Startsidan

Vårskor =D

Idag har jag letat i garderoben efter möjliga vårsko-kandidater ^^) De är något dammiga och så (även på bilden) men snart får de säkert komma ut i civilisationen. De är ju inte söndriga och skobutiker undviker jag till varje pris (typ, det är ju faktiskt kul att komma hem med nya skor =D ) 

Dessa skor har jag ställt in mig på i vår/sommar =D (några är syrrans och mors men vi kan ha varandras skor)


  

Tog fram k-boarden idag :) Mysigt värre =D Förutom den lilla detaljen att k-boarden ligger i sängen och att jag inte har en stol som passar :( Efter en timme eller så börjar det att kännas i nacke och rygg :P Sedan har jag heller inget riktigt notställ men jag använder ett staffli. Mrs. Macgyver is back :) 

Denna notbok (bilderna nedan) fick jag i studentpresent =D <3 Synd att jag inte har övat mig på deras låtar ännu :( Måste utöka mina kunskaper i skalor...



LOVE!! =-)
 

Citat av Dominic Courcel: "Trots att huset...

dsc00533 (MMS)

Citat av Dominic Courcel: "Trots att huset är fullt av mattor, stolar och fönsterbräden så väljer alla katter att sova på just de dokument du arbetar med" Så sånt så! Morris ska alltid lägga sig i min säng bland alla nytvättade kläder som jag håller på att vika :-o Eller så sitter han bredvid och tittar på :-o Just nu står jag och viker tre korgar med tvätt. Vi är tre personer, det är som om vi använder varsin tvättkorg! :-o :-S


Jag och Lucky står tålmodigt ute i regnet ...

dsc00528 (MMS)

Jag och Lucky står tålmodigt ute i regnet medan syrran hämtar ut biljetterna till Sthlm :-D Så liten Lucky ser ut på bilden xD


Sitter i väntrummet på vårdcentralen. Snar...

dsc00523 (MMS)

Sitter i väntrummet på vårdcentralen. Snart snack med terapeut. Hm, sju minuter kvar. What to do...? :-P (kl.15.23)


Yay! Fick låna syrrans vårskor idag :-) Ja...

dsc00502 (MMS)

Yay! Fick låna syrrans vårskor idag :-) Jag har ännu inte tagit mig tid att leta upp mina egna (om de nu är hela). Mmm, värme :-D <3


Tisdag

Tarotkort igen ;)

Tornet XVI - Uppochnervänt

"Detta kan handla om att du vägrar inse att världen omrking dig faller samman, eller att du inte vill kännas vid att processer faktiskt är nödvändiga. Det kan också tyda på att du känner att du har rätt att riva ner andras torn, rätt till att påpeka saker som du upplever som dumma eller oriktiga i andra människors liv, utan att de har bett om det.

Till eftertanke:
Varför måste jag hela tiden vara så negativ till förändringar att fallet från tornet upplevs så dramatiskt?"

Ja, hmm. En ny tankenöt hehe :P

Nu ska jag dra iväg till tåget. Ska till Ystad :( Bye bye!


Måndagar...


Världen XXI

Det är en ny dag och jag drar faktiskt ett nytt tarotkort :) Jag hoppas att ni inte finner det helt meningslöst att läsa :P Säg i så fall till :)

Idag var kortet upp-och-ner-vänt och bilden visar Världen XXI. Detta kort står för följande:

"Det är möjligt att du upplever stagnation, att du inte kommer någon vart i livet. Det är din egen fruktan som stämplar dig - icke Livet.

Till eftertanke:

Är jag kapabel till att se världens sju hav i ett vattenglas? En hel skog i en liten tallkotte? Hela mänskligheten i ett litet barn?"

Ibland är slumpen rätt sanslös o.o Jag tror att det finns hmm 78 tarotkort i min hög och eftersom man kan få dem även uppochner så dubblas ju antalet möjligheter. Alltså 156 kort... o.O Om någon vill "dra"ett kort så fråga :)
 


God morgon! Visst är det svårt att lämna ...

dsc00178 (MMS)

God morgon! Visst är det svårt att lämna en varm säng? Det är morgonens dilemma. Jag skulle behöva en kran som lyfter upp mig. (Mobilblogg)


Med detta ljudklipp förödmjukar jag mig själv xD

Jag fattar inte hur hmm, impulsiv jag är nu xD Eller våghalsig om man kanske ska säga så. Jag kommer dela med mig av ett klipp med ett antal bilder från sommaren 2009. I bakgrunden hör man mig öva på låten When You're Gone som egentligen framförs av Avril Lavigne. Tack å lov så sjunger jag inte (bara lite lite grann (typ "visksjunger" så försök ignorera det). Det är på k-boarden jag övar. Låten hade jag nyss "lärt" mig (våren 2009). I skolan hade vi en dator-uppgift och jag fick låna en sådan där inspelningsapparat av skolan. Det blev inte riktigt rätt inställt så ljudet brusar lite.

Jag är fortfarande nybörjare skulle jag väl säga för pianot och gitarren åker mest fram på sommaren. Ännu kan jag bara läsa av och spela efter noter, men varken på gitarr eller piano kan jag spela ackord! Hemskt!! Simultanförmågan har jag aldrig vågat öva :P Asså att spela olika saker samtidigt med vänster- och högerhanden. Ackord låter knepigt nog xD En del toner smälter in i varandra och då och då spelar jag för snabbt. Jag är nog rätt tondöv xD Det finns många fel (och jag är inte lärd nog att kunna se hur många).Så det är en orsak till att mitt övande inte riktigt påminner om originalet xD Men om det är någon/några som vill försöka lära mig/spela med mig i sommar så kan vi säkert pröva =D Jag vill kunna, jag vill kunna! =D Jag är relativt lättlärd när det gäller gitarr och piano.

Bilderna i klippet är som sagt tagna under sommaren 2009. Det är några studentbilder, några Greklandsbilder och en del porträtt bilder på mig som Paula tog på mig i våras/somras :) Tack vännen :)

So here we go! Btw, för att lättast kunna följa videon bör du sätta igång det och pausa. Alltså vänta in... För annars hänger klippet sig ofta o.O Nedanför klippet ser ni låttexten (som kan hittas på azlyrics).





"When You're Gone" - Avril Lavigne

(jag är medveten om att texten ibland
flyttas ner några rader, har inte funnit en lösning ännu)

I always needed time on my own
I never thought I'd need you there when I cry
And the days feel like years when I'm alone
And the bed where you lie is made up on your side

When you walk away I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear to always get me through the day and make it ok
I miss you

(jag har missat en vers och refräng)

I miss you

We were made for each other
Out here forever
I know we were,
yeah

All I ever wanted was for you to know
Everything I'd do, I'd give my heart and soul
I can hardly breathe I need to feel you here with me,
yeah

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear to always get me through the day and make it ok
I miss you


Ett nytt tarotkort :)

Jag drar ett tarotkort till idag :) Slumpen är spännande ibland :)

Jag fick kortet som visar två svärd och kortet var upp-och-ner. Det betyder följande:

"Detta kan tyda på att du inte vill se att du måste ta ett beslut. Det kan också tyda på att du har en förvriden bild av situationen, och inte ser alla aspekter.

Till eftertanke:
Upplever jag att det är jag som väljer i livet, eller att det är Livet som väljer för mig?"

Som vanligt håller sig slumpen sig i trim :P Hela dagen har jag och syrran diskuterat hur vi ska lösa en viss grej. Och i natt hann jag sjunka ner i kort-kort svacka på grund av detta lilla/stora dilemma :P

Gammal bild på mig från hmm kanske mellanstadiet? ;)



Jag vill att det ska bli juni månad nu :) Vill upp till Sthlm :) Träffa släkten och känna stadspulsen och kunna säga godnatt till kussarna och allihop 8) Jag är inte i Sthlm förrän jag har sagt godnatt första kvällen ;)





The Buggles - Video killed the radio star ^^)


Vains of Jenna - Hard to be Vain


Fasen vad coolt haha xD Jag har varit så h...

dsc00022 (MMS)

Fasen vad coolt haha xD Jag har varit så hightech så sistone hehe. Sista mms:et för idag :-)


Testing testing ;-) ska se om jag förstår ...

dsc00460 (MMS)

Testing testing ;-) ska se om jag förstår hur man mobilbloggar haha ;-)


Vetekudde 8-}

Var det någon som släckte i hemmen halv nio ikväll? :) Här var det rätt mörkt iaf :) Dock hade vi tv:n igång på nedanvåningen för vi satt allihop i vardagsrummet och tittade på Körslaget (första gången jag har sett ett helt avsnitt). Men i vanliga fall är ju minst två datorer igång och ni vet, en massa annat :P Att stänga av apparater och släcka lampor i en timme per år hjälper kanske inte hjälper miljön. Men jag tror ändå att det blir något slags positivt grupptryck på lång sikt. Eller nu är jag för trött för att förklara :P Grupptryck är ju ändå aldrig något bra... Men människan kan verkligen ändra sina vanor på ett annat sätt när flera tar upp ämnet och förändras osv. På gott och ont.

Att förhindra en katastrofal klimatförändring vore ju ändå ett gott ändåmål. Det skadar heller inte människan att spara på energi m.m. Det är ju inte som om vi försöker starta krig eller fientlighet här på jorden... Snarare kan Earth Hour t.ex. vara ett sätt att få länder att jobba tillsammans. Då är det ju bara bra om fler blir påverkade av media oavsett om det kan verka lite hjärnmanipulerande  och kommersiellt (som media är duktiga på)... Usch, jag är sömnig. Jag hoppas att jag inte ångrar detta inlägg imorgon när jag vaknar, typ "vad tusan sluddrade jag om??!"

Ikväll tittade jag och syrran på filmen En natt på museet som visades på TV. Det var första gången jag såg den och den var rätt bra ändå. :) Jag är inte så förtjust i skådespelaren Ben Stiller. Det är något med honom som gör mig irriterad bara jag ser en bild på honom ;) Under filmen hade jag iaf en härligt varm vetekudde runt nacken =D Såå skönt! Jag köpte den åt mor för några år sedan men hon har inte använt den ännu men nu tänkte jag att det var ett utmärkt tillfälle att rota fram den ur garderoben :) Mmm, det var nästan som att sitta i en bastu hehe xD Synd att den svalnar efter ett tag.

För er som inte känner er hemma i vad en vetekudde är:

"Med Mirakelpåsen uppnår du välbefinnande på ett naturligt sätt. 100 % ren vete ger dig både lugnande värme och avstressande svalka i en och samma produkt. Ibland behövs lite smärtlindring och ibland vill man bara njuta. Med Mirakelpåsen är valet alltid ditt." - källa: MirakelDesign







Bildkälla: MirakelDesign

Låttips nu i samband med Earth Hour =D

Madonna - Hey You (från Live Earth - konserten, Youtube) 


Svärdets kung - dagens kort

Jag drog nyss ett tarotkort och fick Svärdets kung. Boken jag läser ur är skriven av Lars-Kristian Holmsen (därmed är texten från boken).

Om kortet Svärdets kung:

"Handlingskraftig. Förmåga till att hantera alla typer av information, till att analysera ett problem, hitta en briljant lösning och visa vägen framåt. Här finns höga ideal och moralisk standard, som både problemeras och efterlevs. Det står för sanning, uppriktighet, förnuft och rättfärdighet. Utmaningen kan ligga i det att leva i spänningsfältet mellan höga ideal, abstrakt tänkande, och det som faktiskt är realiserbart i denna fysiska värld.

