Startsidan

Marshmallows

Tjenare!

Idag är det då fredag, alltså midsommar... Det är ännu inte bestämt om eller hur vi ska fira det. Så länge man har god mat, härligt sällskap och bra musik så räcker det för mig, i år i alla fall. Nu ser jag fram emot jordgubbar och kaffegrädde samt sillen och nypotatisen =) Mums!

Pauline och Paula (P1 och P2) har sovit över här i natt. Mycket trevligt! =) Very long time since!! P2 kilar kanske över här ikväll. I torsdags satt vi ute och grillade marshmallows ute i trädgården. Har ni smakat Mariekex, grillad marshmallow och chokladsås? Hehe, en bild på detta haha:

 

 

Imorgon ska trion träffas igen =) Vi kommer också kila in till Andy och killarna någon gång under kvällen... Our boys xD =) På söndag ska nog jag och P2 åka med hennes far och mor till Sibbarps marknad. Dagen efter åker jag och Elin till Grekland o.O Wihii!

Lyssnar på CCR - Down on the corner. Häärligt. Snart ska jag ställa mig i köket och tillreda middag. Vi tar dagen som den kommer, ingen brådska eller fest eller så. Några vänner till familjen kanske kommer men mer än så har vi inte tänkt oss.

Här är en ny trailer/sneakpeak från Harry Potter and the deathly hallows.

http://www.snitchseeker.com/harry-potter-news/video-clear-half-blood-prince-poof-tv-advert-65058/
 


Bästa låtar idag:

Metallica - Fight fire with fire
Mötley Crue - Wild side
Audioslave - Be yourself
The Ramones - Pet Semetary
U2 - I still haven't found what I'm looking for
The Pretenders - I'll stand by you
The Police - Message in a bottle
R.E.M - The End of the World
Elvis Presley - Always on my mind
Elvis Presley - If I can dream

(Avril Lavigne - Sk8ter boi)

Inga uppdateringar under Greklandsvistelsen!

Tjoho!
Nu är två av tre sprutor avklarade. Det vill säga twinrix-vaccinet mot hepatit A och B. Stackars plånbok haha. 520 kr/st. Men till den andra sprutan samlade jag ihop en hel drös av småmynt som bara har legat och skräpat i en låda i rummet. Eller det blev typ 350 kr bara av enkronor, några femmor och tior. Man är väl en pampis från och till =P

Försäkringar är avklarade och jag har mitt EU-kort fixat och så vidare. Väskan är också hemkommen. Jag bör nog ringa Comviq och höra hur det fungerar med att köpa kontaktkort utomlands. Mor har ju köpt ett Amigo som gör att det blir billigare att ringa och sms:s utomlands. Men som vanligt går ju korten ut 30 dagar efter påladdning, Alltså diverse prisplaner som Kompis eller Amigo återställs till prisplanen Bas. Hur som helst måste jag troligtvis ha ett nytt kort någon gång under 60 dagar. Det bästa hade ju varit om man kunde hitta någon butik/affär som säljer Comviq kontaktkort... Mor nämnde något om att man tanka på via Internet. Jag kan knappt någonting när det kommer till mobiler och operatörer men jag har nog hört talas om detta tidigare och det verkar ju smidigt. 

Förutom Comviq så bör jag nog ringa/mejla eller på något sätt få reda på om man får ha med sig två väskor som handbagage på flyget. Jag har frågat runt men alla säger olika. Handbagaget allt som allt får max väga 5kg men får man dela upp vikten på två väskor eller får det endast vara en? Egentligen är det ingen big deal om man får ha det eller inte, det är dessutom ingen längre tid på planen - 5 timmar inkluderat en mellanlandning i Budapest - men det hade varit lite nice att ha kameran och datorn med sig inne i kabinen...

I måndags var jag hos tandläkaren så det är lugnt på den biten också. Samma dag fick jag och Elin ihop vars en packningslista och inköpslista, Igår var vi i Malmö och fixade inhandling och shopping. Hygienartiklar och sådant var ämnat för City Gross. Där rök pengarna trots de, oftast, billigaste alternativen o.O Sen rök det mer vid shoppingen. Men jag köpte faktiskt nio plagg för inte så mycket pengar =) Genomsnittet för vart plagg låg runt 80spänn, gött! Det blev några linnen och T-shirtar runt 30kr- 80kr/st (främst t-shirtar för arbetet). Två klänningar för 50 och 80 kr slank också med. Men den stora boven var den underbara cardigan som jag inte kunde släppa. Den var inte på rea och låg på 300 spänn. Inte mycket för vissa kanske. Men jag har i alla fall i ett antal år (typ 2-3) letat efter en cardigan/kofta precis som denna. Grå eller svart (denna var grå), lagom tunn, knappar, fin form och ett hyfsat pris. Jag försöker intala mig själv att om man delar upp priset på de år jag har letat så kostade den bara 100kr. Inte riktigt så men... Den var hur som helst värd att köpa. Nu har jag bara arbetsbyxor kvar att köpa. De ligger också på 200-300 kr - här i byn i alla fall - men de kunde mor köpa om jag tolkade det rätt...

