Startsidan

Fredag!

Ingen har väl missat att det är den 11-11-11 idag? :P Om vi hade levt året 1111 hade detta varit extra spektakulärt, lol ;) På flera fotosajter har det säkert arrangerats fototävlingar med temat 11-11-11. Jag tog faktiskt med mig min kamera idag för att se om jag kunde fånga någon intressant bild. Fotobyrån Apelöga arrangerade en tävling där man skulle fotografera Malmö denna dag. Eftersom jag tycker att det är kul att dokumentera vår vardag kunde jag tänka mig att anstränga mig lite här :) Särskilt mycket ansträngning blev det väl inte förutom att bära med sig systemkameran till och från skolan :P Ibland är det faktiskt lite tungt x) Jag bjuder på två bilder här. Båda är nere i Citytunneln. Den första har ett tunnelseende-perspektiv och den andra bilden är tagen i rulltrappan, fotad mot speglarna i taket.

 


Vi har som sagt kommit igång med vår nya kurs och jag har några teckningar som lär ligga och damma ett tag nu :) Här är några exempel!

En uppgift vi fick var att hänga saker framför fönstret, från gardinstången t.ex. Sedan skulle vi rita de negativa ytorna, dvs de tomma ytorna runt objekten. Vi skulle öva på att rita konturer och glömma vad det var vi ritade. Med andra ord figur-bakgrund perception... Relativt omöjligt att kunna tyda vad som finns i figurområdena x) Några saker som gömmer sig är en lampa, gardin, ballonger, solglasögon, lykta, krukor (med klätterväxt i), kedjor, luciaband, diadem etc...

En annan uppgift som också var en konturövning var att teckna stilleben. Naturligtvis tolkade jag eller resten av klassen olika. Jag tolkade att vi enbart skulle träna konturerna medan flera andra använde sig av skuggor etc. Jag hade kämpat med att -inte- använda skuggor!! :P Hur som helst skulle vi illustrera antingen en story eller en känsla. Jag valde att illustrera en härlig höstkänsla med hjälp av ljus, rökelse och en krukväxt (kanske inte så mycket höst med krukan men det är så här jag har det uppställt i mitt rum och jag tycker det är helmysigt). 




Vi har tagit upp krokiteckning igen (teckna levande modeller) :) Denna läraren har en annan utlärningsprocess så det är extra spännande :) Den förra läraren kunde jag heller aldrig höra vad han sade så jag undvek att ställa frågor :P Den nya läraren fokuserar också på att vi ska kunna grunderna först :) Några exempel från dagens lektion: 





Jag fick en bild på min syster och pälsklädda pojke ikväll :) Bilden är korning eftersom jag var tvungen att använda högsta isot :(

Vår andra pälsklädda vän, Lucky, var hos veterinären idag. Han har gått runt och haltat i en vecka. Han ska tillbaka till veterinären nästa vecka igen för att röntgas. Veterinären misstänkte att Lucky har artros i leden. Han (Lucky) ska få tre kortisonsprutor per vecka under de kommande sex veckorna och vi vet inte mer för tillfället. Dyrt lär det bli i alla fall. Det är sådant man får ta när man har djur...

Nu ska jag njuta av resten av min fredagskväll :)


Urläckra moln utanför skolan/runt Turning ...

dsc02636 (MMS)

Urläckra moln utanför skolan/runt Turning Torso idag :-D Önskar att jag hade min kamera med mig! Det får duga med min kamera i mobilen! :-)


Nytt material :)

En liten snabb uppdatering en tisdagskväll :) Onsdag imorgon och det betyder ledighet! :D

Lite nytt teckningsmaterial för kursen är inhandlat :) Bläck, kolpennor, kolkritor etc. Den gråa klumpen är såklart suddgummi x) Inte häftmassa som det faktiskt liknar :P Teckningskursen som började i måndags verkar lovande! Läraren har varit inspirerande än så länge :) Dessutom är hon amerikanska så vi får prata mycket engelska!

 


Jag har funnit en förtjusning att teckna med kolkritor! Jag har haft några liggandes hemma men jag har ännu inte använt dem! Skandal! X) Det kommer att bli kul att använda dessa när vi ska påbörja kroki igen!


Uppdatering

Yo.

I brist på annat ska jag nu ta mig i kragen å skriva ett inlägg här. Det är verkligen sällan det sker nuförtiden. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker det är otroligt löjligt att ha en blogg eller om det bara är  mysigt och praktiskt :P


Snart är det juuul! Märkligt men sant! :D Har haft julkänsla i flera veckor nu X) Har bokat biljetter till Stockholm också. I år firas jul med fars släkt :) Första gången så jag ser framemot det! Dock måste jag leva på de små slantar jag har kvar fram till slutet av månaden x)

Jag, min syster och mor var på Skopunkten nyligen och inhandlade vinterskor (tradition) så jag måste såklart visa hur de ser ut ;)
 


Bild: Skopunkten.se

Denna sko var på min topp-lista men nu minns jag inte varför den röstades ut :P Det kan ha varit bekvämligheten...





På måndag börjar en kurs i skolan; teckning och kognition. Spännande! Tyvärr inleder jag andra dagen med att behöva vara frånvarande från den praktiska övningen :/ Har bokat in en körlektion då :/ Läraren har helt fullpackat så jag fick ta vad jag fick. Jag hinner iaf vara på förmiddagsföreläsingen...

Körningen går någorlunda framåt. Jag har inte haft körlektion på evigheter nu så jag undrar om läraren kommer låta mig gå vidare med momenten :P Sist var jag fortfarande bara på växling :P Förra gången gick åt skogen så jag valde att träna så mycket som möjligt hemma innan jag kom tillbaka. Fast under förra lektionen hade jag feber, var stressad och bara sjuk helt enkelt. Ingen bra lektion. Eftersom det var en måndag och att man måste avboka sin lektion 24 h före körning kunde jag inte avboka. 

Enligt mig går det mesta utmärkt men enligt min mor är det katastrof x) Eller inte för att hon uttrycker det så men hon sitter garanterat på nålar. Om hon hade fått välja hade hon inte satt sig i bilen överhuvudtaget och överlåtit handledarskapet åt körläraren. För att citera min mor så piskas föräldrarna att vara handledare eftersom körkortet annars skulle ruinera oss helt... Det jag skulle säga att jag har svårt med är att parkera!! Det är nog tur jag har de gånger jag parkerar okej... Nyligen köpte jag fyra koner som jag tänkte kunde vara till hjälp men vi har kommit fram till att de är nog för låga för detta ändamål :P De välter såklart om man nuddar de med däcken men jag är rätt säker på att de kan stå kvar även om man kör över dem... Och de är inte till hjälp till parkering eftersom jag inte ser dem. De är dock helt ok för serpentinövning...


Koner från Clas Ohlsson

Jag har ju inte lagt ut några bilder från en fotosession jag hade nyligen med vännen Ewelina! Här kommer nu en bunt :) Vi lånade min fars hemmastudio och Ewelina bar sin gamla balklänning :) Det är tänkt att jag ska redigera de lite extra när jag har tid men än så länge har jag bara hunnit redigera de på en grundläggande nivå... Jag är helnöjd :)

Min favorit! Hade kunnat vara en teckning ^^) Alltså en blandning av de två medier jag gillar :)










Klänningen ska säljas så om någon är sugen så kan jag meddela vidare till Ewe :)


Nu ska jag nog ta mig an min mattebok :) Bye for now!