Startsidan

Photo a day; 26

"Colour" står för dagens bild. Så jag har fotograferat lite färgstänk i mitt sovrum. Det fick bli mina tre senaste ljusstakar från Lagerhaus.  I bilden känns de kanske inte så färgstarka men jämfört med mina guldfärgade är den röda metallnyansen en kul färgdos i mitt gråa/ljusblåa rum :)


Photo a day; 25


Dagens bild ska vara på något jag gjort. Det jag först ser i min närhet är en målning jag gjorde till en mini-fotouppgift för drygt 1 år sedan. Vår lärare ville att vi skulle besvara frågan "vad är ett fotografi?" med en bild. Jag valde att måla ett landskap med vinjettering på en canvas-duk. Därefter tog jag ett fotografi på målningen. Tanken var väl att ordet fotografi kommer från grekiskan och betyder "måla med ljus". När man fotograferar fångar man ljus som vi ser som information... Där vinjetteringen/mörkret är ska då visa att det ljuset inte träffar går förlorat. Detta blev kanske inte en tillräcklig förklaring men enbart som målning är den inte så dum. Jag behöver antaglien inte förklara att motivet är ett hav och strand med en buske i förgrunden :P



Jag hade såklart kunnat tolka "måla med ljus" bokstavligen och fått till en sådan här bild:


Denna bild ville vår tekniklärare att vi skulle ta. Dvs måla med en ljuskälla. Jag har använt en ficklampa. Lite knepigt att "skriva" bakvänt under kort tid :P

Var någon förresten på jobbmässan i Malmö idag? Jag var och det var fullsmockat med folk! :O Många arbetssökande men få arbetsgivare :P Jag hade ångrat om jag inte gick dit men jag hade förväntat mig ett större urval av företag. Där fanns iaf en restaurang som sökte personal och som för en gångs skull inte krävde typ 2-4 års arbetserfarenhet inom braschen x)

En arbetsgivare ringde mig faktiskt idag :) Första jobbintervjun inbokad! Man ska såklart inte ha några förväntningar men att komma till en intervju är iaf ett steg i rätt riktning! De som ringde idag sökte jag nog till för någon månad sedan och jag hade helt utgått från att de redan hittat någon. Men där ser man! Låt oss hoppas att detta gäller de andra ställena jag sökt också :P


Photo a day; 23+24

Få se, gårdagens bild skulle vara på något gammalt.  Det fick bli på en vepa som min mormor gjorde när jag föddes. Så den är runt 21 år gammal :P Jag har den faktikt upphängd även om sådana här vepor inte faller mig i smaken :P




Dagens bild ska vara på en guilty pleasure :) Kaffe, kaffe! Även om jag har mängder av fika-bilder så fick det ändå bli en bild från mobilkameran idag :P Efter att ha varit på Skopunkten med mor och syster fick det bli en take away :P Här var det snarare guilty need än guilty pleasure x)

Mor behövde nya vårskor och eftersom jag redan var i Malmö så kunde jag få skjus hem. Vår blandare till duschen var dessutom sönder så det fick bli en tur till Jula. Ah, och mamma behövde ett nytt bilbatteri till sin Porsche så det fick bli en tur in om Biltema på Svågertorp. Lyckades tyvärr inte övertala henne om att äta på Ikea x)


Det fick bli ett par skor till mig också :P 3 för 2, you know ;) Kanske inte världens snyggaste men mycket sköna och somriga :)

Bildkälla

Photo a day; 22

Dagens bild ska som sagt vara på mina skor :P Eftersom jag är smått irriterad på att mina bilder har varit fantasilösa så tänkte jag att jag åtminstone kunde göra något med denna bild :P Så haha, lol, det blev ritande på förskole-nivå i Photoshop :P Att rita med en datormus är en sak jag måste träna på X) Bilden blev iaf -liite- roligare än två par uppställda skor!

Jag har konstaterat att jag vill ha ett par nya vårskor med lite klack på. Dessa som är i bilden (till höger) lär inte hänga med länge till :P För er som vill veta så är de vänstra skorna köpta på H&M och de till höger på Skopunkten. Jag är mycket för budgetpriser x)



Till något annat, det hade varit riktigt skönt med thaimassage nu! 200 kr för 30 min. Det hade nästan varit värt det :O Jag är nästan säker på att det är mina två visdomständer som ger mig huvudvärk, nära på migrän vissa dagar. Och såklart att det har blivit väldigt mycket sittandes vid datorn iom skolarbete. Min stol är egentligen för låg för långa stunder vid datorn. Det blir höga axlar och få rörelser. Det kan såklart vara lite nocebo-effekt inblandat x)


Källa


Photo a day; 20

'Someone I love' är dagens bild.  Bilden säger allt.