Tyvärr så kommer denna blogg inte att uppdateras när jag är i Grekland - som det var tänkt från början - för nu har vi letat efter billigare internetuppkopplingar men vi har inte hittat några. Oavsett nät så kommer det såklart att bli skyhöga kostnader att koppla upp sig mot Internet utomlands. Tyvärr. Jag kommer oavsett att skriva "dagbok" om vad som händer där nere och såklart ta en massa foton så när jag är hemma igen och om jag tänker fortsätta att blogga så lägger jag upp lite inlägg och bilder. Om jag väljer att studera vid högskolan så kan det säkert bli intressant att höra hur det går där. Vet ju inte om jag flyttar i heller men om jag gör så är det ju bra och kul att behålla bloggen. Hur som helst så kommer jag att fortsätta skriva tills jag åker till Grekland - på måndag, den 22:a juni. Är ingen "bloggerska" än och jag skriver inte för att bli "känd" som tydligen är en vanlig avsikt, men att skriva har alltid varit kul oavsett ämne.


Nu till något annat än resan... Någon som har smakat Marabou Sommar (mjölkchoklad med frystorkade jordgubbsbitar)? Vet faktiskt inte vad jag ska tycka om den, men det bränner lite nere i halsen i alla fall... Men det kan bero på att jag är förkyld och att jag har ätit för mycket choklad... Det har en tydlig eftersmak. Kakan luktar väldigt mycket - och lukten är precis som smaken. Den smakar inte särskilt mycket choklad, men man märker av att det är choklad eftersom den smälter (självfallet) men det är det enda. Den smakar faktiskt jordgubb och jag tror att den kommer att bli rätt populär under sommaren. Den är nog rätt god också att smälta och doppa riktiga jordgubbar i.


Idag ska jag grilla. Det är så jävla tradigt, ursäkta mig. Man sitter där ute i ett hörn, på en stubbe (på en stol alltså) och tittar på en köttbit som vägrar att bli grillad. Och så när man ställer sig upp andas man bara in en massa rök. Vår grill och våra utemöbler är så nära solskenet men inte tillräckligt. Det stället med bäst lä skuggas av husväggen. Men på gräsplätten intill skiner solen härligt. Men där är det bara en massa ogräs och ojämn mark och en avsågad flaggstång (en klump av cement och järn är fortfarande i vägen). Mor (min syster, jag och några vänner till familjer) ska visserligen snickra till ett soldäck där så någon gång kan man nog stå i solskenet och grilla. Men vid det laget är väl ozonlagret förstört (typ not) och då behöver man knappast en grill. Det räcker nog att ställa sig i solskenet och så är man grillad och färdig- genomstekt. Idag ska jag i alla fall grilla flintastek. Ska nog göra några grönsakspett också (såklart även pommes eller något annat potatisliknande). Usch vad det är tråkigt att grilla... Men det är godast. Antingen får gitarren eller ritblocket följa med ut. Har ju vatten och papper nära till hands så att inget blir smutsigt o.O


By the way, mitt nya lilla "projekt" är att skissa ner framsidan av första boken i Twilight-serien. Min kusse ville ha framsidan ritad. Omslaget är så himla fint redan och i blyerts kommer det att bli underbart- händerna i blyerts med ett blodrött äpple i mitten J Nice. Det handlar ju om rättigheter och sådant men detta är ju bara i privat bruk...


Något som är rätt tråkigt (för mig) är att min förkylning är tillbaka. Blev ju precis av med den, ahh... Jag kör förkylning en gång i månaden, tolv gånger per år. Okej, inte helt och hållet men nu är jag sjukt trött på detta. Man hinner inte repa sig. Dåligt immunförsvar, hm. Jag är som ett barn på julafton när mor kommer hem med en box Panodil. Jag dricker inte juice eller mjölk till frukost, jag dricker Panodil, lol (sarkasm). Vägrar nästan gå utanför dörren utan ett eller två paket näsdukar. Vattenflaska är ett måste. Men men. Hoppas bättre omgivningar och miljöer stärker försvaret (och fy, inte försämrar det). Snart åker halsmandlarna ut ur min kropp. De trivs inte här ändå så. Har alltid haft problem med dem.


Nu ska jag bege mig ut till min stubbe (stol), i hörnan, i skuggan och titta på steken som vägrar bli grillad. Chansen att få med Sara ut och grilla är inte stor, hm, annars hade man kunnat spela kort... Kanske kan spela kort med Pauline ikväll. Bara för att jag nämnde det blev jag ju sugen =)

Underbara låtar idag har varit:

Pearl Harbor Soundtrack (Hans Zimmer) - Tennessee

Jennifer Lopez - I could fall in love (liveversion)

Green Day & U2 - The Saints are coming

Michael Jackson - Care about us

Whitesnake - Here I go again

Judas Priest - Living after Midnight

Bob Seger - Old time rock & roll

Andrew Strong - Born to be wild

Usa for Africa - We are the world

Tom Felton - I f you could be anywhere


Resväskan

Nu är resväska fixad!

Tidigare var det "bestämt" att jag skulle få låna en resväska av Elins familj eftersom de hade två större, men idag visade det sig att den andra inte var tillgänglig. Jag har såklart en resväska här hemma, två på sätt och vis, men båda är för små för 2 månader. De är helt okej att använda för en tur till Sthlm (som är vanligast för oss) eller annan plats, eftersom det är ingen större panik om man har glömt att ta med något... I Sthlm bor vi ju hemma hos våra släktingar, och det brukar bara vara under en vecka. Men nu är vi ju på egen hand, i ett okänt land i två månader. Så då krävs det ju att man är mer noggrann med vad man tar med sig och vilket man inte får missa. Dessutom får man ju bara ha en väska med sig inne i kabinen och en i bagaget. Iih, jag har aldrig flygit en längre sträcka... max en timme... två gånger... och bara hem till någon jag känner och till områden jag känner igen. Men men, flyget är det minsta problemet.

