Startsidan

Gaga's little monsters

Vad tycker ni förresten om Lady Gagas nya album Born this way? Håller det måttet med det förra eller är det bättre/sämre?

Sedan det kom ut på Spotify har jag lyssnat på låtarna flera gånger. Jag har mina favoriter såklart :) Två låtar - Bloody Mary och You and I - har redan blivit strukna av Spotify eftersom jag har lyssnat på de fem ggr. De kommer väl tillbaka om en månad antar jag ;) Born this way och Judas har ju funnits där ett tag så man kan komma från den där 5 times-regeln tack och lov :P De är utslitna nu och jag kan inte få nog av dem haha x)

Förutom dessa fyra låtar ligger följande fem högst på listan. Okej, det är väl nästan alla men de övriga tycker jag är lite för tradiga för min smak. Fast det är Lady Gaga - låtarna går att lyssna på oavsett x) 

De fyra bästa enligt mig :D

Born this way (klockren även om den låter som en HSM-låt och Sugababes Ugly. Tog mig ett tag att acceptera att Gaga har nästintill plagierat... Det bästa med Gaga är ju att allt hon gör är hennes eget)
Judas
You and I (wünderbar!)
Bloody Mary (gosh! efter första refrängen kan man låten utantill!)
 
The Edge of Glory (varning! sommarplåga!)
Marry the night (får mig att tänka på tv-reklamen för rakhyvlarna Gilette Venus) 
Electric Chapel
Highway Unicorn
(denna kan man också utantill efter första lyssningen)
Americano



Stormigt

Jag var ute på promenad med kameran i fredags... Här är några bilder.


Blåsten är äkta men blixtarna är enbart en pensel tyvärr :P









And we're going down

Nu har jag en förklaring till varför jag har haft en sådan nack-och axelvärk de senaste dagarna! Jag har haft en kraftig förkylning på gång. Den bröt ut igår natt. Fick ställa in träffen med tjejerna :(( Förkylningar kan verkligen komma när man minst anar det. Tog tempen precis och den låg på 38.5. Jag brukar ha 36... Jag vill åtminstone bli frisk tills på tisdag. Jag har lagt ut 600 kr för att gå på riskettan. Som tur kan jag avboka men det dröjer ju ett tag till nästa föreläsning.

Hursomhelst har jag lyckats sätta mig vid datorn och få något vettigt gjort (typ läsa fanfiction haha) istället för att bara ligga i sängen. Huvudet har snurrat hela förmiddagen så att kolla på mobilen eller läsa en bok har varit helt uteslutet.


Emergency shopping

Kan jag dra ner humöret en fredag? Hur vågar jag? Fast jag har haft kort stubintråd hela dagen så why not ? :P

Transportstyrelsen ringde imorse och meddelade att sjukintyget som jag skickade in inte gäller. De kräver ett läkarintyg där det står att jag en lämplig förare. Läkaren aka zombin som jag träffade sist har ännu inte kontaktat mig om en ny tid så jag fick ringa till Ystad idag (eller faktiskt mamma eftersom hon hann före). Nu har jag fått en ny läkartid den första juli :P Så ytterliggare en månad till att vänta.

Jag har mejlat och frågat Transportstyrelsen om de har semesterledighet. Om de har så lär jag inte få mitt tillstånd förrän i september och då är skolor och liknande på gång igen och jag tänker inte börja övningsköra i vinter. När jag kom fram till att jag kanske måste lägga körkortet på hyllan till våren påminde vännen Paula mig om att jag har ju faktiskt lagt ut 5000 kr för 10 körlektioner (och annat). Dessa går ut i mars nästa år. Så då har jag lagt ut 5000 för enbart teorilektioner som jag hade kunnat klara mig utan! Jag köpte ju ett paketpris där alla teorilektionerna ingick och så 10 körlektioner. När jag köpte det så tvivlade jag inte på att jag skulle hinna använda upp de 10 lektionerna inom ett år... De säger ju att den längsta tiden man ska behöva vänta på körkortstillstånd är en månad. Detta lär snabbt hinna bli ett halvår...

