does it better

Just det! Det är ju återigen torsdag och det betyder att James Bond visas på tv4+ igen ^^) Veckorna bara svischar förbi!! Idag visas Octopussy!! I denna spelar faktiskt Maud Adams, en svensk skådespelerska :)


Bildkälla: Här!

Några repliker från filmen hämtade på IMDB.com!

Magda: He suggests a trade. The egg for your life.
James Bond: Well, I heard the price of eggs was up, but isn't that a little high?


Vijay: Is he still there?
Q: You must be joking! Double-0 seven on an island populated exclusively by women? We won't see him till dawn! 

 
Kamal Khan: [preparing to leave the circus, where a bomb is placed] General, excuse me. I have some traveling arrangements to make. Enjoy the show.
US general: Thank you.
US aide: I'm sure the general will get a big blast out of this.
Kamal Khan: I know he won't be disappointed.

Nyduschad hund

Vädret är som det är. Regnigt/snöigt och blåsigt. Lucky fick ta sig en dusch efter promenaden tidigare idag. Det är ju lerit och vått ute :/ Att bada Lucky är varken kul för honom eller mig. Vi blir lika blöta båda två och jag känner mig genast gammal då jag står med "puckelrygg" över Lucky. Det är svårt att tänka på ergonomin när ens hund kämpar sig ut ur duschkabinen X) Fast katter är värre att bada. De är ju smidigare. En gång klamrade Morris sig fast på mitt huvud. Ajajaj! x)

Aja, matdags!



Nyduschad hund. Jag gillar egentligen inte sådana här bilder på Lucky. Han ser våldsam ut med dessa blanka ögon :(


Godmorgon

Hmm...  Dåligt väder :/ Snö. Fram med vinterstövlarna igen antar jag. Jag och min bebbe till katt sitter framför datorn med filtar och äter Müsli utan fil eller mjölk (vi har det lite tomt i kylen). Vännen Ewelina är på inkommande (om hon trotsar vädret) för en kort fika. Därefter bär det av till skolan. Är det verkligen värt att ta sig ut i detta väder?? Jag vill bara veta uppgiften till nästa vecka... Jag antar att det är dags för stitchingen nu. Jag vill inte ut i kylan och blåsten!!

Nu har jag whinat klart :) Godmorgon på er!


<--- Miniatyr (lättare att läsa)
Bildkälla: Här!


Pussel över solsystemet

Dagens middag: Hamburgare och pommez

Idag blev det sen middag och därmed fick jag tillreda något snabbt och enkelt. Lite för knapriga pommez men utmärkt goda hamburgare (fast inte lika gott som med hamburgarebröd, dressing och grönsaker)

Kisen min låg som vanligt och nannade intill mig när jag stod vid spisen. Sötnöt ^^)


Efter studiebesöket på Malmö konsthall tog jag bussen mot Tekniska Museet och Sjöfartsmuseet. Jag var på sådant humör idag - gå på museum, se utställningar, känna doften av antika saker etc.

Som jag har nämnt så är Fotografi i Fokus igång och jag har än så länge hunnit gå till Fotogalleriet [Format], Fotografins Rum, Malmö Konsthall, Form/Design Center och några andra. Idag besökte jag Fotografins Rum.

I den lilla butiken på Tekniska fick det bli tre spontanköp till mina småkusiner. Stockholmsturen är inte förrän om några veckor men jag kunde inte låta bli att köpa dessa prylar. Mina småkussar är idag 1, 6 och 10 år gamla.

Den ena prylen är en jordglob i en nyckelring, den andra är ett timglas med bubblor. Den tredje saken är ett pussel över solsystemet. Det är såklart bara småsaker men jag kunde inte låta bli :)


Malmö Konsthall

På schemat idag: Studiebesök på Malmö Konsthall.

Snart bär det av mot Malmö. Jag har precis sett ännu ett avsnitt av NCIS. Det har blivit ett beroende x) Jag är halvvägs genom säsong 5, vilken är den sista säsongen jag har kvar att se ^^) Tyvärr lär inte avsnitt 18 från säsong 8 visas på CBS förrän om ca 2 veckor :( Längtar! 


Bildkälla: Här!

Sjunde filmen kan nu beställas

Till alla Harry Potter-fans:

Del 1 av den sjunde filmen kan nu beställas på CDON! :) Just in case you didn't know ^^)

Jag är nog inte den enda men jag ska vänta tills del 2 också går att beställa innan jag köper de två sista. Warner Bros borde väl göra en box eller något av del 1 och del 2.


Bildkälla: CDON

Gillar ni förresten Vanessa Hudgens, Mary-Kate Olsen och Neil Patric Harris (Barney i How I met your mother)? Då ska ni förstås vara med i min systers namninsamling! Hon har skapat en namninsamling för att försöka få filmen Beastly att visas på de svenska/nordiska biograferna.

