Startsidan

Shopping på Ellos

Ikväll shoppade jag på nätet. Lite kul måste man ju ha trots att man är hemma och sjuk ;D Bilderna kommer från Ellos.se och därmed även kläderna och textilen som jag har beställt. Jag köpte en del basbh:ar som kostade ca 25:-/st :D Mellandagsrea var det här!!


Klänning, 169 :- (ord. 349:-) Jeans, 159:- (ord. 399:-)

2 stk kuddar, 39,50:-/st (ord 99:-/st)
Underlakan, 59,50:- (ord. 99:-)

Plaggen nedan beställde jag aldrig, men visst är de läckra?! :D

Klänning, 169:- (ord. 349:-)


Klänning, 279:- (ord. 349:-)  Klänning, 139:- (ord. 349:-)

Denna jacka finns tyvärr bara i brun nu men assnygg :)

Mc-jacka, 350:- (ord. 999:-)

Nu ska jag kila iväg och äta fruktsallad!!! MUMS!

Raketer och djur, hiss or diss?

Någon som firar nyårsafton som mig, hemma med näsdukar, nässpray och halstabletter? Höhö.

Det är bara jag, morsan och hennes pojkvän hemma så det lär bli en rätt stillsam kväll. I wish! Om det inte hade för alla raketer och smällare (och i år, min förkylning) så hade jag tyckt bättre om nyårsafton. Ni som själva har husdjur förstår troligen vad jag menar. Att se sitt djur skaka som ett asplöv (en blandning av frustration och rädsla i Luckys fall) i 24 timmar är inte något jag firar. Att se sitt djur i princip hyperventilera är ingen hit heller. När tolv-slaget väl är framme så måste vi sätta igång både TV:n och CD:n så högt högtalarna klarar för att distrahera Lucky. Och då pratar vi bara om att distrahera. Om vi inte får tinnitus (vilket jag redan har men ändå) av hundens statiska skällande så får vi det av TV:n och musiken.

Vi testade tidigare idag med att sticka in bomull i Luckys öron men hans bara skakade på huvudet och så flög de ut. Han går på lugnande piller idag men de ger sällan någon effekt. Något år satt vi nere i källaren med honom men det gav ingen effekt det heller. Vi får helt enkelt bara sätta in öronproppar i våra egna öron och försöka distrahera Lucky så mycket som möjligt.

Katten sitter bara i fönstret och låtsas vara filmstjärna... 


Listan om att blogga

Den här listan hittade jag hos Cosmo. För fler listor besök cosmopolitan.se!

 

1 - Hur länge har du bloggat? Snart 1 ½ år minsann…

 

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Mainstream, fjortisaktigt och återigen mainstream.

 

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Ingen absolut aning! Men för några år sedan kunde det mycket väl ha varit något med Harry Potter. Andra kandidater är konst- och fotobloggar.

 

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?

Så jäkla långa. Jag har fått jobba med att förkorta ner många inlägg och göra flera istället för ett långt t.ex. Jag har fortfarande lite bry med vad som kan tänkas vara intressant för andra att läsa. I ett tidigt inlägg skrev jag: ” Yes, jag är lite trögstartad när det gäller att blogga. Jag vill skriva något som har en poäng, ett syfte, men jag är inte säker på vad som verkligen är värt att skriva.”

 

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?

Hmm, 3 minst. När vänner och bekanta bloggar tycker jag att det är extra kul att läsa. Någon okänd människas blogg känner jag inte är lika relevant om den inte är inriktad på något jag är intresserad av.

 

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?

Svårt att säga. Regelbundet så är det kanske 60 % dagboksbloggar och resten ämnesbloggar. Däremot om jag strikt letar efter information och inspiration inom något ämne så kan ämnesbloggar svämma över.

 

7 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.

Kommer inte på någon just nu :O

 

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.

Fokis blogg. 


9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?

Att jag bloggar är inget särskilt i min och mina vänners vardag. Det är bara något jag gör, ungefär som att jag står vid spisen varannan dag och tillagar middag. Inget ovanligt alls. Jag får däremot tips på hur jag kan korta ner inläggen osv.

 

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?

Jag har faktiskt aldrig tänkt på att fråga… Det är också en sådan självklar sak. Jag är mig själv, hur kan jag vara någon annan? Jag kanske undanhåller viss känslig och privat information men jag är rätt van med att känna mig udda.

 

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?

Vet faktiskt inte. Det mest privata jag än så länge har tagit upp är att jag har berättat att jag är sjukskriven för depression. För mig är det på sätt och vis ingen ”top secret information” men några kanske reagerar på att jag nämner det.

 

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.

Hmm. Självmord och självskadebeteende etc är en stor no-no. Även om det ofta ligger nära min vardag så vet jag hur det skrivna ordet kan påverka andra. Den så kallade werther-effekten (självmordssmittan).

 

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?

Ja du… Det finns sådana perioder jag känner för att ”strejka” mot att blogga haha. Det är då jag känner att människan i dagens samhälle är så patetisk som drivs av strömmen och ständigt måste uppdatera andra om vad man gör för att bekräfta vilket ”spännande” liv man lever. Men jag har än så länge sugits tillbaka och börjat blogga igen. Jag är en person med mycket tankar och för att bli av med dem måste jag ofta >>skriva<< bort dem. Jag har alltid skrivit en massa genom åren. Dock kommer frågan – varför måste jag offentliggöra det jag skriver då? Svår fråga och svaret kanske slutar med bekräftelsebehov, men än så länge tycker jag bara att det är skoj. Och en anledning till att posta några bilder och få respons på dem.

 

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?

Absolut, om den är äkta och givande. Man kan umgås med en människa IRL och ändå inte känna den. Det beror helt på vilket plan man rör sig på.

 

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?

Nix. Aldrig överhuvudtaget via nätet.

 

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?

Klart! Det finns många anledningar till att det kan vara nedbrytande för en del. Jag själv som har en tendens att kretsa kring att göra "allt eller inget" behöver tänka på att inte bli helt uppslukad och glömma bort att ta hand om mig själv.

 

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar

Inte än i alla fall. Men det kanske kommer, det finns så mycket gömt i vårt undermedvetande som plötsligt kan dyka upp. Och jag är mänsklig, jag kan klanta till det många gånger :(

 

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?

Ja. Fast ofta handlar det om att jag har gjort slarvfel eller inte kollat upp viss information ordentligt. Och det händer att jag känner att en del inlägg helt enkelt var för irrelevanta för andra och att jag skrev det helt för min eget nöje. Att blogga ska man väl göra för att det är kul och att man själv känner att det ger något, men om det inte är intressant för andra att läsa så är det egentligen inte lönt att publicera det… Fast ibland vill man bara kunna missas tillbaka hehe.

 

19 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år?

Det tror jag inte. Men vem vet vad jag gör om två år?? Jag skapade bloggen för att kunna uppdatera nära och kära när jag var i Grekland och jobbade sommaren -09. Om två år pluggar/jobbar/bor jag kanske i Paris eller någonstans i England??

 

 


Robert Capa-strenght

Hahaha x) Syrran sade nyss att idag ska man ju egentligen vara uppe så länge man orkar (typ). Just därför lägger jag till ett inlägg till x) Jag har varit inläggs-kåt ett bra tag nu verkar det som x)

Jag tänkte iaf nämna fotograferna Lee Miller och Robert Capa. Det är också sådana fotografer vi bara måste ha kännedom om!! :D Jag kommer troligen fortsätta med några nya var dag ett tag framöver ;) Som tur är så tycker jag att det är svårare att hitta bilderna på nätet än vad jag hade förväntat mig (inläggen blir ju därför inte sjukligt långa). 

Lee Miller (1907-1977). Mode- och porträttfotograf och krigskorrespondent. Ofta självporträtt.
Det sägs att bilden togs i Hitlers badrum samma dag som han tog livet av sig.



Robert Capa (1913 - 1954). En av världens ledande krigskorrespondenter någonsin. Den bästa enligt mig! :D
Känd uttryck av honom: "If your pictures ain't good enough, you're not close enough".
 (<--- Miniatyr!!! Varning för känsliga tittare)



 

Lucky, 1 y/o

Jag är dööd. Förkyld. Inget direkt nyårsfirande imorgon. Fast som sagt, jag är lättroad och kan säkert hitta på något :) Jag funderar på att sticka iväg och köpa ett berg av smaskiga saker imorgon men samtidigt lär det kanske vara pengar i onödan eftersom jag inte lär kunna känna varken doft eller smak... Att göra eller inte göra, det är min fråga imorgon.

Genom Royal Canins (djurfoder m.m) fotoboks-kampanj har vi fått möjligheten att fylla 36 sidor i en bok med foton på våra husdjur (eller egentligen vad vi vill). Detta har jag försökt fixa nu under större delen av kvällen. På sätt och vis var det enkelt men eftersom Internet hängde sig lite då och då så fick jag börja om från början hela tiden. Och med 36 sidor innebar det 98 bilder O.O Helst skulle ju bilderna inte upprepas, de skulle gärna vara av hög upplösning och de skulle passa in med varandra. Hmm... Man kunde skriva bildtexter m.m. men efter att ha fått börja om x-antal så sket jag till slut i texten.

Hittade gamla bilder på djuren som jag hade tyckt vore roligt att dela med mig av :) Jag kan inte få nog av djur ^^)

De flesta bilderna är inte redigerade och kan variera i "färskhet"


Lucky, 1 år.

Lucky, 2 år. (För ball för dressyrkurs står det på skarfen)


Inte såå  många år sedan men det känns som en evighet. Fast det känns ju också som en evighet tills det är sommar ;) På bilden: Lucky och jag på promenad i skogen (syrran tog fotot).