This calls for emergency shopping and baking of cupcakes!!!!

Och just det, jag skrev igår att det var Kalmar som erbjöd programmet multimediadesign. Men jag menade Halmstad!


Frossa i cupcakes-dekorationer!

Jag sitter för tillfället fast på Flickr och kollar på olika cupcakes. Vad jag blir svartis! Jag vill också kunna dekorera så fint och kreativt!! Ett tips på en sida där man kan hitta olika prylar till bakning är: Kakburken.se!

Besök du inte kan missa!

Cupcations! Flickr
Cupcations! Blogspot

Bilder från Cupcations!




Vi har såklart även:
Flickan och kakorna på Flickr!
Flickan och kakornas blogg

Slutligen:

Niki Sketi Glykas Flickr!
Niki Sketi Glykas blogg! (hon skriver dock på grekiska)


Rygg- och nackvärk: ett jobb för Algesal

Tentan gjord, inväntar resultat... Undrar vad som händer om man får ig. Kursen slutar ju imorgon... Upplägget för teknikkursen hade kunnat varit bättre :P

Dagens tenta gick iaf ut på att klara tre uppgifter. Den ena var att klona bort en hytt från en strand, den andra var att skapa ett skärpedjup i en bild och den tredje uppgiften gick ut på konvertera en bild till CMYK-profil och justera mättnaden så att tryckbarhetsvarningen försvann. Easy enough...

Gah, min nacke! Jag måste börja träna ordentligt... Jag använder värmekudde var kväll men jag är fortfarande alldeles stel och känner av värken :P Det får bli Algesal och huvudvärktablett inom kort.

Bild: Här!

Jag ringde nyss till trafikskolan och Transportstyrelsen. Riskettan har tydligen blivit flyttad till nu på tisdag istället :) Tre sega timmar om alkohol etc... Har vi inte fått höra nog i skolan? :P Angående Transportstyrelsen så ville jag mest ringa och fråga hur det går med min ansökan. Min handledare hade dock gått för dagen men killen jag pratade med ska be henne ringa upp. På lördag är det två månader sedan jag skickade in min ansökan :P Jag börjar nästan tappa suget att börja köra.


Väntan 2

Äntligen! Jag har fått besked från Östra Grevie! Jag läste ju bara för någon dag sedan att vi skulle få besked först vecka 23! Jag var inte en av dem som kom in dock. Jag är både lättad och besviken! :) Nu behöver jag inte pendla 2 timmar med tåg och buss mitt i vintern! Det är däremot synd eftersom det var det enda program som jag hade kvar av fotoutbildningarna :P

Dessa bilder använde jag som arbetsprov. Egentligen bör man väl be någon opartisk gå genom ens arkiv för att hitta potentiella bilder :P 

Bilderna till temat "gränser". Jag valde att gestalta gränser i orden hälsa och mående, i detta fall med uttrycket bägaren som fick bägaren att rinna över (igen).

 <--- Förstora!!
Bilderna till temat "valfritt". Som valfritt tema valde jag natur. Det blev bilder från tidigare.
<--- Förstora!!

De återstående programmen jag har sökt till höst är dessa tre (de två första på Malmö Högskola och den sista på Högskolan i Halmstad);

1. Visuell kommunikation
2. Medie- och kommunikationsvetenskap: Medieaktivism, strategi och entreprenörskap
3. Multimediadesign (i Halmstad - skrev fel först)

Om det inte blir några av dessa lär det väl antingen bli att försöka hitta jobb. Komvux låter också lite lockande. Jag har tre ämnen från gymnasiet som jag bara har godkänt i och dessa skulle jag vilja höja. Det är matte A+B och projektarbete. De tre ämnena jag syndade i :P

Projektarbetet som jag har haft under denna termin är jag faktiskt sugen på att göra ett större arbete av och t.ex fokusera på grundskoleelever... Jag tar ju upp nätmobbning och alkohol som två relevanta punkter som hade kunnat fördjupas. Jag menar om man tvunget måste utgå ifrån vilket gymnasieprogram man gick... Jag hade kanske t.o.m kunnat stå inför några klasser och upplysa om hur Facebook och andra sociala medier kan påverka vår framtid etc...