Gårdagens bild skulle associeras med reflektion. Jag har inte haft tid att tänka ut någon smart idé till den bilden så eventuellt hoppar jag den eller så kommer den senare. Dagens bild ska vara på mina skor så det hinner jag säkert fixa ;) Jag tog fram mina vårskor häromdagen! Vinterjackan är fortfarande framme för särskilt kalla dagar men jag har tagit fram en bunte vårjackor också X) Jag om någon behöver verkligen inte vårjackor ;D

Nu är det solen och trädgården som gäller för mig! Hasta la vista!


Photo a day; 19

Något sött står på schemat. Då får det bli några gamla bilder på några dekorativa cupcakes jag gjorde för ett bra tag sedan. Vad jag blir suugen!





Något inte lika sött är kurslitteraturen jag fick med mig hem idag från biblioteket :P Jag har sedan tidigare införskaffat två böcker men nu har läraren lagt till två nya (om jag inte missade dem vill säga).

En tegelsten av Diana Weynand. Final Cut pro 7. Allt om filmredigering...

Filmanalys - en introduktion av Lars Gustaf Andersson och Erik Hedling. Denna låter intressant och författarna analyserar dessutom filmen "The Independence Day" som är en favorit hos mig! Och nej, jag går inte på lärarutbildningen men skolans huvudbibliotek finns i samma byggnad, dvs Orkanen :P


Denna bok har jag tyvärr fått inhandla (de andra är bara lånade). Film Art av David Bordwell och Kristin Thompson.

Tjockleken på böckerna ;) Det är väl Final Cut jag inte ser framemot.  Filmanalys lär nog gå snabbt att plöja igenom :)

Sound Design är den fjärde boken vi ska ha. Skriven av David Sonnenschein. Jag hoppas att den är en -lysande- bok ;)

Bildkälla


Photo a day; 18


Ny dag, ny bild. Dagens bild ska vara på något jag köpt. Jag hade egentligen inte tänkt köpa något idag men efter min tenta hade jag ett sådant begär efter socker x) Det fick bli en kladdkaka från skolans café (White Shark/Mor och dotters skafferi). Troligen den godaste kladdkaka jag än så länge har smakat. Den håller dessutom alltid samma kvalité och även om det inte serveras grädde till så klarar den sig utmärkt själv. Och så kostar den bara 15 kr så man får mycket gott för pengarna jämfört med t.ex Espresso House där grädden egentligen är godast.

Lite halvtaskig bild men vem kan vänta på att få äta upp? X)


Imorgon är det sista dagen för denna kurs! Vi ska nog bara lämna in det sista arbetet och kanske göra utvärderingar etc. Idag hade vi tekniktenta och det gick väl så där. Smått frustrerande att jag har gjort denna tenta två gånger tidigare för två andra kurser. Eller det som är mest frustrerade är att jag fortfarande inte kan garantera ett godkänt x) Tentan bestod av två delar, en skriftlig och en praktisk. Den praktiska gick nog bra även om den var jobbigast. Jag hanterar stress som en katt hanterar vatten :P Ihop med datorer blir det ännu sämre :P Den skriftliga är den jag är mest bekymrad över. På en fråga t.ex ändrade jag mitt svar i sista minuten men när jag kollade upp svaret efteråt upptäckte jag att jag hade rätt från början. Ibland ska man inte tveka :P

Jag fick göra en komplettering till en hemtenta som vi gjorde för några veckor sedan. Jag hade skrivit för långt så jag fick i uppgift att banta ner texten. Ett av målen var tyvärr att hålla sig kortfattad och den sidan av mig har fortfarande efter 21 år inte utvecklat sig :P Nu är läsaren troligen tvungen att ha en massa förförståelse innan den läser arbetet. Det handlade om 200 års konst-och fotografihistoria så det var inte det lättaste att hålla sig till max en sida per fråga :P

Detta är kameran vi ska leka med i nästa kurs. Eller vi har iaf fått en manual på denna modell (Panasonic HMC150P). Detta är jag garanterat nybörjare på! Att klippa film är väl inte några problem men att filma med rätt exponering etc har jag inte gått närmre in på. Det kommer bli både spännande och nervöst! Inte hjälper det att veta att det kommer bli ett fullpackat schema resten av terminen :P Jag hade planerat att övningsköra en massa men som det ser ut nu får jag ta de första morgonlektioner skolan har att erbjuda för att få något kört.  
 