En klar och skarp intelligens och förmåga till att analysera är ingen garanti för emotionell förståelse, för en djupare insikt om sitt eget väsen. Ibland måste beslut tas utifrån ett rationellt förnuft, utan känslomässig hänsyn. Andra gånger kan val gjorda av denna orsak - utan att ta hänsyn till att vi består av flera aspekter - bara förstärka problemet som det här valet skulle lösa. Utmaningen kan vara att undvika rationellt logik, att hellre öppna för den inneboende visdomen som finns i drömmar, emotioner, intuitioner och ostrukturerade tankar.

Till eftertanke:

Mental styrka handlar om att omfamna tänkandets alla aspekter. Verklig styrka handlar om att omfamna Livet, om att låta det fylla både hjärta och sinne."

Får se med tiden om jag blir starkare mentalt :) Då kan jag även förstå varför en gammal man fick andningsproblem i min dröm i natt... Fast i och för sig, jag berättade för mormor idag att jag har hoppat av skolan och att jag är sjukskriven... Bara 3 månader för sent :P Jag ser kanske in i framtiden genom drömmar o.O

Nu ska jag äta pizza =D Margarita barnpizza får det bli ikväll :) Fasen vilken huvudvärk, idag blir det verkligen en slappedag med många filmer! Inte konstigt att jag var dåsig och huvudet värkte igår, det var ju åskväder på gång o.O  Vilken sänkning i måeendet :P Hoppas på sol imorgon =D

Bye bye!

G'Night, folks!

Hoj!

Ikväll är jag osocial ;) Jag känner mig som en geléklump som hade kunnat smälta när som helst. Så trött är jag :P Förstår egentligen inte varför men så är det väl. Hade faktiskt en helknäpp dröm om andra världskriget och Hitler i natt, DET förstår jag garanterat INTE xD I drömmen var det nog lite modernare tror jag. Lite Harry Potter inspirerat också xD Hitler besegrades då en dementor sög ut hans själ (läs HP3) xD Jag förlorade faktiskt bara en hand i kriget :P Andra hade inte sådan tur! o.O Usch. Historielärare har pratat för mycket om WWII :o Och jag har läst för många HP böcker och sett filmerna för många gånger ;)

Jag har förresten fikat med en killkompis (Mattias) idag :) Trevligt och kul som vanligt :) Men det börjar bli dumstruts-varning för mig :( Jag måste-måste-måste hålla i pengarna nu! De börjar rinna ut i sanden o.O Visst, jag har kvar pengarna från böckerna och jag har ett sparkonto för körkortet men nej, jag måste tänka mer långsiktigt!  Jag handlar nog inte särskilt mycket, ofta eller dyra saker men nu har jag levt på det sista studiebidraget från CSN i ca 3 och 1/2 månader. Terapeuten ska skicka iväg sjukintyget till Försäkringskassan t.ex för sjukbidrag men alla anses ju inte vara behövande... MEN men! Inget mer beklagande över detta :P Än så länge går det faktiskt bra, det var bara gårdagen som gav en liten nojig känsla som inte riktigt har försvunnit... Jag tackade nej till att campa (i maj) idag för med Jönköping och Sthlm känns det lite för mycket för tillfället.

Ska valsa bort till sängen nu och glo på James Bond =D Jag har förresten redigerat lite extra i bloggen ikväll och även lagt till en signatur i slutet av inläggen :) Signaturbilden hade kunnat bli något bättre men denna gjordes på bara några minuter... Jag har velat ha en länge men inte fått tummarna ur r*ven ;) Tyvärr blir det bara text för övrigt ikväll o.O

Bye! 


The picture-seeker goes CIS-agent!

Bild från när jag och far var ute och fotade i Smygehuk i januari. Han är klädd i sin nya overall ;) När jag såg texten fick jag fråga mig själv flera gånger: varför skulle jag vara förvånad? ;)...




Jag var såklart tvungen att manipulera texten vid datorn senare :P Så seriös han verkar hehe ;) Jakten på Bilden! Jag vet att texten borde ha varit mer centrerad på ryggen men man kan tyvärr inte få det bästa särskilt ofta o.O


Amatör-fågelskådare ;)

Tjenixen!

Dagen bjöd verkligen på härligt, harmoniskt väder idag^^) Så underbart härligt! Minst 10 plus i flera timmar 8}

Det första jag gjorde när jag gick upp ur sängen idag var att ta ut Lucky på promenad =D Vi sprang nog halva vägen hem hehe. Efter Lucky var det Morris tur att vara ute i det härliga vädret. Han får ju fortfarande inte gå ut själv. Fast vi tror inte att han ska få det i fortsättningen i heller... När vi gick in igen ringde jag ett samtal till SJ. Jag tar inte upp ang vad för jag ska ju försöka hålla mig kort, you know ;) Hur som helst, därefter ordnade jag med tvätten. I några dagar har jag tänkt parkera mig själv kring ankdammen här intill för att fota de olika fåglarna som cirkulerar bland träden och letar föda till sina ungar :) Far och jag har pratat om det så mycket på sistone så jag kunde inte stå emot idag när det var sådant superväder :) Dessutom varken jobbar eller studerar jag så hm... På mitt sjukintyg står det att jobb ej är möjligt för tillfället så jag fokuserar väl mer på att.. öhm... bli bättre. Citerar en bit av en låttext:

Lie to me,
Convince me that I've been sick forever.
And all of this,
Will make sense when I get better.


Så yeah... Men hur som helst xD Jag kunde inte stanna inomhus och jag ville inte lägga ner tid på att äta frukost så jag bestämde mig för att göra någon slags picknick-frukost. Jag gjorde två toast och paketerade ner dem och tog med kameran och ett lakan ut och så låg jag och fotograferade fåglar (mest svanar idag) och nyckelpigor :) Oj, vad det låter som om jag är sex år xD "Jag vill se svanar idag, mamma! Eller nyckelpigor!" Haha :P Mackan glömdes såklart bort.

När jag kom hem igen så hade mor kommit hem från jobbet och var ute och arbetade i trädgården. Jag joinade henne och fick försöka pressa ner allt gammalt trädgårdsavfall i komposten. Lättare sagt än gjort med alla rosentaggar mm. Lyckades såklart även att smälla greipen (eller hur tusan det stavas) mot smalbenet xD Efter trädgårdsarbetet var det faktiskt dags för en dusch xD Hela jag kliade och svettades haha ;) Därefter blev det att ställa sig framför spisen och tillreda dagens middag (Chicken nuggets med Bulger och sötsursås).

Såklart har jag inte gjort något annat efter det :( Jag och syrran bokade biljetterna till Sthlm (15 juni). Upptäckte samtidigt att beloppet på kontot var betydligt mindre än det var sist jag tittade vilket var rätt nyligen :P När jag betalar med kort i affärer så registrerar jag inte minskningen av belopp på samma sätt som när jag ser siffrorna framför mig :( Nu handlar det bara om typ 400 kr mindre men ändå... Jag valde ju att betala mors del för scannern också så det är kanske inte så konstigt. Så länge det är ett fyr-siffrigt belopp så känner jag mig någorlunda trygg ekonomiskt :S Jag har kvar pengarna från böckerna jag sålde och de har jag inte lagt in på kontot så det är lätt att glömma att räkna med dem :( Böckerna kostade ju skjortan :( Man kunde ju räkna med runt 3000kr varannan månad trots begagnat :(

Det var inte alls så här jag hade tänkt detta inlägg men jag kände väl för att skriva av mig :P Sorry att det blev lite långt! Det kommer tyvärr bli längre för jag har tänkt dela med mig av några bilder som togs idag. Jag lägger in dem som miniatyrer. Jag har bara redigerat ett antal bilder (av ca 350) så dessa är nyligen klara. Det blev tyvärr inga riktigt bra bilder idag i heller. Jag har för lite kunskap om det tekniska för att få bilderna korrekt och det var första gången jag fokuserade en stund på fåglar. Ljuset och skärpan var väl som vanligt det som klyddade. Men det tekniska är inte allt :)

Natti =D

   

 


      <-- bild till vänster: redigerad på nytt. Grenarna är någorlunda borta :)

   

   

   


/Jennifer =D

PS. Hehe, kom tillbaka imorgon om ni känner för det ;-D


Kurser på högskolan

Jag har förresten ansökt till kurser till hösten. På högskolan vill säga. Mest för att se hur konkurrensen ser ut nu när det nya betygsystemet har startat. De nya studenterna får ju extra poäng trots att de kanske har sämre betyg än tidigare studenter... Syon på Hälsa och Samhälle sade att de ännu inte hade hittat någon lösning på detta (januari -10) o.O Förhoppningsvis hade han fel för sig. Om jag får gå någon av kurserna så gör jag kanske det. Men dessa valde jag mest för att det vore kul. Det är inget jag tror på som framtidsyrke. Eftersom det bara är enskilda kurser så kanske det ändå inte gör så mycket... Jag tror inte att jag lär vara mentalt redo för att påbörja ett program än. Jag orkar inte återuppta den ångest och stress det medför. Dessa kurser tror jag kommer stimulera mig positivt istället.

Här nedan hittar ni mina fem val :) Informationen kommer ifrån Malmö Högskolas hemsida.

1 Image Making

En praktisk kurs som primärt handlar om att framställa bilder för webben.
Kursen introducerar fyra områden inom visuell kommunikation: skissteknik,
digitalfotografi, grafisk design och webbdesign. Du lär dig att visuellt
presentera idéer med hänsyn till komposition, visuell hierarki och
grundprinciper för design. 
  • Image Making
  • 15hp, Kvällstid, Halvfart (50%)
  • Normal undervisning
  • Fristående kurs
  • Malmö högskola , Malmö
  • HT 2010


2 Bildarbete och lärande I

Kursen tar upp möjligheten att använda konst som kunskapskälla för att få insikter om sig själv och omvärlden. Vidare får de studerande reflektera över bilder i historiska, funktionella, kontextuella och estetiska perspektiv. Kursen behandlar också möjligheten att använda samtidskonsten i undervisningen som en del av vår tids offentliga samtal.