Jag har i alla fall fixat en annan väska nu. Jag rusade först till Tradera och Blocket. Hittade två väskor på blocket som jag hade kunnat tänka mig. En fanns i Malmö och en i Helsingborg. Den ena kostade 300kr och var använd två gånger och den andra kostade 599kr fast väskan tillhörde nog ett set med väskor om jag förstod rätt. Det skulle förstås bli en rejäl fraktkostnad, förutom den i Malmö för dit är nära och bra att åka med tåg. I Helsingborg hittar jag knappt.

Till slut tog jag och ringde Nicklas, min äldsta kusin, och frågade om han skulle ut och resa något i sommar eller om jag skulle kunna få låna hans resväska. Idag kom han hem från Sthlm och för bara någon vecka sedan kom han hem från Kreta så jag tyckte att nu borde han ha rest färdigt... Nja, typ, han resor väldigt mycket... Men jag kunde låna hans väska så nu kan jag pusta ut på den punkten. Så lite pengar och så många utgifter...

Fan vad oron är enorm ibland, särskilt framåt kvällen/natten. Är riktigt ängslig över detta, mer än jag brukar vara, men det är ju ett steg ut i det okända. Nu är det min/vår tur. Det händer ju i ibland att orokänslor väller över en utan någon definierad orsak, tiden stannar bara till och man känner oro långt inne i märgen och i magen, det är vid dessa tillfällen man undrar hur man egentligen mår. Men nu finns det en självklar orsak. Men jag försöker tänka att allt löser sig. Nu ser jag nästan framemot hösten och högskolan. Att studera på högskolan direkt verkar helt tryggt och säkert nu i förhållande med att jobba utomlands. MEN det kommer troligtvis att bli skitkul! Och redan, utan att ha varit där, känner jag mig nästan som hemma. Asså när man får läsa och höra om Grekland.  All miljö och allt trevligt folk och trevliga kvällar... Men just nu är jag nog mest orolig över att känna hemlängtan. Resten tror jag kommer att gå bra, jobb, kommunikation, samarbete och så vidare. Men fan vad jag kommer att sakna allt och alla. Är så nära till tårar hela tiden. Men puh, jag tror att det är så här alla känner sig innan de åker iväg för att göra något liknande. Det hjälper inte att träffa vänner eller släkt för de berättar bara hur ledsna de är att jag åker iväg eller att de kommer att sakna mig enormt... Det är väldigt snällt sagt och på sätt och vis skönt att höra och jag kommer sakna dem något enormt jag med, men just nu blir jag bara mer och mer orolig av att höra det... Hemlängtan ju... Ah, jag försöker att inte tänka på det. Och jag har Elin, som har varit min bästa vän sen dagis. Vi har visserligen inte lika mycket kontakt idag men jag känner ändå att vi har en stadig grund i vår vänskap och när vi träffas känns den ibland lika stark som förr. Kan alltid prata om allt med henne.

En bild på mig och Elin från förskoletiden. Har ritat teckningen utifrån ett foto, och teckningen gav jag henne i julklapp förra julen. Elin ser lite större ut än mig på bilden, ett litet proportion-misstag från min sida. Och jag har tagit ett foto av teckningen så den ser något suddig ut. But still...




Här kommer några random bilder som har blivit tagna vid några random tillfällen. Bara för att det är kul att titta tillbaka på bilder...


Student, nya brills, och lite annat

Goddagens!

Idag åkte kusinerna hem... Jossan och Ellan till Stockholm och Maria till Höör...
Maria sov över här i natt och hon fick skjus av sin far till Höör idag. Jag gick upp runt halv tio för att äta en snabb frukost och för att göra mig ordning. Jag behövde ta en tur ner till marknaden som är igång denna helg. Jag och Maria bestämde i natt att jag skulle gå själv så att hon hann duscha lagom tills jag kom hem igen. Jag skulle ändå möta upp Ewelina och Paula också. Tyvärr låg det knappt något framme när vi kom dit så det blev inga köp.

Vid tolv åkte jag, Maria och syrran till Ystad med far. Vi skulle släppa av Maria hos sin far och vi andra skulle träffa släktingarna vid Fritidsbaren för att fika. För mig blev det lite pannkakor med sylt och grädde och till "efterrätt" två glasskulor i en bägare. Sorbetglass såklart =)

Efter fikan ville jag bara hem och krypa upp i soffan med täcke och kudde och kolla på gamla vhsfilmer. Trött som vanligt och efter igår inte så konstigt... Jag skippade dock detta och tog en ny vända till marknaden (jag bor typ 3 minuter ifrån den). Denna gången hittade jag lite mer. Jag har behövt köpa nya solbrillor och plånbok och på marknader är sådana saker billigare. Funderade på att köpa ett eller två klädesplagg till Grekland men nix, som mormor säger: håll hårt i pengarna!... Jag och mamma kör Tradera för tillfället. Det känns som om man måste köpa en hel ny garderob för denna resa... Eller i alla fall köpa några tunikor och svala byxor... Det känns i alla fall bättre med lite nytt cash som man fick genom att man tog studenten... Synd bara att de måste gå åt för att få jobba (ett jobb som man knappt går i vinst med, förutom livsupplevelsen och "meriten" som inte går att köpa för pengar).

Av mor och min morbror fick jag en bärbar dator i studentpresent, men jag undrar alltid hur mor till slut alltid får ihop pengarna till liknande saker. Jag hade tänkt mig lite pengar till Grekland men så får man en dator. Asså det är ju skitbra, men man bör kanske tänka på ekonomin i första hand och om jag väljer att inte plugga till höst så är en dator inte prioritet ett. Men jag blev såklart glad att det var en dator. När man har fixat med program och internetanslutning så kommer det att vara underbart med en egen.

