Startsidan

Parodier

Checka in dessa två videor om ni vill ha ett gott skratt!! x) Harry Potter-parodier!

Min syster tipsade mig om denna. Chihuahuan är helt hilarious! x)


Denna tipsade vännen Paula mig om:

Färdigrenoverat badrum!

Mor och hennes pojkvän har renoverat badrummet på nedanvåningen. Nu är det i princip färdigt. Det är några småsaker som behöver fixas bara. Och så taket som ska vara i trä. Det de har gjort är kaklat väggarna och tagit ut duschkabinen så att vi istället bara har duschdraperi.






Jag var i Ystad igårkväll och lyssnade på en irländsk musiker, Declan O Connell. Det var min far som övertygade mig att följa med :P Rätt trevligt var det faktiskt och när min morbror och hans gäng dök upp blev det desto roligare x) Militärer hela bunken :P


På vägen hem stannade vi till vid vattentornen för att fota x) Det blev lite psykedeliska bilder :P Det kändes iaf så när man tog fotona haha. Man var inte den nyktraste i gänget. Tyvärr är det hög garmut-varning...



Väntan...

Gah, läraren har fortfarande inte meddelat när omtentan kommer att äga rum. Jag undrar om han har glömt det... Jag måste få de där sista 7,5 poängen för att få csn. Eller så är det så att jag har 7,5 till godo... Jag har tappat räkningen... Kursen (som inte är 100% klar) i sin helhet är 30 poäng men det är bara en delkurs på 7,5 som inte är klar... Frågan är om de resterande poängen skrivs in i systemet eller om jag får de 22,5 poängen först när den sista delkursen också är färdig... Hmm återstår att se när jag har fått mitt andra antagningsbesked och kan skicka in min ansökan om csn-bidrag...



23:56

Här kommer en ursöt bild på Morris och min kusinvitamin Maria. Morris lägger sig hur han vill ibland. Han är tack och lov väldigt anpassningsbar x)


Något han däremot har svårt att anpassa sig till är hans nybyggda kattbur i trädgården. Det är klorna utåt när vi närmar oss. Mamma och hennes pojkvän Pontus byggde ihop denna härom veckan (på bilden är den inte färdig). Morris har än så länge funnit flera kryphål ut genom nätet vi har som väggar och tak. Tanken är ju att han ska få vara ute längre stunder än vad han är nu. Vanligtvis går vi ut med honom i koppel i trädgården men han gillar ju att vara utomhus.


Jag inhandlade två par garnnystan idag :) Jag ska ta mig an en ny halsduk :)


Igår var jag, min far och två personer från fotosidan, Eva och Lars,  ute och fotograferade i Malmö och Kvarnby. Det blev nog mest bilder från Västra hamnen. Något småtradiga tyvärr men jag gillar färgerna i den sista bilden ^^)












The size matter ;)

Åh jag är kär! Jag såg nyligen en annons på ortens Coop Konsum där det såldes två old english sheepdog-valpar. Jag fotade annonsen med mobilen men det var först idag som jag gick in på annonsens hemsida. Jag fick faktiskt mamma intresserad men mer ett ett generellt intresse lär det nog inte bli. Vi har ju haft old english sheepdog-hundar tidigare (syrran och jag var visserligen inte så gamla men ändå) och mamma sysslade mycket med agility på den tiden. Det krävs ju en del arbete om man har denna ras. Tyvärr har vi nog tillräckligt med jobb med Lucky som är en border collie (dock blandras). Dessutom lär väl varken jag eller syrran bo kvar hemma i så många år till... Men åh, man blir förälskad i dessa "små" liven...

Bilderna är inte mina! Bildkällan hittar ni nedanför bilderna.




Bildkälla: Här!


Le vocabulaire francais


Vad jag är seg på att uppdatera. Av någon anledning har kameran fått ligga och damma i bokhyllan i flera veckor nu. Den har väl kommit fram då och då men min musa är inte så stor nu vilket ändå är märkligt - det är ju sommar! Ett nytt objektiv hade garanterat varit kul att ta sig an - något nytt att utforska - men jag har inte direkt möjlighet att spara tusenlappar :P Körkortet känns något väsentligare. Men inom sinom tid så... :)

Jag inväntar ännu körkortstillståndet. Det börjar närma sig tror jag :) Jag får hoppas att sommaren kan hålla i sig några veckor till så att jag får utnyttja mitt paket på skolan... När hösten väl är här dröjer det ju inte länge förrän snön täcker vägarna.