Bildkälla



Finally, ett resultat! :P

Här är mitt färdiga resultat av HDR-uppgiften. Den känns inte godkänd men det är den bästa bild jag har fått till efter många misslyckanden :P NO MORE HDR!!

Slarvig vattenstämpel men wtf, det är en slarvig bild :P Det krävs mängder av tålamod för att lyckas få till en HDR som inte ser alltför vanskapt ut. I teorin gillar jag HDR för det är egentligen väldigt smart men för att verkligen kunna utnyttja dess fördelar krävs nog år av träning :P

Färdig bild :P



För er som inte vet vad HDR är så är det en bild som består av flera exponeringar, dvs en normal exponering samt under-och överexponeringar. Det kan vara fler än tre exponeringar. Jag använda nog runt 8-10 för denna. Det är viktigt att bländaren alltid är densamma i varje bild. En HDR ska tas i dåliga ljusförhållanden som t.ex havet i denna bild. Jag vill behålla ljuset på motivet (stenarna) men ändå behålla en mörkare himmel, med andra ord en balanserad bild. Vid normal exponering under dåligt ljusförhållande förlorar jag oftast information i vissa partier i bilden, antingen i de ljusa eller i de mörka.

Bilden nedan är en "normal" exponering men jag vill ha se mer av stenarna och ha mer mättnad i himmeln. Då tar jag en under-och överexponerad bild som ska balansera ut detta dilemma. Den underexponerade bilden (mörka bilder men dold information) hjälper till att mörka ner en utfrätt himmel (t.ex om den är helt vit) och ge den mer lyster. Den överexponerade bilden (väldigt ljusa bilder) hjälper till att ljusa upp de partier som ligger i mörker.

Normal exponering, i detta fall med bländare 4 och slutartid 1/15 sek.

Bilden nedan är underexponerad och har slutartid 1/50 sek (ett stort hopp från 15 sek men detta är nog ett bättre exempel att visa).

Och så en överexponerad bild med slutartid på 1/3 sek.


Photo a day; 16 + 17

Jag tror att jag skíckar iväg ett inlägg redan nu innan jag påbörjar med skolarbetet på nytt. Gårdagens bild kommer idag istället. Vi får nog förvänta oss att det inte kommer en bild varje dag ;)

Gårdagens bild skulle föreställa en morgon. Lite knepigt att ta en bild då jag oftast är i full rulle på mornarna och lägger fokus på att hinna till tåget. Jag går ju ogärna upp för tidigt hehe. Igår började jag som vanligt inte förrän vid ett så jag tog ingen bild då eftersom jag gick upp ur sängen strax innan elva x) Det är ju ingen vanlig morgon :P Bilden jag kommer att lägga upp togs vid ett tidigare tillfälle men det är en tolkning av hur en morgon kan vara för mig. Idag försov jag mig så bilden passar utmärkt ;)



Vatten är dagens bild. Det är skoj att fota! Bilden nedan tog jag ihop med två andra för en skoluppgift så jag äger inte bilden helt.

En annan gammal bild som jag tog till ett skolarbete :)


The work of a cameramobile

Jag tänkte lägga ut ett inlägg till :) Detta är fullt med en massa bilder tagna av mobilkamera x) Jag fascineras både av hur bra kamerabilder faktiskt kan bli och av hur mycket iaf jag använder mobilkameran till att fota husdjuren x) Kanske 80% av mina bilder i mobilen är på Morris och Lucky hehe. Fast sen är det ju det att man väldigt ofta har mobilen nära till hands till skillnad från en riktig kamera. Djur flyttar sig dessutom när de själva känner för det och ofta om man själv flyttar sig.

Alla bilder är inte tagna av mig då min syster hade denna mobil före mig. Arvegods, yes ;) Hon köpte sig en android under mellandagsrean medan jag sparade en tusenlapp till körkortet :P

Standardpose alá Morris. Här tycks han gilla solen i ryggen och värmen från en laptop-laddare.





Åter igen, solen i ryggen är en favorit.