Ingen gammal bild men ej tidigare visad. Den är oskarp men det är oskärpan som för mig är bildens puctum (det som berör just mig). Morris ligger ovanpå mig och hehe, jag har knäppt min skjorta så att det blir som en bärsele hahaha x)
 

Jag och Lucky ute och går...


Leka, leka, leka...

Jag fick förresten hem mitt Starfilter igår :o Jag prövade det utomhus igår kväll samtidigt som jag skulle känna av om det räckte med lite nytt syre för att få bort hostan och febern (det funkade inte men skönt var det). Det blev tyvärr inte mycket av bilderna, inte för att filtret verkade vara ett dåligt köp, utan på grund av olika omständigheter. Men jag hade skoj med långa slutartider och gatulampor (och stjärnfiltret) x)

Hosta, bort!! Har smittat syrran nu. Kissen hostade också riktigt ordentligt imorse men det berodde på att han behövde kräkas... ehe... (tur att han hann hoppa ner från min säng.) Ett tag där trodde jag nästan att jag hade smittat en katt!!? o.O






Ah, just det! Vad tror ni jag tänkte på efter att ha tagit denna bild och sedan satt dit några svarta prickar? x)


The Studio - past or present?

Många inlägg idag eftersom jag har¨för mycket i tankarna och det blir för mycket text i ett inlägg. Läs om ni inte har något viktigare för er, annars är det nog bäst ni gör det först hehe ;D

Jag avbokade nyss min tid hos The Studio i Malmö. I torsdags ringde de upp och frågade om jag var spekulant på att "vara modell för en dag". Tack Christopher för att du hade rekommenderat mig!! :o Jag känner dock att vad fan, efter lite mer träning med smink och fars studioblixtar så kan jag säkert ta egna foton som är mer personliga. När jag såg de första bilderna på bekanta som hade varit uppe i The Studio och liknande så kändes det häftigt och fräsht. Nu däremot så tycker jag att man ser samma bild om och om igen. Fotograferna borde variera med bakgrunder och stilar mer. Jag tycker det där med att "vara modell för en dag" är lite efter sin tid nu. Det är såklart ofta kul att stå modell och allt det där men för min del kan jag ordna sånt på egen hand och lägga till något extra.

Däremot är jag osäker på om jag ändå inte ska gå dit just för att få sminktips osv. Det är något jag länge har velat få möjlighet till, dvs av någon som vet vad de pratar om :) Jag är inte den som sminkar hela facet, jag föredrar lite kajal runt ögonen och sedan är jag klar, men det är riktigt kul att sminka i alla fall. Framför allt när det gäller vid fotografering :) Jag gillar dramatiska och sagoliknande bilder :)

Två exempel. Fast jag hittade inte sådana bilder jag egentligen syftade på, men dessa är spännande nog :)


Bees in the Caramel. Deviantart. com
Bildkälla: Här!


Fairy tale
Bildkälla: Här!


Filosofiskt tänkande...

Fan vad det stör mig!

Ni vet när man hoppar från blogg till blogg (eller liknande) och man häpnas över vad unga (under 18) sysslar med nuförtiden? :o Jag tänker på att många har gjort så mycket, har utvecklats enormt inom något speciellt och har helt generellt det mesta? Lite överdrivet kanske och detta gäller absolut inte alla. Men jag måste erkänna att jag blir lite sotis på en del unga som redan innan de har fått första mensen etc är specialister inom ett eller flera områden :O

Vad tusan gjorde (eller rättare sagt, inte gjorde) jag när jag var barn och började närma mig tonårsåren? Inte satt jag med en systemkamera i handen (och förstod mig på dess alla funktioner), jag kunde inte mycket om webbdesign och teknik och jag var inte särskilt duktig på något. Som vännen Elin påpekade när vi var i Grekland (typ när vi slet som fånar och satte fast etiketter på mjölkflaskor höhö) så var vi alltid medelmåttiga på allt x) Visst, vi båda hade gått på en olika sporter och liknande intressen, vi var skärpta och duktiga i skolan, var trevliga och sociala etc etc, men vi hade aldrig utvecklat något på en högre nivå. Vad fan gick snett?? X) Jag är inte säker varför unga är supertalanger på det mesta nuförtiden men de flesta mognar kanske fortare?


När jag var liten (och fortfarande) älskade jag att spela sällskapsspel, särskilt med min syster och hennes kompisar.

Jag kunde spendera timmar med att cykla. I den här bilden cyklar jag och farsan runt i Malmö. Min födelsedag något år.

Vi bodde ute på landet... Närmaste inköpsställe låg ca 30 min bort med cykel. Kabeltv var det inte tal om.


Dagen har gått ut på att läsa så mycket ur...

dsc01714 (MMS)

Dagen har gått ut på att läsa så mycket ur boken "The photography reader". Nu återupptar jag läsandet efter en stund softande. Tyvärr funkar inte mitt Internet. Bite me :/ Har även åkt på värsta hostan och febern. Inte kul alls nu till helgen! Jag halsar mugg efter mugg med te (har inget honung hemma!!). Tyvärr blir detta inlägg bara en enda röra eftersom det är ett mms men jag hoppas att ni överlever :-D Kisskiss, hughug!


Just because

Jag är kluven. Å ena sidan påstår bloggare att det bara är bra att blogga så ofta man kan (gäller att läsa mellan raderna). Men å andra sidan känner jag det är bortkastad tid och att det istället enbart stör andra genom ständiga uppdateringar x)

Men stunder som nu ikväll när jag försöker så gott jag kan att skjuta fram kvällsläsningen (skola) känns det som en god ursäkt att göra några extra inlägg. För att jag kan. För att jag inte har lust att öppna min feta engelska kursbok på 400 sidor. För att det är på tok för mycket på TV för att kunna låta bli att ha den igång. För att jag troligen lär somna innan huvudet nuddar kudden. För att jag hellre låter mig titta på vackra bilder än suddiga linjer i boken som låtsas imitera bokstäver.

Just because...

Edward Steichen (1879-1973, Amerikansk. Arbetade bl.a för Vogue och Vanity Fair. Ansågs vara den mest omtalade och högst betalda fotografen i världen under denna period.)


(Greta Garbo)







Joe Rosenthal (1911. Amerikan. mest känd för bilden Flags of our fathers.)


Nu ska jag bege mig mot sängen och försöka läsa åtminstone ett kapitel i boken (som är på ca 80 sidor) ;)


Lite poetiskt

Nu har jag suttit och skummat igenom gruppens projektrapporter. Den första läste jag från början till slut men efter den sket det sig. De resterande scrollade jag mig igenom. Till slutet där bilderna fanns :P Vi ska bara veta vad de andra har arbetat med så att vi kan delta i diskussionerna den 10:e januari...

Det fanns ett arbete som jag fastnade lite för och som gjorde mig obekväm. Jag hoppas att det är okej för kurskamraten att jag lägger ut en bit av de första meningarna... De berörde. Lite poetiskt... Så ensamt samhället har blivit med IT...  

"Jag bor i Malmö, i en lägenhet nära centrum. Här bor trehundratusen människor. De finns överallt, hela tiden.

Jag känner inte så många av dem.

Mina vänner finns på facebook. Några bor i Malmö, andra i Stockholm eller i USA. Vill jag prata med dem så

använder jag datorn i min lägenhet.

Mina grannar vet inte vem jag är eller vad jag gör om dagarna. Mitt efternamn står på dörren.

Jag vill göra en bildserie som berättar om anonymitet, isolering och bristen på närhet i staden."

Bilden från min projektrapports framsida ;D


Höstnougaten

Nu är det dags att inta det nedersta lagret i Paradisasken :) En storfavorit hos mig är HÖSTNOUGAT!! :D Kaffe och choklad, i en enda tuggbit, kan det bli bättre??! :D Körsbär i likör är också en favvis. Därefter finns ju såklart alla de vanliga favoriterna som bara är choklad och vem kan hata choklad? ;) Höstnougat är en klar segrare hos mig!!


Bildkälla: Här! (orkade själv inte ta ett foto och snart är den uppäten)

Nu ska jag opponera en kurskamrats projektrapport och därefter läsa igenom de andra projektrapporterna som de övriga åtta i gruppen har gjort... Alltså en del läsning under kvällen!

Chao chao!


Art history i Lund...

Titta! Reserv 2 till denna kurs :) Innan låg jag som reserv 8 :) Hmm, jag ska kanske börja överväga att gå även denna kurs... Den är ju ändå så liiiten... Hmm...


Prio Anm kod/Utb UG-MV Urval   Ant i UG
2 LU-71621

Art History: Modern Design in Scandinavia
7,5hp, Dagtid, Kvartsfart (25%)
Fristående kurs
Normal undervisning
Lunds universitet,
Lund
Grundnivå


APGR-8,0
BI-18,50


Res 7
Res 2


   3
   3



Nu beger jag mig hem till vännen Ewelina :)

Chao!

They were there

Hmm... Det finns så många fotografier där ute som man bara vill att alla ska ta del av... Det finns så många fotografer som är värda att nämna... Därför nämner jag några nu och lägger till några bilder... Ingen fakta, i så fall bara namn och bilder :) Kanske vilken genre och årtal dock :)

Jag vill betona: They were there! Jag har läst igenom Robert Barthes bok om Camera Lucida idag och det var som att läsa Shakespeare - att vara eller inte vara... Samma sak med En filosofi för fotografin av Vilem Flusser. Bara en massa filosofi x) Men dessa tre ord utmärkte sig väldigt :D Tolka själva.



Walker Evans

Taggar: Allie Mae Burrough. Den stora börskraschen.




Tagg: Farmer's kitchen.


Margaret Bourke-White (mycket beundrandsvärd!!!)