Hmm, tankarna snurrar :) Jag är taggad på att gå på Komvux haha :P


Så enkelt !

Wohoo! Äntligen! Nu har jag förstått hur man använder funktionen "blanda lager automatiskt" :) Och då menar jag inte genom photomerge-funktionen. Det påminner såklart om stitching men vi måste kunna det ändå...

Imorse satt jag och försökte få funktionen att funka på några av mina bilder men jag fick den inte att bli tillgänglig för mig. Jag blev smått tokig. Jag googlade runt men hittade inga svar. Jag valde nyss att kolla på en video som tar upp funktionen och där fanns svaret! Det jag hade missat var att jag skulle markera -alla- lager och sedan blanda dem! Hur kunde jag missa det!!? En sådan simpel sak! Sådana stunder är man tacksam för de små förklaringar som kan ta bort alla problem (vilket här egentligen bara var ett but still)!



Jag kan fortfarande inte släppa att jag måste gå på omtenta :P Utan omtenta hade jag bara haft opponeringen kvar :P Det gäller att inte få blackout på torsdag! Och nu har jag försökt kolla upp alla ord på svenska så att jag känner mig hemma i det och inte blir toss! Och jag ska sätta mig längst bak i klassrummet x) Jag är inte förtjust i att sitta framför en datorskärm i ett mörkt rum och sitta så att "alla" kan se hur man löser uppgifterna :P Det är något i det som stressar mig... Fast helt logiskt är ju alla mitt uppe i sitt men hjärnan blir något paranoid där i mörkret och tystnaden haha x)


Väntan och längtan

Gah... Jag fick precis mejl från Malmö Högskola. Tydligen kommer vi som vanligt inte få veta om vi har kommit in på programmet förrän i juli. Det var tänkt från början att om man hade kommit vidare så skulle man på intervju den 1 juni. Låter som en rimlig tid att få besked tycker jag. Men nej, de måste ändra på det nu!

"Tack för din ansökan/arbetsprov till Visuell kommunikation på Malmö högskola. Vi kommer inte att kalla till något möte den 1 juni, som tidigare har aviserats. Du kommer att få antagningsbesked i mitten av juli." - Visuell kommunikation/Malmö Högskola

Ö Grevie lämnar besked om antagning vecka 23 och 24. Bara två veckor dit... Jag väntar fortfarande på körkortstillståndet btw... :P Brevbäraren lämnade inget intressant idag - bara en hög reklam och två brev som inte var till mig... Jag avslutar med mitt standardord: gaaah! X)


Hoppsan, fel vecka :o

Tusan! Det är ju inte mors dag idag! Det är ju nästa vecka! Jag gav mamma sin present redan idag! Men jaja, det är nog ändå bäst så för hon vet inte hur hon hanterar mp3:r osv och hon är ju hemma hos oss under veckan som kommer.

Bild från säljaren på Tradera. Till mors dag-present fick det bli en liten budget mp3 från Tradera :P Jag brukar inte köpa mors dag-presenter (förutom de återkommande korten och blommorna osv) så detta lilla är iaf något :P


Nu är det dags att påbörja min läsning av mina klasskamraters projektrapporter. Vi är tio elever i min opponeringsgrupp och jag har läst tre rapporter än så länge. Då inkluderas även den rapport som jag ska opponera på på onsdag. Jag tycker nästan synd om lärare som behöver läsa så många arbeten :P Mina ögon blöder av tristess...


Sluta bita på naglar - anti-bitplåster?

Någon som har en beprövad och ofelbar metod att sluta bita på naglarna? Jag har självfallet testat de flesta vanliga hemma-metoderna så som att tänka på att det finns fler bakterier under naglarna än det finns på toalettstolen osv. Stop och väx-medel funkar garanterat inte för mig. Det smakar inte tillräckligt illa. 