Här försökte kisen trixa med min dator. På något sätt roterade han själva skrivbordet så att det var uppochner. Det tog mig en stund att komma på hur jag skulle rotera då jag inte har varit med om detta förut x)

Morris är en riktig läslus :P All slags pappersark ska han ta del av.

Mys med ljuset och värmen från kaminen.

Fast något utslagen blir han av värmen. Vi brukar säga att han ser ut som en överkörd katt. Hemskt men sant x)

Man kan ju inte bara motstå att snurra in katten i filt när man myser i soffan x) Han ser ju bara för söt ut!

Här försöker han slå den japanska Marus rekord :P Han vill dock ha mindre kartonger för att kunna ta sig an utmaningen :P

Ah och detta är kartongen till fritösen jag och syrran inhandlade i julas. Vi premiäranvände den i fredags då vi ockå premiärgrillade :)

Ungefär 70% av de 80% är troligen på Morris :P Lucky är svår att fota då han hatar kameror. I denna bild är bägge med fast Lucky syns knappt och Morris kör på rosa nyans. Här ligger de iaf i min säng innan vi ska släcka lampan för att nanna.

De kanske inte förstår varför jag/vi måste lämna dem på mornarna men de utnyttjar det säkert till varje pris. Typ till att sova vidare.

En bild på Lucky ensam :) Tyvärr ser man ju bara bakhuvudet dock.

Sitta med vännen Paula är inte fel :) Våra gäster är tydligen Luckys gäster och han tar sin roll som värd seriöst :P

 
Finally! Nu kommer det faktiskt något ANNAT än djurbilder x) Här är två bilder som jag tog under en eftermiddag/kväll när jag och far övningskörde längs kustvägen (Ystad).




Photo a day; 15

Snart sängen som gäller men innan dess får det väl bli ett inlägg här.

Dagens bild ska associeras till lycka. Då tar jag en slags lycka som det blev mycket av i helgen :) I fredags var jag och en vän ute och gick i skogen och igår var jag, min far och en fotokompis till honom ute och fotograferade kring Hovdala slott. Naturreservat och alla andra grönområden är svårt att vara utan och när man tar sig tid att gå runt (och kanske fotografera) är det top-notch för hälsan :)

Några bilder som togs i helgen :)




Bilderna nedan togs kring Hovdala slott.

Man ska väl inte använda Photoshop hur som helst men för denna byggnad/bild tyckte jag att en invertering var lite småfräck.

Utan invertering och ur ett lägre perspektiv :)

En stitchad vy av en annan del av området... Eftersom en stitchad bild blir väldigt liten sedd så här så lägger jag till en miniatyr som går att klicka på :)



Igår åkte jag och far till den här fotofestivalen jag nämnde i ett tidigare inlägg. Helt okej! Lång bilresa men klart trevligt och intressant. Seminariumen fick vi stå över denna gång men det fanns en del annat att göra och folk att prata med. För en students plånbok var det top notch att få med sig en gratis Nikon badboll och nyckelband haha X)




Photo a day 13+14

Gårdagens bild skulle vara en bild på vad man kan finna i min väska :P Hmm, ja iaf en enda stor röra! Och lika så är denna bild! Shit vilken engagerad person jag är för tillfället. Nooot. ;)

Fr.v:
Vattenflaska (för tillfället tom) är nästan a och o. Samma gäller näsdukar :P Stopp och väx är tillfälligt hoppas jag. Med min förra tenta kom nagelbitandet tillbaka. Smink är inte lika viktigt men på sistone har jag sett ut som death on legs x) Den vita prylen i mitten är till alkolås såklart. Eftersom jag oftast har åkt direkt till körskolan från skolan så har det varit lika bra att alltid ha den med sig. Inte kul att förlora lektionstid bara för att jag måste köpa ny. Stämpelkort till Subway och Pressbyrån of course. I den lilla boken i mitten skriver jag ner alla körlektioner. Väldigt systematiskt men en glädjekick x) Kompaktkameran får ständigt vara med. Systemkameran är för stor och tung att alltid ha med sig :P Det enda skolrelaterat i min väska är nog anteckningsblocket och för tillfället Panovsky-texten.




Hm, dagens bild skulle vara en bild på någonting jag läser nu. Jag läser faktiskt inget för tillfället :D Förutom fanfiction och en massa dagstidningar x) Det har varit mycket kurslitteratur de senaste veckorna så nu är jag glad att jag inte behöver lyfta en bok på ett tag. Böckerna jag läste senast, dvs under den senaste månaden, heter Art History, Fotografi, Photography och United colors - the Benetton campaigns.


