Startsidan

Varning: deppiga tankar ;)

Hejhej!


Återigen var det länge sen jag skrev här. Men så får det vara. Och nu skriver jag igen.

Fy, imorgon är det första dagen av det kommande läsåret. Första dagen i skolan men snarare D-dagen för övrigt. Eller rent utav Domedagen. Armageddon. Sekunden då bomben sprängs. Andetaget man tar innan man dyker. The Ending. Slutet. Har tyvärr inga fler synonymer just nu men ni förstår principen :P


Nej, imorgon börjar allvaret. Jag valde att plugga till sjuksköterska under de kommande tre åren. Har ju varit på första uppropet så jag har varit inne i byggnaden, men det bestod av att gå in och gå ut ur aulan och skriva på ett papper. De läste förstås upp våra namn också och yes, jag ligger fortfarande längst ner på listan i och med att mitt efternamn börjar på Ö haha.


Det är karaokekväll imorgon också, arrangerat av studentkåren, så jag kanske sticker dit. Jag slutar fem och det börjar sex så det är egentligen lika bra att joina. Dessutom har jag ju inte varit med på någon av de tidiga lära känna- aktiviteterna. Jag har försökt förneka allt detta som har med högskolan att göra så länge det har gått. Det var ett kritiskt läge då när jag skulle börja leta böcker. Det hade jag också försökt förneka. När jag väl började (några dagar före 1:a uppropet) så insåg jag hur kort tid jag hade på mig. Jag kunde bara sitta max en kvart och söka böcker eftersom paniken och ängslan blev för mäktig. Som tur hade jag min syster till hjälp. Haha, suck, det här med att ta ansvar och att vara ute i god tid är inget för mig. Än så länge har jag bara fått tag på en bok. Hittade bara fyra av tolv böcker på nätet och det är bara en person som har svarat av alla de mejl jag har skickat. Men hennes bok kom åtminstone fram idag. Vid uppropet berättade lärarna att vi inte skulle springa iväg och leta böcker än för de skulle ändra litteraturlistan OCH vissa böcker skulle vi få gratis. Dels kändes detta ju väldigt befriande när jag fick höra detta men fan, det hade kunnat stått på deras hemsida.


Hursomhelst ser jag framemot karaokekvällen, studentfesten och 24h-racet (en ny aktivitet var timme under ett dygn). Det kan hända att jag står över något men jag tror nog att det blir av. Jag har iaf köpt ett tågkort nu så oavsett hur jag gör så blir det gratis att åka in på kvällarna. Ännu en befrielse. De f*cking tågbiljetterna ruinerar ju en.


Hm, var kväll undrar jag vad jag har gett mig in på. Sjuksköterska? Högskola? What the fuck? Men jag har inget annat att göra så det är ju lika bra att hålla sig sysselsatt. Man får se hur länge detta håller – hur mentalt kapabel och studiemotiverad jag är... Vi ska visserligen gå igenom stresshantering och studieteknik under någon av dagarna i veckan. Men ftw, jag vet inte hur många sådana genomgångar jag har suttit med på de senaste sex åren och jag är inte bättre för det! Med åren blir min mentala stabilitet, motivation, koncentration och initiativ förmåga bara sämre haha. :P Jag kan ju fortfarande tänka mig att jobba inom vården, men som Paula ofta påpekar är det troligen mest processen som jag är ängslig över. Alla tentor, alla analyser, alla gå-upp-innan-tuppen-galer-mornar, alla böcker som måste läsas, ja och så vidare.

Usch, usch, usch. Jag hör inte hemma på en högskola. För mig har högskolan alltid varit en värld för sig själv, en värld utom räckhåll där bara coola självständiga människor (som sitter på en massa caféer och inte verkar ha ett bekymmer i världen) finns. Men nu ska jag befinna mig i denna värld och jag känner mig bara som en parasit, en termit som inkräktar på systemet som de här självständiga coola människorna har byggt upp. Nej, detta känns inte som något för mig. Vilket nytta kommer det ha, jag är inte särskilt bra på att argumentera eller att analysera, jag suger på inlärning (det går in genom ena örat och ut genom det andra), är inte särskilt praktisk (kommer säkert sätta nålarna i mig själv istället för i patienten) och jag har inte längre någon bra skrivförmåga. Jag kan skriva såklart, men jag var tydligare i texterna förr och det blev ett sammanhang. Jag har haft skrivkramp sedan jag började andra ring. Mitt skrivande har betytt en del för mig, men it is all gone now. Nu blir det tomma och innehållslösa texter. Lol. Men struntsamma. Jag har iaf inte något särskilt som jag kan fokusera mer på, alltså något som jag kan skapa balans mellan det jag är bra respektive sämre på.