För tillfället testar jag med lösnaglar. Jag har aldrig använt sådana tidigare men jag hoppas att min dåliga ovana försvinner något om jag har plastnaglar istället :P Tyvärr har jag dock tappat räkningen på hur många gånger jag har tappat dem... En nagel försvann vid kassan på Coop Konsum häromdagen och en annan ute i trädgården ikväll...

Det finns så mycket kul man kan göra när man har fina naglar. Gå t.ex in på Fokis blogg för att se olika vackra nagel-utsmyckningar :) Till Fokis blogg <--- !


Shop-shop-shopaholic <3

Jag måste ju göra ett inlägg som höjer stämningen en sådan här fredags eftermiddag :D Jag har, trots det fina vädret och mitt prat om att plugga, suttit vid H&M och kollat kläder :D ("Cause I'm lovin' it") Jag funderar på att beställa några prylar... Vad vet jag ännu inte men nånting från listan här :D






















Disträ

Hmm... Det är fint väder! Äntligen fint väder asså! Är det värt att sitta framför datorn och plugga då? :P Jag kan ju faktiskt ta ut arbetet till trädgården... Jag ska ju bara sitta och opponera en projektrapport... Ihh, bud på det! Fast jag sitter och fryser här inne... Och det blåser... Men om man klär på sig riktigt ordentligt ... Typ vinterjacka och raggsockar...

Dagens i-land problem!!

Jag testade precis att skapa ett funktionsmacro! Fasen så simpelt det var! Why oh why återigen försökte jag inte ens att göra det innan tentan? Då hade jag inte suttit med en omtenta! Men men, jag hoppas läraren inte väljer helt olika uppgifter till nästa gång... Iaf inte något som jag inte har tränat på :o Jag måste gå igenom det vi har pratat om igen :S

Jag ber om ursäkt om jag verkar lite disträ... Jag väntar på besked från så många håll för tillfället...



Åt skogen med Mac-datorer

Dagens failure! Hjärnan stod blank när jag kom till den fjärde och sista uppgiften på tekniktentan idag! Jag kommer inte riktigt ihåg uppgiften nu men man skulle iaf skapa en automatikfunktion som autoredigerade en serie bilder... Därefter minns jag inte mer eftersom jag gav upp redan vid först punkten :P Why oh why var jag inte närvarande vid denna lektion?! Jag har tidigare försökt mig på att autoredigera en bildserie men jag har bara skummat igenom lite hur man gör... Att använda autofunktioner är jag inte så förtjust i eftersom jag gillar att göra saker manuellt fast det är ju smidigt när man har apmånga bilder som måste redigeras. Dock vet jag ändå inte >hur< man autoredigerar...


Ursäkta men jag måste få beklaga mig lite. Och hur gör man detta på bästa sätt? Man numrerar upp tre orsaker varför det fick som det gick - OAVSETT hur mycket undanflykter de egentligen är :P

Så här kommer mina tre orsaker

1. Mac-datorer suger. Vi måste använda Mac i skolan och jag blir toss på dessa!
2. Versionen CS5 ser li--->te annorlunda ut jämfört med CS3... Kanske inte jätte mycket men tillräckligt för att jag ska stressa upp mig och bara sitta å stirra på skärmen...
3. Att använda en svensk version av PS känns oerhört bakvänt när man är van med en på engelska (ÄVEN om man kan översätta orden utan problem)

Och sällan finns det tre orsaker :P Jag vill påpeka att jag försov mig och fick fem minuter att kasta på mig kläderna och borsta tänderna. Därefter fick det bli löpning mot stationen. Hunden och katten fick inte ens frukost x)


En av tentans uppgifter var att göra en gorby mask och att förstora modellens ögon. Gorby mask är ett sätt att redigera porträtt på tex modeller i modemagasin... Så att det påminner om dockor... 

Jag gjorde ett nytt försök när jag kom hem eftersom jag blev osäker i skolan. Resultatet: 







Förresten. Jag har knappt redigerat några bilder från när jag och vännen Ewe var i Sthlm i mars men denna här har jag som skrivbordsunderlägg x) Wayne's coffee! Vi har såklart Wayne's nere i Malmö också men när jag var uppe senast blev det minst två besök på caféet! Här hemma brukar det bli Espresso House (vilket faktiskt är lite billigare).