Jag överväger att ta med datorn till Grekland, det hade ju varit smidigt och Elin behöver inte bli toss på mig om jag skulle använda hennes för mycket (knappast troligt men ändå). Samtidigt har jag redan en dyr systemkamera med mig, och två dyrare grejer vet jag inte om jag vågar ta med... Känns onödigt att ta risken. Måste först och främst ha koll på vart jag själv är =P Fast jag måste säga att texten på vägskyltarna i Grekland är på två språk - grekiskt skrift (från 800 f.kr) och latinska.  Så det är bara att välja, hmhm.... o.O

Här är en bild på mina brills:



Här är några bilder på blommorna som jag fick i fredags. Älskar blommor =)


Här är några bilder från i fredags (har inte fotat själv). Det blev inte många foton, i alla fall inte många som inte blev suddiga eller där jag inte ser drogad ut (jag blinkar vid blixtar) eller som jag har tillgång till.



Det roligaste under studentdagen var flakåkningen. Detta trots att det kändes som om man stod i ett iskallt vattenfyllt badkar, hehe. Men det var som sagt det roligaste och kylan glömdes ju bort. Jag tyckte faktiskt att det var härligt med regn och blåst =). Studenten i sig tyckte jag var lite överskattad och jag tyckte inte att dagen var särskilt speciell jämfört med andra festligheter. Men det var ju kul, precis som vid andra evengemang. Jag tyckter tyvärr att avslutningen i skolan var lite trist. Eller jag i alla fall fann inte den där känslan som man söker vid farväl, vid ett avslut. Men det kanske kommer med tiden. Jag har varit för upptagen med att bekymra mig för Grekland eftersom dagen för resan börjar närma sig, så studenten har bara varit en pytte grej mitt emellan. Men jag hade velat ta ett ordentligt farväl av framför allt lärarna (eleverna är lättare att träffa) men men. Jag fäster mig för lätt vid lärare av någon anledning, haha. Jag har faktiskt inte gråtit något över att ha slutat, men förra veckan, då Jossan tog studenten, räckte det att min (ingifta) farbror Anders ställde sig upp (typ höll tal) och sade ett endaste ord och jag började grina floder, haha. Men han och min faster Inger är några av de jag älskar mest. Jag fick kanske ut allt då, eller så kommer det senare, men jag förväntat mig mer tårar denna dag, hehe. Jag är så blödig i vanliga fall.

By the way, min naturkunskapslärare överraskade mig genom att ha höjt mitt G till Vg. Yay! Men jag är fortfarande besviken att meritvärdet blev som det blev... Jag har ju ändå bara gått barn- och fritidsprogrammet. Jag säger inte alla, men om man satsar på högre betyg så brukar det inte vara några bekymmer att få det. I alla fall om man tar vara på möjligheterna. 6 mvg här t.ex kan man väl klassa som 6 vg på ett annat mer avancerat program så som naturvetenskap eller naturbruk ... Nja, nu är jag klar med att vara cynisk... :P Behövde bara skriva det. Jag har tyckt att barn- och fritidsprogrammet har varit rätt intressant, kurserna har tagit upp just de ämnen som jag brinner för. Men faktum kvarstår att det är ämnen som alla människor diskuterar eller kommer i kontakt med då och då, t.ex. hur man ska kommunicera med och stödja människor i olika åldrar och livssituationer.

Jag läser helt skumma böcker ibland, här nedan lägger jag in en dikt utdragen från boken "Sök ditt inre Jag". Boken är skriven av Wayne W Dyer. Lite fakta om honom:

"Wayne W. Dyer, Ph.D., is an internationally renowned author and speaker in the field of self-development. He's the author of 30 books, has created many audio programs and videos, and has appeared on thousands of television and radio shows. His books Manifest Your Destiny, Wisdom of the Ages, There's a Spiritual Solution to Every Problem, and The New York Times bestsellers 10 Secrets for Success and Inner Peace, The Power of Intention, Inspiration, and Change Your Thoughts-Change Your Life have all been featured as National Public Television specials." (http://www.hayhouse.com/details.php?ref=89&id=119).

Dikten "Brustna drömmar":


Här är ett citat sagt av skådespelaren Ralph Finnes (he rules):

"The people I consider successful are so because of how they handle their responsibilities to other people, how they approach the future, people who have a full sense of the value of their life and what they want to do with it. I call people successful not because they have money or their business is doing well but because, as human beings, they have a fully developed sense of being alive and engaged in a lifetime task of collaboration with other human beings -- their mothers and fathers, their family, their friends, their loved ones, the friends who are dying, the friends who are being born. Success.. is all about being able to extend love to people... not in a big, capital letter sense but in the everyday. Little by little, task by task, gesture by gesture, word by word."

=)

Här kommer andra ordspråk/citat man har plockat upp genom åren:

"Missunna aldrig någon deras skenbara lycka! Du känner inte till deras sorger" /Indiskt visdomsord

"De flesta människor är så lycliga som de har bestämt sig för att vara" /Abraham Lincoln

"Det finns människor som är lyckliga utan att veta om det" /Luc de Vauvenargues

"Vi älskar inte människor för att de är vackra men vi tycker att de är vackra för att vi älskar dem." /Ryskt ordspråk

"Svartsjuka är konsten att såra sig själv mer än man sårar andra" /Alexandre Dumas d.y

Nu är det middag för min del. Ajöss!

/Jennifer


I turn to you

För att jag älskar min mor!