Men men, vad detta blev deppigt. Något som däremot kan ljusna upp det hela är att skolan är granne med förlossningsavdelningen och kvinnokliniken. Jag har ju haft som mål sedan åttan att utbilda mig till barnmorska, men under åren har jag ju ändå tvekat. Att utbilda mig till sjuksköterska förstår ni, är ju bara ett måste för att kunna utbilda mig vidare. Men vem vet, när jag är klar vill jag kanske stanna där? Sjuksköterskeyrket är ju ändå väldigt intressant i sig, men nja... Men iaf, det är lite lustigt att just denna avdelning skulle ligga så nära. När jag tvekar på barnmorske-yrket kan jag tänka att ”det väntar runt hörnet”. När jag vänder mig om så finns jobbet där. Hm... Och jag kommer kanske till och med möta barnmorskor under promenaderna till och från skolan eller under "rasterna".

Man får se vart livet för en :P Men just nu är mitt högsta mål att komma till skolan. Att vakna på mornarna och sätta mig på tåget oavsett hur mycket det tar emot. Far säger att detta är ju ett hemskt mål, det är ju självklart att jag ska vara i skolan och att jag ska ge allt, men fuck the world, att ta mig dit är absolut det enda mål jag kan försöka nå för tillfället. Med tiden, när jag har funnit rätt tempo och allt, blir det kanske bättre men just nu, nej. Det är med tunga steg, bistra tankar som jag tar skolväskan och promenerar till tåget. Esch, nu blev det deppigt igen.


Som en av de sista sakerna jag skriver (typ) så måste jag nämna några kurser vi ska läsa. Yes, jag är negativt inställd till att plugga för tillfället, men det betyder inte att kursinnehållet är mindre intressant. När har något någonsin varit mindre intressant? Det är bara principen att skriva, läsa och ta sig tid till att plugga som tar emot. Jag kan läsa om auktioner, börskraschen eller något shit om sibiriska sällsynta träd (bara random förslag) och jag kan ändå spendera långa stunder gällande samma ämne.


Här listar jag upp några kurser:

*Läkemedelsberäkning (jag hoppas att min urdåliga matematik inte förstör för mig här)

*Psykisk hälsa/ohälsa (på sätt och vis ångrar jag att jag inte valde socionomutbildningen eftersom det är främst ”mötet med människor” jag bryr mig om, men jag har troligen inte koncentrationen eller tillräckligt med bra råd i innerfickan för att passa som detta. Detta yrke har alltid legat och vägt bredvid jobbet som barnmorska så det blir kanske detta i slutänden ändå, hm)

*Specialistsjukvård inkl akutsjukvård (detta däremot ser jag mycket framemot)

*Medincins/kirurgisk vård

*Anatomi, fysiologi, farmakologi samt sjukdomars patalogi

*Kvinnors reproduktiva hälsa/ohälsa


Okej, detta var väl bara 6 av 29 kurser (2 praktiker). Men ändå.


Nu ska jag alldeles strax nanna kudden. Ska ta det där andetaget innan man dyker för imorgon är det dags. Jag är glad att jag inte börjar förrän 12.15. Då är det alltså 10-tåget som gäller.

Bye bye, so long!

(Impimages.com)

Ler var gång jag ser bilden. Nu är det passande med lite bildtexten: Har jag verkligen valt helt fel? :P

(msn.se)

Strip ur serien om Nemi (29 aug 2009). Underbar sarkastisk humor ^^) Än en gång en deprimerande bildtext, haha: På avstånd är allting mycket mer lockande. Men när det väl gäller är jag en quiter och intresset slocknar...

 


Bilder från Grekland

Här kommer äntligen några bilder.
Det tog sin lilla tid hehe.




Fotot är taget utanför sovrumsfönstret. Omgivningarna i Sindos, förorten till Thessaloniki, var inte särskilt trevliga. Detta är ute på vischan kan man väl säga. Men i Sindos bor det runt 18000 invånare så det är ingen liten förort även om det ser lite öde ut här på bilden. I närheten av de vita byggnaderna i bilden jobbade vi.