1937

Nazi Storm Troopers' training class, 1938

Coctails on Gorky street, Moskva, 1941


John Heartfield (Helmut Herzfeld)
Varning för känsliga tittare bör man kanske nämna... Heartfield jobbade mycket med fotomontage och han var en extrem anti-nazism. Inriktade sig inom dadaismen. Jag skulle vilja hälsa "you rock" till honom för att han vågade stå upp mot nazismen så som han gjorde :)




Kom ihåg, Heartfield var anti-nazist och drev med allt och alla som hörde nazismen till och vände saker ur ting som om det kunde vara ur Hitlers synvinkel, så som religion. Det är klart känsloladdat och det tar lite emot att posta bilderna här. Men jag är ett fan av den sarkastiska, ironiska humorn och det är viktiga frågor :)

Okej, det blev bara tre fotografer i detta inlägg men det blir allt för mycket på en gång :)


19:43

Mysmys-tröja från H&M. Den jag nämnde i förra inlägget men som saknade bild :) Här är den :)



Glömt

Glömde ett plagg från rean :) En blommig tunika. Värst vad plaggen ser tantiga ut när jag har fotat dem x) De är finare än de ser ut här! Och detta plagg är egentligen väldigt tunt (nästintill genomskinligt) så ett linne under är nödvändigt x)

När jag var i Ystad i tisdags köpte jag en stickad tunika för 100 kr på H&M men den har jag inget foto på än ;)


Tunika: 100 kr på H&M

Jag vill meddela att vår diskmaskin äntligen är inkopplad och blablabla!! X) Vi har bott i detta hus i lite mer än 4 år men vi har inte fixat med diskmaskinen förrän nu haha x) Knasigt.

Dagens fotograf: Richard Avedon!

Tips. Kolla upp Richard Avedon - modefotograf!! :) Jag fascineras enormt över hans bilder!! :} <3

Lite om honom... Största modefotografen i vår tid. Amerikansk mode- och porträttfotograf. Född 1924, död 2004. Betydande kännetecken: rörelserna i bilderna. Har bland annat arbetat för Vogue och Harper's Bazaar. 1991 fick han Hasselbladspriset :)

Besök The Richard Avedon Foundation - här får ni se betydligt mer av hans bilder! M.m.


1


2

3


4

Bildkällor:
1 (& 23 4

Your mind will take you far, the rest is just pure heart...

Dagens fynd på rean (förutom ett par hörlurar för 50 kr på Clas Olsson):


Tröja: 99 kr på Gina Tricot (med bara ögat ser den helsvart ut)

BH: 50 kr på H&M

Örhängen: 20 kr på Gina Tricot


Klänning: 129 kr på Gina Tricot

Klänning (samma som ovan): 129 kr på Gina Tricot

Det blev några fynd alltså. Fast när jag stod i provhytterna hörde jag hela tiden "kursböcker, kursböcker!"  i huvudet :P

Random rader ur låtar som jag lyssnar på ikväll... Kan ni gissa låten? :P

"Vi är inte sådana som i slutet får varann"

"He's walking over to me, this must be fake, my lip starts to shake, how does he know who I am and why does he give a damn about me?"

"If you think you're tough when you're laughing at us, well, it's no big buzz, you can laugh if you must"

"And since the dawn of man, the strenght of just 'I can', has brought together people of all nations"

"Your mind will take you far, the rest is just pure heart, you'll find your faith is all your own creation"

"Questions of science, science and progress, do not speak as loud as your heart"

"För min rastlöshet känner ingen gräns och då måste jag ... ut i natten"

You bring news I trust?



Lord_Voldemort7:s Twitpic

Snart bär det av mot.... Mellandagsrean! Jag är skeptisk till att där finns något men jag håller tummarna!!!

Juldagen

Kungen på täppan. Morris Livsnjutaren.


 <---- MINIATYR! KLICKA FÖR ATT FÖRSTORA!

Några julklappar jag fick ^^) Paula, jag har inte din fotokub med men den är inte glömd!



  • Pussel av en bild som jag har tagit (cupcakes). Från syrran.
  • Harry Potter-klistermärken som syrran gjorde i datorn eller nåt :)
  • Ljusställning med plats för 2 värmeljus (två smycken hänger nedtill som inte syns här). Från mamsen.
  • Muffinsformar från Paula. Fick även en roterande fotokub från henne.
  • Twinings Fresh & fruity. Brittiskt te från syrran.
  • Hjärtformad ask av glas från Pauline. På insidan av locket finns en spegel.
  • Två par örhängen från mamsen (bara 1 st av var på bilden)
  • Tomte från mormor.
  • Coffeecard på Espresso House från mamsen!
  • Vänner säsong 4 återigen från mamsen.
  • Paris Hilton parfym (Just me). Från mamsen.
  • Kompaktkamera (Nikon Coolpix L21) från kusinen Nicklas och mormor.

  • Jag fick även en lila pläd från mamsen men den kom inte med i bilden. Och pengar från min morbror Christer.

    En mysig julafton och allt det härliga fortsätter hoppas jag ^^) Jag ska nog gå och mysa ner mig i sängen och kolla på några Vänner-avsnitt igen. <3


    När börjar mellandagsrean?

    Okej, lätt beslut. Mellandagsrean börjar inte förrän om några dagar :P Alla butiker är stängda tydligen. Värsta kollen jag har :P Någon som vet när denna börjar och vilka butiker som har öppet?

    God jul i efterhand!

    Jag vill till mellandagsrean! Punkt slut x) Tågen mellan Ystad och Malmö är dock helt inställda under julhelgen :/ Det går ersättningsbussar men hur frivilligt tar man dessa?? :O Hellre tåg än ut på vägarna... Jag har nog aldrig varit och shoppat under de första dagarna under mellandagsrean... Förutom den gången för några år sedan, kanske när jag var 5-6 år gammal, och vi stod i evigheter i kön på H&M bland annat. Jag låg nästan på golvet under hela stunden så dålig jag kände mig x) När vi kom hem visade det sig att jag hade 39,5 grader i feber x) Ingen höjdare :P

    Jag tackar alla som var närvarande och som jag hade kontakt med under julafton för ett härligt julfirande ^^) Mycket trevligt och mysigt! Kussen Maria är fortfarande kvar men hon ligger ännu och sover som en törnrosa i sängen x)

    Jag tackar även för alla klappar! Det var en pärs i år att öppna dem haha. Det kändes som att det inte tog slut!

    En present var Nikon Coolpix L21 från äldsta kussen och mormor. Jag vet inte mycket om modellen men jag har önskat mig en kompaktkamera som jag kan ta med mig oavsett väder ^^) En system kan vara rätt stor, ömtålig och bökig om det t.ex snöar eller regnar.



    Bildkälla: Här!


    Svensson, Svensson på TV... (msn) Haft en ...

    dsc01710 (MMS)

    Svensson, Svensson på TV... (msn) Haft en trevlig julafton?! :-D


    Linslock med snodd

    Jag tackar Pauline och Paula för de fina julklapparna och den trevliga stunden hemma hos Paula :) Jag kan berätta att jag fick en jätte fin hjärtask av glas från Pauline och spexiga höga muffinsformar samt en roterande fotokub från Paula :)

    Nu sitter jag vid datorn med katten utsträckt i knäet. Han är helt klart en livsnjutare ^^)

    Som en tidig julklapp från och till mig själv budade jag på ett stjärnfilter till kameran på Tradera. Så snart har jag ett sådant på väg hitåt, yay :)

    Snart läggdags för mig. Det blir till att stiga upp tidigt imorgon och skotta fram två parkeringsplatser utanför huset samt dammsuga och tvätta golven. Därefter något ännu tråkigare - skala några kastruller potatis :/ Så fort det är klart kan jag äntligen stiga in i duschen och verkligen göra mig redo inför julafton ^^) Jag hoppas att mamsen inte har hunnit hem innan dess för då stressar vi alla upp oss.

    Exempel på vad ett stjärnfilter kan göra:

    Bildkälla: Här!

    Ett linslock med snodd hade jag gott kunna behöva :) Det är så lätt att lägga locket på en hylla och sedan leta genom alla väskor och inte hitta det.




    The Joy with Photos

    Oj, idag blir det många random inlägg x) Jag laddar upp inför kvällen med tjejerna :) Även om det "bara" handlar om film och julklappsutdelning ;) Det är härligt med lite adrenalin från musik :)

    "Tonight we’re going hard
    Just like the world is ours
    We’re tearin’ it apart
    You know we’re superstars
    We are who we are!
    We’re dancing like we’re dumb
    Our bodies go numb
    We’ll be forever young
    You know we’re superstars
    We are who we are!" - Ke$ha


    Här kommer några av de resterande bilderna från i tisdags och söndags när jag lekte med min fars softboxar och bakgrunder :) När jag visade honom hur min fjärrlösare funkade så blev han en pojke igen, lol ;) Den första bilden har han tagit.



    Bilden ovan fick en märklig vitbalans från början men den blev ändå hyfsad till slut.




    Please, can you stop pulling my hair

    Jag skrev nyss fel på rubriken - det ska vara hair och inte hear! X)

    Morris muckar med granen. Han ska ge den på moppen! Som vanligt alltså :P

    11 låtar som har satt mig i stämning så här runt lunch :)

    U2 - Sweetest thing
    The Cardigans - Lovefool
    The Pointer Sisters - Jump (for my love)
    Diana Ross - Chain Reaction
    Miley Cyrus - Who owns my heart
    Jackson 5 - Blame it on the boogie
    Far East movement - Like a G6
    Ke$ha - We R who we R
    Elvis Presley - Amazing Grace
    Fame - Give me your love
    Lily Allen - Alfie

    Det var förresten lugnt på konto-frågan :) Tack till far och farmor o farfar för julklappspengarna :D Mellandagsrean, here I come! Några kursböcker kanske kan beställas redan idag, hmm ^^)

    Doomed

    Usssch. Jag måste kolla vad jag har på banken... :S Känns som att det är farligt att titta :( På sätt och vis känns det lugnt, det är ändå julafton imorgon och om man har varit snäll i år så får man kanske in lite cash... Och det är den 23:e idag, bara en vecka kvar tills nya pengar. Men ååh, jag tycker inte om att kolla på den tillfälliga summan på bankkontot. Det har blivit en del impulsköp på sistone :(( Och jag har lagt ut pengar hit och dit åt andra, vilket jag aldrig kan hålla reda på...