  • Bildarbete och lärande I
  • 15hp, Dagtid, Helfart (100%)
  • Normal undervisning
  • Fristående kurs
  • Malmö högskola , Malmö
  • HT 2010
3 Den fotografiska bilden
Fotografer förlitar sig på de associationer vi gör, på det stora referensmaterial av bilder vi alla bär runt i våra huvuden. Under kursens gång lär du dig mer om vad vi ser, hur vi ser och hur bilder framkallar känslor och påverkar hur vi förstår världen. Du undersöker dagens bildspråk och söker dess rötter i fotohistorien. Du omsätter dessa teoretiska kunskaper i ett eget fotoprojekt.
  • Den fotografiska bilden
  • 30hp, Dagtid, Helfart (100%)
  • Normal undervisning
  • Fristående kurs
  • Malmö högskola , Malmö
  • HT 2010
4 English I (utöver Eng B)
This full-time course in English focuses on developing your language skills, both written and oral, as well as your critical and analytical thinking. It includes literary and textual analysis, academic writing, grammar and phonetics, and aims at improving your understanding of the role of language and communication in contemporary society. The course is suitable for students who choose English as part of their BA, including teacher training.
  • English I, 1-30
  • 30hp, Dagtid, Helfart (100%)
  • Normal undervisning
  • Fristående kurs
  • Malmö högskola , Malmö
  • HT 2010
5 Skissen som kreativt verktyg
Skissen har under lång tid använts för att utforska möjligheter i skapande processer. Det är ett enkelt men kraftfullt verktyg som underlättar lösandet av designrelaterade problem. Syftet med kursen är att tränas i användningen av skissen som ett kreativt verktyg. Kursen behandlar skissteknik och perspektivlära. Studenten lär sig också att presentera idéer med hjälp av skisser
  • Skissen som kreativt verktyg
  • 7,5hp, Dagtid, Kvartsfart (25%)
  • Normal undervisning
  • Fristående kurs
  • Malmö högskola , Malmö
  • HT 2010

24 mars och det har varit 8+ ute =D

Titta vad vi har! xD



Vi har en färgpatron i vår nya skrivare! =D Syrran och jag har installerat makapären idag :) Dvs - vi fick den saknade usb-kabeln i brevlådan idag så vi hade möjlighet att koppla in den :) Jag minns inte när vi hade färgpatroner senast, men det var måånga år sedan! Ett extra plus är ju att man kan skriva ut fotopapper på denna också 8} Jag har stått och längtat efter fotopapper många gånger i butiker men det har ju inte varit lönt att införskaffa. Men nu så! :) Cooolt xD

Pelletsmannen kom inte förrän ca 13.00 idag o.O Jag tvingade mig verkligen upp ur sängen rätt tidigt i morse och jag hann snooza en timme eller så. Under den timmen hann jag av någon anledning drömma tre versioner av hur pelletsen skulle anlända! O.O Whyyy?? Mitt undermedvetna är riktigt screwed :P Men iaf, det var ju inte lönt att jag gick upp så tidigt för den sakens skull... Men men. Här är en bild på hur pelletsen kom hit idag ;) Det anländer alltid olika, men detta måste vara det smidigaste sättet hittills haha xD




Bilden gjordes suddig i PS. Man bör kanske vara en gnutta paranoid gällande att lägga ut bilder på grannskapet ;)

 



Om du tycker om text utan röd tråd, läs här ^^)

God morgon! ;) Eller hur säger man annars en sådan här tid o.O (kl. 01.10)

Ett tag lyckades jag att gå å lägga mig tidigt :( Nu sitter man uppe igen... Men det är ju nu jag "jobbar" som bäst o.O Jag har suttit vid Photoshop de senaste timmarna och de bästa idéerna dyker upp nu och jag kan betydligt lättare dyka ner i ett arbete eller i en syssla... Mitt flow kommer tyvärr på natten alltså. På dagarna är jag för distraherad och längtar bara tills det är kväll :(

Hur som helst. Idag har inget särskilt hänt (i heller :P) Har varit på tippen, gått två promenader med vovven (och jag fick med syrran ut), diskat, lagat mat Och ätit (färsbiffar med blomkålsmos, allt från grunden ^^). Burit ner Pellets i källaren... Letat tur- och retur biljetter till och från Sthlm, gjort en budgetplanering över Sthlm-turen (allt som ingår; mat, transport, aktiviteter m.m) ... Ringt Paula och frågat om hon vill med till Sthlm... Lekt i PS... Druckit kaffe :P

Nej, fy. Imorgon måste jag göra något vettigt. Jag ska minsann leta efter körskolor :S Vilken kan egentligen vara bäst av de billigare alternativen?? Och jag vill ha en lärare som inte brusar upp om man är/kör osäkert... :S Jag lär aldrig ta mitt körkort :P Som jag sade till min terapeut, jag vill känna mig trygg med bilen och teorin å allt INNAN jag påbörjar körskola... Vill kunna det innan jag påbörjar det (självklart lönt att ta lektioner då, lol) :P Men så brukar vi ju också prata om mina krav haha. Det ska gå direkt, avskyr steg-för-steg-processen. Blir helt uppstressad som säkert många andra blir när man inte kan tillräckligt...


Nu ska jag dra mig till sängen. Nää, just det, Pelletsmannen kommer imorgon och lämnar några pallar Pellets =( Fast detta hade såklart inte med att jag ska gå å nanna att göra. Snarare att jag vet att när jag vaknar igen måste jag bemöta dessa pallar med Pellets, suck, suck, suck xD Jag är lagom trött på dessa förb*skade Pelletssäckar som väger tok för mycket för att kunna bäras ner så ofta som det krävs :P


Men seriöst ;) Nu ska jag nanna. Jag lägger upp ett par bilder som avslutning...


 <-- Miniatyr.

Kollage på olika personer från galapremiären av HSM 2 i okt 2007. Jag har satt märkligt många icke-vattenstämplar på bilden xD Gjorde kollaget 2007 så jag hoppas att jag fattar bättre nu ;) Ni kanske känner igen personerna ;) Jag fick förresten prata in i videokameran hehe xD Tänka sig hur många "Ehmm" och  "Ööh" man kan få fram på så kort tid xD


 <-- Miniatyr.

Underbara serien Nemi =D Har städat mkt i helgen haha xD Det hade nästan kunnat kännas så här xD


Nedan kommer två citat om fred :) Minns inte vart jag fick dem ifrån :(









Bilder från gårdagen

Här nedan kommer några bilder från igår o.O Kommentera gärna om ni tänker på något när ni ser dem... Jag lägger mig själv i gruppen "Vem som helst kan ta dessa foton" så jag förväntar mig inte mycket hehe ;) Och jepp, jag har fått fuska lite - lagt lite filter och ändrat toning och sånt. Originalbilderna var för tråkiga, snyft :'( ;)




  1a

 1b


 




 2a

 2b




Egocentrisk ;)

Två bilder från igår som far tog på mig :P Jag ser väl något drogad ut :P Det började även blåsa kallt så tårarna började rinna automatiskt pga kylan :( Klicka här för att komma till fars fotosida...

Nu ska jag bege mig till tåget :( Vill inte, vill inte xD









Hmm, design...

Oj gäääsp .... gäsp.

Under de senaste timmarna har jag suttit och lekt med photoshop. Jag ska försöka skapa en ny header (bilden som är längst upp på var sida...) och välja ny design åt Paulines blogg. Det tar en liten stund att skapa Den Där Bilden :P Hur kul som helst :) Men det återstår att se om jag behöver börja om från början och arrangera foton m.m annorlunda.


Exempel (mitt namn är inte med på originalen):




Det blir inga bilder från fototuren ikväll, men troligtvis imorgon. Vi lyckades inte få De Där bilderna idag men kanske nästa gång :)

Gooodnaaatt!

*somnar på tangentbordet*
*SNAAARK, grymtning, tystnad, SNAARK!*
XD
Just pulling your legs, pal ;)

Det korrekta typsnittet ...

Jag måste notera att typsnittet jag har ändrat på rubrikerna ska egentligen se ut som på bilden nedan. Det är ju ett ovanligt typsnitt så alla system kanske inte känner igen det. Men det finns ju stand-in typsnitt så texten försvinner ju ändå inte helt som tur är...


Vad hittar ni på med idag?

Söndag idag o.O Vad gör folket en sådan här dag?... Om några timmar ska jag och far köra till Häckeberga och Fyledalen för att knäppa några bilder. Förhoppningsvis blir det härliga bilder på naturen, skog o mark och kanske några djur ^^ Vi får se vad fototuren har att bjuda på. Tyvärr är det jag som gör middag idag så tiden är begränsad till max :( Imorgon ska jag till terapeuten och kommer hem sent så jag kan inte byta dag :( Jag känner på mig att det blir kaos ikväll :P Men jag kan inte säga nej nu när vädret är bättre och jag har tackat nej för många gånger... :o

Morris och syrran tittade på TV imorse ;) Morris tycker om att ligga på våra ryggar och smeka sitt huvud mot våra hehe ;) Han ser rätt stor ut på bilden, men shit the same... Sara ville inte vara med på bild :P



Förutom att ligga på våra ryggar så föredrar han att ligga i sin människas knä =)



Men Lucky föredrar att ligga intill trappan och hålla utkik ;) Ögonfärgen är inte helt korrekt (det ljusgröna såklart)....



Syrran fyller ju snart år och vi har pratat lite smått om tårtan (den är inte megaviktig men det är ju småkul). Sara har nämnt att hon skulle vilja, för nostalgins skull, ha en bild på High School Musical (en film-serie) på tårtan. I fredags fick jag låna ett tv-spel av grannen och då frågade jag fadern om han skulle kunna fixa en sådan bild (asså för en liten summa) :) Han äger Konditori Centrum här i byn och är därmed en bagare så han brukar göra bilder till tårtor =) Han gjorde tårtan till syrrans student (och min, men utan bild), kika här :)




Igårkväll letade jag, syrran och Pauline efter billiga tågbiljetter till Sthlm. Min och syrrans kusin Eleonor (<3) tar studenten i juni och Viktoria (kronprinsessan) gifter ju sig strax därefter. Min faster och hennes familj har även en sommarstuga i Herräng och vi har aldrig varit där :( Det skulle vara härligt om man hann med det också. Far ska bila upp samma vecka som bröllopet eftersom han har fått ledigt då och han kommer stanna där ett tag. Jag, syrran och Pauline vet inte om vi har råd och tid att vara där mer än en vecka eller två så det återstår att se hur vi gör. Vi hittade tur- och returbiljetter för ca 300-400 spänn 8} 99kr för ditresan!!! 8}


/Jennifer

Med andra ord

Tack för en fin-fin kväll igår :) Det var mycket trevligt!! Måste göras om ^^)

 

Gänget från övernattningen var hemma hos mig igår kväll och det var en del spel som fick komma fram :) Vi körde Twister (stackars ljumskar haha), Med Andra Ord och Singstar. Med Andra Ord är ungefär som charader och Pictionary, men här får man enbart beskriva ordet man får upp utan att använda delar av ordet i sig. Skitkul spel =D


Jag fick förresten låna några James Bond-filmer av Mattias! :) Toppen, toppen, toppen!!! 8} Och tack, tack, tack till Mattis :) 


Idag (lördag) kommer Pauline hit. Vi ska se en film och jag hoppas på lite Guitar Hero eller/och Singstar. Fina Paula ligger fortfarande hemma med körtelfeber. Men nu har den nog gått över till förkylning verkar det som :)

 
Bild till Paula -  tagen i butiken Cool Stuff i Malmö. Gosedjur i form av en jätteorganism (körtelfeber). ^^ Klicka på bilden så kommer ni till Cool Stuff's hemsida...


 
 

 

Jag var och hämtade scannern igår :) Tyvärr har jag väl inte så bra koll på dagens tekniska prylar och förutsatte att sladd från scanner till dator hängde med i förpackningen. Men nix, man måste själv köpa en Usb-sladd. Lite störigt att jag inte visste det när jag beställde för då hade jag ju haft den hemma nu och jag hade inte behövt betala fraktkostnad för två paket :( Dyrt... :(




När jag var och handlade igår fick jag syn på Piggelinglass i paket :) Det har såklart funnits i många år men igår var det som ett Haleluja-moment haha xD Så ikväll blir det en liten isglass =D I onsdags köpte jag en Twister-glass och det stod mellan denna och Piggelin. Båda är så mumsigt goda =) I torsdags köpte tydligen syrran kulglass :O Blev något avis haha.


Vad föredrar ni? Vanlig glass eller sorbé? Jag väljer helst sorbé, det är ju så smakrikt, färgstarkt och uppfriskande haha. xD Om inte sorbé så någon kaffe-smak :) På tredje plats choklad och blåbär...