Art history / Michael Hatt & Charlotte Klonk 

Källa

Fotografi - en introduktion / Steve Edwards
Ett måste för alla fotografi-fantaster! Mycket intressant fakta från fotografins begynnelse! <3

Källa

Photography - a critical introduction / Liz Wells

Källa

United Colors - The Benetton Campaigns / Lorella P. Salvemini

Källa


Photo a day; 12

Dags för en close-up bild! Det blev kanske inte så inzoomat som det hade kunnat bli och det fick som vanligt bli en snabb bild. Hehe, jag är glad om jag får till bilderna som lärarna ber om :P För denna bild fick jag låna syrran då jag inte både kunde sticka och fota samtidigt. Det är alltså min syster som håller i stickorna här. Jag håller för tillfället på med ett större projekt som är lite hemligt just nu :) Stickning är en väldigt bra sysselsättning under tågresorna då det inte kräver så mycket :) Bara idag blev det drygt två timmars tågresa så jag borde ha kommit en bit!




Fick kört med körläraren både igår och idag. Suck suck suck :P Så fort jag kör med läraren är jag i princip på ruta ett igen :P Idag gick det bättre men det är långt ifrån hur jag kör privat. När jag kör privat känner jag mig mycket säkrare, både i mitt körsätt och inombords och jag får ut något av det. Under lektionerna kan jag knappt skilja på vänster och höger x) Man tycker att det borde vara tvärtom eftersom med läraren vet jag att hon kan styra upp situationen med dubbelkommandot. Tyvärr kände jag mig till och med säkrare när jag körde privat och hade en buss intill motorhuven än under trygga förhållanden under lektionstid. Läraren säger att jag ser fara i precis allt och har noll tillit till övriga trafikanter :P Det är en viss kontrast till hur jag kör privat. Men men. Läraren nämnde idag att man kan få mängdträna gratis med praktikanten om man vill. Det vill säga få gratislektioner med en nästan-lärare :) Det är nog värt det. Bensinen är ju faktiskt svindyr.


Imorgon är det fredag! Ledighet! Jag tror att jag har fått en släng av dålig karma dessa två veckor :P Jag vet bara inte vad jag har gjort för fel hehe. Nu är jag rätt trött på det x) Det kan nästan vara så att det är min dåliga karma som gjorde att hela klassen (40 pers) blev underkända på HDR-uppgiften x) Värsta domino-effekten hehe. Jag tror däremot att jag utvecklat ett sjätte sinne för Starbucks vilket nästan väger upp det X) Som jag nämnt tidigare serverar personalen gratis smakprover vid olika tillfällen. Igår fick jag provsmaka deras vanilla latte och idag mocha latten :) Härom dagen fick jag testa kladdkakan :D Om det fortsätter så här har jag snart hunnit testa hela sortimentet utan att ha betalat ett öre. Idag fick jag även ett 2 för 1-erbjudande så nu har jag en gratis kopp (värde 40 kr) att bjuda på någon. Sweet!


Källa: Här!


Photo a day; 10

Jag missade återigen gårdagens bild så den kommer här. Inga tjusiga finesser alls :P Dag 10 ska associeras med barndom och det var ju faktiskt lite knepigt att komma på. När jag lagade mat härom dagen kom jag på ett motiv. Jag använde mig av dill i maten och när jag kände doften fick jag en sådan där flashback. Jag åkte genast tillbaka 10 år till vårt hem på landet. Mor har gröna fingrar och gillar att odla grönsaksland och annat. På landet hade vi självklart dill planterade och jag var/är riktigt förtjust av doften :)



Dagens bild hoppar jag faktiskt. Det ska vara en bild på platsen jag sover och jag känner att jag kan göra annat istället ;) Imorgon ska det vara en close-up av något slag så jag får se vad det blir.

Jag rekommenderar alla fotointresserade att gå på morgondagens vernissage på Galleri Format i Malmö. En ny utställning kallad Ögonblick ska presenteras. I utställningen kan man se ett flertal dokumentärfotografier som Sydsvenskans fotografer har tagit under åren 2008-2011. Jag hade gått om jag inte hade haft fullt upp.

I samband med utställningen ska fotografen Håkan Röjder hålla ett föredrag om pressfotografins trovärdighet den 22:a mars kl 18.00. Gah, så mycket intressant och så lite tid/ork!

Mer info kan ni hitta på Galleri Format.