    Nu har jag whinat. Nu ska jag logga in på banken. AAAh, I am doomed!


    The Dog's guide to a happy christmas

    Meg Price har uppdaterat sin Flickr med ännu en slående bild och text :D Hilarious! Underbart att både läsa och se på! Här har jag klistrat in vad Price har skrivit senast - texten tillhör alltså henne! Jo förresten, texten är skriven som om det vore ur Barneys (hennes hund) perspektiv.

    För tillhörande bild klicka HÄR!!

    "Barney thought he'd give some advice to Flickr doggies on how to cope with their humans during Christmas, and how to maximise their own enjoyment at this time of year! Hope it helps :)


    1. Humans tend to overeat at Christmas, it's bad for them. Help them by eating overlooked food. Do NOT get caught, your good intentions won't be appreciated. Don't eat the turkey, they will notice... Missing food is to be blamed on the cat, or small child.


    2. Prolonged TV watching equally detrimental to health (especially with the awful stuff on at Christmas). Try throwing a ball at them. If that fails, bring them their leash and attach it to their hand. Hiding the remote control may work. Don't eat it. Plastic's tasty but you'll spend Christmas at the vets.


    3. Humans are silly at this time of year. They may dress you up in Santa outfits, put pretend reindeer antlers on your head, or wrap you in tinsel for "photos". You could protest at this treatment as an affront to your dignity, however, I find cooperating brings more biscuits!


    4. Your humans may have lots of relatives visiting. The more flighty and nervous 2-legs can find this stressful and fights may occur. Split up arguments simply by looking cute, or by using the handy distraction technique of stealing shoes, purses or the remote control.


    5. NEVER bite the 2-leg relatives! While your human might be snarling and barking at their relative, they won't appreciate you directly intervening. It won't make things better.


    6. Small children are a dog's best friend. Sit by them at dinner - as their canine attendant, you'll get a tasty snack. You can also lick their hands and faces clean after a meal but be sneaky about that cause grown-ups think it's unpleasant for some reason.


    7. Whatever you do, do NOT, ever, under any circumstances pee up the Christmas tree in your house - the humans really HATE that! The chocolate hung from the branches is fair game. Sneakiness is key. If caught, deny everything and blame the small child - you know they'd do the same to you if the situation was reversed!


    8. Insist on your daily walk. It is your right. Even if it is snowing. You may need to encourage a reluctant 2-legged who has both overeaten and watched terrible TV 6 hours straight. Barking usually wakes them, as does bouncing up and down at them repeatedly.


    9. Now is the time for to sit you human down and remind them how wonderfully well behaved you've been the last year... Toys, doggy biscuits and bones will be coming your way on 25th December! Don't bring up that bed you destroyed in March, the shoes you chewed up in June, or that time you ran off to go roll in the nice foxy perfume in the woods last month.


    10. Finally, be nice to Father Christmas. He's a funny guy, coming down the chimney in the middle of the night. Normally you'd want to bark at someone like that, but he brings the human children presents. If you're lucky he might have something for you too!"


    She's a maniac on the floor

    Sugen på att sätta igång Flashdance ^^)

    "First, when there's nothing but a slow glowing dream
    That your fear seems to hide deep inside your mind
    ----
    Take your passion, and make it happen
    Pictures come alive, you can dance right through your life"

    Bild på Lucky. Han tyckte inte att tomtetröja var hans stil. Men han fick många leversnittar för besväret :P


    Ljusbubbla ;-)

    dsc01697 (MMS)

    Ljusbubbla ;-)


    Silikonformar




    Jag bakade nyss. Här är ett exempel på mina mini-muffins :) Det var första gången jag använde mig av mini-formar och framförallt silikonformar. Jättepraktiskt och kul! :D Det får göras fler gånger. Jag köpte formarna på Systrarna Grene i Malmö. Iom att de ska snart flytta så har de 80% rabatt på nästan rubbet ^^)

    Jag blev godkänd på den praktiska tekniktentan! :) Nu är nästan allt klart i kursen, bara opponeringen kvar! :)

    Nattinatti!!


    I left my head and my heart on the dancefloor

    I am in Lady Gaga-mood


    1

    2

    3

    4

    Bildkällor:
    1 2 3 4 


    Man tar chanser i livet. Ibland får man ba...

    dsc01592 (MMS)

    Man tar chanser i livet. Ibland får man bakslag. Jag vet att jag borde ha tagit ett tåg tidigare men jag ville bara inte sitta fast i ystad en timme utan några butiker öppna. Nu har jag stått på perrongen och väntat på tåget i tjugo minuter. Jag har precis fått komma på. Hmm! Gud straffar en direkt för att man inte skaffade sig tillräckligt med tidsmarginal :'(


    Nya Ötzin

    Cruel fate, why do you mock me??! VILL INTE UT! (Om det inte är för att fota eller promenera med jycken.) Snö upp till knäväcken i princip och 10 minus. But life is what you make it so... *skaka tänder*

    Let me know, is your heart still beating?


    Idag blev det Malmö med Paula. Lite sista minuten-klappar för Paulas del och min mor har tidigare bett mig att inhandla några julklappar från henne och andra... Hmm... Hela dagen förvandlades snabbt till ett styrketräningspass med alla kassar x) Ah, jag gick in om Orkanen (skola) och lånade två böcker till nästa kurs :) Förhoppningsvis hinner jag läsa dessa under "lovet". Jag upptäckte samtidigt att jag hade en överbetalningsräkning på 90 spänn. Aah! Det har jag inte vetat om men tack å lov lämnade jag in böckerna för några månader sedan (övertiden handlade om ca en vecka i september).

    Imorgon besöker jag Ystad eftersom jag ska träffa min nya terapeut. :o På sätt och vis är jag lite bitter över att behöva åka iväg imorgon (orka med tågbry osv) men tanken på att mamma är ledig imorgon och planerar att fixa inför julafton så är det med ett stort leende jag flyr denna håla :D Goodbye, suckers!!! Tyvärr har jag dock fått i uppgift att även imorgon handla julklappar åt andra haha. En julklapp från en kusin till en annan kusin, en annan klapp från en kusin till min morbror osv... Skönt att de lägger över det på mig istället x)


    När jag och Paula var på Ö&B tidigare idag hittade jag denna massagevante till voffsen vår. Den får bli min julklapp till honom ^^) 

    Bildkälla: Hannas Hundblogg

    Och det fick bli Subway innan avfärd hemåt :)

    Bildkälla: Här!


    Fjärde advent

    Pics of today :) Några bilder på syrran, tagna av mig :) Vi har varit hemma hos vår fader idag och ätit lite julmat. När man är där får man passa på att slippa göra middag haha x) Så under tiden Uffe gjorde middag lekte jag med hans softboxar igen x) Jag kunde slita syrran från det hon gjorde och få henne att sitta framför kameran ^^) Allt är fotat med hjälp av en fjärrlösare såklart.






    Och några bilder på mig såklart haha. Det är lättare att ha sig själv som försökskanin. Då vågar man göra mer crazy stuff x)





    Del 2


    Nya scener från Harry Potter and the deathly hallows del 2. Troligen fan made men det är iaf scener bara från del 2 :D Syrran upptäckte nyss en Harry Potter blogg (harrypotterswe.blogg.se) som tipsade om detta klipp och såklart borde man ju tipsa vidare ;)

    Romans för timmen

    Noice forever! :-}



    Tack Pauline, Paula å syrran för en trevlig dag och kväll!! ^^)


    Haha x) Ännu en bild som togs i tisdags. Lite rekvisita fick det visst bli på mig med. Uffe har flygvapneti sitt hjärta och samlar på allt... Jo just det, Uffe har tagit bilden!

    Short instant message

    *Trumvirvel*

    Lördag, lördag, lördag! :D Bara för att det är lördaaag!!

    Snart kommer vännerna Paula o Pauline och då blir det en massa bak i köket ^^) Mysigt. Spotify får följa med ner en våning ^^)

    Tusen juleljus och en fjant till hund



    Jag övar på Tusen juleljus på k-boarden x) Så här långa mellanrum mellan övningarna får det inte bli haha. K-boarden var dammigare än dammigast och jag var ringrostigare än ringrostigast x) För en självlärd är detta icke bra.

    Jag filmade Lucky när vi var ute och gick idag och ikväll klippte jag ihop några bitar och lade till "musiken". The same procedure as last year, Miss Sophie? Oh yes, you drunk man. x)

    Sourz Apple <3

    Ingen klassfest för mig idag :(( Dumma tåg!! :(( Böhö. Okej, inget mer whinande här men visst kan snöoväder ställa in en massa saker? Efter förra gången vi var ute i Lund känner jag mig inte redo att göra om samma karusell riktigt än x) Det är kul med lite oväntade saker och lite allmänt kaos men nja, idag ids jag inte med det. Och huvudvärken kröp fram i eftermiddags.

    Jag var på Systemet idag och köpte lite gottgott till ikväll :) Detta får såklart användas vid ett senare tillfälle, kanske redan imorgon with my gals! :D Det blev iaf en favvis!! SOURz APPLE! Vem kan motså denna!!? Ni som inte vet vad ni ger er in på kan föreställa er att ni proppar munnen full med x-antal rullar Sura kulor av Karamellpojkarna (bild nedan). Hehe. Riktigt sött och extremt surt! :D Och nej, det är inte "lika bra" att köpa hem en massa sura kulor.



    Bildkällor: Bild 1 Här! och bild 2 Här!