Nu ska jag kila! Bye... Btw, har ni lagt märke till de små förändringarna i layouten? ;)


Gymball - toppen för ryggmusklerna =D

Mmm, personen som uppfann toastmaskinen var helt genial ;) Mmm, mumsar på min toast nu :)

Jag måste tyvärr påminna oss om att det regnar idag... Vanligtvis tycker jag regn är rätt mysigt men just idag känner jag verkligen inte för det. Så grått och blött. Jag ska snart iväg och handla till ikväll men jag hoppas att det slutar regna. Tills dess har jag en nedanvåning att städa... Ovanvåningen (min o syrrans) blev städad igår. Tyvärr är det oftast nedanvåningen som är stökigast iom alla tidningar, reklam, brev osv. Och diverse verktyg mor köper hem :P

Jag såg nyss en gul bil (typ en minibuss) utanför fönstret och trodde glatt att det var posten som kom. Men nej, det var bara hemstjänsten tror jag. Gaah, jag väntar med spänning på min scanner (avin)! Imorgon är det ju helg så då dröjer det två dagar innan jag kan få den. Men men, det är väl ingen brådska egentligen ;) Och värst vad jag tar upp väldigt irrelevanta grejer nu o.O Men vad är relevant när man skriver i kategorin [Allmänt] på en "privat" blogg? ;)

Idag ska jag nog påbörja lite träning för ryggen :) Under högstadiet gick jag en tid hos en sjukgymnast för min rygg var... hmm... vi minns inte längre. Ett ben är iaf några milimeter kortare än det andra och jag hade ibland ont i knäskålar, svank och rygg. Efter många titt på ryggen av skolsköterskan och läkare så blev min rygg till slut röntgad och jag fick en tillfällig sjukgymnast. Ryggmusklerna skulle bli starkare och och ryggen stabiliseras... typ... Det skulle även hjälpa mot mina nyckelben som hade ett eget liv. Så här såg mitt träningsschema ut. :P Inte särskilt mycket såklart men det hjälpte. På sistone har jag känt att jag nog behöver ta fram pappret och bobathbollen (kallas även för träningsboll) igen.

    

Nu ska jag dra fram dammsugaren och dammtrasan :P Bye bye!


Fan också! o.O

Jag har ju bestämt mig för att försöka hålla en TV-rutin och nu har jag missat två av de program jag skulle se ikväll o.O Tisdagar och torsdagar ska ju bli typ TV-kvällar för då är det många bra serier på rad. But crap, crap, crap xD Kanske nästa torsdag... Men jag missade förra torsdagen också... Och jag behöver städa... Kan inte se på TV nu o.O Men jag har hela morgondagen på mig att städa, men nej... Gah, blir tokig haha.

Ska checka om det finns något jag inte har missat... Hmm..  Navy CIS (repris), 22.40, kanal 3...

Detta skulle jag se ikväll :P

Simpsons, kanal 6, 19.00

* House, kanal 4+, 19.00

Vampire Diaries, kanal 6, 20.00

* Criminal Minds, kanal 5, 21.00


Yrkestest, what?! No!

Dessa dagarna har jag trott att jag skulle kunna posta 3 inlägg per dag men nix, idag t.ex blir det ju ändå bara ett :/ Kanske bra för er som sällan är här i och för sig, hehe ;)

 

Som en mycket ansvarsfull, arbetssam och studerande ung människa så kan jag ärligt säga att det har hänt väldigt mycket idag.

O.o ....

Nä, om det hade varit grammatiskt korrekt så hade ni kunnat sätta ett o framför orden ;) Usch, nu somnade min vänstra fot. Ursäkta, en random notering ;) En annan random notering är att för tillfället spelas Try walking in my shoes med Depeche Mode i hörlurarna.


Imorse vaknande jag av att Lucky satt i fåtöljen i mitt rum (som för tillfället är mitt emot sängen) och psykade mig. Jag kanske inte vaknade till just det, men det var det första jag såg xD När jag hade ätit ett äpple och klätt på mig m.m följde jag med syrran till Preem för hon behövde hjälp med att bära hem ett paket med böcker (hon skulle ta tåget strax efter). Hon skulle även fixa nytt tågkort. Vad kan jag ha gjort efter det, hmm... Minns inte :P

När Sara kom hem gick vi en runda med Lucky och en stund därefter påbörjade jag diskning och middag (Linsgryta med Chorizo, något nytt vi skulle prova, ingen höjdare). Efter middagen tog jag med Lucky på en kort löpningsrunda (så gott det går när han springer i koppel). Det var nog för någon timme sedan och nu sitter jag bara här vid datorn och dricker kaffe :P Kissen ligger också i knäet. Jag lyfte precis upp honom ur fåtöljen för jag känner av träningsverk sedan cementhinkarna haha. Men Morris hoppade upp igen o.O Jag kan inte säga nej till honom när det gäller hans sovplatser xD Och han ligger var kväll i knäet så han måste ju tycka om det o.O... Nog om min, ehem, dag nu!

 

För ett tag sedan gjorde jag ett sådant där yrkestest som finns överallt på nätet. Jag börjar verkligen tvivla på dem nu xD Jag vet, det skulle jag ha gjort från början :P Länken till just detta test är: MSN Utbildning

 

Så här blev iaf mitt resultat! De två nedersta bilderna hör ihop och handlar just om vad Kommunikativa Kalle gör, typ... Vad är oddsen att Tekniska Teo och Ekonomiska Eva kommer före både Vårdande Viktoria och Serviceinriktade Simon??? O.O`` Samhället kommer befinna sig i kaos om ett antal år ;) Mer än det redan är... Jag känner mig ändå tryggare med en nål än en planeringskalender eller en sedelbunte.




 


Evanescence ^^)

Tre låttexter av det underbara bandet Evanescence =D

Everybody's Fool
Låttext kommer från::
Letssingit.com
Musikvideon (som är fantastisk ^^): Youtube

Perfect by nature
Icons of self-indulgence
Just what we all need
More lies about a world that
Never was and never will be
Have you no shame, don't you see me
You know you've got everybody fooled

Look, here she comes now
Bow down and stare in wonder
Oh, how we love you
No flaws when you're pretending
But now I know she
Never was and never will be
You don't know how you've betrayed me
And somehow you've got everybody fooled

Without the mask, where will you hide
Can't find yourself, lost in your lie

I know the truth now
I know who you are
And I don't love you anymore

It never was and never will be
You don't know how you've betrayed me
And somehow you've got everybody fooled
It never was and never will be
You're not real and you can't save me
Somehow now you're everybody's fool


Lithium
Låttext kommer från: Letssingit
Acoustic Live Performance @ VH1: Youtube

Lithium, don't want to lock me up inside
Lithium, don't want to forget how it feels without
Lithium, I want to stay in love with my sorrow
Oh, but God, I want to let it go

Come to bed, don't make me sleep alone
Couldn't hide the emptiness you let it show
Never wanted it to be so cold
Just didn't drink enough to say you love me

I can't hold on to me
Wonder what's wrong with me

Lithium, don't want to lock me up inside
Lithium, don't want to forget how it feels without
Lithium, I want to stay in love with my sorrow

Oh, don't want to let it lay me down this time
Drown my will to fly
Here in the darkness I know myself
Can't break free until I let it go
Let me go

Darling, I forgive you after all
Anything is better than to be alone
And in the end I guess I had to fall
Always find my place among the ashes

I can't hold on to me
Wonder what's wrong with me

Lithium, don't want to lock me up inside
Lithium, don't want to forget how it feels without
Lithium, I want to stay in love with you
Oh, I'm gonna let it go


Breathe No More
Låttext kommer från: Letssingit
Live in Paris: Youtube  


I've been looking in the mirror for so long
That I've come to believe my soul's on the other side
All the little pieces falling shatter
Shards of me too sharp to put back together
Too small to matter
But big enough to cut me into so many little pieces
If I try to touch her and I bleed
I bleed
And I breathe
I breathe no more

Take a breath as I try to draw from my spirit's well
Yet again you refuse to drink like a stubborn child
Oh lie to me
Convince me that I've been sick forever
And all of this will make sense when I get better

But I know the difference
Between myself and my reflection
I just can't help but to wonder
Which of us do you love?

So I bleed
I bleed
And I breathe
I breathe no -
Bleed
I bleed
And I breathe
I breathe
I breathe


Depressionens fängelse o.O

Jag håller på att läsa en bok för tillfället och jag vill nämna tre stycken som är så självklara men de är sammanfattade på ett bra sätt :) Det handlar om depressioner så om ni är på gott humör gå då vidare ;)

Ur kapitlet: SÅ BYGGS DEPRESSIONENS FÄNGELSE UPP
Så hänger de sex övertygelserna ihop.

Utgångspunkten, grunden till depressionens fängelse är: "Oavsett hur bra jag verkar är jag egentligen värdelös, ond och oacceptabel för mig själv och andra."

-//-
Om du tror att du är värdelös och oacceptabel kvittar det hur mycket vänlighet och kärlek andra människor visar dig, för du klamrar dig fast vid övertygelsen om att när någon säger att han eller hon tycker om dig så vet du att personen antingen är en idiot eller en lögnare.

-//-
Ja, du misstror rent av människor i allmänhet, för hur kan man avgöra om en människa verkligen är god eller bra eller, som du, dålig och bara låtsas vara god?

-//-
"Hon var så rädd att hennes liv skulle slås i spillror att jag tror att hon hellre skulle ha gjort ingenting än att riskera göra någonting."

Det sista stycket om att riskera göra misstag hör inte riktigt ihop med de övriga o.O Men tusan vad det där om att andra är idioter eller lögnare låter som mina egna tankar xD Eller inte direkt med dessa ord, men samma innebörd. Jag är ofta lättlurad och ibland hänger jag inte med om det personer säger är ironi eller sarkasm... Jag är mycket förtjust i mörk humor, sarkastisk humor, ironi, dubbelironi och liknande men bara när jag själv fattar det xD Skådespelaren Alan Rickman t.ex får många karaktärer med mörk humor och mm, det är hilarious! =D

Men tyvärr tycker ju människor om att använda sarkasm och ironi mot andra som är lättlurade och nu utgår jag från att allt är sarkasm :P Eller att personerna är några naiva idioter xD Eller att de inte bryr sig egentligen men vill vara trevliga. Att jag nästan accepterar skitsnack om mig själv är ju just för att de antagligen gör det i min närhet också, fast då använder de ju sarkasm och ett "hemligt språk". Lol... I just go with the flow, there's no other way. :P 

Lärares betygsättningar har jag aldrig trott på heller :P Fast det är nog mer för att de antingen är dumma och naiva eller så är det jag som får allt på ett silverfat. De lärare jag har ifrågasatt har blivit något upprörda haha. Vet egentligen inte varför, förutom att jag ifrågasätter deras förmåga att bedömma en elev... Jag har fått extra uppgifter ibland så att jag ska förstå att omdömen/betyget är rättfärdigt :P Plugget har ändå betytt en del för mig men jag vill att det ska vara äkta.

Det har faktiskt funnits en person som hade potential att kunna övertyga mig om goda egenskaper osv. Men nej, det fanns ett tydligt bäst före-datum på den kontakten :P

Jag ligger in ett extra inlägg med några låttexter av det underbara bandet Evanescence <3 =D Detta inlägg blir annars lite väl långt ;) Men när ni läser t.ex Everybody's fooled så förstår ni varför jag väljer just de låtar nu ;) Och förresten, jag träffade min läkare (och terapeut) idag. Jag är härmed sjukskriven fram till början av maj. o.O

Nu ska jag bege mig till sängs :)

Jag bjuder på tre somriga bilder från Grekland. Jag har lekt med Photoshop :) Skärpan på bilden är lite taskig och originalbilden har en för stor signatur :(



Texten i PS är som vanligt igen btw!!! =) Det tog en stund men Mrs. Macgyver fixar xD

 




Militärläger och annat

God middag! ;)

Ska alldeles strax gå till tåget. Jag ska träffa terapeuten idag :) Kommer hem runt fyra så jag är hemma tidigt :)

Jag är för trött för att lyfta på häcken för tillfället. Usch, vill helst ligga i sängen och jäsa ;) Imorse var det svårt att gå upp då lilleman (Morris) låg så fridfullt bredvid mig. Jag har svårt för att störa honom då trots att han är väldigt flyttbar så att säga.