Så tradigt väder! Lite sol när man åker he...

dsc02126 (MMS)

Så tradigt väder! Lite sol när man åker hem, tack?! (mms)


Ingen process på långa vägar :P

Mög! Jag får fortfarande inte fler rätt än 56 på mina teoritester!! Jag satt och gjorde ett teoritest på STR elevcentral precis. Underkänd igen! Visst, detta var bara tredje gången jag gjorde testet och första gången jag gjorde fas B men gahh, vad det sticker i ögonen! Om jag åtminstone kunde komma förbi 60 rätt... Det är sammanlagt 70 frågor... Jag hoppas att några saker kommer naturligt när jag väl har fått sätta mig i bilen och fått köra lite :P

De frågor jag har svårast med är troligen parkering, belysning och väjningsplikt... Jag svarat alltid fel på vad som gäller med väjningsplikten vid korsningar!

Mitt senaste resultat: 53 av 70 :/


En fin tredjeplats!

Grattis till Sverige! Grattis till Eric Saade! Woho! En tredjeplats i Eurovision :)

Är det nu man ska "skryta" om att man såg Eric nere i lilla Ystad när han uppträdde med bandet What's up och har kramat honom? x) Jag skulle vilja påstå att det var mååånga år sedan men enligt wikipedia var bandet aktuellt under 2009... :S Vet inte vem det är mest awkward för - mig eller Eric Saade som uppträdde i lilla Ystad :P

Bild: Här!


Om fyra timmar

Heja Sverige!

Idag ser vi Eric Saade tävla mot resten av Europa i Eurovision Song Contest. Detta blir spännande! Vännerna Pauline å Paula kommer joina mig å syrran framför TV om några timmar så det kommer garanterat bli en trevlig kväll :)

Framtills dess har jag nada att göra :o Hm... what to do...


In the garden

Några bilder från trädgården :)







Årets bidrag - hit eller diss?

Ikväll är det semifinal av Eurovision Song Contest. Tror ni att Eric Saade för Sverige vidare till finalen? Jag är skeptisk men om man jämför med många andra länders bidrag så känns denna inte lika körd :P Fast jag har inte hört årets bidrag...
 

Bild: Här!


Nu NCIS; Swan song!

Redovisning avklarad! Jag tyckte inte att jag blev så sågad som jag hade förväntat mig :P Nu ska jag fira detta med det senaste avsnittet från NCIS! Och kaffe såklart! Är trött! Har druckit en termos frappe och en mugg kaffe tidigare idag men jag hade likväl kunnat somna nu!


Rapport och examination men först NCIS X)

Nu applåderar vi!! Min projektrapport är färdig och med en veckas marginal! :D

Såklart fick det bli en liten tjusig framsida :) Den svarta rutan ska dock inte vara där :P Jag kommer inte ihåg om mitt eftermamn står med här på bloggen men om inte så låter jag det vara så. Jag kan tänka mig att jag har använt efternamnet i min signatur i vissa bilder men struntsamma...

Det är examination mellan nio och fyra imorgon så nu är det sängdags för moi... Eller nja, jag lär nog se NCIS som börjar om 20 min... Jag lär ändå inte ha somnat före det :P


Strand- och vigselklänningar x)

En nackdel (och nog den enda nackdelen) med värme och sol är att jag avskyr att känna mig klibbig! Från händerna och ner till fossingarna! Gah! Men jag är rätt säker på att resten väger upp detta hehe ;)

Visst är det kul när ens moder spontanhandlar på Ellos x) Några plagg till mig råkar ofta trilla ner i shoppingkorgen! Särskilt när det är sommarkläder som shoppas! :D

Strandkjol: 25 kr
Strandklänning (den vita): 50 kr
Klänning: 139 kr 

Den vita klänningen kändes som en vigselklänning haha (inte för att jag någonsin har testat än sådan... yet) x) Så enkel och fin i tyget! x)