    Kalligrafi


    Snart läggdags! Fredag imorgon, jajamen!! Är a*trött nu, wohoo! Det känns som att det var flera veckor sedan jag var så här trött på kvällen haha :) Under sker!

    Jag var som sagt rätt bored tidigare idag men jag fick ut något av eftermiddagen/kvällen ändå :) Jag har t.ex slagit in julklapparna! :D Jag brukar vara tidig med att köpa dem men att slå in dem är jag riktigt sen med! Det blir oftast i sista minuten.

    Jag hade en långvarig terapi med att twista (eller vad man säger) presentsnöret haha. Nu har jag twistat snöre så att det räcker och blir över x) Därefter satt jag och gjorde tillhörande hälsningskort till julklapparna med kalligrafi :) Vid utställningen fick jag för mig att göra rubriken med kalligrafi och nu när jag var rastlös kom det till användning igen ^^) Jag har en tecknarbok som tar upp just detta och den är en bra guide. Jag fick den i julklapp förra året eftersom jag hade önskat mig den för att få inspiration till nya tattueringar. Jag samlar ju även på bokserien som denna bok tillhör dvs Leonardo Collection.

    Men nog med text nu! Godnatt på er alla!!



    Några julklappar



    En liten påminnelse: detta var första gången och jag är inte så noggrann med höjd och bredd. Jag valde det lättaste typsnittet...

    Because you're worth it







    (Tillhörande bildtitel: #thatwouldbeawesome for those days when you don't feel like having to go out to wreak havoc.)


    Bildkälla: Lord_Voldemort7:s Twitpic!

    Jag är sååå booooored! Att ha just tråkigt är en sällsynt upplevelse i min värld hehe. Men nu är jag uttråkad till tusen!!! Ändå känner jag mig inte för att vara social eller utomhus eller liknande. Aaah! Jag har alltid kunnat vara för mig själv utan att känna mig ensam (nu säger jag inte att jag inte har vänner) så det är nog inte ett stort bekymmer. Visst, de senaste månaderna har jag kunnat vara överallt och ingenstans och har haft någon form av behov av att ha ständig social kontakt dygnet runt i princip x) Så här dags förra året hade jag uppskattat all denna lediga tid men nu kräver jag nästan en föreläsning eller vad som helst x) Bara inte dessa lååånga lediga dagar och sömnlösa nätter! 

    Nu ska jag sätta Spotify på högsta volym och storstäda kanske... Hmmm.... Snart är det jul och man lär ha fullt upp igen :) Eller bara jag kommer förbi morgondagen så har jag nya roliga saker för mig. Imorgon kväll blir det t.ex klassfest i Lund och på lördag blir det att baka pepparkakor och titta på film med tjejkompisarna ^^)


    Smycken i retro-stil ^^)


    Perfekt bakform till julafton x) Om man nu bjuder på tårta iaf. Fler som tänker på samma sak som jag?... Jultomtens verkstad - schack-färgen? ;D Alla barns dröm haha. Det är ren magi att se de små nissarna måla ett schackbräde med enbart en färg x)

    Jag hittade några spexiga smycken på Tradera idag^^) De är nog rätt bra julklapptips. Jag skulle helt klart vilja köpa mig ett av halsbanden! De flesta prylarna finns att köpa här: MissSmith.se (Tradera-användare).
     
    Halsband




    Ovan: Svår att se och det gick inte att göra bilden större, men det är halsband med en systemkamera (4 x 2,5cm) som berlock. Love :D

    Örhängen

    Ring i form av en klöver


    Astrologi och kaffe

    Bad, bad me!! Jag försov mig imorse! Typiskt med Ystad-linjen är ju också att de bara går en gång i timmen (vid rusningstrafik 2 ggr). Så nu när jag är så gott som klar har jag en evighet innan tåget går igen :/ Vi ska troligen bara lämna in vårt arbete idag och ha julmys men ändå. I fredags frågade jag faktiskt läraren om hon kunde få mitt arbete då men nej, hon tog först emot arbetena idag... :/ Förståeligt tyvärr...

    I natt gick jag förresten i genom termer inom astrologin x) Olika planeter, månar och allt i universum typ x)

    Jag laddar upp med kaffe och en massa musik medan jag väntar :D Old time Rock N Roll :D <3

    Bokjakt!

    Nu är jag på bokjakt inför nästa kurs! Om någon har nedanstående böcker och vill skänka/sälja och om böckerna är i relativt gott skick så har ni en spekulant köpare här! :D Tidigare idag letade jag runt på Blocket och Lycknis men har ännu inte hittat några som säljer dessa. Det lär nog bli Adlibris nästa... Fast det är nog ingen extrem brådska...

    Böckerna är följande:

    • Benjamin, Walter (1999) Illuminations, Pimlico
    • Barthes, Roland (2000) Camera Lucida, Vintage
    • Bathen, Goeffrey (1999) Burning with Desire, the Conception of Photography
    • Elkins, James (red) (2007) Photography Theory, Routledge
    • Wall, Jeff (1995) ”Tecken på likgiltighet: aspekter av fotografi, eller som konceptuell konst”, översatt Sven-Olof Wallenstein
    • Wells, Liz (red) The Photographic reader, Routledge

    Isterband och Europeiska länder

    Idag var jag hemma hos fadern min och vi lekte med hans softboxar :) Lite larv kom emellan och bilden nedan är ett exempel på det :) Bilderna på mig är också tagna av mig och då såklart med en fjärrlösare. Den där prylen är en av mina bästa köp till min lilla kamerautrustning haha. 

    Klockan är tio och hmm, jag funderar på vad jag ska göra för att bli riktigt a-trött så att jag somnar direkt x) De senaste nätterna har jag legat vaken i flera timmar. I natt låg jag och rabblade Europeiska länder i bokstavsordning... Av någon anledning dök random ord upp som inte hade med länder att göra direkt. T.ex när jag var på I så blev det först Island, Irland och sedan isterband...!!? Nämn ett ord som inte passar in... I natt tror jag att jag ska försöka rabbla det periodiska systemet x) Det fanns en tid då sådana här saker var ett färskt minne. x)






    The Marriage Stone ^^)

    It's a halleluja-moment! X) Lynned0101 har uppdaterat min favoritnovell på Fanfiction.net! :D Hihi!

    The Marriage Stone av Josephine Darcy (77 kapitel)

    Lynne's AU Ending to The Marriage Stone av Lynned0101 (30 kapitel)

    Det krävs ett något öppet sinne för att läsa den hehe, dels eftersom det är slash och Snarry och dels eftersom många olika former av relationer finns. Det är dock realistisk på sitt sätt och författarna skriver väldigt bra :D

    Som ni ser på antalet kapitel så har novellen uppnått 107 kapitel än så länge men jag känner att upplösningen är nära :O Jag gissar på kanske 20 kapitel till :)


    Bild ritad av något TMS-fan ;D


    Premiär: Dagens outfit

    Haha! Det känns riktigt skumt att lägga upp en dagens outfit x) Inte riktigt min grej men jag är särskilt förtjust i denna murgröna tröja och jag fick till några bilder idag x) Imorgon lär bli en sorgens dag då jag måste överlämna kamerastativet till min fader
    :((

    Jag måste skaffa en ny hobby.....

    Inköpsställen:
    Tröja: H&M
    Linne: Tror att det var Gina Tricot i Göteborg
    Halsband: Tradera
    Skärp: Hittat i garderoben, okänt ursprung x)
    Jeans: Gamla som gatan och därmed inget minne av butik




    Bromsad blodcirkulation :P

    Fyra tillfällen kvar i skolan!! Märkligt vad tiden går snabbt! Och jag som var nervös att gå kursen! Detta är något som jag typ för första gången känner mig bekväm med. Men varför inte, jag är lika nervös inför andra kursen som jag var inför den första. Man slutar aldrig att oroa sig va?

    Ons: Kajsa Lindskog, uppsats
    Fre: Christel Brost, teori/gestaltning
    Mån: Christel Brost och Kajsa Lindskog. Examinations seminarium
    Ons: Christel Brost. Avslutning.

    Tentan gick väl så där idag. Eftersom uppgiften vi ska göra (redigera en bild i Photoshop) känns så absurt enkel så känns det som att jag har missat något bara just därför. Jag kuggade ju på förra (eftersom den var blå, återigen VA fan????!).

    När jag satt i salen idag fick jag total kortslutning! Jag försvann nog från mitt medvetande ett tag :P Och när jag skulle klona bort lite fågelskit från byggnaden i bilden så fick läraren säga till mig att inte fixera mig vid detaljerna... ! Det räckte med de stora smutsfläckarna... Det hjälpte absolut inte att läraren satt vid en dator snett bakom mig och kunde se allt jag gjorde fel x) Nej fy, jag vet inte varför jag var nervös men blodcirkulationen hade mycket väl kunnat stanna upp hahaha x)  


    Ha en mysig lucia-kväll allihop! Jag har f...

    dsc01686 (MMS)

    Ha en mysig lucia-kväll allihop! Jag har fått mitt chai och sitter på tåget på väg hemåt! :-)


    Klipp-bekymmer

    Hahaha! Dagens skämt! 590 kr för en klippning! Tror de att man är gjord av pengar??! Sökandet efter en hyffsad frisör går vidare. Jag vill av någon anledning alltid pröva nya frisörer :/ Okej, jag klipper mig inte så ofta som man ska men oavsett om resultatet blir bra hos en frisör så vill jag varje gång testa någon ny. Någon som vågar göra urbana, fräcka frisyrer :P Iaf så att det syns att man har varit hos frisören :P Hmmmm....

    Tips på någon billig i Malmö? Jag vet inte vad frisörer tar för pris nuförtiden men det ska ju helst inte gå över 200-250!!

    Typ gamla bilder (1-2 år tillbaka) men med kort frissa versus lång... Vad?