När jag fixade frukost (2 toast och o'boy) vaknade jag till med dessa låtar i lurarna: Unbreak my heart - Toni Braxton, You make me feel - Bonfire,  Who Knows live @ OS - Avril Lavigne, samt många andra... Musik i öronen är ett måste för att piggna till ;)

I morse drömde jag att jag var på ett militärläger och jag och en annan blev testade på att omvandla ml till mg. Asså i samband med läkemedels styrka/verksam substans och volym. Jag var så pass medveten att jag hörde mig själv prata i sömnen xD För att förklara ytterligare (för jag själv förstår det ännu inte helt å hållet haha, blir snurrig, suger på matematik).

"Hur stor vätskemängd behöver tillsättas för att lösningen skall få koncentrationen 1 mg/ml dvs. spädas 10 gånger?
1 ml innehåller 10 mg verksam substans
spädning: styrkan = verksam substans/totala volymen
1 mg/ml = 10 mg/1+9 ml, dvs. det behövs sättas till 9 ml för att i detta fall späda 10 gånger."

Källa: Medicinsk ordbok


Jag vill säga godnatt, men nej, det är något för tidigt... 8(

 

Någon som vill pyssla med mig?? ;) Jag känner för att leka och skapa ;)


Recept på GI-mat =D

Ikväll har jag beställt hem en scanner =D Det har vi behövt i evigheter. Vår gamla är seg som ***. Denna scannern är dessutom en allt-i-ett-skrivare (dvs skrivare, kopiator o scanner) :) Jag började leta på blocket.se men jag kollade vad butiker hade att erbjuda. På Elgiganten fanns denna scanner för ca 600kr (549+frakt). Jag, syrran och mor delar på priset så det blir ju 200kr var. Men det är värt pengarna.

Bild på Canon Pixma MP270 (från Elgigantens hemsida)


Till middag idag gjorde jag en mycket mumsig måltid =D Den kallas för Pestolax med ugnsrostade grönsaker. Jag har ev haft samma uppe tidigare men här är receptet om någon är intresserad :) Nu hämtade jag det på denna sida: Allt om Mat. För länge sedan hittade mor och jag receptet i Kvällspostens bilaga GI och HÄLSA. Det finns underbart goda recept i dessa bilagor :} Jag åt till och med två portioner trots att aptiten inte har varit här de andra dagarna o.O Men ugnsrostade grönsaker, vem kan motstå det?? ;)

Pestolax med ugnsrostade grönsaker

Ett recept från GI Viktkoll


4 personer Ingredienser

600-800 g

laxfilé

4-5 msk

pesto

4 msk

Pinjenötter

 

Ugnsrostade grönsaker:

1 st

rödlök

1 st

zucchini

1 st

aubergine

1 st

röd paprika

2 st

morötter

1 st

fänkål

2 tsk

smör

 

rapsolja till plåten

 

flingsalt

 

grovmalen svartpeppar

2 msk

olivolja

2-3 st

vitlökar

 

färska örter

 

Tillagning

1 Värm ugnen till 250 grader. Skölj och ansa grönsakerna. Skär i större tärningar.
2 Smörj en långpanna och lägg i alla grönsaker på ena halvan i långpannan. Pressa över vitlök och ringla lite rapsolja över. Lägg laxen på andra halvan i långpannan. Bred över pesto och strö över pinjenötter.
3 Rosta i ugnen i cirka 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Avsluta med att ringla olivolja över grönsakerna precis före servering. Strö över hackade färska örter.

 
En bild på kissen Morris när han ligger i solen och jäser ;) Morris nya favoritställe förutom min säng och mage ^^)


Sträckt skinka xD

Fy för! Nu har jag, mor och hennes pojkvän tagit ner cement i källaren ! Det är färdigt nu, tack å lov ^^) Efter första hinken med cement sträckte jag min högra skinka och trodde att jag skulle spy av tyngden!! xD Cementet låg på ett släp (över en duk) och det kom direkt från Ps (mors pojkvän) jobb :) Det var färdigblandat å allt så det var att springa ner och upp från källaren med hinkar så att cementet inte skulle hinna brännas (stelnas). Själva avsatsen är formad med brädor. Imorgon ska mor kakla den. Jag hoppas att ni förstod något av det jag försökte sammanfatta här ;)

Så här grann var jag efter att ha burit hinkar med cement ;) Mjukisbyxorna lär kastas nu eller användas som trasa nere i källaren xD Fan att jag inte tänkte på att ta de byxor som redan är slitna :P Jag hade väldigt bråttom ut och tänkte tyvärr bara på vantarna och jackan...


 Suddig, men shit the same ^^

 Blivande avsats o.O

 


Sortiment från Lagerhaus :)

Jag har precis suttit och bläddrat bland Lagerhaus sortiment på nätet. Toaletten i källaren är i princip klar för inredning :) Mor har ju kaklat där och lagt klinkers. Det kommer bilder när allt är färdigt ;)

Tvättstugan är även den snart klar. Mor har målat, kaklat och lagt klinkers. Imorgon ska vi fylla en yta med cement. Det ska bli en avsats där tvättmaskin samt torktumlare ska stå. Badkaret är hemma och mor och hennes pojkvän har fixat en ränna i golvet där ett rör från badkaret till brunnen ligger (detta gjordes såklart innan det lades klinkers). Hallen i källaren är också färdig men det har jag redan nämnt. Det som är kvar att göra är att lägga klinkers i en av hallarna på nedanvåningen samt kakla på toaletten på samma våning. 

Till toaletten i källaren ska iaf jag och syrran köpa ett duschdraperi. Det finns en del fina draperier på Lagerhaus. Jag har alltid velat köpa ett där ^^) Så här ser det ut:

  Duschdraperi: 129:-

Här är andra prylar från Lagerhaus som jag vill ha =D Jag fyller år i september you know ;) Bra att vara ute i god tid haha :)

 
Duschgele: 19:-   Tvål (Rock on): 39:-

 
Toalettpapper: 49:- Tandborsthållare (svart anka): 35:-

 
Dörrhängare: 129:-  Dörrhängare: 49:-
 
Doftljus: 39:-/st


Ljusstake (aluminium) liten: 79:- stor: 89:-

 

Block: 35:- Tårtljus: 39:- 

Bildkälla: Lagerhaus

En liten notis... Syrran fyller år nu i april (därför vill jag köpa tårtljusen för jag gör ju tårtan). Mormor lär komma hit och hon vet fortfarande inte om att jag har hoppat av utbildningen eller att jag går hos terapeut (och därmed även att jag har fått diagnosen depression av min läkare). Varken jag eller mor har fått modet att berätta det. Eller mor väntar nog på att jag ska berätta det och hon säger fortfarande till mormor att det går bra i skolan för mig :P Men nja, mormor är ju relativt gammal nu och det vore bra om hon kunde slippa oron. Jag säger till mig själv hela tiden att Nästa gång mormor ringer så ska jag svara och berätta det. Men nix, jag har inte svarat i telefon på många månader (förutom mobil) xD Mormor ringer var dag så det är, hmhm, ett litet stressmoment xD Men jag får skylla mig själv haha :P

Nu ska jag bege mig till sängs. Bye bye!


Jönköping, here I come!

YES! Nu är äntligen biljetterna till och från Jönköping bokade (och en betald) =D Jag ska på besök hos Elin den 5 april och stannar där en vecka (åker hem på lördag eftermiddag). Underbaaart att träffa denna lilla filur! <333 Ska se hennes lägenhet för första gången också :) Elin pluggar till sjuksköterska i Jönköping (andra terminen). Jag ska troligen, hehe, sitta med på hennes föreläsningar då hon är i skolan. Blir ju spännande att kunna jämföra med min egen skola (så att säga, för jag går ju inte där nu). 

Jag har varit i Jönköping en gång tidigare (har åkt förbi några gånger via motorväg). Den första gången (och den enda) jag har varit i själva staden var när far, jag å syrran bilade ner från Stockholm förr-förra gången (April, 2008). Vi var i närheten av Gränna och då fick bilen kamremshaveri :P Vi fick ringa efter bärgare som körde oss till tågstationen i Jönköping. Därifrån fick vi ta tåget till Nässjö och sedan byta tåg som skulle ta oss till Malmö. Ett litet spännande äventyr :P

  <-miniatyrer, klicka för att förstora

 

  Oopss...
   Ödslig väg xD


Stäm upp i sång xD

Ahh! Måste få sjunga!! Syrran sitter med läxor och jag lyssnar på gamla låtar som Gyllene Tider - Sommartider/ Jag vill känna dig kropp emot min, Smurfarna - Oa hela natten, Angel - Sommaren i City <333 R*ven spricker snart haha om jag inte får börja gala (min sångröst låter mer som om jag galer) xD

"Smurfa hela dagen lång, smurfa helst med en sång, oa oa oa oa. Smurfa alla smurfar, nu går solen upp. Smur??? gör dig frisk å glá, vi känner oss på topp. Smurfa hela dagen lång, smurfa helst med en sång, oa oa oa oa. När du inte vet vad du ska ta dig till och det känns som om allting är för svårt. Skruva upp volymen och sitt inte still, lalalala" Yeeahh... xD

Smurfhits är helt okej haha. Maxad feel good music xD 

Såg mina första snödroppar idag =D Ingen bra bild men ändå :) Btw, någon som vet vad jag kan ha gjort för att inte kunna ändra storlek på teckensnittet i PS CS3?? Storleken går inte att ändras från 6 punkter, och 6 punkter är märkligt nog lika stort som 70 punkter hade varit! :S Jag måste ha ändrat någon inställning och jag har letat febrilt efter den. Vi har en engelsk version av programmet så om ni förklarar med de svenska benämningarna hänger jag kanske inte med ;) Jag har nog aldrig suttit med en svensk version av ett bildprogram förutom Paint xD  


Dagens favoritlåtar :3

Jag måste lägga in en lista på dagens favoritlåtar :} Det har självfallet ingen större betydelse för omvärlden, för universum eller Tahitis invånare men det kan faktiskt inte skada ;-D

* Josh Groban - To Were You Are
Framför allt den instrumentala versionen!! I f*cking totally love it! :} Rysningar!

* Fairytale - Tills Natt Blir Dag
Jag kan inte sluta tycka om denna :o Nostalgi :S

* Faith Hill - There You'll be
Jag minns det som igår när jag stod i timmar i mitt rum och "sjöng" denna låt med mkt "inlevelse". Så underbar fin. Såklart såg jag ju filmen Pearl Harbor Om och Om igen (låten är med på filmens soundtrack)! Någon som vill se den ?? =D Inte bara för låtens skull såklart ;)

* Jon Bon Jovi - All About Loving You
* Jackson 5 - I Want You Back
* Lobo - I'd Love You To Want Me
* Eagles - The Last Resort
* Aerosmith - Dream On
* Aerosmith - One Way Street
* Aerosmith - S.O.S (Too Bad)
* Aerosmith - No More No More
* Aerosmith - Round And Round


Faith Hill - There You'll Be
En bit av texten (källa: Letssingit.com <- hela texten)

BRIDGE:
Cause I always saw in you my light my strength
And I wanna thank you now for all the ways
You were right there for me, you were right there for me
You were right there for me for always

CHORUS:
And in my dreams I'll always see you soar above the sky
In my heart there'll always be a place for you for all my life
I'll keep a part of you with me
And everywhere I am there you'll be
And everywhere I am there you'll be
There you'll be


Underbar promenad med voffsingen

 

Halloj!