 

Christina Aguilera - Turn to you


Bette Midler - Wind beneath my wings

"Oh, oh, oh, oh

It must have been cold there in my shadow
To never have sunlight on your face
You were content to let me shine, that's your way
You always walked a step behind

So, I was the one with all the glory
While you were the one with all the strength
A beautiful face without a name for so long
A beautiful smile to hide the pain

Did you ever know that you're my hero
And everything I would like to be
I can fly higher than an eagle
you are the wind beneath my wings

It might have appeared to go unnoticed
But I've got it all here in my heart
I want you to know, I know the truth, of course I know it
I would be nothing without you

Did you ever know that you're my hero
You're everything I wish I could be
If could fly higher than an eagle
you are the wind beneath my wings

Did I ever tell you you're my hero
You're everything, everything I wish I could be
Oh, and I, I could fly higher than an eagle
you are the wind beneath my wings
Cause you are the wind beneath my wings

Oh, the wind beneath my wings
You, you, you, you are the wind beneath my wings
Fly, fly, fly away, you let me fly so high
Oh, you, you, you, the wind beneath my wings
Oh, you, you, you, the wind beneath my wings
Fly, fly, so high against the sky
So high, I almost touch the sky
Thank you, thank you, thank God for you
The wind beneath my wings" (www.youtube.com)


Förlorad länk

Förresten, en av länkarna till bilderna som jag precis lade upp fungerar inte.  Det är den åttonde bilden det handlar om.

Jag har råkat skriva:
adrehttp://i636.photobucket.com/albums/uu86/myflowersaredead/stugan007small.jpgss men den korrekta adressen till bilden är: http://i636.photobucket.com/albums/uu86/myflowersaredead/stugan007small.jpg.

/Jennifer

Stugliv =)

Tjohopp!

Två dagar kvar! Snart är väl allt klart inför studenten skulle jag tro. Ikväll har mor beställt smörgåstårta och vanlig tårta och vi har bestämt oss för att sitta inne när vi äter på fredag. Det ska ju troligtvis regna och vi slipper allt vad tält heter. Så länge det inte känns som en vanlig släktmiddag är det fint med mig- vid dessa sitter jag vid bordet en kvart och sedan drar jag och min kusin. Typ som när man var liten. Men orka sitta och diskutera diverse partyställen för pampisar. Nja...

Det senaste som klyddade med studenten var om min ena kusin från mors sida skulle få följa med oss andra hem till min far på kvällen. Detta "föll inte i god jord" hos vissa- som inte ens är släkt, men men... Vi är två som tar studenten på fredag och som ska fira med far så man ska ju visa hänsyn. Från båda håll. Nu är det i alla fall bestämt att min underbaraste kusin ska få följa med!! Och de kommer att märka att det inte finns en mer underbar människa här på jorden än min kusin =) Kan inte tänka mig min student utan min älskade vän och kusin! Dessutom kommer jag inte att träffa familj, släkt och vänner två månader framöver och detta redan efter tio dagar efter studenten. Så varför ska det vara ett sådant stort problem att låta en av de som betyder mest för mig att komma på min student och typ "avskedsfest"? Och dessutom ska de ha mage att meddela detta mitt i natten.  Ibland undrar man.

Till något annat, något betydligt trevligare! Jag kom hem idag från stugan. Dessa tre dagar i stugan har varit underbara =) Mycket avkopplande (förutom det där lilla samtalet om kusinen)! Man fylldes med ett sådant lugn, det var otroligt haha. Och ett trevligt glatt sällskap var det. Fan, jag börjar låta som en pampis- inget ont mot dem- no hard feelings... Men jag undrar om det inte är läge för mig att sitta kvar vid bordet och diskutera de senaste partyställena... ;) Nja...

Vädret under dessa tre dagar hade kunnat vara bättre - lite mer sol och värme hade inte skadat - men på sätt och vis blev detta mysigare. Vi gick runt med filtar och hade tända ljus och sånt. Måndagen var det faktiskt rätt härligt väder. Vi (jag, Male, Johanna och Jenny) grillade lite korv och köttbullar och åt nypotatis till detta. Gottgott! Vi satt och åt ute på soldäcket med filtar om oss och med solen som sken. Strax därefter kom Emmie och då fikade vi med kladdkaka och kaffe. En av de godaste kladdkakorna by the way, tack Johanna =)

På tisdagen var det en heldag med film och mys. Hade inte mycket annat att göra men det var riktigt avkopplande. Jag tror att vi såg hela säsong ett av Skärgårdsdoktorn, haha! Underbar serie. Och den förhöjde känslan av att sova i en stuga intill havet, så lugnande... Jag föreslog att vi skulle sticka och köpa jordgubbar och vaniljglass så det blev lite gottgott också under filmtittandet. På kvällen åkte vi och köpte kinamat. Det regnade ute så vi åt i uterummet. Denna natt drog vi ner en madrass från ovanvåningen och så sov vi alla nere i vardagsrummet, en på madrass och två i soffan. Male sov inte över denna natt så vi blev bara tre. 
 
Här är några bilder från stugan!


Har förresten fått se min skylt idag. Syrrans val, rätt fin :) Bara namnet som inte passar in. Hur kan man döpa någon till Jennifer? Om namnet sägs med en amerikansk dialekt så kan det väl vara acceptabelt, men nej usch...

 

Nu ska jag snart nanna kudden. Jag ska försöka ta mig upp tidigt imorgon bitti så att jag sover som en stock natten till fredag.