    Jag är medveten om att det är en fjortis-bild men jag ville ha en bild på frillan haha. Nu finns det bättre metoder att ta självporträtt haha.

    Jag minns inte om denna bild togs före eller efter en klippning. Men här är jag med långt hår iaf.

    En bild med lite längre hår än den första....


    Ansiktsuttrucket ser väl lite retard ut men ungefär så här är väl frillan nu. Bilden togs förresten av vännen Elin i våras. Jag var på besök i Jönköping :) <3

    Jag är lite sugen på lugg men nja... tips??


    I got a soul but I am not a soldieeeeer

    Va fan, ett inlägg till ;) Jag har suttit och lekt ett bra tag i Photoshop tillsammans med S Club 7 och The Killers. Bilderna har bara legat i en mapp i flera månader och jag tog mig äntligen tid att göra något med dem. Jag delar med mig av tre av dessa.

    Har tyvärr missat första biten av I am Legend som visas på TV men vad gör man när man inte kan få nog av musiken man hör? Jag har skrålat "...I got a soul but I am not a soldieeeeeer..." så högt och så många gånger att det går igenom dörrarna här hemma. 

    Lucia imorgon! Någon som ska upp 7 och se det på TV eller någon som ska iväg och se något luciatåg live? ;) För min del blir det omtenta och ev en chai latte och vem vet mer. Jag tycker alla ska köpa sig en chai imorgon!!!! RÖSTA FÖR CHAI! XD



    Morris långa resa

    Om ni klickar er in på hemsidan Gotlands katthem så kan ni läsa om vår lilla kisse Morris besökstid där ur personalens synvinkel. :) Som många nog har förstått så var han försvunnen ett bra tag och kunde äntligen komma hem för 1 och 1/2 år sedan. Under denna vistelse på Gotland blev han sjuk och fick cancer i sitt ena öra men överlevde tack vare att de opererade det innan det hann sprida sig.

    Jag såg först ikväll att de hade lagt upp "reportaget"/historien om våra lilla kisse på deras hemsida. Lite tårögd blev jag allt!! Jag har precis skickat iväg några bilder på hur Morris ser ut idag :) Morris kallades förresten för Mästerkatten då han var på katthemmet (han hittades i Mästerbyn).

    Gillar denna mening: "Han hade även klart och tydligt visat att han inte tyckte om en av döttrarnas kompisar, samma kompis som Morris av någon anledning aldrig tyckt om." - Mästerkatten med örat (Ur personalens synvinkel)

    Morris på Gotlands katthem juli 2009. Bild tagen av personalen. Här kan man se det sårade örat...


    Idag är han min prins ;D Eller Morris bör väl vara kung och Lucky prins. Nä Lucky är Morris tjänare...


    Attacken i Sverige - En världsnyhet

    Nu finns Sverige på kartan...

    "Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterade i dag för första gången det misstänkta terrorbrottet.

    – Det är viktigt att vi fortsätter att värna om vårt öppna samhälle och inte drar förhastade slutsatser.

    Det var statsminister Fredrik Reinfeldts (M) huvudsakliga budskap när han på söndagen höll presskonferens med anledning av gårdagens självmordsattentat i centrala Stockholm." (Källa: Reinfeldt: En omtumlande händelse)


    Här kan ni läsa ännu en artikel om terrornyheten: Aftonbladet - Attacken i Sverige (en världsnyhet)




    Lee Friedlander

    Säg till om det blir för många fotografer :) Jag har märkt att jag nyligen har återgått till att ha mkt text i inläggen och detta ska jag försöka korta ner :) Med fotograferna fokuserar jag som sagt mest på bilderna. Jag har glömt att notera att de senaste tre har fokuserat främst på gatufotografering. Gatu-, mode- och krigsfoton är de tre genrer som jag känner är mest intressanta och det lär bli en del fotografer inom dessa genrer :)

    Nu blir det Lee Friedlander. Amerikansk. Född 1934. Främst en gatufotograf. Hans bilder är ofta kaotiska och överlappande. Friedlanders bilder passar till Rodchenkos teori om att studera en bild ur så många olika vinklar som möjligt. Man kan ofta se hans egen skugga. Lite speciella bilder. Det tog mig ett tag innan jag fann en riktig förtjusning för bilderna. Här är faktiskt några bilder som jag tog i Malmö. Ett försök att efterlikna Friedlanders stil (dock med färg i mina).





    Nu till Friedlanders egna bilder!


    Artnet.com



    MoCP


    Babbel så här på kvällskvisten

    Lyssnar igenom Idol 2010 (länk till listan) på Spotify nu. Upptäckte att Jay har sjungit Heart-Shaped Box!! :D :D Jag är sällan förtjust i cover-versioner (om jag har hört originalet) men Jay gör det rätt bra :) Om ca 10-15 år hoppas jag att Jay Smith har gjort en seriöst genombrott för han har potential att slå igenom globalt tror jag :) Men nej, inte nu, inte så här efter Idol. Bort med stämpeln och iväg från alla Idol hardcore-fans. Om 10 år kan han vara lovande :) Om han hade varit popartist så hade det kvittat när han slår igenom men om det ska vara rock, seriös rock n roll då tycker jag att det krävs lite år på nacken i branschen :) I detta läget är Jay bara barnet i mina ögon X) Inte för att jag själv är antik eller på väg in i musikbranschen haha! Men jag menar bara att han ännu bara är ett litet frö som artist. En seriös rockartist tar nog längre tid att bli än en popartist. De känns ofta för mainstream och kommersiella...

    Nä seriöst, jag ska tända några ljus och kanske läsa några strippar Elvis :D Sedan sooova! :) Märkligt vad tröttheten kommer snabbt... :P Ah just det, jag fick ett litet svar på varför jag kuggade på Photoshop-tentan. Läraren ansåg den vara för blå. BLÅ?? Jag ändrade knappt kanalerna, vitbalansen eller kontrasten eller något sådant! Seriöst!? Detta hade jag kunnat förvänta mig av dessa elever som tidigare bara har suttit med t.ex Paint (inget ont mot dem!!), men att bilden var blå känns inte som ett ... ja vad slarvfel? Jag studerade ju bilden innan jag sparade den... Men men, nu var det ljus och Elvis... Natti!


    STFU


    Bildkälla: Googla det, du får många svar...
    Jag medger att jag är rastlös och sitter vid datorn till ingen nytta. Vännen Pauline är på ingående men gah, jag måste göra något nu :) Ikväll blir det iaf Singstar, vin och ev. lite Mysteriet på Greveholm för julstämningens skull haha x)

    Rodchenko!

    Ah, vi tar en till fotograf innan jag kilar ner för att göra mat :D Här kommer bilder av (Alexander) Rodchenko!! En stor favvis!!! :D Lite info först! Detta har hämtats från Wikipedia tror jag. Jag låg sjuk hemma när den fjärde föreläsningen var. Den troligen mest intressanta föreläsningen!:( Men egentligen lär jag mig mest genom eget sökande än att lyssna på en lärare.

    Rodchenko (1891-1934) var en rysk artist och fotograf. Han ingick i den ryska genren konstruktivism som var aktuell kring 1919-1934. Rodchenko fotograferade ofta gatubilder ur ovanliga vinklar så som högt uppifrån eller nerifrån. Det påstås att han har sagt så här:

    "One has to take several different shots of a subject, from different points of view and in different situations, as if one examined it in the round rather than looked through the same key-hole again and again."


    Bildkälla: Här!


    Stepanova with a cigarette, 1924. Bildkälla: Här!


    Guard and prisoners, 1933
    MoMa.org

    Det blev tyvärr inte så många bilder men Rodchenkos bilder lämnar iaf avtryck och det är lätt att känna igen vilka hans bilder är! :)


    Henri Cartier-Breeson

    Mycket kort om Henri Cartier-Breeson trots hans stora verk. Cartier-Breeson reste runt i världen. Han var en fransk fotograf som fokuserade mycket på gatufotografering. Han skrev många böcker, fick många priser. Var med och grundade Magnum. Känd för uttrycket >The Decisive Moment<: Det avgörande ögonblicket. I bilden nedan ser ni en mycket passande bild till detta uttryck :) Att en helt random människa bestämmer sig för att hoppa just där och utan vetskapen att han eventuellt kan bli fotograferad. Att allt stämmer in exakt när mannen hoppar. Just denna bild är en av Cartier-Breesons mest kända. 

    Ett annat uttryck är detta: "To take a photograph is to align the head, the eye and the heart. It's a way of life."


    Behind the Gare Saint-Lazare, Paris, 1932

    Rue Mouffetard, 1954

    Bilderna är hämtade här: Afterimagegallery


    Belgium, 1932


    Spanien, 1933


    The Palais Royal Gardens, Spanien, Paris, 1959

    Rumänien, 1975
    Bilderna är hämtade här: Magnum Photos


    Eugene Atget

    Hehe, jag har tänkt skapa några inlägg där jag samlar några gamla fotografer och deras verk :D Lite historia-lektion här haha. Mina favoriter lär dyka upp och tyvärr inte i någon särskild ordning förutom då kanske genre. Jag börjar med en och sedan får jag se när fler dyker upp på bloggen. Det lär troligen bli rätt slumpmässigt. Det jag skriver om fotografen har jag tagit direkt från mina anteckningar från skolan och ibland är det väl bara 2-3 meningar hehe :P Bilderna är i centrum i detta fall. Jag är helt betagen av fotografernas verk och kan sitta i timmar och dregla haha x)

    Här kommer bilder från en favvis: Eugene Atget. Han dokumenterade det gamla Paris. Fokuserade på landskap, gatufotografering, konst. Skicklig på att komponera och skapa djup.