Jag har gjort några snabba kollage så att det inte blir en hel drös med bilder. Detta kollage består av bilder från Thessaloniki - greklands "andra" huvudstad. Det var här vi spenderade de flesta kvällarna/nätterna. Linas (Jannis fru) bror Sakis och hans vänner Gregoris och Nikos var våra chaufförer och vårt sällskap :)


Vi har bara kvällsbilder över Thessaloniki så inga är särskilt tydliga. Men här är vi i alla fall vid promenadstråket intill hamnen. Det är här de flesta barerna och klubbarna finns. Underbar utsikt över hamnen!


Thessaloniki. Härligt uteliv :) 
Detta är en staty över Alexander den III, även kallad Alexander den Store.


På kvällarna innan vi stack iväg för Thessa åkte vi och hämtade mjölk med Janni. Vi hämtade fårmjölk och vanlig komjölk i byn Kilkis och vattenbuffelmjölk i Serresområdet (inte vid samma tillfälle såklart). Vi fick se många solnedgångar på hemvägen (det var en 3 timmars bilresa fram och tillbaka från Serres) och eftersom vi började tidigt så fick vi var dag se soluppgången över kullarna. Underbart!


Bara en random bild i ett kollage. Men jag tyckte om att experimentera med denna bro.


Några bilder på djuren från farmarna. Förutom bilden på hundarna (som förresten har en aning "Den otroliga vandringen 2" över sig) så är det bilder på vattenbufflarna från Serresområdet.


Från och med nu kommer det bara bilder från bergen. Annars nämner jag annat.
Här på bilden har vi påbörjat vandringen uppför berget. Sällskapet bestod av mig, Elin, barnen Dimitris och Athina, vår arbetsgivare Jannis och hans fru Lina och några vänner till familjen och deras son Dimitris. 

Vi har kommit fram till målet - en balkong där man står och tittar ut över Vikos Gorge. På söndagen gick vi till en annan balkong men det kom så många regnskurar så det blev få bilder därifrån. Förresten, här uppe i bergen blev jag och Elin typ kända som de falska svenska tjejerna från The Rain Village. Ingen av oss ser särskilt svenska ut, därmed "falska svenska tjejer" - vi har ju inte ljusa blåa ögon och blont hår - för att citera de vi bodde hos. Och första veckan vi var här i Grekland var det oväder var dag medan det var skinande sol i Sverige. Regn och oväder var ovanligt här. Jag nämnde att om man delade upp namnet på vår hemort och bara sade första delen så blev det "skur" - alltså regn. Så vi bestämde att det var vi som drog med oss regnet från The Rain Village.


Utsikt över Vikos Gorge. Underbart! Dåligt väder dock.

Vikos Gorge ur annan vinkel


Yay, vi fångade det blåa skenet! Synd att molnen behövde vara så mörka.

Vikos Gorge ur ett annat perspektiv

Äntligen! Solsken! Tänker på Lejonkungen när jag tittar på bilderna från bergen :)

Vilket stup! Vikos Gorge.

Texten säger det själv.


That's me. Long time ago. Jag blir svettig i ansiktet av ingenting haha :P Men utsikten och promenaden var absolut det bästa med trippen till Grekland.


Da Famila. =)

Fler bilder kommer senare.


Bilder från Grekland på inkommande!

Hurra!

I de kommande inläggen kommer jag nog lägga in några nya bilder från Grekland =) Elin kom hem igår så idag förde vi in bilderna från hennes dator till vår =) Men gah, vad det ska ta lång och dryg tid att redigera- dessutom när jag redan har gjort det en gång tidigare på förra datorn.