 

Jag lyssnar på Vains of Jena - Hard To Be Vain! Mmmm med många M =D Eller nej, nu slutade låten :( Nu spelas Slipnots Vermillion :)

 

Idag har jag varit hälsosam! Ewe var här idag en stund och jag följde henne hem en bit efteråt. Vi hade Lucky med oss och när vi skiljdes åt gick jag och Lucky på långrunda =D Så det blev en 2-timmars promenad idag! Häärligt!! Våren börjar väcka liv i oss :) Till en viss del iaf. Det som fortfarande går att väcka =D

 

Hela rundan gick som förväntat bra och Lucky var harmonisk att gå med. Han drog bara lite extra ibland (han är rätt stark för att vara så liten). Men man ska inte ropa hej förrän man är över ån :( När jag passerade grannens hus och var nära uppfarten så mötte vi Luckys värsta fiende :( Nu har han kanske inga direkt fienden men i kvarteret finns en golden retriever (tror jag) som Lucky är tokig på. Han skäller som mest när denna hund passerar fönstret. Jag har aldrig mött denna hund med Lucky men fy vad högt det ekade när Lucky skällde på hunden på andra sidan gatan :((( Jag hade kontroll över honom men hans skällande är ju svårt att förhindra. Ytterst pinsamt. Helt förståeligt och det händer ju många men nej, usch. Och det är ju inte lönt att förklara för andra att det är just denna hund som Lucky är tokig på och att han vanligtvis inte skäller så mycket under promenader. 2 timmar gick hur bra som helst och då var vi inte ens i närheten av vårt hem, men visst, när vi är någon meter från dörren dyker ett ”hot” upp! :( På vår egen gata! :(

 

Suck. Några bilder på vår kära (och för det mesta harmoniska) vän =D Passande titlar medföljer till de tre första :)

1) Hunden sägs vara människans bästa vän; lita på mig.
2) Jag väntar på dig
3) Säg till när jag får dig att le :)
 

   

 

 


Anna B vidare till Norge!

Tjenixen!

 

Fan vad kul jag har haft i helgen :) Jag och några buddies som över hos en annan buddy från fredag till lördag. Vi såg fem filmer på vårt filmmarathon ;) Tre filmer innan vi gick och lade oss och sedan två st efter frukost. Sömn blev det inte mycket av. Vi var klara för säng runt fem-tiden men vi var väl fortfarande speedade :P Någon gång efter sju började jag åtminstone slumra till och ca halv nio/nio gav jag upp haha. Ewelina och Mattias hade också något liknande "schema". Kära Helen däremot somnade direkt efter att vi hade lagt oss. Filmerna vi såg var Ghostship, Harry Potter 6, Hairspray, The Strangers och Ice Age (1). Det var länge sedan jag, hmhm, fnissade så mycket :P Iaf det där skrattet som inte verkar ha en ände och man får magknip och tårar i ögonen =D Mkt trevligt! :) Fast jag har nog inte varit så svettig som jag blev i dubbelsängen med fyra pers osv sedan jag var på The Hives-konserten på KB i Malmö xD

 

När jag kom hem idag (runt 2-tiden) var det läge att vika tvätt, byta sängkläder och gå till Konsum med syrran och Lucky (Lucky fick därmed promenad också). Ikväll har P1 varit här och vi och syrran har suttit fastklistrade framför TV:n iom Melodifestivalen. Tjoho, Anna Bergendahl kom etta! :) Hon var nog värd Sångfågeln (eller vad den kallas). Det är såklart mycket möjligt att hon inte kommer bland de 10 bästa i Norge. Om man utgår från hur de utländska juryerna röstade så verkade ju Salem Al Fakir och Ola som bättre kort (men om Ola skulle ha vunnit hade jag fått spader haha). Anna fick ju väldigt få röster från de sex länder som bedömde. Men det finns ju många fler länder så hon kan ju fortfarande ha en chans. Och juryerna består säkerligen enbart av musikproffs och inte folket...

 

När jag kollade Fotosidan idag så såg jag att jag hade fått fem kommentarer och att en bild hade lagts som favorit hos någon. Jippi hehe :) En bild har nu 28 kommentarer, yay :) Mycket mer än vad jag hade trott att det skulle bli. En kommentar var lite extra tyckte jag :) Jag håller inte riktigt med, men att någon ändå skriver så om min bild är ju kul!

 

Så här löd kommentaren:

[Bengt Ove Birgersson 2010-03-12 20:39 i Solen

Vackert vackert och bara vackert. Det kan ju dröja 10 år innan någon kan göra om denna bild]
Bilden kallas för Kylig Solnedgång och ser ut så här:



Hos veterinären

Har kommit hem från veterinären nu (och gått en promenad med Lucky). Ska alldeles strax ställa mig vid spisen och tillreda dagens middag. Det blir tyvärr inte pizza ikväll, men det är nog bäst det. De senaste dagarna har jag typ bara ätit 2 toast och 2 äpplen per dag. Hungern finns här, men det finns ingen aptit. Och inte längre några toastmackor :P Äpplena äter jag för att kunna somna om kvällarna trots magens vrål ;) Jag hoppas att aptiten snart kommer för yrseln och huvudvärken beror nog mycket på det.

Hos veterinären gick det bra :) Morris är så nyfiken på allt haha. Morris har utslag på benen som vi inte vet vad det är.

Några bilder på dagens patient ;)




Emgesan för rest less legs =)

Ett tips btw!

För er som har bekymmer med rastlösa ben (Rest less legs syndrome - RLS) och känner att det inte hjälper att gå en stund mm så tipsar jag om magnesiumtabletter. Jag har haft detta uppe tidigare men nämner det igen.  Jag pratade med min läkare häromdagen eftersom jag inte visste om man kunde ta dessa tabletter tillsammans med Fluoxetin.  Han berättade iaf att de receptfria tabletterna är för låg dos för de som har RLS (eller just för mig, vet inte). Så tipset är att fråga er läkare om magnesium (Emgesan 250 mg) vore lämpligt/effektivt att använda. Det är receptbelagt så ni kan inte hitta det själva på Apoteket ;)

Ikväll blir det att packa ner magnesiumtabletter för det slår aldrig fel att jag får vibbar av RLS när jag tittar på film med andra :( För er som inte vet vad det är så är det iaf inte att man är ”rastlös”. RLS kommer oftast då man är som mest avslappnad eller koncentrerad (vanligast när man sover eller ska sova). Rastlösa ben innebär inte att man har Behov Att Röra På Sig (trots att det är just det man har) eller att man har Suttit Stilla För Länge etc. Det är snarare en känsla av domnad i benen och att myror kryper längs skelettet/intill huden. Att man har myror i brallorna brukar man ju säga till barn som inte kan sitta stilla, som blir Rastlösa, men detta är inte riktigt samma sak. Som sagt, man är oftast väldigt avslappnad när det börjar.

Soommmaaaar!!!!
  
Sommar! Kom för tusan! 8}
   

Kan ni urskilja "sagohästen" i glasyren? Mitt lilla "konstverk". 
 


Movie marathon all night long =)

Usch, känner mig som en docka som har blivit lagad på ett x-antal ställen utan bedövning. Om de nu hade haft känslor och varit verkliga...

Nacken och axlar är sega/stela, ont i öronen, tinnitus (mer än vanligt), huvudvärk (fortfarande), tandvärk, irriterade halsmandlar, ont i sidorna på kroppen (har inget anatomiskt namn för det hehe), det flimrar för ögonen, smått illamående då och då, och jag bör inte bära tunga saker eller förflytta mig snabbt för då blir jag både kräkfärdig och yr (och en massa flimmer för ögonen). Usch...

Men ikväll ska jag sova över hos en killkompis tillsammans med två andra fina vänner! Det blir filmmaraton för hela slanten och även familjepizza och en massa gott. Jag hoppas på några riktiga rysare! =) Filmen The Hills Have Eyes är troligen den skräckfilm som jag tycker är räligast (är detta en skånskt ord btw?). Jag kan inte ens googla filmen och titta på bilderna för jag blir, hm, skrämd på nytt... Trots att det var några år sedan jag såg den sist. Men gah, jag vill se den igen!! Bara för att förstå varför den var så fruktansvärd och för att jag vill bli skrämd genom film igen =D 

Det är lite som att åka berg-och dalbana :) Det känns i magtrakten när något plötsligt händer hihi :) Däremot har jag nog blivit för känslig med åren för att åka karuseller :O Blir något illamående. Men det är ju skitkul! Tyvärr påminns jag om en drink som jag prövade för något år sedan, usch! Det var en blandning av Malibu cococrom, ananasjuice och något vet-i-fan. Då jag är riktigt förtjust i romen så är ananasjuice inte alltid en höjdare. Fick tipset från en bekant under förfesten och jag tänkte att cocosrom är ju gott att blanda så varför inte testa. Men usch, det tog mig månader att närma mig en grogg igen xD Blir fortfarande illamående när jag tänker på just denna drink. Ungefär som att åka frittfall om man är megakänslig och mår dåligt redan innan.


Förutom thrillers så hoppas jag på en James Bond-film =D

Nu ska jag kila in i duschen :(


Narcissistisk katt!

Jag och Morris övade fotograferingstekniker idag :) Han var modellen såklart ;) Jag har länge velat pröva "spegeltekniken"  eller vad man egentligen kallar det. Man har iaf ett passande skynke (eller väggar) omkring sig och en reflekterande yta under motivet/modellen. Detta är min gissning iaf. Morris ville tyvärr inte sitta still idag men han kunde tänka sig att sitta i kattburen (what?!?). Morris ska till veterinären imorgon så jag har letat efter den och ställt ut den i hallen på ovanvåningen. Morris insisterade på att sitta inuti och tillsammans med hans leksaksmus. Det blev ändå rätt, hmm, reflekterande :) Mycket övning består, och gärna en bättre plats (bättre bakgrund) och ljus. 


Bilder från idag (det är inga miniatyrer)




      
                                            
      




 

  

 

Slutligen en bild på mig själv, från dagens lek i PS - så narcissistisk jag är :P Det är en och samma bild, men det finns fyra versioner. De två sista versionerna har en åldersgräns (15) haha ;) Tänka sig att man kan se ut så här bara genom att fota sig själv upp och ner, nyvaken och osminkad, samt mixa bildens färger xD Tro mig, jag är inte så ond eller kuslig som jag ser ut att vara ;) Men visst hade jag passat på en poster för en skräckfilm ;) Jag kallar bilden för Creep, mycket passande anser jag!

   

 
                                                 


På student med Fuglesang ;)

Hoj!

Ibland känner man sig lite dum hehe. ;) I natt fick jag veta att jag har träffat en släkting till Christer Fuglesang! :O Fuglesangs systerson Niclas. Han var med på Jossans (en kusin till mig) student. Kanske inte märkvärdigt men oj liksom. Jag har suttit bredvid en släkting till Sveriges första astronaut som har varit på månen. Jag har stått i samma lokal osv med många kändisar, men att bli astronaut blir man inte på en dag. Vem som helst kan ju bli känd - skriv en krönika som upprör så vet befolkningen vem man är samma kväll - sjung in en låt på fyllan och lägg ut den på Youtube etc... Skulle bara nämna detta :) Försöker blogga på riktigt, lol.

/Jennifer

Bildkälla: Swedeninsapace.wordpress.com (eller klicka på bilden)


Lollo Brandts alster!