    Paris, 1898 Bild:Getty images






    Bilder är hämtade här: Atgetphotography.com


    From a fishy view

    Santa, I want a fish-eye-objektiv! ;) (A) Inte på topp-listan men ändå :) Jag vill leeeeka! Ett tele ligger dock högre upp!  Gärna ett som ger bra fokus även på ca 5-10 m avstånd :S Tänk er street!!!

    Jag tror att vår lilla terror skulle uppskatta att få klä upp sig nu under juldagarna ;) Eller not :P Jag hade dock varit helt fnittrig och förälskad i den lilla klädseln haha x) Bilderna kommer från Tradera.

    Ett sött litet plagg på Tradera :)

    Häromdagen kom syrran hem vid Vanilla Syrup från Espresso House! Yay! 39 kr tydligen :O Lika mycket som en stor kaffe kostar x)



    Snart sova!

    Examinationen avklarad! Vi i andra gruppen behövde faktiskt inte vara närvarande förrän klockan 12 idag :) Puh, det hade varit en lååång dag. Vi slutade 6 så det var länge nog :) Jag är helt äckligt trött nu :O Det kan också bero på att en vän fick slagga här i natt iom vissa omständigheter. <3 Snaarrk.

    Idag fick jag förresten reda på att jag har blivit antagen till fortsättningskursen till denna kurs :) Alltså den fotografiska bilden II. Nice :) Jag står fortfarande som reserv 8 till konsthistoria-kursen (skandinavisk modern konst) men den var jag ändå osäker på. Den är bara på 25% men den är i Lund och med ev. jobb/praktik + fortsättningskursen så kan det bli lite mycket. Jag är fortfarande heltidssjukskriven men efter februari troligen 50%.



    Bilden ovan: Jag har anlänt till skolan och ska lägga upp mina bilder.
    Bilden nedan: Mina bilder uppsatta på väggen :P Den gröna ovala biten i det högra övre hörnet är bara en rubrik såklart (Gissa uttrycket). Som sagt, jag är mindre nöjd med resultatet men det var roligt att göra och roligt att presentera. Klasskamraternas resultat var uuuuunderbara! Det fanns några absoluta favoriter som jag mer än gärna hade sett igen! :D

    Nu ska jag nog snart nanna. Jag får ta igen kvällen imorgon :P

    Xoxo!!


    Sleepy-talk


    Jag hittade nyss en massa dokument från skk! Dessa ska vännen Ewe få ta över :) Jag lämnar över allt skit från sjuksköterskaprogrammet åt Ewe haha. Nej, men utskrifterna tar upp saker ur andra kursen Medicinsk vetenskap II och Ewe har snart tenta på denna. Jag överdriver nog inte när jag säger att denna kurs kan knäcka vem som helst haha. Iaf få en att ifrågasätta sin förmåga att klara en enda sketen tenta (vilket man typ gör varje gång) ;) Jag är bara tacksam om jag kan bli av med skiten ;) Tyvärr har jag svårt att slänga alla papper men att låna ut/ge bort går bra! 

    Papperna på bilden är inte de utskrifter jag talar om men dessa skrevs ut i samband med första kursen. Samma sak... ;) Nu efter att inte ha nämnt något vettigt så ska jag meddela att sängen väntar :D Jag tror att jag kilar in om Malmö imorgon och skriver ut två bilder till. Därefter är jag nästan redo att redovisa. Jag måste bara öva lite och stärka mig mentalt :P Troligtvis lär jag inte vara så nervös under fredagen då jag med stor sannolikhet kommer att släpa hakan i golvet när de andra eleverna redovisar... Helst hade jag nog bara velat stänga in allas projekt i ett rum så att enbart jag kan gå runt och studera bilderna ;) Det kommer verkligen bli spännande att se de andras resultat!! =D Iiih!!


    Mer snö imorgon?

    Hoj!
    Det sägs komma snö imorgon... Jag både hoppas och inte hoppas. Det hade varit skönt med ett litet uppehåll men det är hjärtekrossande att se att voffsingen inte längre kan göra tunnlar och snöänglar i snön :''((  Han älskar snön!

    Jag var på skolan idag men tror ni att jag hade lektion? Nej va fan, jag hittade inte läraren eller klasskamraterna som jag skulle ha lektion med! Vi är uppdelade i minigrupper för tillfället (6-8 elever i var) så det var inte så att man kunde ringa upp vem som helst och fråga :P Läraren hade lämnat en lapp utanför dörren där det stod att salen var felbokad och att vi skulle möta upp henne utanför lärarrummet. Men vilket lärarrum på skolan? Två byggnader, typ 5-6 våningar i båda, x-antal lärarrum. Till slut bestämde jag mig för att bege mig hemåt. Om jag väl skulle hitta rätt sal så hade tiden säkert varit förbi när jag väl gjorde det. Det handlade ändå bara om en timme och kanske 10 minuter åt var elev.

    Före lektionen var jag iaf på Matton och köpte pappersark till redovisningen. 70#100 cm fick det bli. Dock inte en panör, det kändes lite väl mycket för mitt lilla projekt. Morris undersöker arken här nedan x) Han föreslår att arken ska tejpas ihop hehe ;)

    Jag fick förresten hem min röda stickade tröja idag :) Passade fintfint! :D



    Just det, jag spontanbakade chokladbollar igår kväll. Gottgott.


    Bilderna nedan är ej tagna av mig utan används utav säljare på Tradera.com :) Jag bara tipsar om sådant som jag har hittat :)

    Rosa Bandet-kortlek :)


    Typ Rosa Bandet-kakform. Formen blir ju detsamma även om färgen på bilden inte är det. Det har även funnits Rosa Bandet som pepparkaksform :P   

    Söt ring

    Och så cupcake-halsband och örhängen... ^^)


    Kelvingrader

    Har fått mitt tentaresultat! Godkänd på den skriftliga men ej godkänd på den praktiska! What The F*CK!? Jag kan inte komma på vad som kan ha gått fel men jag hoppas att jag kommer på det när jag gör omtentan på måndag. Den skriftliga är iaf avklarad och det var den jag kände mig mest osäker på.

    Nu ska jag iaf skynda mig iväg till Preem för att skicka iväg två objekt som har blivit sålda och sedan blir det tåget till skolan. Jag börjar sent som vanligt. Idag extra sent. För enbart en timme! Vi ska gå igenom våra projektrapporter med läraren en sista gång.  Hej svejs! 


    För er som är intresserade av färglära och fotokunskap :) Olika grader av vitbalansen. Även en del av den skriftliga tentan... Bilden är inte gjord av mig men jag orkar inte länka för tillfället. Vet dessutom inte vad länken är.


    Ordinary



    Okej, det blev inga kusliga överraskningar när jag öppnade paketet. Puh! Bilderna var okej, de behöver bara beskäras lite samt bli laminerade. Jag funderar på om jag ska ha en svart bakgrund bakom bilderna eller ej...

    Bilden ovan togs nyss på några foton som jag ska skicka upp till släkten i Sigtuna :) Dessa tillhör alltså INTE skolarbetet :) Synd dock...

    Läraren har fortfarande INTE mejlat betyget!! Ahhh! Det är säkert bara för att jag är sist i listan i bokstavsordning. :S Omtentan är på måndag om jag skulle bli kuggad... Jag förbereder mig mentalt!


    Armageddon

    Nu ska jag öppna mitt paket! :O Spänning! Om bilderna till redovisningen är kassa så har jag bråttom att fixa det på annat sätt. Jag hoppas upplösningen är OK och trots att min skärm ej är (ny-)kalibrerad att färgerna är som de ska. Vill inte se dem!! Domedagen känns nära! Kanske ska betala fakturan först så att det är gjort... :S


    (bild från igår under lektionen)


    Awkward

    Inväntar tålmodigt på tentaresultat som ska dyka upp i inkorgen under kvällen... kanske under morgondagen om läraren ska dra ut på det. Jag hade lektion med samma lärare idag och under minst en timme påminde jag mig om att fråga om betyget men sen när jag väl skulle gå så hade jag glömt det. Fan!

    Mina bilder kom idag! Fast de ligger fortfarande på Preem (avhämtning) så jag hämtar dem imorgon när voffsingen får en promenad. Nu i efterhand är jag rätt besviken över resultatet av projektet och hade nog velat ändra på alltihop men gjort är gjort. Det var kul under tiden jag gjorde det så...

    Jag råkade förresten bli den enda eleven på föreläsningen idag. Awkward... Egentligen har vi ju haft denna föreläsning tidigare eftersom tentan blev framflyttad och schemat blev rörigt. Jag kunde inte närvara då de gick igenom detta förra gången. Som tur var hade ju läraren planerat in ett tillfälle till. Flera av eleverna i den andra gruppen hade varit där idag så de hade haft skoj med porträttfoton och sånt men jag fick nöja mig med stilleben :P Men jag fick möjlighet att ställa sådana pinsamma frågor om saker som man inte är säker på men som man är övertygad om att det är en självklarhet för andra x) Små tekniska detaljer om allt möjligt. 

    iT's aLot TO ReAd buT I hOpE iT doESn'T MaTTeR! c yA ToMOrRow Or laTeR! ;D


    So sorry your world is tumbling down

    Jag kunde inte låta bli! Don't hate me! I'm just a human! Jag var så tvuungen att lägga ett bud på den där röda troligtvis jääätte mysiga stickade tröjan!! Vi var 11 stycken som fightade om den och jag vann hihi. 263 kr får vara värt det. Jag försöker komma på utgifter som jag kan dra in på och saker som jag faktiskt inte behöver ;) Hmmm... Fast jag och min före detta "låtsas-syrra" är inne på att boka biljetter till en konsert med Within Temptation... 300 spänn där ... Men det bandet är ju gudavärt att betala för... Om det bara hade kunnat vara Nightwish eller Evanescence :o

    Nej nu ska jag inte whina mer!! Alldeles strax ska jag bege mig till skolan!! :D Idag blir det att gå igenom studioblixtar så kameran behöver följa med. Vi håller tummarna på att det fina vädret håller i sig va?! :)

    Within Temptation - Our Farewell live

    Kvalitén är inte jätte bra (och inte helt korrekt synkad) men detta är en av de bästa låtarna av WT enligt mig :) I denna version sjunger Sharon tillsammans med Ghea Gijsbergen. Studioversionen är klart bättre men efter att ha sett videon första gången blev jag fäst vid den (men den ser av någon anledning annorlunda ut idag, hmm... jag minns inte de extra klippen)

    Har bytat  ut videon. Denna har något bättre kvalité

    Vintage klänning

    Hur kunde jag glömma detta plagg! Denna klänning blev jag ju helt frälst i igår när jag satt på Tradera. Jag vet, mycket tjat om Tradera va? :S Men nu i juletider (och resten av året) kliar det i fingrarna extra mycket att titta på nya roliga saker :) Jag försöker såklart hålla plånboken stängd och inte låta impulsköp ske allt för ofta. Måste tänka på ekonomin :S Jag måste först och främst fixa en klipptid. Jag har nog inte varit hos frisören på snart 2 år haha x) Sånt glöms helt enkelt bort :P Ska jag klippa det kort (typ som tidigare), ha det långt, snelugg, lugg eller ingen lugg... Uppklippt eller bara topparna? Hmm, svår fråga!