Ett annat fototillfälle jag vill tipsa om är på fredag+lördag (16+17 mars). Det är en naturfotofestival i Hässleholm där det kommer att vara några seminarium, föredrag, utställningar och workshops mm. Dock är det bara fritt inträde för utställningarna om jag tolkade det rätt.

För mer info klicka här: Naturfotofestival!




Photo a day; 9

Det blir ett tidigt inlägg idag. Börjar ju inte förrän vid ett :P Dagens bild ska föreställa en daglig rutin. Eftersom jag lägger upp ett foto som togs den 2 februari så kan jag lägga upp den redan nu :P Det fick bli en bild från när Lucky är ute på promenad, här klädd i sitt nya täcke :)
 


Photo a day; 7 + 8

Hoppsan, jag missade gårdagens bild. Lite mucho-mucho att göra :P Nu kommer det två bilder istället.

Gårdagens bild skulle vara 'favourite'. Då antar jag att ämnet är fritt och att jag då kan ta ett favorit vårminne :) 

När jag tänker på vår då tänker jag framför allt på Jönköping och Göteborg. Jag var uppe hos vännen Elin för två år sedan när hon studerade i Jönköping och den veckan jag var där var riktigt nice. Vi var bland annat på en dagsutflykt i Göteborg och vi hade strålade väder hela veckan. Nu i efterhand känns det som ett riktigt bra vårminne ^^)


(Bilden är tagen av Elin)


Och så till dagens foto. 'Your sky'. Är något fantasilös och eftersom jag har en bunte läxor att göra så är blogginlägg inte så högt på listan ;) Denna bild togs ikväll under kvällspromenaden med hunden.

Nu får jag återgå till skrivandet om Panofskys teori om ikonografi och ikonologi. Till tröst behöver jag troligen bara skriva en halv A4 för jag har ordbajsat på resten :P


Photo a day; 6

Dag 6; makes you smile

Eftersom vi var på Ikea idag kunde det bli en bild på Ikeas ljus-och dekorations avdelning :) Att gå runt där och välja bland ljus och annat är ett garanterat nöje :) Och såklart bland köksredskapen men det fick bli en bild :)



Det råkade bli Ikea på hemvägen idag. En vän skulle köpa värmeljus så vi slog till med att äta middag samtidigt :P Ikeas köttbulle-meny är ju svårslagen x) Och 17 kr för middag är ju inte alls farligt hehe. Iaf inte jämfört med fikan vi tog på Starbucks under dagen :P Det svider i plånkan här eftersom de inte har studentrabatt som Espresso House har... Egentligen har jag haft min två veckors-gräns då jag inte ska göra impuls-köp vilket jag brottas med (när det kommer till sötsaker iaf) men jag har velat testa Starbucks cheesecakes ett tag och nu fick det bli av. Hade ju ändå ett gott sällskap :) Och med tanke på att det blev 7 timmar shoppingtid idag (tiden flög iväg!) och att jag enbart handlade ett par shorts som var på rea så är det ett under att jag inte gjorde av med mer pengar x)

Bild från Starbucks :) Prövade White chocolate mocha idag. Helt okej tills man kom till botten där all choklad hade samlats :P Eftersom min cheesecake också var av vit choklad blev det lite väl sött :P Vännen Pauline prövade caramel macchiato och den smakade utsökt! Det är rätt sweet att eftersom jag passerar Starbucks varje vardag så har jag några gånger lyckats pricka in när de går runt och serverar gratis :) Även om det inte är så mycket i muggarna man får så har man iaf fått pröva dryckerna utan att betala för dem och de har ju ett stort urval x)


Skinnshortsen jag köpte :) Nu kan det bli sommar!



Craziness

Sköna ledighet. Freeedag. Jag är ledig på fredagar vilket är rätt nice. Efter dessa två dagar kan jag behöva det x) Min toleransnivå har varit botten, så pass att jag börjar känna igen mig i Jack ur The Shining x) Ni vet när man är så frustrerad att tårarna nästan rinner och man hade kunnat slå huvudet i bordet x-antal gånger utan att känna smärta :P Jag känner för att bara brista ut i "Here's Johnny!" fast utom yx-biten och de mordiska avsikterna :P A little bit over the edge med andra ord x) En stillsam dag hade passat mig fint just nu. Och inget mer HDR-skapande som vår ena lärare vill att vi ska göra :/ Det finns säkert många sätt att förstöra bilder på men HDR ligger nog på topp (vissa bilder är undantag)...