Pouf!! Pouf. Pouf... (replik ur HP6)

 

Gå in på den här fotografens sida! :O Jag är totalt berörd av fotografens alster - tårar i ögonen och hakan fallen sedan länge. Ni kan inte missa detta! :) Puh! Ta en titt i albumen [Naturens kärleksförklaringar] och [Djur och Fåglar]. Sanslöst vackert med sådant djup och känsla!! Me like of course =)


Lollo Brandt
 

(klicka här så kommer du till fotografens hemsida)

 

I Ystad blev det en Chai Latte till moi. Uuuunderbart! Men jag önskar att jag kunde fika fler gånger med en viss person. Det skulle jag behöva. Men det lär troligen inte bli av eftersom man måste skiljas åt. Suck :( Men det hade varit som att ta ett nytt andetag :)

 

I morse hade jag en underbar dröm. Kan tyvärr inte berätta vad den handlade om, men jag saknar en viss vitgrå tröja haha. Den vitgråa tröjan skänkte mig en otrolig trygghet! =D Saknar ägaren haha. Och lyssna på Fall To Pieces med Avril Lavigne! Konstigt att låten inte spelades upp i drömmen. Det hade kunnat bli en musikvideo haha.

 

En bit av låten:

 

Wanna know who you are,
Wanna know where to start,
I wanna know what this means.

Wanna know how you feel,
Wanna know what is real.
I wanna know everything... Everything.

I don't wanna fall to pieces
I just wanna sit and stare at you.
I don't wanna talk about it
And I don't want a conversation
I just wanna cry in front of you.
I don't wanna talk about it.

 

 

Ikväll ska jag försöka nanna tidigt. Har en j*kla huvudvärk sedan igår. Grr. Tar en stund att somna då. Men jag kan hoppas att jag får se den vitgråa tröjan igen haha.

 

(12) Mys-mys låtar idag (med respektive Youtube-länk så
 att ni kan njuta lika mkt som jag ^^, ):


Taylor Swift – You belong to me

Bonnie Raitt – Have A Heart

Claude François – Comme d'Habitude

Celine Dion – Pour Que Tu M'aimes Encore

Amy Lee – Forgive Me

Avril Lavigne – Fall To Pieces

Anastacia – Left Outside Alone

Whitney Houston – All At Once

U2 – Where The Streets Have No Name

Grisen Skriker – 1000 Punks

Kriminella Gitarrer – Vårdad Klädsel

Snowstorm - Sommarnatt



Have A Heart

Någon som har noterna eller ackorden till Bonnie Raitts låt Have A Heart ? Till akustisk gitarr eller piano =) Eller sommarlåtar? Under sommaren har jag inget annat val än att spela jullåtar haha.

Way, kort inlägg eller hur? ;)

Länk till låttexten (Letssingit.com)
Länk till musiken (Youtube.com)


Långa inlägg ska härmed Försökas Kortas Ner till flera inlägg ;)

Hinner ni med?


Ny uppdatering!


Sorry att det blir mycket att läsa xD Men om jag gissar rätt så hoppar de flesta över ett antal stycken hehe. Jag gör så själv de få tillfällen jag läser andras bloggar (så länge det inte är väldigt intressant). Jag ska ta försöka skärpa mig och uppdatera ofta men kort. Det känns bara lite dumt att skriva om 1-2 saker eller att lägga upp ett inlägg med enbart bilder. Men jo, det är ju så bloggvärlden fungerar som jag har förstått det. Men gahh, jag har alltid skrivit långa romaner oavsett vad det handlar om och oavsett kommunikationsmedel. Ni kommer att få uppleva en revolution om jag lyckas hålla mig kort!! xD Ska skärpa mig nu haha. Försöka...


För att demonstrera att Jag Kan skriva Kort så sammanfattar jag nu ;) Sedan kan ni, om ni vill, scrolla ner och läsa texten mer utförligt. Detta blir spännande att se, höhö xD


* Jag berättar om en textuppgift som min terapeut ska läsa imorgon
* Min dröm om toasts och min aptit för tillfället
* Jag nämner medicinen jag tar och vart man kan hitta info om detta läkemedel 

****************************************************************

Imorgon ska jag till terapeuten. Jag har ännu inte gjort min ”uppgift”: Det är såklart ingen stor sak, men det ska ju vara klart. Jag ska bara skriva ner på papper varför jag har sökt hjälp hos en terapeut och vad jag känner är viktigt och relevant att prata med henne om. Så att vi har en ”mall” för de kommande samtalen... Jag ska även skriva vad som gör livet värt att leva. Vad som gör att man går upp ur sängen om dagarna... Hmm, det blir svårast (inte för att det andra är särskilt svårt haha).

I morse drömde jag om toasts xD Jag var så pass sugen på det att jag drömde att jag gick till affären och inhandlade bröd, skinka mm. När jag vaknade på riktigt var jag övertygad om att jag hade varit iväg och handlat :O Detta är kanske ett tecken på att min aptit är på väg tillbaka haha. Jag har ju helt port förbjudit bröd av alla slag. Men aptiten måste ha försvunnit helt lagom i tid till middagen. Jag stekte pytt-i-panna med ägg idag (slappemiddag med ett Stort S). Jag tog troligen inte mer än en matsked (mindre än en slev iaf) och det tittade jag på med avsky haha. Men det är nog bara just för att det var pytt-i-panna. Ibland går det ner, men ibland inte trots att jag vanligtvis har aptit. Det brukar jag ha, detta är väl en period. Och tabletterna jag tar bör t.ex inte underviktiga ta eftersom man får dålig aptit av dem och lätt kan gå ner i vikt (mor är något avundsjuk, lol).


Medicinen jag tar heter förresten Fluoxetin STADA (och Sobril vid behov om det hettar till bland tankarna haha). Klicka på Fluoxetin så kommer ni till FASS sida och där står lite info om hur det verkar mm.

 

Nu ska jag gå och öka min melatoninhalt ;) Redan nu kan jag säga att jag vaknar antingen fem, sex eller sju (utan väckarklocka). Vad fasen gör man uppe så tidigt om man inte ska iväg till något?? Jag är en nattuggla. Det är mot min natur att börja dagen så tidigt. Jag är en så kallad B-människa :) Läs artikeln här om A- och B-grupper: ”Forskning om B-människor”. Bara för kul läsning, det behöver ju inte vara helt vetenskapligt korrekt.

Natti, natti


    
  
 
  
 


Melodifestivalen 2010

Buuu!

 

Som vanligt vet jag inte hur jag ska inleda ett blogginlägg :P Därför skjuter jag oftast fram det. Idag är det iaf söndag, strax innan lunchtid. Jag har nyligen ätit frukost (Varma koppen, hallon och blåbär ^^). Jag behöver förresten inte längre använda yoghurt för medicinen, yay! Det går så smidigt ner med soppa :P Snart ska jag betala fakturan för Elins mugg.

 

Jag vet ännu inte vad som händer idag så hmm... Igår (och i förrgår) var jag flitig hehe. Innan syrran hade vaknat hade jag varit ute med vovven på en längre promenad och kisen hade fått leka CSI i trädgården. Han får ännu inte gå ut själv så han går i koppel, lol. En katt i koppel. Jag trodde aldrig att det skulle gå. När syrran åt frukost höll jag på med att försöka få ner en juldekoration från husgaveln (en tomte). Jag fick tyvärr inte ner den trots att jag både hade pall och stege ute. Jag gjorde en hel del andra sysslor också. På kvällen kom P1 över och vi tittade på Melodifestivalen och sjöng Singstar en stund. Vi kollade även på filmen World Trade Center.

 

Resten av inlägget skriver jag nu, ett antal timmar senare haha. Syrran behövde min dator strax efter att jag skrev styckena ovan. Men nu kan jag ju skriva vad dagen hade att bjuda på :P Syrran satte sig vid datorn strax innan ett och jag kände för att ta ut Lucky på promenad (och det skulle ju göras någon gång). Det blev en 2-timmars promenad i skogen <3. I byn finns det en hög och brant kulle som är typ en symbol för byn. Den kallas för Zimmermans backe och är en kulle med ett stort hål mitt i eller hur man kan beskriva det. På andra sidan kullen finns det iaf en skog som kallas för Bräknehus. Den är mindre än den andra skogen i byn (Svaneholm) och det finns inga broar att halka på hehe. Jag och Lucky joggade (han i princip drog mig) upp för Zimmerman och tog stigen till skogen. Underbart härligt! Jag var en geléklump efteråt. Kullen var något brantare på ett ställe och Lucky älskade att ”glida” ner med huvudet före haha (det var ju hård snö)! När vi hade gått ner för kullen på andra sidan gick vi ut på ett öppet fält och jag älskar öppna fält som är täckta med det som säsongen bjuder på. Nu var det såklart snö så det var underbart, underbart, underbart sanslöst härligt och vackert! Jag önskade att jag hade fars vidvinkel-objektiv med mig. Solen sken även starkt.

 

Efter Luckys och min promenad tog jag med Morris ut så att han också kunde få njuta av det fina vädret. Han får såklart bara vara i trädgården så det blev inte direkt någon promenad. Men hmm, promenad med en katt, what?!

 

Efter detta har jag inte gjort något särskilt... Till middag blev det köttfärspaj. Igår gjorde jag två pajer och den andra åt vi idag. Gottgott. Tyvärr har jag kommit på att jag kommer hem sent på tisdag då jag är hos terapeuten i Ystad. Därmed bör jag göra middagen imorgon istället för på tisdag. Tradigt. Jag är lat hehe. Sedan hmm... mellanstadiet kanske, har jag och syrran tillagat middag varannan dag. Det blir såklart ändringar då och då när någon av oss inte är hemma, inte hinner osv, men man faller ju snabbt in i rutin igen. Ibland är det skönt att inte behöva tillreda någon mat. Om jag alltså skulle ha tillrett middagen på tisdagen så hade jag kunnat skjuta fram det två dagar xD Jag vet, på mig låter det som värsta utmaningen att laga mat. Det är det såklart inte, men ofta känner jag bara för att äta något litet, typ mackor, jag kommer ju ändå inte att äta så mycket av maten. Men ändå står man i köket och tillreder värsta grytan eller något liknande bara för att man ska ha en så normal vardag som möjligt. Grr, på det planet längtar jag verkligen tills jag har egen lägenhet. Då blir det nudlar för hela slanten, lol. Då kan man ”kasta ihop” något på en kvart och ändå ha en duglig, god och nyttig måltid (då det inte är nudlar, hehe). Jag och mor tycker om att testa nya maträtter så jag har en del rätter som har dessa krav. Eller, mamma skriver upp rätter som ska testas och jag tillagar. Syrran är typ alltid först att välja de vanligare och snabbare rätterna, typ spaghetti och köttfärssås eller kycklingfilé och pommez. Jag får alltid ställa mig och skala potatis när det är fisk och potatismos eller stå vid grillen under sommaren mm. haha. Syrran är kvick och slug på detta. Lite störigt när jag gick i skolan såklart, då jag oftast hade flest läxor och började min första lektion först och kom hem sist.