    Denna var också fin :)


    SFEB ;)

    Hahaha! Jag har funnit mina likasinnade i denna grupp: Stödgrupp För Espressohouse Beroende (SFEB) Dock inte så många medlemmar ;)

    Title Unknown

    Mor och jag gör lussekatter :) Tyvärr tar det ju sin lilla tid att göra dem... :/ Vi kan inte ens lyssna på julmusik då mamma vill följa hur det går med skidskyttet m.m. på TV. Jag har alltså lärt mig att inte baka med mamma när sporten visas :/ Men men, vi får iaf lussekatter ;)

    Jag brände mig förresten i ugnen igår. Jag har nu ett fett *ehem* snyggt märke på handens ovansida. :/ Märket ser ut som en triangel men även en segelbåt (roligt vetande) x) Jag brände egentligen mig på ugnens nedre del men reflexen gjorde ju att handen flög upp. Ingen större skada skedd dock :)

    Kan det inte bli mååååndag! Eller tisdag! Jag väntar på post. Bland annat mina bilder som jag ska ha till redovisningen. Gah, jag vill ha dem så fort som möjligt! Och jag hoppas stenhårt på att vi får svar på vårt tentaresultat imorgon!

    Nu har degen fått jäsa en timme. Nu ska det knådas :)


    Snart film!


    Vill ha :) Mugg med Border Collie-motiv <3 Samt formar tilll klubbor. Det var måånga år sedan jag gjorde hemmagjorda klubbor :O

    Nu avslutar jag min lördagskväll hehe. Jag ska gå och sätta igång en film och sen lär jag sova som en gris! Den kommande veckan kommer att vara väldigt händelserik jämfört de två senaste haha. Vi har examination på fredag så det är en del förberedande inför det. Fy på fredag ska jag vara på skolan runt åtta till fem. Detta betyder att med försenade tåg inräknat lär jag behöva ta ett tåg strax innan sex vid morgontrafiken och ett efter 18 på kvällen. Låång dag på gott och ont.

    Filmerna jag väljer mellan ikväll är Love Actually och en James Bond-film (Leva och låta dö tror jag det är)... Jag saknar James Bonds brittiska charm haha...

    I'm so excited!

    Snaark! Seg dag... Sitter vid Tradera (igen) och har en kissekatt i knäet och äter Maltesers. Har inget vettigt för mig :P Ska snart försöka dra mig neråt en våning och påbörja middagen. Tror det får bli någon gryta med köttfärs, ris och rotfrukter...

    Vi kom fram till Lund tillslut igår ;) Helen och hennes pojkvän åkte från Lund med bil och hämtade oss (Tack!Tack!tack!). Puh! De hade själva aldrig varit i Åkarp. Väl framme och efter någon cider (och Sours!) intog vi dansgolvet med Pointed Sisters I'm so Excited x) <3 Tillbaka i Malmö kunde vi spendera de sista timmarna hemma hos kussen ^^) Så runt sju begav vi oss mot bussarna och tågen woho :) Det fick bli frukost på Espresso House :D Eller för min del en chai latte därifrån och en lussekatt på Pressbyrån (och en vaniljmunk till syrran). Väl hemma tog jag och Lucky en härlig prommis i det hääärliga vädret! Runt 10 slocknade jag i sängen och tog mig upp från sängen vid tre :D Aaah, häärrligt!!

    Jag hoppas  på en film i kväll. Gärna någon romantisk sak. Jag är seg sa jag ju! X) Här kommer några bilder på de plagg jag har dräglat över på Tradera den senaste halvtimmen. På sätt och vis synd att jag inte lägger mer pengar på kläder :P Men titta får man :)




    Hasta la vista


    Jag och Ewelina har hamnat i Åkarp xD Vi r...

    dsc01666 (MMS)

    Jag och Ewelina har hamnat i Åkarp xD Vi råkade hoppa av här. Lund med Öresundståget är ju fan alltid första station efter Malmö. Men iom alla nya ändringar med tågen så skulle ÅKARP en sketen HÅLA utanför Lund vara första station ikväll! Va fan! X)


    City of blinding lights

    Nu känner jag mig som fjortis, men asså nu ska det taggas!!! :D Efter några *hmhm* incidenter ska vi ändå ut ikväll! Hoppas kylan inte biter på oss alltför mycket x)

    Shake it x)



    Hilarious!! Found on the Lord_Voldemort7s Twitpic: Here!
    Lite internt skämt mellan mig, syrran och vännerna Pauline och Paula x) Men jag tror nog att alla Snape-fan diggar bilden hahaha x)

    KAKBURKEN.SE

    Ahhhh! Oh my god oh my god! X)

    Alla ni som älskar (eller bara gillar) att baka och dekorera och allt vad det innebär - BESÖK KAKBURKEN.SE :D

    Jag är i himmelriket! Så mycket kul man kan göra! Jag kan tyvärr inte bifoga bild men gå in på sidan så har ni en hel drös av bilder! Ni kommer säkert ha jätte kul! 

    Vännen Helen kom precis förbi och lämnade tillbaka mitt leg :) Puh vad skönt! Vad märkligt det var att låta sitt id åka runt med andra x) Helen har fått låna det för att skaffa ett gästleg åt mig på en klubb i Lund. Jag, Helen och vännen Ewe ska ge oss ut i snökaoset imorgon kväll. Vi hoppas att tågen inte blir alltför sena eller ställs in. Men på morgonen lär vi ändå få sitta och häcka i Malmö tills första bästa tåg vid morgontrafiken avgår. :P Mina vinterskor gick sönder i lagom tid alltså!  

    Nu blir det Frödinge Kladdkaka med vispgrädde och te med smak av rabarber och jordgubbar! En film lär väl sättas igång för som vanligt är det aldrig något på TV när jag väl sitter där. ;)

    Huggyhuggy


    Farlig blogg

    Har ni varit inne på Jennifer Lindbergs blogg? Det är en farlig, blodsugande och nervgripande blogg om det vi alla fasar för och önskar att vi aldrig stött på!

    Här är länken till hennes blogg: Little Dessert
    Här är några exempel av skräckbilder från bloggen :D Bilderna är tagna av bloggerskan själv :)




    Jeansväst till salu :)

    Imorgon går förresten några av mina auktioner ut! Detta gäller tre filmer (var av en med Leonardo DiCaprio), två kursböcker (en för skk-programmet) samt två klädesplagg. Mer info finns på mitt Tradera.

    Här är bland annat min jeansväst! Jag avgudar den och har alltid önskat mig en snygg väst men jag har helt enkelt inte använt den när jag väl har haft den. Helt oanvänd och apsnygg!



    Ovan: Min bild

    Några bilder som kan inspirera er :)

    1

    2

    3

    Bilderna är ej tagna eller gjorda av mig. Klicka på siffrorna så kommer ni till bildkällan (det gick tydligen inte att länka via bilden för tillfället!)

    1 december

    1 december :) Jag hoppas att alla "firar" detta på något sätt :) T.ex dricker varm choklad med grädde, öppnar chokladkalender, bakar, äter lussekatter eller vad som :) Själv är jag ledig och slipper trafikkaoset. Jag har varit alltför ledig nu de senaste veckorna känner jag. Jag vill tillbaka till klassen! Jag såg på It's Learning idag att vi tydligen ska på en fotoutställning i Lund på tisdag :D Det är iaf något! Jag visste inte ens att vi skulle träffas på tisdag!

    Vännen Pauline försöker trampa sig hitåt nu. Hon har ev. lussekatter i sitt bagage hehehe ;)

    Jag var precis ute och gick med Lucky. Vi mötte en labbetik på vägen ^^) Tiken och Lucky studsade runt i snön och bekantade sig. Varför är alla hundar (tikar) som vi möter typ dubbelt så gamla som Lucky? Eller är det bara Lucky som är så studsig och energisk för sin ålder (7). Hursomhelst så hoppas jag att Lucky får träffa många nya tikvänner under vintern :) Jag tror att han vill ha en polare som han kan leka med i snön! Morris är inte direkt så leksugen när han riskerar att drukna i snön.

    Jag skulle förresten försöka göra ett hål i isen i vår damm. Mamma är lite orolig över våra guldfiskar som simmar runt där. Det sägs att de ska överleva ändå men man vet inte. Jag trodde att jag skulle behöva "sparka" itu isen men jag mötte tyvärr inget motstånd x) Min ena gympasko (med fot) åkte långt ner under vattenytan x) Rätt genomblöt och frusen blev jag såklart.