Från hennes hemsida Breakingfree.se:

Namninsamling: Få filmen Beastly till Sverige och Skandinavien

"Jag har nu skapat en namninsamling för att försöka övertyga något av de svenska/nordiska filmbolagen att köpa rättigheterna till Vanessas nya film “Beastly“. I filmen medverkar även Alex Pettyfer, Neil Patric Harris och Mary-Kate Olsen."

(Till inlägget! Till namninsamlingen!)

Beastly gick in som Nr 3 på den amerikanska biotoppen

Enligt
THR och Box Office Mojo drog “Beastly” in $10,1 miljoner under öppningshelgen i USA och knep därmed tredjeplatsen på den amerikanska biotoppen. Jag hade hoppats på en topp fem placering så detta är lite bättre än vad jag hade hoppas på .


(Till inlägget!)


Varning baksmälla

"Don't want to be an American idiot.
Don't want a nation under the new media
And can you hear the sound of hysteria?
The subliminal mind fuck America."

Green Day - American Idiot

En skoluppgift... Vi går fortfarande genom väldigt grundläggande Photoshop i skolan :/ Här skulle vi "försöka få ett text att smälta ihop med en fritt valt foto"...


Originalbild


Missa inte: Fotografi i Fokus

Lite sent men ni som är fotointresserade och bor i Skåne har väl inte missat fotobiennalen Fotografi i Fokus?

Länk om Fotografi i Fokus: Här!

Artikel:
Fem frågor till Kajsa Lindström (vår lärare samt ordförande för Fotografi i Fokus): Här!


Mina pojkar och jag tar en lång sovmorgon ...

dsc02090 (MMS)

Mina pojkar och jag tar en lång sovmorgon idag :-)


En kanna kaffe

Tjo!

Några timmar sömn hade inte *suttit* fel nu. Jag förstår inte hur folk orkar sticka ut varje kväll och vara ute tills gryningen... Jag är glad om jag orkar med en utekväll per helg :P Jag är väl bara en trött människa :P

Strax bär det av hem till vännen Paula. Vi får se vad vi hittar på ikväll. Jag försöker iaf få ny energi med en kanna kaffe!

Här kommer en bild från igår. Från utställningen. Detta är den andra årskullens vägg, dvs det är deras bilder som ni ser här. Jag har ingen bra bild över vår vägg. 



Tyvärr går det inte att läsa...


Två sidor av inbjudningskortet...


Nas

Dagens låttips! I can med Nas. Jag har suttit och lyssnat på den ikväll. Love it! När den kom ut för några år sedan var jag tagen av denna >.< Så söt! Har tyvärr inte hittat den officiella musikvideon men här är en live-video...




Nas - I can
Källa: Här!
(Jag har tyvärr inte letat efter fel i texten)

[Kids]
I know I can (I know I can)
Be what I wanna be (be what I wanna be)
If I work hard at it (If I work hard at it)
I'll be where I wanna be (I'll be where I wanna be)

[Nas]
Be, B-Boys and girls, listen up
You can be anything in the world, in God we trust
An architect, doctor, maybe an actress
But nothing comes easy it takes much practice
Like, I met a woman who's becoming a star
She was very beautiful, leaving people in awe
Singing songs, Lina Horn, but the younger version
Hung with the wrong person
Got her strung on that
Heroin, cocaine, sniffin up drugs all in her nose...
Coulda died, so young, now looks ugly and old
No fun cause now when she reaches for hugs people hold they breath
Cause she smells of corrosion and death
Watch the company you keep and the crowd you bring
Cause they came to do drugs and you came to sing
So if you gonna be the best, I'ma tell you how,
Put your hands in the air, and take a bow

[Chorus - 2x (Nas and Kids)]
I know I can (I know I can)
Be what I wanna be (be what I wanna be)
If I work hard at it (If I work hard at it)
I'll be where I wanna be (I'll be where I wanna be)

[Nas]
Be, B-Boys and girls, listen again
This is for grown looking girls who's only ten
The ones who watch videos and do what they see
As cute as can be, up in the club with fake ID
Careful, 'fore you meet a man with HIV
You can host the TV like Oprah Winfrey
Whatever you decide, be careful, some men be
Rapists, so act your age, don't pretend to be
Older than you are, give yourself time to grow
You thinking he can give you wealth, but so
Young boys, you can use a lot of help, you know
You thinkin life's all about smokin weed and ice
You don't wanna be my age and can't read and write
Begging different women for a place to sleep at night
Smart boys turn to men and do whatever they wish
If you believe you can achieve, then say it like this

[Chorus]

