Startsidan

Promenad i solskenet

Yes, jag är lite trögstartad när det gäller att blogga. Jag vill skriva något som har en poäng, ett syfte, men jag är inte säker på vad som verkligen är värt att skriva. Men snart lär detta troligen släppa. Jag är vanligtvis den som skriver mycket och ofta. Mina sms består säkert alltid av flera "delar" tex. Mottagarna borde vara måttligt trötta på att se *viss text kunde ej visas*.

Idag har jag varit ute i solen hela 4 ½ timme. Duktigt av mig, för att vara jag. Först gick jag och Ewe en promenad längs åkrarna. Ja, åkrarna. Jag är glad över att bo mitt emellan två större städer (Ystad och Malmö). Här hemma finns underbara lantlivet och havet, om man åker till småstaden Ystad kan man njuta av alla små caféer och gamla byggnader och gränder (underbart att fota) . Sedan om man åker till Malmö, som är favoritstaden här i Skåne, så upplever man "storstadslivet". Underbar kombination i vardagen. Om jag vill lite längre inom Sveriges gränser så har jag min andra hälft i Södermanland. Mors släkt finns här nere i härliga Skåne medan fars min bor i Stockholmstrakterna. Så nära till både lantliv och storstadsliv. Också en underbar kombination för lilla mig. Synd är bara att inga i min släkt har nått utanför Sveriges gränser.

Efter min och Ewes mycket härliga promenad med mycket snack och sol tog jag en liten omväg på väg hem. Underbar musik i lurarna och solen som sken i ansiktet- kan en söndag bli bättre? Ah, om jag inte hade haft ett engelska arbete på halsen. "Detaljer!" säger jag. Men jag satte mig faktiskt ner i trädgården tidigare och skrev på arbetet. Thank god for that!

Igårkväll bjöd jag hit två vänner och vi och min syster satt nere i vardagsrummet och kollade på Twilight. Självfallet hade vi chips och dippa med mera framdukat. Mysigt att vara med gamla trion igen <3 Och jag blev så nöjd med min kropp haha. Jag får krypningar (restless legs) när jag sitter eller ligger ner för länge och den senaste tiden har jag alltid fått det när jag har tittat på film. Riktigt frustrerande då man bara vill vara social. Men det tråkigaste var väl när jag fick krypningar vid det senaste biobesöket. Och dessutom innan filmen hade börjat! Men i alla fall så fick jag inte det igår! Och jag somnade heller inte vilket jag sedan en tid tillbaka alltid gör. Det är nästan värre än krypningarna haha. Jag skäms var gång jag gör det men det är ändå väldigt skönt -jag är ju i slummer-stadiet. Konstigt är det däremot att jag både kan få krypningar och somna till vid ett och samma tillfälle. 

Igår tog jag och ringde till djursjukhuset i Malmö. När växlen gick in kom jag dock på att det faktiskt var lördag och då var det det ju "stängt". Får ringa imorgon om läget inte har förändrats eller om det inte är något särskilt. Vår hund Lucky har nyligen haft ett intensivt klibesvär på svansen och magen. Det ser ut som kliattacker kan man väl säga. I timmar sitter han och kliar och slickar sin svans (inte som hundar brukar göra). Han är svår att få kontakt med när han väl har börjat riva/slicka. Han har också varit på magen (vid ljumskarna), ansiktet och tassarna. Jag läste på Internet att det kan bero på ohyra och parasiter. Mor och jag hade redat då när jag läste det badat honom med ett anti-parasit medel och mor har gett honom avmaskningsmedel. Detta verkar inte ha hjälpt. Vet inte vad vi kan göra mer. Kliet kan ju bero på fästingar också. Det är svårt att se eftersom han ställer sig i "försvarsställning" om man försöker titta närmre. Han är ingen aggressiv hund, men det är klart att man inte vill att någon ska röra på något som besvärar en. Men jag har sett två sårbulor, en på svansen och en på magen. Detta borde ju tyda på fästingar.? Några symtom som visas i dessa fall känns igen på Lucky- framför allt slöhet och trötthet. Han brukar alltid vara på hugget när mor eller jag eller min syster kallar på honom nerifrån, då han ska gå ut, men nu får vi ibland gå upp och hämta honom. Han kanske följer mina vanor, skämt å sido. Jag reagerar inte på väckarklockor och han reagerar inte på när han ska få gå ut. Båda ligger bara kvar i min säng och sussar vidare. Några förslag på vad detta beteende kan bero på eller har ni egna erfarenheter? (jag syftar inte på mina sovvanor) ;-)