Bildkälla


Såklart gick jag till det där studiebesöket vi skulle vara på idag. Totalt i onödan. Figures. Jag kunde ju ha gått till jobbmässan istället och träffat arbetsgivare. Jag försöker febrilt hitta ett jobb till sommaren. Mitt sparkonto till körkortet är snart slut och jag är antagligen bara halvvägs och vi får såklart inte studiebidrag under sommaren. Eftersom jag bara har barnskötare som yrkestitel och eftersom jag inte har körkort eller mycket till arbetslivserfarenhet så är det inte många jobb jag kan söka. Jag har väl sökt 10 stycken den senaste veckan men med all konkurrens lär chanserna inte vara så höga... Studiebesöket varade inte så väldans länge så jag tog första bästa tåget till Lund. Naturligtvis var tåget försenat så jag hann till Lund men inte till Nova Lund :P Något bittert.
 
Bildkälla


Photo a day; 5

Femte dagen och ny bild. 'Something I wore' - det får bli mitt klädval idag. Hmm, jag antar att det är nåt poncho-aktigt plagg i stickat :)



Ja' ä inte bitter. Wrong! Såklart jag är bitter av att se att snön är tillbaka :P Den har lagt sig och det fortsätter att snöa... Ingen sol, bara vitt och kallt. Men nåväl, vad är en vårdag i solen?...


Ett hett tips idag är att gå på jobbmässan som är i Lund idag. Jag har aldrig varit på ett sådant så det skulle vara intressant att gå dit. Mellan 13.00 och 16.00 kan du träffa och prata med arbetsgivare och lämna över cvn etc. Jag hade gått dit om jag inte hade varit tvingad att gå på studiebesök med klassen :/ Jag ska försöka ta mig dit om jag tror att jag hinner. Tyvärr tar det sin lilla tid att ta sig till Nova Lund från Malmö...



Make Kony Famous!

Har ni inte hört talas om Kony? Se filmen! Nu utnyttjar vi de sociala mediernas möjligheter så fortsätt att dela klippet och budskapet :D Gå dessutom in på Invisible children's facebook och gilla --> här!


Photo a day; 4

Hm, detta ska alltså vara 'postlådan' enligt listan :P Jag kände inte direkt för att plåta vår brevlåda så det får bli innehållet istället :P Som alla andra dagar bestod posten av drivor av reklam :P Och så ett enda brev som tyvärr var en räkning. Ibland undrar jag hur det var förr i tiden när man troligen kunde upptäcka ett eller flera välskrivna personliga brev i brevlådan :P Fast jag pallar ju i och för sig inte ens att skicka julkort... :P


Kaaallt

Shit vad kallt det är idag. Enligt vår termometer är den under nollan :/ Solen skiner på fint så det är iaf ljust ute.

¨
Bildkälla

Snart dags att ge sig till skolan. Jag kunde inte somna om så jag tyckte att det var lika bra att gå upp och få lite kvalitetstid med datorn haha :P Kanske läsa några arkitekturartiklar som vi snart ska ha tenta på... Dagens lektion består troligen av att sitta och leta jobbannonser på nätet. Vi har teknik varje onsdag och det är främst Photoshop som gäller (teknik-kamera är på måndagar). Eftersom jag kan Photoshop relativt bra sedan tidigare och till och med gått samma kurs hösten 2010 så är det inte mycket som kan hålla mig fokuserad x) Även de som är nybörjare verkar ha tröttnat :P Jag fick inte lov att tillgodogöra kursen trots att det är få få skillnader så som kurskod etc så det är bara att bita ihop :P

Keep warm!


Photo a day; 3

Okej, nu till 'something I adore'. Något uttjatat och förutsägbart kanske men det får nog bli en bild på min fyrfota pojke. Här ligger han å gosar med en fårpläd jag köpte nyligen åt honom :) Den passar fintfint framför kaminen som mor och hennes pojkvän har installerat.


En sådan här handduk fick jag idag på Blodbussen :) Min första blodgivning! Så nu kan någon få nytta av 4.5 dl A+ blod :) 


Photo a day; 2

Dag 2: frukost

Det vanliga; nyponsoppa och skorpor :) Och till dagen i ära en hög kopp kaffe då jag började sent och hade tid över :) Nyponsoppa är ju väldigt smidigt de dagar man har svårt att få i sig någon kompakt frukost så som mackor eller flingor :P Och om man har bråttom kan man bara dricka upp det :) Dessutom är det riktigt gott! Purrfekt!