/Jennifer

Sjuksköterska

Hallo

Har kollat lite på vhs.se precis. Jag skulle se hur många som hade ansökt till sjuksköterska- och socionomprogrammet denna kommande termin. Antalet sökande första hand för båda programmen låg runt 370... Så det är ju lite konkurrens om platserna. Läkarprogrammet på Karolinska Institutet låg visserligen på 1772. Men de flesta "program" låg på 200 eller under. Annars var det nog mest andra vårdprogram/ekonomprogram som låg på ett högre antal... Aja, ni får checka själva på denna sida:

http://www.vhs.se/upload/antagning/statistik/NY/HT2009_sökande_lärosäte.pdf


Jag har ju ansökt till ett antal sjuksköterskeprogram i södra Sverige. I första hand är det ju Malmö som gäller. Men om det blir Kritianstad så föredrar jag nog att plugga i Småland istället. Om man ska flytta så ska man göra det ordentligt, komma iväg... Men sen kan man nog inte bara välja plats bara så där oavsett om man har kommit in på respektive program. Eller man får ju i alla fall bara veta om man har kommit in på ett av programmen, sedan måste man chansa och se om man kommer in på nästa också. I am talking a lot of bullshit, jag har inte läst på :P

Fick reda på mitt sista slutbetyg idag. Wohoo! Så det blir 17, 2 =) Inte särskilt högt om man ska plugga till sjuksköterska men det får duga. Hade kunnat göra bättre ifrån mig i t.ex. kurserna Teckenspråk, Svenska A+B, Naturkunskap A+B(absolut) och projektarbete. Men när man var igång kunde man inte riktigt trycka in mer motivation för kurserna... Så detta blir bra för den kommande terminen om jag väljer att plugga direkt. Om något år kommer värdet av detta meritvärde sjunka ordentligt. Då är man inte längre första hand iheller... Men orkar man verkligen sätta sig bakom skolbänken direkt IGEN?

Ska snart packa inför ikväll och sedan tar jag tåget till Ystad. Jepp, det blir en ensam tur till Ystad idag. Känner inte för att ringa någon idag... Träffar ju ändå tjejerna ikväll och några dagar framåt. I need space.

Hur det blir med studenten är snart bestämt. Just nu är det såklart mest klydd men det blir det ju med skilda föräldrar och släktingar som inte går ihop ;) Men just nu är idén att jag, min syster och två kusiner från Stockholm firar studenten hemma med mors släkt. Mors släkt och kusinerna är prioritet 1. På kvällen sticker vi (ej mors släkt) hem till far där farmor och farfar och fars flickvän och hennes döttrar är. Mina fastrar och farbröder kunde ej komma. En faster har brutit foten och hennes man ska iväg till ett fartyg i Norge (om jag tolkade rätt) och jobba som dykläkare. Den andra fastern och hennes man har nyligen fått ett barn som bara är fem veckor på torsdag (hade älskat att de kunde komma). Men kusinerna och farmor och farfar kommer ner =). Om jag sticker ut senare på kvällen återstår att se... Jag vill gärna till ett diskotek (detta ord är så uråldrat, och pinsamt att skriva) men de som jag egentligen skulle ut med är inte typerna som dansar ute. De är metalfans och punkare och går inte ihop med låtar som Bag in the Box eller Våldtäcktsman eller vad all that shit is called...(men de kommer igång till Aqua men säg inget haha!). De kan däremot tänka sig en krog eller liknande, men jag tror inte att jag kommer att ha tålamod att bara sitter ner denna kväll. Så hm... Men det känns som saker underlättas om jag förblir hos far denna kväll eftersom det redan är sådana starka känslor mellan alla partier... Jag kan sticka ut med vänner senare. Jag har 10 dagar på mig för sedan är det Grekland som gäller, hehe =)

Nu ska jag påbörja packning. Det blir att dra ut resväskan igen :) Överväger att ta med Singstar och PS2. Det ska ju regna hela veckan... Och det är trevligt med lite singstar på kvällarna...

Bye
Jennifer

Måndag imorgon, ny vecka, nya tag!

Tjoho!

Äntligen är söndagen över. Det har varit en något dryg dag. Eller inte dagen i sig men jag har varit bekymrad över de kommande månaderna så därför har man känt sig nere hela dagen. Yess... Men struntsamma.  Imorgon sticker jag in till Ystad för att köpa lite smink. Jag använder sällan mascara t.ex, så det hinner bli gammalt till nästa gång jag använder det. Fan att det ska vara så dyrt. På eftermiddagen/kvällen skjusar mor ner mig till Mossby. Jag vet inte riktigt när tjejerna kommer dit men Johanna skulle smsa imorgon. Wihi, detta blir trevligt :) Jag har såklart sett olika väderleksrapporter som säger att det ska regna hela veckan, men vi kan ju vara inomhus... Det blir lite tråkigare med regn under studenten däremot. Men Johan och Josefin fick en bra student trots skurar, 13 graders värme/kyla och blåst...

Jag har ett starkt behov av att spela lite på gitarren eller keyboarden. Har haft det i flera dagar men det har inte blivit av. Inte för att man är särskilt duktig men det är ett begär som allt annat :P Vid sju-tiden ikväll bestämde jag mig för att kolla på film. Det blev heller inte av, hm... Kanske kan sätta igång en snart... somna till film, mm... fast då får man skuldkänslor eftersom Lucky sover i mitt rum och jag inbillar mig att ljuset och ljudet stör honom mer än det stör mig... Ah, ibland får man försöka att inte tänka för mycket... Den senaste tiden har samvetet bara klyddat till saker. Så enkelt det hade varit för en själv att inte ha något. Men jag skulle såklart inte ha det på något annat sätt. Usch nu slutar vi här...