Här är en bildserie på vår underbare sötnos. Ursäkta den dåliga skärpan- hade precis fått min kamera.
Lucky. Hane. 7 år. Springer Spaniel/Border Collie (framför allt det sistnämnda)

Ska kolla upp lite med min läxa nu. Sen är det duschen som gäller. Ha det!

Serie


Svart/vit

Mysigast låtar ikväll:

David bowie - Ziggy stardust
Dr. Feelgood - Milk and alcohol
Foreigner - Urgent
Tom Robinson band - 2-4-6-8 Motorway
Blur - Song#2

Blitzkrieg Bop (Hey ho! Let's go!)

Behöver jag ens förklara? ;-) Typ min slogan till bloggen...


Dagens låt!

Amy Lee - You
Underbar låt som jag nästan hade glömt att jag hade o.O
God knows hur mycket det kittlar i fingrarna för att jag vill ha noterna till denna låt! Och till alla andra låtar med Amy Lee och Evanescence xD





Blogg-debut

Hej hopp!

Mitt första inlägg kommer nu alltså. Jag börjar förstå mig på bloggvärlden nu, efter mycket redigering i mallar och tjuvtittar på andras bloggar. Detta inlägg får dock förbli kort. Jag har ett skolarbete som jag ska påbörja idag och lämna in imorgon. Det känns ju lite kärvt nu men det blir nog bra i slutänden. Arbetet går ut på att jag ska skriva om två vanliga barnsjukdomar, så det är ju inte ett megesstort arbete.

Fick reda på två betyg idag och två låg jag fortfarande och vägde på. Ett av dessa beslutas efter att jag har skrivit och lämnat in om sjukdomarna. Så nu börjar man märka av att det är snart dags för sommarlov- studenten dessutom! Idag är det fyra skoldagar kvar. Skönt. Folk frågar ofta om man är nervös inför studenten, och ja, något är man ju. Har varit lite osäker på om min klänning ser ut som ett sängkammarplagg eller ej, men nu har jag bestämt mig för att inte tveka på den saken och använda denna klänning. Eftersom jag har en bolero på mig så dämpas dessutom det intrycket. Nej, jag har inte oroat mig särskilt gällande studenten. Däremot har magen knytit sig en del med tanke på mitt och Elins "lilla" äventyr i Grekland. Okej, det blir nog inte mycket äventyr i den form att vi bestiger berg eller besöker öarna eller åker och besöker alla möjliga städer. Vi åker dit för att jobba först och främst och därefter blir det förhoppningsvis lite upptäckande under veckorna. Och bara faktum att jag och Elin ska bege oss till Grekland själva och tjäna pengar på att vara där är ett äventyr i sig. Jag har bara varit utomlands en gång och det var i nian med klassen. Det var en härlig resa ner till Tjeckien. Men förutom denna resa, jo och förutom Danmarksturerna, så har jag inte mycket erfarenhet av att vistas i andra länder. Jag har börjat inhandla en massa kläder som är svala nog för Greklands hetta. Hela tiden dyker det upp saker som man inte har tänkt på. I helgen funderade jag så pass mycket om allt och inget, att jag reagerade när jag tittade på en tändsticksask och undrade om den skulle behövas. Men till vad? Göra upp eld för att värma huset? Jag tror nock att de har värme av något slag, även om de inte prioriterar samma saker som vi här i Sverige. Vad kommer jag överväga nästa gång? Att jag ska ta med stenar? Ett billigt sätt att göra upp eld på...

Nej nu ska jag påbörja mitt arbete om barnsjukdomar.

Bjuder på en bild tagen i Tjeckiens huvudstad Prag. Den har blivit bearbetad i PS.

Jennifer

Bild tagen i Prag