[Nas]
Be, be, 'fore we came to this country
We were kings and queens, never porch monkeys
There was empires in Africa called Kush
Timbuktu, where every race came to get books
To learn from black teachers who taught Greeks and Romans
Asian Arabs and gave them gold when
Gold was converted to money it all changed
Money then became empowerment for Europeans
The Persian military invaded
They heard about the gold, the teachings, and everything sacred
Africa was almost robbed naked
Slavery was money, so they began making slave ships
Egypt was the place that Alexander the Great went
He was so shocked at the mountains with black faces
Shot up they nose to impose what basically
Still goes on today, you see?
If the truth is told, the youth can grow
Then learn to survive until they gain control
Nobody says you have to be gangstas, hoes
Read more learn more, change the globe
Ghetto children, do your thing
Hold your head up, little man, you're a king
Young Princess when you get your wedding ring
Your man is saying "She's my queen"

[Chorus]

Save the music y'all, save the music y'all
Save the music y'all, save the music y'all
Save the music


Två fynd på Myrorna :)

Jag köpte förresten en härlig liten pälsjacka (?) idag! :) Jag köpte den på Myrorna så den kostade mig knappt någonting såklart ^^) Om ni känner igen jackan så är det inte konstigt eftersom den från början var köpt på H&M (märket Divided)...

Jag köpte även en asiatisk kokbok! :D Stort fynd! Egentligen hittade jag fler saker som jag hade tänkt köpa men mitt Maestro-kort strulade och jag hade inte mycket kontanter i plånkan :/

Inte mycket att se av jackan men ändå ...




Ännu en sådan där skum dubbelexponering ;D Man ska kunna skymta två ansikten men våra datorer är inte kalibrerade så bilderna kanske är för mörka på era skärmar...


Lite retard-nacke men här är en bild på min senaste B&J ^^) Jummy! Tyvärr är den ju slut eftersom den köptes förra helgen...



Don't forget :)

Just to remind us all - det är torsdag och alltså James Bond på tv4+ ikväll! ;D Idag visas For your eyes only! Kommer inte ihåg den svenska titeln dock...

Gjorde en liten kvick support-logga haha x) Den såg finare ut när jag gjorde den x)



Wait...

Jag bara skojade, jag kan ju inte alls bli färdig med min stitching-bild idag o.O Crap! Vi har ju faktiskt inte ens fått uppgiften än :/ Jag får gott vänta tills vi får instruktionerna. Egentligen har vi en 3D-uppgift tills nästa torsdag men det går snabbt och enkelt att göra hemma. Stitchingen känns mer aktuell och brådskande eftersom jag saknar rätt version. Jag ska utnyttja stunden i skolans dator att förstå mig på hur jag ska göra så att jag kan göra detta utan problem när vi väl har fått uppgiften... Låter bra tycker jag! :)

Just det, återigen sitter jag vid en Mac-dator :/ Jag tror att jag börjar vänja mig :/
Bildkälla: Här!

Stitching in Photoshop

Hej hopp!
Nu har det gått en eller två dagar utan något inlägg :o I might be losing my touch x)

Jag har suttit på Youtube en stund och letat efter bra stitching-exempel :) I vår tekniska delkurs har vi fått i uppgift att göra en stitching-bild. Spännande! Med stitching (på sv. sy) syftar jag på funktionen som finns i Photoshop och i andra bildbehandlingsprogram :) Man använder troligen stitching främst i samband med panorama-bilder. Vi ska få jobba själva på lektionen imorgon så jag hoppas att jag förstår mig på hur jag ska göra. Själva principen hur man gör känns rätt klar i huvudet men bilderna jag tog idag känner jag mig osäker på. Det var ett riktigt tråkigt ljus utomhus och jag glömde att bilderna helst ska fotas vertikala. Jag hoppas också att jag hinner bli näst intill klar imorgon för enligt läraren behöver man minst CS3 för att kunna stitcha (fast egentligen behöver man väl bara kunna använda olika opaciteter och sammansmälta bilderna - detta kan man ju göra i de flesta bildprogram). Fast han menade kanske att funktionen "innehållsmedveten" bara fanns i CS3 och uppåt... Hur som helst så har ju min datorn inte startat igen efter den lilla incidenten med teet så jag sitter fast med version 7.0 :( Eftersom vi har CS5 i skolan måste jag få det gjort där alltså. Buhu. 

Mycket flummigt inlägg - ingen koll på meningarna x)

Här är några exempel på resultat av stitching och färdiga panorama-bilder...


1
Inte riktigt en panorama bild men man har använt samma metod

2
Bild 1 av 2 (några utsnitt av landskapet)

3
Bild 2 av 2 (den färdiga produkten)

4
Bildkällorna hittar ni om ni klickar på siffrorna!

En video från Youtube