Några filmer som jag hade huggit tag i ikväll:
Armageddon
Sound of music (klarar aldrig av att se hela, men jag håller hoppet uppe)
James Bond (vilken som!)
Medan du sov
Sagan om konungens återkomst
Det levande slottet (den första och en av de två animefilmer jag ännu bara har sett)
The Independence day
South Park (om jag hade haft en box eller en skiva överhuvudtaget)
Indiana Jones
Shrek 3


Bilder från Jossans utspark




Test

Test (har haft problem med att bildlänkarna inte fungerar)



Memorering för egen skull:
<a href="adress"><img src="adress"></a>

Adress 1: direktlänk till stor bild.
Adress 2: direktlänk till miniatyr

Åter i Skåne!

Hoj!

Nu har man kommit hem igen efter en tredagarstripp i Stockholm. Jag och min syster kom hem runt åtta ikväll och sedan dess har tiden bara rullat iväg! Jag är rastlös och vet inte vad jag ska göra av min tid. Det kommer bara att  rulla på och sedan är det helt plötsligt fredag! Neeej! Oron börjar komma! Jag tycker att den borde vara borta imorgon, för egentligen är det en evighet tills dess. Jag hoppas att det blir fint väder nästa vecka för annars kommer man ju inte ut och då kommer man gå å bekymra sig över allt möjligt. Jepp, jag måste hålla mig sysselsatt.

Har jag lyckas undvika bita på naglarna fram till studenten? Nix, naglarna lär aldrig bli långa haha.  Skulle egentligen gått runt i vantar eller något bara för att lyckas. Hm...
  
Igår (5/6-09) tog min kusin Josefin, även kallad Jossan, studenten! Jag, min syster (Sara) och vår far var såklart där, och fars flickvän och två döttrar hängde också med. Jossan har gått naturvetenskapliga programmet med inriktning musik i Täby (i Stockholm). Det var en riktig bra dag! Kära kussen har tagit studenten! =D

Här kommer några foton från utsparken som jag har tagit:

     
   

Helt okej studentfirande =) Studenterna hade lite tur med vädret. Det var runt 10-13 grader, alltså rätt kallt i klänning och finskor, det kom även en regnskur precis innan utsparken började och det kom en efteråt, men solen sken under tiden de sprang ut! Det kan man ju kalla tur!

Jag är kanske sen ute, eller så gäller det bara vissa städer, t.ex. Stockholm, men nere i lilla Ystad har jag aldrig hört talas om "ölkrig" under studenten. De kallar det nog något annat, men det går i alla fall ut på att köpa flera burkar öl och efter att studenterna har sprungit ut och bytt om, så häller man ut ölen över varandra. Det är en tradition i Stockholm och något som nästan hade varit kul att införa här nere. Dock försöker jag göra studenten så oavancerad som möjligt. Jag ids inte med allt stök eller att fixa och dona med mat och servering och liknande. Att planera är inte min grej tyvärr. Det måste dock göras, suck.

Hur gick vår lilla färd upp till Stockholm? Denna fråga måste ställas eftersom vi ännu inte har kunnat åka upp hit med vår far utan att något krånglar och detta trots att det har gått 18 år. Gällande torsdagen så har man inte vetat om man ska ha skrattat eller gråtit.

Två missar:
1. Pågatåget är försenat. Jag och min syster är i vår hemort och far och flickvännen och döttrarna är i en mindre ort i kommunen. Vi konstaterar att vi inte hinner med tåget till Sthlm om vi ska vänta på detta tåg. Vi skulle alltså ha tagit ett tåg tidigare så att vi hade haft tidsmarginal. Jag var inte inblandad i planeringen dock, eftersom jag hade just då tillräckligt att tänka på gällande Grekland och skola. Vi löser detta genom att far ringer en taxi. Det är ungefär 10 minuters avstånd från orten vi bor i  och till den far bor i. När taxin kommer har vi ungefär en halvtimme på oss att hinna med tåget. Taxichauffören kör otroligt nog faktiskt i 150km/h där det egentligen är 100. Så armarna hade väl domnat av lite på mig/oss efter färden. När vi kommer till stationen hinner vi precis till tåget då kontrollanterna är på väg att stänga dörrarna. De har liksom handen på stängningsknappen. Men vi kommer in i tåget i alla fall.

2. Efter drygt 10 minuters tågfärd upptäcker far att det fattas en vuxen tågbiljett. Vi går inte in på detta- det är "antingen skratta eller gråta"-fenomenet. Han fick i alla fall åka hela vägen och när vi kom fram till Sthlms central gick han och köpte en biljett som han skulle åka hem på under lördagen. Det fanns enbart tre platser kvar på det tåg som vi andra skulle ta och alla var första klass-biljetter. Men han köpte en sådan. Förutom övrig komfort så fick han en trerättersmiddag, men det svinet fick framför allt sitta vid samma bord som JOHAN GLANS! När jag fick smset råkade jag svära rakt ut i kupén jag satt i, haha. Men jag får nöja mig med att jag stötte ihop med honom på Triangeln i Malmö en gång och frågade om jag fick ge honom en kram, haha. Platsen utanför H&M på nedanvåningen blev sedan dess en hedrad plats. 

Här kommer en bild tagen i april förra året (2009). Kan väl säga att bilresan hem från Sthlm inte blev lyckad haha, fast det var lite mysigt. Denna gång handlade det om kamrems haveri. Nice. Fick bärgas ifrån en ödslig väg i Gränna, Småland. Vi fick åka till Jönköping station och ta tåget därifrån. Men det var ju faktiskt lite trevligt, trots att "skratta eller gråta"-fenomenet var här igen. Som alltid haha. Det gör vardagen lite mer spännande. Haha, suck. Jag kommer vara gammal innan jag har varit ung.