Jag vill egentligen inte sitta inne när det är så här fint väder men projektrapporten skrivs inte av sig själv. Jag har iaf nått minimumgränsen för antalet ord. Om det är sammanhängande är en annan sak :P

Jag hoppade förresten av vid fel busshållplats på vägen till folkhögskolan! Rösten som ropade upp hållplatserna var så låg men när jag tyckte hon sade 'skola' i ordet så hoppade jag av... 'S' brukar ju utmärka sig i ord... Tyvärr blev det fel och jag hoppade av vid Bolmersvägen, två hållplatser ifrån skolan. Hur kan jag få Bolmersvägen att låta som folkhögskola?? Ibland kan man höra helt fel saker... Tydligen bestod däremot Östra Grevie bara av en väg så det var bara att promenera framåt :P Rena rama hålan kan jag lugnt säga men en väldigt vacker håla.

Ah just det! Jag fick äntligen (!) brev från Transportstyrelsen!! Jag behöver skicka in ett läkarintyg och därefter kollar de på min ansökan igen :)


Styr kosan mot Östra Grevie

Snart bär det av mot Östra Grevie för att lämna in arbetsprover. Det kan ju inte skada att söka dit också...

Det var år och dar sedan jag var i Vellinge-trakterna... Vi åkte rätt ofta till Vellinge badhus med skolan ("Vanningen")... Jag kommer ihåg att det var riktigt skoj när de satte igång vågarna :D 

Minnen... :)

Östra Grevie Folkhögskola


Pokerface

De sista bilderna kom hem idag. Detta är troligen det slutgiltiga resultatet av ögon-kollaget... Det finns några kopior av ögon eftersom jag saknande några i slutändan.

Inför onsdag måste jag komma på ett sätt att kunna sälja min idé vid redovisningen... Jag som aldrig lyckas bli nöjd med vad jag gör får jobba med mitt pokerface. När jag skulle presentera bilderna (ej det slutgiltiga) för handledargruppen i fredags inledde jag med att säga att man får ta resultatet med en nypa salt... Det fick jag dock inte lov att säga på onsdag enligt klasskamraterna och läraren :P

P-p-p-poker face, p-p-poker face
(Mum mum mum mah)
P-p-p-poker face, p-p-poker face
(Mum mum mum mah)


 <--Miniatyr


Enkät om miljö-och rättvisemärkning

Min syster håller förresten på att skriva sin B-uppsats och hon behöver personer som svarar på hennes enkät. Om ni är 18 år eller äldre får ni gärna bidra med era svar! :D

B-uppsatsen handlar om människors attityder till miljö- och rättvisemärkning //Sara

Klicka Här för att komma till enkäten!


Försov mig

Tusan. Mobilen åkte i golvet och stängde av sig helt när jag låg och snooza... Skulle till Ystad i morse men nej, jag sov så gott vidare när jag inte hörde mobilen mer... :/ Jag borde egentligen ha ett flertal väckarklockor lite här å där i sovrummet så att jag måste resa mig upp för att stänga av dem... Men ibland kan jag sova genom det värsta åskväder så alarm har liten påverkad på mig.

Nu håller vi tummarna på att jag får mina bilder i brevlådan idag!!!

Bild: Här!


Nostalgi och messerschmittar

Hej hopp!
Jag postar några bilder från fototuren idag :) Jag har suttit och redigerat lite nu tillsammans med U2 och Green Day :)

Min far hämtade upp mig fem i morse för att vi skulle hinna med en soluppgång. Vi trodde vi skulle hinna köra en bit innan det var dags att plåta men nej, om man ska plåta soluppgångar måste man upp tidigare än fyra! Och det är bara maj månad! o.O Vi fick iaf försöka hinna ta några bilder i närområdet...