 

Yes, Elin har finally kommit hem!! Men imorgon sticker hon igen, ahh! Imorgon ska hon nämligen flytta till Jönköping där hon ska plugga till sjuksköterska. Idag har vi alltså spenderat en heldag tillsammans =) Vi drog till Malmö och hon shoppade några kläder och jag köpte några munkar (har länge varit besatt av festivalens mini-donuts ^^). Jag är förresten inte den enda som gick ner i vikt i Grekland hehe. Det lönar sig att åka utomlands om man vill gå ner i vikt, yay! Fast det berodde kanske mest på jobbet vi gjorde. Rena styrketräningen ju =)

 

Ännu ett år har gått och Malmö festivalen är igång igen! Mys-mys, party-party! Har spenderat några timmar där var dag nu i helgen.^^ Det verkar som att mycket av folket på Möllan har flyttat sig till Folkets park :) Tråkigt bara att det ska ta så lång tid att promenera dit (bussen kostar ju, suck). Någon annan som såg Timbuktu igår natt? (förutom ni som jag var där med :P) På onsdag, torsdag och fredag är det Dead by April, (ev. NRG in the Park), The Sounds och Lady Sovereign som gäller =) Min far fyller dock 50 på fredag och släkten från Sthlm kommer ner så jag får se om jag kan åka in med ett senare tåg. Måste ju in och se Lady Sov!

 

Jag vet inte bestämt hur jag ska lägga ut bilderna (från Grekland). Antingen lägger jag ut de i ett enda inlägg, vilket kan bli rätt långt, eller så delar jag upp bilderna i dagar, alltså de dagar som bilderna blev tagna. Typ. Jag ska försöka (med stort F) att ta med så "få" bilder som möjligt :P Många bilder bygger ju såklart mest på minnen och mycket sällan på konsten och därför kan de ju bli dryga att titta på - även om jag njuter inombords haha.

 

Jag måste dock såklart lägga ut tre bilder redan idag :P



Det är SÅ HÄR! en grekisk frappé ska se ut =) Gah, det vattnas i munnen! Min blir det mest bara skum och mjölk av. Denna köpte jag på ett café i en by kallad Koukouli som ligger i Zagori-området i norra Grekland. Har inte förstått det där med geografin när det gäller detta område, men det var i alla fall uppe i bergen och Koukouli var byn som vi sov i under första helgen (observera antalet byinvånare haha: 50!)



Här är familjen, förutom sonen Dimitris, som vi bodde hos! =D Janni, Lina och dottern Athena! Det är lördag och vi är uppe i bergen och föräldrarna har nyligen anlänt. Jag och Elin åkte upp hit tillsammans med barnen under gårdagen. Detta var en underbar utflykt och jag kommer att lägga ut fler bilder senare - framför allt på Vikos Gorge (världens djupaste pass eller nåt, ingen verkar säker på vad det egentligen är).



En del av Vikos Gorge. Fler bilder kommer senare.

So long!


Födelsebarnet 8)



Allas vår favorit och min bästa vän Paula har fyllt 18! =)

Nescafé Classic Frappé

Tjohopp!


Idag var jag och Pauline i Malmö och jag fann något som jag inte trodde att jag skulle hitta här i Sverige!! =) Någon som har druckit en grekisk frappé (iskaffe)?? Jag syftar inte på "Expresso-versionen". För att få en lyckad och ordentlig frappé tror jag att man måste använda grekiskt Nescafé Classic Frappé. Tyvärr kan man inte köpa den här i Sverige utan man måste i princip ner till Grekland för att få tag på en. Det trodde jag och Elin. Men idag gick jag in på Greekway vid Södertull, mest av nyfikenhet, och på en hylla vid ingången stod den plötsligt där. Nescafés Frappé!


När jag var nere i Grekland drack vi frappé dagligen. Jag hade övervägt att köpa med mig hem men i slutänden blev det inte så. På Lidl i Grekland kan man köpa en burk för 50 spänn. Här i Malmö på Greekway kostar den 95 kronor!! Inte direkt i klass med vanligt Zoegas... Trots priset köpte jag faktiskt en burk. Det är troligtvis en engångsgrej. Jag föredrar i vanliga fall en mugg med varmt svart Zoegas Skånerost. Frappén är alltså rena motsatsen. Men den är mycket god och klart värd priset (för denna gång). Dessutom ska den tydligen vara som godast under sommaren (även om grekerna dricker den året om) och sommaren är ju snart slut.


För er som inte vet vad grekisk frappé är så är det en kall kaffe dryck som tillreds genom att man mixar kaffepulver och vatten så att ett skum bildas. Sedan fyller man på med mer vatten och om man vill, tillägger socker och mjölk för smakens skull. Att man lägger i isbitar är också vanligt. Man dricker drycken med sugrör, gärna utomhus och under sommaren.