Några exempelbilder från dagens "photo shoot" kring Stadsbiblioteket (i Malmö). Jag tackar Moder Jord för den dramatiska himmel jag önskade ^^)
Jag har inte valt vilka bilder jag kommer att skicka in till läraren men de kommer såklart inte ha vattenstämpeln som jag har satt på dessa bilder. De jag skickar in lär antagligen vara i färg också... Har inte direkt gjort något urval än.  






En massa Jag

Ett extra inlägg innan sängdags!

Måndag imorgon! Det innebär fotosession med klassen. Jag hoppas på sol, värme och vacker himmel då vi ska vara utomhus och plåta i två timmar :P Läraren vi har på måndagar går igenom en massa arkitektur med oss. Jag saknar de andra genrerna inom foto men jag antar att lärarna måste fördjupa sig någonstans.

Jag måste uppdatera vart jag är körkorts-mässigt x) Har nog tjatat ut de flesta för tillfället :P Sist jag skrev hade jag gått mina 10 paket-lektioner och hade nog bara kommit till moment 5 (backning etc). Nu har jag i alla fall stigit till 10-11 (stadstrafik/landsväg). Det känns riktigt nice! De senaste två-tre lektionerna har jag fått jobba med stadstrafiken som är en b*tch för mig. Jag har fortfarande inte utvecklat en bra rörlig blick :P Även om jag är klar med teorin och kan den om någon frågar mig så är jag osäker när jag sitter framför ratten. Ibland har jag ju inte hunnit upptäcka skylten i tid för att komma på vad den betyder x) På grund av den stela blicken såklart.

Jag fick kört stadstrafik privat både igår och idag och jag tror jag fick mer ut av dem än lektionerna i sig. När jag kör privat är jag betydligt lugnare och jag ser saker mycket fortare. Landsväg har jag inga problem med skönt nog. Till och med läraren blev nöjd efter första lektionen :P Fast landsväg och mindre tätorter är det jag har tränat privat medan jag tidigare inte kört stads alls. Jag fick köra E65an till Ystad både igår och idag och det har varit en milstolpe. En omkörning fick det också bli :) Även om jag inte körde på den del som är motorväg och även om jag har kört mycket på större landsvägar med högre hastighet så var det nice att få mor och far att gå med på det. Med mor är det inte "vad bra av mig att jag klarade att köra här" utan "vad bra mamma, du kunde ju åka med här".

Jag gjorde visserligen en tavla igår när jag skulle köra vänster i en korsning. Jag såg två bilar komma från höger samt en buss. Jag ställde mig lite dumt nog lite för nära vänster. Jag tänkte inte på att bussen kanske hade i åtanke att svänga in på min väg x) Så där stod jag och bussen i korsningen och ingen av oss kunde köra framåt. Eftersom det kom bilar bakom mig kunde jag inte backa. Till slut backade bilen bakom mig så att jag också kunde börja backa :P Lite kaos där några minuter men det ordnade sig x) Jag har såklart läst om större fordon i korsningar och att man ska lämna de mer utrymme men där framför ratten glömde jag tyvärr detta faktum :P Troligen inte något jag lär glömma på ett bra tag :) Om inte för att det kan vara farligt men iaf för att det är rätt pinsamt x) First time-mistake, I hope!

Nu har jag äntligen skrivit av mig x) Sängen och en stor mugg varm O'boy väntar :D


Photo a day - challenge


Bild hämtad här: Angeliqes blogg

Hej igen! Jag tror att jag ska ta mig i kragen och börja lägga in några nya inlägg här :o Jag råkade på den här listan av fotoidéer som kan passa som en "pick-me-up" ;D Den skulle egentligen ha påbörjats den 1:a men jag kör på ändå. Redan idag faktiskt!

Day 1: You



Jag ser fortfarande ut som jag gör x) Fast med lite längre hår tror jag. Det borde klippas. Längden är väl ok men jag gissar på att det mesta är slitet. Mitt hår växer som ogräs så om jag skulle hålla det friskt konstant skulle jag behöva klippa mig 2 ggr i månaden och det är ändå 100 kr per gång minst. Som det är nu så är jag rädd att jag klipper mig max 3-4 ggr om året x)

Inte mkt snack om bilden men jag tog den iaf i min fars hemmastudio. Fjärrlösare is da shit ;)