Förutom att plåta soluppgång var vårt mål idag att gå på veteranmarknaden i Höör... Ja, vad tusan, kanske inte mitt första val av lördagssysselsättning (klockan 7 på morgonen!) men jag hängde med ändå. Och det var kul att se så många gamla lådkameror :) Jag hittade en bok om Viktor Hasselblad som faktiskt fick åka med hem x)

Det fick bli en siesta när jag kom hem haha x)

Soluppgång... Korning bild och svärtan är tradig men antagligen en av de bättre som togs på solen idag...




När vi körde genom Revinge fick det bli en bild på en av kossorna :P
Eftersom jag har en stor förtjusning för alléer och symmetriska mönster så stannade vi till vid ett flertal sådana idag ^^)


En extra version av samma bild där kanalerna är något twistade :P


Min fader i en fundersam pose :P Vi tog här en liten fika innan vi körde hem från marknaden...

Nostalgi!! Uffe ägde en Messerschmitt för några år sedan och när jag och min syster var små och hade kalas fick alla barnen hoppa in i bilen x) Minnen ... Denna bil är naturligtvis ingen Messerschmitt men nyansen på bilden och vissa andra drag får minnena att vakna till liv :P

På vägen hem stannade vi till för att fotografera några hästar :) 8 vuxna hästar och två föl var väldigt sociala linslusar :P Jag har väl aldrig varit hästtokig men jag kunde inte låta bli att bli förälskad x) Tyvärr kommer nästan aldrig båda öronen med när jag fotar djur x)



Postman Pat skulle ha varit här idag :(



Ut med frustrationen! Att sätta sprätt på pengarna hjälpte bara en kort stund. Promenaden jag tog hjälpte heller inte. Jag är alltför retlig för tillfället. Jag fick inte mina bilder idag :o Jag har beställt hem 20 extra ögon till mitt kollage och det skulle ha varit här idag. Jag har känt mig något beroende av posten se senaste veckorna och inget kommer fram! Om det inte hade varit helg imorgon så hade jag väl inte brytt mig särskilt men nu blir det stopp i maskineriet i hela 3 dagar och det gör mig något frustrerad! Som tur är var jag på skolans bibliotek idag och lånade hem tre böcker som jag kan sysselsätta mig med. Jag hoppas hitta någon referenser att använda till rapporten. Det hjälper ju dock inte kollaget.


Ja, nog med terapeut-tid :P Idag blir det snabbmat. Falafel! Och jag ringde och bokade in mig på riskettan idag. Lika bra att ha fått den överstökad också. 


Bild: Här!


Gaah!

INTE OKEJ!

Någon drar undan mattan från mig! Jag ringde precis till vårdcentralen i Ystad. Min läkare har för tusan slutat! Det har åkt in genom det ena örat och ut genom det andra! Jag har inte haft en tanke på det! Och jag trodde nog att min läkare skulle hjälpa mig få en ny läkare... Nu står jag här utan förnyat sjukintyg som socialen väntar på och när medicinen tar slut måste jag sluta tvärt :O Jag har fått en tid hos en tillfällig läkaren om ca 2 veckor men det var osäkert om han kunde göra något... Månadens klant? ---> Jennifer <---


Bild: Här!


Former

Nej fan! Nu ska det städas här! Mitt skrivbord där jag har datorn är superrörigt. Papper hit å dit, obetalda räkningar, några linjaler, en sax, pennor av olika slag, tarotkort, systemkameran, elloskatalog, ett cv och en massa annat skit. Och då har jag inte tittat på golvet :P De resterande bitarna från bilderna jag har klippt ut ligger utspridda runt papperskorgen. Jag börjar känna mig obekväm i min röra. Nu måste jag reda ut detta. Därefter fortsätter jag med att jobba med mitt projektarbete.

Morris studerar hur långt jag har kommit... Han, liksom jag, är osäker på vilken formation jag ska använda. Kanske behöver jag beskära pannån lite? Det behövs kanske fler ögon....!? Om jag beställer idag så är de här på fredag. Examineringen är först på onsdag. Syrran föreslog cirkelformation... Jag har haft bilderna i rader men det blev nästan lite för tradigt eftersom jag bara har 46 bilder. Bara jag kommer överfund med vilka mellanrum jag ska ha kan det dock bli bra.  