Ni kan också gå in på länken nedan och läsa lite kort om hur man tillreder en Nescafé frappé och med vad.


http://www.dn.se/mat-dryck/grekiskt-iskaffe-ger-ratta-skummet-1.509656


Bara för att: här kan ni se ett klipp från Youtube där en man visar hur man gör en grekisk frappé. Rätt bra video faktiskt ^^ Man märker av brytninen i talet men annars är han lätt att tyda. Påmminer mycket om hur Janni (min arbetsgivare) talade haha =) 


Paranoid

Dåligt väder, dåligt väder. Suck, suck suck. Snart börjar jag nog gå runt med isklampar på huvudet. All denna kvava luft och åskväder får mitt huvud att vilja sprängas, grr. Men yay, ikväll åskade det ju faktiskt.


Jag har alltid varit förtjust i åskan. Det är väldigt mysigt =) Tyvärr var det mindre mysigt idag för mor är som hon är. Mor har varit i Höör idag och hälsat på en väninna (Lotta, min kusin Marias mor - helt sjuk och underbar människa. Mor och Lottas humor är sanslös). Mor fick låna en poleringsmaskin av Lottas sambo. När hon kom hem ikväll så var det middag som gällde (som var klar när hon kom) och sedan gick hon ut för att polera och vaxa bilen (som ska säljas). Det var ju bara det att hon tvunget skulle göra det TROTS att det åskade och blixtrade. Jag har en viss respekt för allt som rör elektricitet, vatten, maskiner och verktyg. Jag är smått paranoid av mig när det gäller olyckor och att ta risker. När det handlar om mig är det dock lite logiskt eftersom jag är så klumpig som jag är - hur många gånger har jag inte trillat och svimmat eller fått elektriska stötar av bakverk med mera eller satt fyr på kastruller?! 
   
När jag var i Grekland och fick order om att klippa gräset på farmen och i trädgården var jag nästan redo att vända mig om och aldrig återvända haha. Gräset var ju typ 1 meter högt och de hade kastat saker och ting på marken. Gräsmattan var inte platt i heller. Det fanns en massa gropar.  Det låg saker i vägen överallt - plastflaskor, korkar, sugrör, kartonger (våta och gamla), tidningar, plåtburkar, grenar, slangar, elledningar, gummidäck och plastpåsar. Det tog evigheter att städa upp innan jag kunde börja klippa och ändå låg det fortfarande saker i vägen (som man inte såg förrän man körde på det)! Det var mycket "nice" att köra en gräsklippare här - man visste inte vad man skulle hitta långt där nere i leran, hmm. På vissa ställen var det typ bara stenar och grus men kanske en liten gräsfläck (som tvunget skulle klippas). Det var oftast plastpåsar och plastflaskor som kom in under gräsklipparen. Det var sådana ögonblick när allting stannar runt om en- även gräsklipparen dock, tack och lov! Men vad gör man inte för pengarna. Jag körde med mantrat att om en sten eller kniv från gräsklipparen skulle skjutas upp i luften så skulle jag kanske förlora ett öga eller finger, kanske en fot, men jag skulle ändå få en himla fin solbränna och tränade muskler. Jag är paranoid, jag vet.

 

Men men. Till något annat. Ska försöka att korta ner mina inlägg. Eyy, will that work?! Igår var jag, Pauline och syrran ute och fikade. På vägen hem gick vi förbi en loppis. Jag fick tag på fem lp-skivor =) Jag och Paula letar butiker som säljer billiga lp-skivor (främst i Malmö). Det säljs ju alltid skivor på loppisar men när vi kommer dit finns det bara dansband kvar. Än så länge har jag fått tag på tex The Clash (=D), Judas Priest, Dolly Parton, The Beatles, Iron Maiden, Nirvana och Metallica. Det är något speciellt med lpskivor :). Man lyssnar ju mest på datorn, mp3/iPod men ljudet och basen från en skivspelare är underbart. För övrigt köpte jag faktiskt två böcker. En bok av Stephen King (Drakens ögon) och en tegelsten kallad Husläkaren - ett stort lexikon över mycket inom medicin och sjukdomar =)

 

Detta blev ju lika givande som de tidigare (ironi) men men. ;) Jag hoppas på bättre väder imorgon =) Vi får hålla tummarna!

 

/Jennifer

 

Ett mycket bra resultat på en undersökning, haha xD För något år sedan satte butiken Shock i Malmö upp denna notis =)