Jag är bokstavligen trött på att plugga körkortsteori haha. Nu har jag tagit mig an det franska språket ;) Jag valde tyska som b-språk under grundskolan så spanska och franska har jag inte så bra koll på :P Det är nog tack vare Celine Dion som jag föredrar franska haha. Det är svårt att välja en favorit av alla hennes franska låtar. Jag har börjat smått med att lära mig glosor. Man kan ju inte börja säga hela meningar utan att veta ett enda ord ;) Fonetiken har hamnat lite åt sidan men det tar jag igen :) Jag har alltid varit som ett litet barn på julafton när jag får glosor att lära in. Jag fann stor njutning av glosförhör och rättstavning under skolåren haha. Jag är dock lite besviken på att franskan är så lik engelskan. Det finns ju knappt några nya ord att lära sig... 8 av 10 får jag rätt på för att de heter nästan likadant på engelska eller till och med på tyska! Ändå tillhör inte franska till samma språkfamilj som det engelska eller tyska språket...

Tre sidor med relevanta franska glosor. Nivån är såklart bara sjätte årskurs och uppåt men någonstans måste man börja ;) 

Illustrerat ordförråd

Lär dig franska med Charlotte

Glosor.eu


Till något helt annat och något som är betydligt mer relevant! Norge! Vad säger man när sådant här händer?! Jag kan komma på en oändlig lista av svordommar men det gör ju ingen nytta i det långa loppet. Jag är glad att resten av världen också uppmärksammar detta och visar deras stöd till Norge. Jag har sett mängder av skräckfilmer och rysare och jag kan bara tänka mig hur det var att t.ex få för sig att simma till fastlandet i ren panik eller att spela död bredvid sina döda kamrater...

Förra året - när Harry Potter 7 hade premiär - spärrades Södertull av i Malmö på grund av en misstänkt bomb i en väska. Vi var där och fick vänta någon timme eller något eftersom vi skulle se filmen på biografen som låg på Södertull. Detta hade verkligen kunnat vara en riktig bomb egentligen. Norge är ju ändå ett grannland och ett bombningsförsök har ju redan skett i Stockholm. Sådana här terror-attacker och - inte samma sak men det skapar likväl rädsla och förödelse - naturkatastrofer - verkar ske årligen nuförtiden. Ska man kanske börja ta 2012 på allvar snart? Människornas rädsla och panik verkar snart vara det avgörande huruvida säker vår vistele på jorden är...

Nej, nu ska jag äta en varm toast (sådan där i maskin) och dricka lite te. Lite tända ljus och en film - kan en regnig tradig lördagskväll bli mysigare ;)


Back to Kullaberg

Idag blev det en dagsutflykt till naturreservatet Kullaberg med far och syster! :D Det blev inte lika många bilder som förra året men några godkände jag ändå :) ...kanske bara för att locka er till Kullen ;)


 <-- Miniatyr (jag tyckte bilden blev så liten så om ni klickar på miniatyren är det lättare att se)

I år ville vi besöka grottorna men det var lite väl dyrt tyckte vi. Det vill säga rundturerna. Om man inte var van bergsklättare fick man inte utforska grottorna på egen hand. Det fanns dock en grotta som inte var så avancerad att komma till - Lahibiagrottan. Inte mycket till grotta men själva vägen dit och tillbaka var ju nice :) Mycket "klättrande" på klippbranten. Tänk vilka fotosessioner man hade kunnat ha där!!


Vad är fel i denna bild?

Om ni inte ser det här kan ni kika på denna färgversion :P


Halvdann bild på några som åkte kajak.