Eftersom jag utgår från Andy Warhols idé av massproduktion och upprepning osv så kanske jag ändå bara ska utgå från hur han vanligtvis brukade bygga upp sina kollage...

Marilyn Diptych av Andy Warhol.... 50 kopior av Marilyn Monroe...

Bildkälla: Här!


Cornetto Fresh Citron från 1995

Någon som gillade den tidigare versionen av Cornetto Citron? Den som fanns för några år sedan men som har kommit tillbaka och inte smakar detsamma som förr? Frostingen jag gjorde till valborg återkallade minnena från förr x) Den smakade exakt som "sylten" i Cornetto Fresh Citron från 1995! Jummy!! Jag var inte direkt ett fan av Cornetto Jordgubb och de andra smakerna men citron var pricken över i:et :D Så kul att upptäcka att smaken är så lätt att tillreda ^^)



GB-affisch från 1995. Haha, tänk, Piggelin kostade bara 4 kr x)


Crimsons raketbränsle x)

Mina bilder har kommit! :) Med Crimson går det verkligen i raketfart ;) Så snart ska jag sätta mig ner och göra mitt kollage :) Bilderna blev tydligen bara 10x6 cm (behöver klippa bort 4 cm på höjden) men det gör nog inget. I värsta fall hinner jag skicka efter fler bilder. Spännande!

Något annat som däremot visar sig ta en evighet är mitt körkortstillstånd. Jag ringde till Transportstyrelsen igår eftermiddag för att höra vad som hände med min ansökan. Tydligen har den lagts för utredning. Kvinnan jag pratade med skulle ta sig an min ansökan idag och skicka hem information om vad som saknas. Hmm... Jag bad till och med min mor att titta igenom papprena innan jag skickade iväg dem. Bättre med fyra ögon än två. Jag antar att jag borde få hem brevet imorgon. Därefter tar det väl en månad extra förrän de tittar igenom min ansökan. 220 kr extra alltså. Förhoppningsvis behöver jag inte betala en gång till men vem vet.

Jag skulle gissa på att jag glömde skriva vilken dos jag tar av min medicin (Fluoxetin - antidepressivt) men jag skrev märket och det är inget märkvärdigt med det. Det hade väl räckt att kolla upp Fass om de var osäkra. Visst, det står på Fass att reaktionsförmågan kan försämras en minismula men detta står först längst nere på sidan i det finstilta. Det handlar inte om lithium och liknande :O Men det handlar såklart om trafiksäkerheten så lite tålamod får jag väl finna. Jag är bara såå sugen på att sätta mig bakom ratten efter så många år av väntan på rätt tillfälle.


Första maj och en massa redigering

Nu ska det printas :) Har suttit hela dagen och redigerat de sista bilderna till projektarbetet. Jag flög upp ur sängen i morse när jag såg i kalendern att vi har examination om lite mer än en vecka! Och på fredag ska vi ha något slags genrep för examinationen. Enligt mig helt onödigt. Det blir som att göra samma redovisning två gånger för samma personer :P Det betyder också att allt måste vara klart på fredag och det är mindre än en vecka dit!! :O Aah!

Jag har valt att bara ta med 42 ögon. Pannån jag tänker använda är bara 70x100 cm och bilderna kommer att vara i storleken 10x10. Enligt mina beräkningar ska det kunna gå... Jag har fler bilder om det skulle behövas och jag kan ju köpa ett extra ark eller en extra pannå...

Jag beställer via Crimson så jag känner mig ändå rätt säker på att bilderna kommer att vara här senast onsdag, kanske t.o.m tisdag. Men man vet ju inte och helst hade jag velat ha lite marginal... Vart tog tiden vägen? Har jag läst för mycket fanfiction igen? >.< Imorgon ska jag iaf in till Matton i Malmö och köpa hem en massa material så att det är förberett tills bilderna är här. Sedan måste jag komma på något att säga vid själva redovisningen... o.O 

Aja, nu ska jag snart välkomna John Blund... Kali nichta!