Ni ska jag kila. Imorgon ska jag packa upp och tvätta mina kläder och det blir säkert en promenad med en eller två vänner.

Bye bye, Jennifer

Färdigklippt

Har varit hos frissan nu. Så skönt att ha blivit klippt! Dock ser jag just nu ut lite som vår hund Lucky som nyligen har badat... Men det brukar ta runt en vecka innan mitt hår anpassar sig. Mina hårstrån är så otroligt hårda/grova och tappar form direkt! Tradigt tradigt. Klippningen kostade runt 250 kr, rena rånet alltså. Men som frisören sa, (inte i samband med priset) så är det ju en lågkonjuktur nu och de varar en period och efter några år blir det bättre igen. Tänk bara på Tyskland efter första- och andra världskriget och så jämför med hur de har höjt sig efter dessa sämre tider! För övrigt så var det flera år sen som jag gick hos en ordentlig frisör! Nu tänkte jag att jag var värd detta.

Jag måste tipsa om en underbar god maträtt. Min syster är inte förtjust i fisk men hon är rätt spekulant på att både äta och tillreda denna. Jag och mor hittade den i Kvällspostens bilaga "GI-hälsa" som kom  ut den 6-8 januari 2009. Rätten kallas Allt i ett-fisk med pesto. Egentligen rätt dålig titel eftersom det inte låter gott. Men en kort sammanfattning:
Du sätter ugnen på 200 grader, lägger fiskfiléer i en ugnsäker form, lägg på folie och ställ in i ugnen. Här ska fisken vara i 20 minuter. Under dessa minuter fixar du med grönsakerna. Jag och Sara brukar använda oss av zucchini, purjolök, palsternacka, morötter och kålrot. Dessa skalar, hackar, skär du och sedan wokar du de i en stekpanna. När du tar ut filéerna från ugnen lägger du de på ett fat. Höj ugnens värme till 225 grader. Du häller ut spadet som har samlats i formen. Sedan lägger du ner de wokade grönsakerna i formen. Lägg därefter på filéerna ovanpå dessa. Bre på pesto på filéerna och ställ in formen i ugnen igen. Nu ska formen vara här i 10 minuter. Efter 10 minuter är det bara att servera och hugga in.
Detta är lätt och riktigt gott =)

...

Nu börjar klockan ticka. Jag och Sara ska strax ta tåget till Malmö, på tåget möter vi efter en stund far och hans flickvän och hennes döttrar. Från Malmö tar vi då tåget till Stockholm. Skönt att komma iväg lite från denna håla, haha. Men nej, från och med idag har en kaotisk period börjat. Nu ska man hit och dit och få lite ro. Men det kommer bli kul. I min handväska har jag ditten och datten; boken Det var inte mitt fel av Ann Heberlein, lite halstabletter och näsdukar, magnesiumtabletter, kortlek, mobil och det viktigaste av allt- min mp3!!

Synes! 

Mysigaste låtarna igår var självfallet:

Foo Fighters - The deepest blues are black (rysningar!)
Foo Fighters - Virginia moon
Era - I believe - (underbart pianospel!)
Bon Jovi - All about lovin' you/ Living on a Prayer (Bon Jovi har alltid varit min favorit!)
Ted Gärdestad - Blue Virgin Isles
Christina Aguilera - The Voice Within
Leann Rimes - Purple rain (denna låt fick mig att göra en piruett igår när jag stod och sminkade mig, haha)
CCR - Hello Mary lou (haha denna är så mysig)
Mariah Carey - Hero
Twilight - Bella's lullaby
Martina McBride - In my Daughter's eyes

Nykomlingarna (för mig) är låtarna från Green Days nya skiva (21st Century Breakdown). Det är läge att börja lyssna på de nya låtarna för snart är det konsert!! =) (köpenhamn - oktober)

Snart student! Här kommer en bild på min mössa! wohoo!



/Jennifer


Idag bär det av till Stockholm

Hej hopp!

Måste det regna? Jag vill gå i härliga sandaler och inte i klumpiga skor! Men men, jag hoppas att vädret är bättre nästa vecka. Måndag till onsdag kommer jag och ett gäng tjejer befinna oss på en strand, i en stuga i Mossby. Så mycket vatten, sol och härligt sällskap borde förberede en inför studenten :) Jag och Elin ska besöka vår gamla skola också.

Idag bär det av till Stockholm. Vår ena kusin tar studenten imorgon så det blir lite fest. Härligt! Ska också få träffa nykomlingen i släkten! Vi har fått en liten kusin som bara är några veckor gammal. Till "present" ritade jag ett porträtt av honom på en canvas. Har fått några första bilder på pojken  via mejl ;) Det hade kunnat bli bättre men dels så var det första gången på canvas och dels så påbörjade jag teckningen igår. Här nedan kan ni se hur det blev:

... ( har suddat ut hans namn, det ska egentligen stå i det gula fältet!)

Förresten,jag snuddade vid "ämnet*restless legs sist jag skrev. Jag tänkte tipsa er som har samma bekymmer eller känner någon som har det, att magnesiumtabletter gör susen! Man köper nog det receptfritt på Apoteket, Det påminner om druvsockerstabletter och smakar citron. MIn mormor och mor använder också dessa och de tycker att det hjälper. Till och med min mormor som har fått en massa olika råd från sin läkare tycker att det lindrar något.

Var på Lindex häromdagen och jag hittade ett underbart paraply för en billig peng. Jag har alltid velat ha ett mönstrat paraply, gärna i tyg och gothstil (inte särskilt praktiskt dock) men detta var super!

...

Nu bör jag dra. Ska vara hos frisören om en halv timme. Gulp!

/Jennifer