 <-- Miniatyr (om det inte går att se kajakerna i bilden ovan)
En random bild på några blommor ;)

Ah, nu var det ju slut på bilder. Det kanske kommer bilder på oss själva men syrran och far måste få godkänna de först... Och såklart har jag inte några bilder på mig själv i min kamera x)



Några fynd från loppisen

Tänkte jag skulle visa mina fina glassglas som jag köpte häromdagen :) Jag, min far och vännen Paula var på en loppis i närheten. Loppisar är underskattat hos en del ;) Det är både bra för miljön och plånboken :)  

Jag fick med mig fem sådana här glas som man kan ha glass i etc. De har blivit invigda två gånger denna helg x) Onyttigt men det satt fint hehe. Ikväll gjorde jag och syrran en variant av banana split/marängsviss :D
 

Igår åt vi (och vännen Paula) gammeldags vanilj med jordgubbar. Eller nja, Paula skippade jordgubbarna för hon är knas som inte gillar det hehe ;) Lite vin (Tre apor) på det också fick det bli. 

Jag köpte även en blå mugg med fat. Den är enorm hehe.

Jag har inte visar hur min halsduk blev men här är en liten titt från när den gjordes. Jag vet att de gula områdena egentligen ska vara något bredare men mamma hade redan bytt färg innan jag hann säga till. Det fick alltså bli en personlig hufflepuff-halsduk :P


En bild på min sötnöt när han ligger och njuter i trädgården. Tyvärr har det ju inte varit något bättre väder för att sola men i mellanåt är det åtminstone lite varmare.


Ska nanna nu. Au-revoir!


Cocker spaniel

Vad jag har varit slö med att uppdatera här på sistone! Jag har en liten "blogg"-svacka antar jag ;)

Jag gjorde nyss ett personlighetstest på en sida som Dr Phil länkade till. Testet avgör vilken hundras man är mest lik. Jag blev en liten cocker spaniel x) Klicka Här för att komma till testet.


"The Cocker Spaniel feels the need to please. She tends to become overly submissive in her mission to make everyone happy but makes up for it with her sensitive nature. A brisk walk around the block is right up her alley, but she prefers to spend part of her time indoors. Her silky hair tends to become tangled, and regular grooming sessions are necessary to keep her looking her best. The accommodating Cocker Spaniel is truly a loving and trusted friend as well as an ideal companion."

Lady i Lady och Lufsen är en cocker spaniel.

Bildkälla: Här!

Jag har ännu skrivit NÅGOT om min bioupplevelse av Harry Potter. Skandal x) Filmen var iaf väldigt bra gjord. Spänning genom hela filmen trots att jag har läst böckerna. När jag gick ut från salongen hade jag bokstavligen en Alice Cooper-sminkning på grund av mascaran. Det var när Harry berättade för Hermione och Ron att han skulle bege sig ut i skogen som mina sprinklers satte igång på riktigt. Det enda man hörde i salongen var i princip snyftningar från alla håll. Riktigt tårdrypande! Jag ska se filmen igen på fredag och jag hoppas att jag njuter av filmen lika mycket :) Ah just det. Slutet. 19 år senare... Vad jag nästan asgarvade. I boken är det så himla fint skrivet men på film var det mer som en parodi tyvärr.


Antagningar ht.11

Grattis till alla som har blivit antagna till era utbildningar! Idag får många nog reda på vad de ska göra i höst. Studera.nu har ju skickat ut det första antagningsbeskedet.

Jag är fortfarande 100% osäker på om jag kommer hoppa på en utbildning. Jag står som första reserv på mitt första val, dvs Visuell kommunikation. Jag är rätt säker på att jag kommer vara antagen när andra antagningsbeskedet kommer. Mitt andraval kan jag iaf välja att gå om jag så vill. Den utbildningen heter Medie- och kommunikationsvetenskap: medieaktivism, strategi och entreprenörskap. Båda är i Malmö.

Så här ser höstterminen ut på Kommunikationsvetenskap:
 

  • Medie- och kommunikationsvetenskap: Det föränderliga medielandskapet (KK401A), 15 hp, kursen i inleds med en ett praktikbaserat projekt inom nya medier som följer hela kursen. Parallellt ges studenterna grundläggande kunskaper i mediehistoria, mediestruktur, medieteori och kommunikationsteori.
  •  

  • Medie- och kommunikationsvetenskap: Medier: strategi, entreprenörskap, aktivism (KK402A), 15 hp, kursen behandlar organisationsteori, företagsekonomi, branschkunskap, entreprenörskap, nya medier och medieaktivism. Ett praktikbaserat projekt följer hela kursen.
  • Källa: http://www.edu.mah.se/HGMKV/


    Tagga för bio!

    Vet ni vad det är om fem timmar?? Harry Potter-premiär för mig och vänner! Specialvisningen var ju i natt så det är ju inte helt sant att vi går på premiären ;) Jag taggar med lite Amy Winehouse och Shakira etc ;)

    Halsduken hann bli klar men den är lite kort. Den får hänga på väskan i stället som en symbol för hufflepuff hehe.

    Bild från när sjätte Harry Potter-filmen hade premiär. Några personer som höll HP-andan uppe ;)

     <-- Miniatyr


    Jag fick förresten hem mitt läkarintyg igår! Så idag borde Transportstyrelsen ha det. Nu är det bara att vänta på körkortstillståndet. Det kan ju inte finnas något annat de måste ha.


    Finbesök ;-) Voffsingen Emmy kommer att va...

    dsc02446 (MMS)

    Finbesök ;-) Voffsingen Emmy kommer att vara här hela veckan :-D Vårt egna lilla zoo!


    Kvicken-halsband av cernit

    Det händer inte mycket här på bloggen men här är en bild på ett halsband jag gjorde härom natten x) Jag är ju i Harry Potter-anda och jag köpte nyligen hem sådan där cernitlera som man kan göra smycken av. För några dagar sedan kom jag på att jag kunde göra en liten miniatyr av kvicken. Allt inför premiären haha x) Jag blev rätt nöjd faktiskt.

    Slipsen är klar by the way (det kommer bild senare) och halsduken är snart en meter lång åtminstone. Jag har inte kollat upp hur lång en halsduk brukar vara. Den är lite halvdann gjord men den påminner åtminstone om hufflepuff och jag har lärt mig att sticka hehe ;)



    Så här ser kvicken ut i filmerna.

    Källa: Här!


    Bakom kulisserna av HP 7;2

    Kolla på kanal 5 ikväll kl 20.00! Min syster tipsade om att de visar bakom kulisserna av Harry Potter 7 del 2 :D Det är ju mindre än en vecka kvar till premiären nu! Snaaart!

    Källa: tv.nu 

    Vad händer idag då folk?? Är nyfiken ;) Skriv en kommentar om er dag ;)

    Min dag ser väl ut så att jag gör faktiskt ingenting x) Jag vaknade runt tio, tog ut djuren i trädgården (katten går i koppel), rensade lite ogräs, åt frukost, satte mig vid datorn, fortsatte med min halsduk samt såg klart Easy A som jag påbörjade igår (skiitbra film!). Jag gör fortfarande ingenting, sitter och stickar och lyssnar på Bob Sinclar x) Jag ska nog titta på tåg-och båtpriser till Skagen återigen. Min faster och farbror ska ha en 40 år-fest i Skagen i augusti. Senare idag ska jag promenera med vovven och möta syrran vid stationen. Jag antar att jag kilar in om Systemet för att köpa mitt favoritvin (Amfora Muscat d'Alexandrie) som jag har tänkt att jag och några vänner ska ha imorgon när vi ska ha lite barbeque-mys här hemma. Vid åtta är det som sagt Bakom kulisserna av HP och vid elva är det NCIS :) Åh, och jag var ju på biblioteket härom dagen och lånade några böcker. Just nu läser jag Sven-Olov Wallensteins bok Den sista bilden.

    Visst gillar man att göra absolut ingenting x)


    Ett exklusivt klipp från HP 7 del 2

    Hoj!

    Long time no see. Again. Att det har varit toppenväder de senaste dagarna syns nog i min uppdatering x) Jag har utnyttjat solen till fullo x) Tyvärr syns det inte så mycket på kroppen som jag hade velat. Min högra axel och framlår har jag dock bränt så att det gör ont. Första graden brännskada typ ;)

    Min syster skickade nyligen denna länk till mig. Klicka Här för ett exklusivt klipp från Harry Potter and the deathly hallows part 2.


    Hänger på biblioteket. Har glömt mitt låne...

    dsc02429 (MMS)

    Hänger på biblioteket. Har glömt mitt lånekort :-P Nice med tystnad :-) (mms)