Med min mp3 i fickan och musiken på högsta volym är det trots allt rätt trevligt att stå i köket. Tankarna passerar lika snabbt som en skidåkare i ett störtlopp =) Inte alltid grubbel hehe, bara tankar. Så egentligen trivs jag med att tillreda ordentliga middagar och att diska (vi handdiskar för diskmaskinen är efter 4 år ännu inte inkopplad) mm. Dessa stunder är Mina Stunder haha. Och jag måste säga att vi gör såklart en del ”slappemiddagar” som de jag nämnde ovan och Tortellini eller ungspannkaka mm. Och även vi beställer ju pizza eller kinamat då och då. ;)

 

Efter middagen har jag suttit vid nätet och hoppat hit och dit bland sidorna. Jag lyssnar på syrrans Spotify och just nu spelas låten Europe – Carrie =) Jag har en mugg (min E. Presley-mugg) med kaffe vid sidan om. Efter att jag har lagt in detta inlägg på bloggen och lite annat så ska jag troligen se om de visar någon film på TV eller om jag har någon film som jag kan se för 101:a gången :P Dagen har verkligen givit mig så mycket, haha (not). Men det är söndag, jag skyller på det.

 

Dagens I-landsproblem:

 

Hur kommer det sig att mor som har druckit (och därmed även förberett) kaffe i större delen av sitt liv gör vidrigt kaffe medan syrran som aldrig har druckit bryggkaffe gör sanslöst gott kaffe?? Mitt blir heller inte särskilt bra trots att jag dricker det dagligen (eller kvälligen borde det stå om ordet hade funnits). Mitt kaffe saknar karaktär och blir snarare vattnigt. Typiskt. Jag häller i lika mycket vatten och kaffe som syrran men ändå blir det en sådan skillnad! Ikväll tog jag en klunk kaffe och jag gissade på att det inte var syrran som hade gjort kaffet idag och jag hade rätt, lol.

 

Till något annat! Melodifestivalen!

Ingen kan nog säga helt säkert vem som kommer att vinna tävlingen. Det finns många skrällartister i år och många av låtarna är rätt bra haha. De har iaf satt sig på hjärnan. Jag var skeptisk i början men nja, nu så! Jag har ingen favorit men jag sjunger gärna med i de flesta melodierna. Jag kan nämna några av årets störmoment haha.

 

1. Ola är med.

2. Introt till Olas låt är för likt Sara Bareilles låt: Love song

3. Darin påminner för mycket om Mr. Bean till utseendet (Rowan Atkinsons karaktär).

4. Pernilla Wahlgrens låt Jag vill om du vågar är typ likamed trion Fairytales låt Tills natt blir dag. Denna låt var med i MGP Junior 2002. Till och med ”schlagerhöjningarna” påminner om varandra.

5. Lyssna på följande låtars refränger; Anna Bergendahl This is My Life och Jade Ewens It's My Time. Jade Ewen presenterade Storbrittanien 2009. Låten är också en ballad. Videorna visas på Youtube.com (lite olagligt men :(... )

 

Några moment som klingade/klingar bra

1. Py Bäckmans brillor xD När jag först såg hennes brillor tänkte jag bara ”Osbourne”! Nämnde det för mor senare och hon sa att flera hade pratat om det, i tidningar etc. Ingen big deal, men jag kunde inte koncentrera mig på något annat än hennes glasögon xD

2. Första gången jag hör Peter Jöback och Salem Al Fakir sjunga. Rätt bra sånger och uppträdanden :)

 

Jag kommer inte på något annat men finalen kommer att bli rysligt spännande :) Ta mig nu inte för värsta schlagerfantasten! xD Jag har hittat namn och årtal osv genom google xD Och jag är en ständig allätare. Melodifestivalen är också en slags folkfest och det är en tradition att sitta framför Tvn och titta på det :) Och vem mår inte bra av dessa så kallade schlagerhöjningar?!

 

Åter till något annat ;) Bio!

Filmen vi såg i fredags (Alice i Underlandet) var härlig :) Johny Depp är som vanligt makalös haha! Så underbar som Hattmakaren 8} Och Alan Rickman var med (åtminstone hans röst)!!! =D Det var jag helt oförberedd på! Giiih! Haren och Chess kunde heller inte bli sötare 8} Mycket trevligt sällskap var jag i som förväntat =D P1, jag och syrran kollade i några butiker innan filmen och P1 hittade en passande bok till mig! Skånsk Ordbok. Säg något på skånska och jag fattar inte vad som sägs. Det vill säga skånska termer. Själva uttalen är ju lättare att förstå. Det har alltid varit få personer i min omgivning som använder skånska ord. Pantoffler (=potatis) var väl det jag kunde som liten eftersom min morbror ofta sade det. Termen dass (toalett) är standard och spann (hink) är ju vanligt. Några ord till kan jag men inte många :(


Några bilder från i fredags :) Jag lånade syrrans kamera (kompaktkamera är oftast smidigare att ta med sig om det inte är i hmm, mer avancerat fotografiskt syfte).

     


       

   


Nej, nu ska jag nanna kudden. Eller kolla på film, mohahaha. Jag har förresten börjat öva in TV-vanor. TV-serier som House, NCIS och Criminal Minds vill jag kunna följa. Jag har aldrig kunnat följa en serie och jag sitter sällan framför Tvn (förutom om jag tittar på film). Men nu vill jag ha en TV-rutin haha.

 

So long!

 


Bio ikväll =)

Tjoohooo!

 

Det är fredag, thank god!!

 

Idag är det bio som gäller ^.^ Alice i underlandet (3D). Jag vet fortfarande inte vad sagan handlar om men det återstår att se :) Och som sagt, det är Tim Burtons version :)

 

Jag känner mig faktiskt lite trendig idag, tihi. Lång stickad grå, hm, kofta som sträcker sig ner till knäskålarna. Koftans... sleeves (kommer inte på vad det heter på svenska just nu, blackout!) är väldigt vida. Hade kunnat få plats med tre armleder xD Ett svart skärp (med metallringar runt hål) sitter kring höften. Sedan har jag metallgråa leggings. Stor grå/svart/vit väska sidan om :) Ett halsband som påminner om en amulett från 1800-talet <3 Jag vet såklart inte vad modet är för tillfället men det är snyggt iaf. Tyvärr har jag varit väldigt känslig för kyla de senaste åren så idag kör jag med plagg-på-plagg. Dvs, jag har ett par nylonstrumpor, ett par lite tjockare leggings samt tunna leggings. Det är de tunna legggingsen jag vill ha men som sagt de är tunna. De andra lagerna syns såklart inte. Ett par svarta benvarmare fick också följa med. På fötterna har jag nylonstrumpor (fotdelen :P), vanliga strumpor, raggsocker samt läderstövlar. Jag är påklädd haha. Vi ska bara till Malmö, lol.

 

Jag vill visa en mugg som jag köpte åt en underbar människa, Elin =D. Jag köpte den via Extrafilms hemsida. Det är en ”magisk mugg” som de har döpt den till. Det innebär att utan varm vätska i muggen är den svart utanpå, men när man fyller den med något varmt så kommer en bild fram. Det fanns olika design som man kunde välja bland, och så här valde jag. Muggar och glas mm tycker jag är lite klyddigt att fota ibland eftersom ljusskärpan kan hamna lite olika. Men ni får ändå ett intryck av hur den ser ut. Snart är den i Elins brevlåda i Jönköping, wohoo!


Citatet har Marcus Tullius Cicero skrivit. Smart tänkt :)

"Att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen"


    

Skriver kanske ikväll. Jepp, uppdateringarna håller i sig :P

 

Synes

 

Ps. Jag lade upp en bild på Morris nyligen men nu har jag redigerat den. Inte så mycket men den blev något bättre, ibland är det ju störigt med för mkt i bakgrunden. Här kommer den nya versionen (plus en svartvit). Och jo, visst är det så irriterande att örat blev kapat när jag tog fotot!! Jag har många fina bilder då örat kom med helt, men jag är för nöjd med skärpan på ögonen i denna bild osv. D.S

 


We've Sensed It. We've Seen The Signs. Now... It's Happening.

Halloj!


Vad är detta? Jag har uppdaterat oftare än vanligt. Synd för er som tycker att jag redan skriver för mycket/för ofta xD 


Ikväll var jag så gott som tvungen att titta på filmen The Happening av M. Night Shyamalan. Mer info om filmen finns på denna länk: www.imdb.com


Filmen handlar om hur jorden (naturen i detta fall) påverkas av dess befolkning. Befolkningen har blivit för stor och naturens överlevnads instinkt är att skicka ut en slags gas som påverkar människorna. Gasen släpps först ut i parker och där det finns stora folksamlingar. Sedan sprider den sig till mindre befolkade omgivningar, t.ex ut på vägarna. Filmen utspelar sig i den nordöstra delen av USA, alltså kring New York, New Jersey, Pennsylvania, Philadelphia etc. Gasen är grym då den påverkar människornas mentala hälsa och får de att likgiltigt begå självmord. Det betyder att om du befinner dig bland andra människor och vinden når dig så kommer du att dö. Naturen slutar släppa ut gaser tills befolkningen är lagom liten/stor.


Poängen med filmen är att människosläktet förstör jorden genom att förbruka alla dess resurser och överbefolka den. Ett ord: klimathotet. Det var jordbävningen i Chile och tsunamin som väckte intresset att se The Happening än en gång. Som de säger i filmen: ”We've Sensed It. We've Seen The Signs. Now... It's Happening.” En bekant är även utbytesstudent i Japan detta år och norra Japan drabbades. Nu är hon ju inte i norra Japan, utan i mellersta skulle jag väl säga. I Chiba iaf, intill havet. Nej usch...


Media är såklart experter på att förstora och/eller förvränga händelser. Och som de också säger i filmen (eller något liknande): ”Forskare kan bara komma på teorier, de har heller inga förklaringar.” Dvs tills det är bevisat. Naturen har sina egna lagar och människan kan aldrig veta exakt hur jorden fungerar. Men vem och vad ska man tro på och hur ska man ställa sig till statistik mm. Matematik är mitt sämsta ämne. Och jag pallar inte gå genom alla historiska naturkatastrofer – de är ju så utspridda. Små som stora. Och så länge man inte jobbar med ämnet så är det ju ovanligt att man gör en bredare forskning kring det. Jag hittade en länk på nätet. Där är det någon som har försökt göra lite statistik över jordbävningar (ingen aning om vem personen är eller om sidan är seriös, så detta är knappast kritiskt studerat). Länken är: http://earth.webecs.co.uk/index.htm


DATES FROM & TO PERIOD NO. EARTHQUAKES (Mag. > 6.99)

--------------------             -----------         -------

1863 to 1900 incl             38 yrs              12

1901 to 1938 incl             38 yrs               53

1939 to 1976 incl             38 yrs               71

1977 to 2014 incl             38 yrs             144 (to Sept. 2009) predict >180 in total.


Hur som helst hade jag tänkt lägga ut några citat från filmen. Det första stycket har jag skrivit ner, de övriga kommer ifrån www.imdb.com. Jag såg filmen utan text så det jag har skrivit behöver inte vara helt korrekt.

--

The News reporter: And doctor, there has been a lot of speculations as to why this happened in the north east only, how do you explain that?


Doctor: What I believe alright, this is just my opinion, that this was a prelude ey, a warning, like the first spot of a rash. We have become a threat to this planet. I don't think anyone will argue with that. And this is a warning.


The Nr: A warning, do you think that the critics will believe that if this occurred anywhere else? That's why most people believe it was the Government. If it had happened in one other place, anywhere else, we could all believe what you are saying.

----

Alma Moore: [watching news report about the toxin] It makes you kill yourself. Just when you thought there couldn't be any more evil that can be invented. (notering: i filmen tror de först att det är terrorister som ligger bakom gasen.)

----


The Happening is a breakdown in individuals' mental state, beginning with mild confusion and memory loss, which then progresses to complete disorientation, mutism, and eventually compels individuals to commit suicide


---

Till något helt annat. Här är ett litet perceptionstest som jag hittade ikväll. Minns tyvärr inte sidan, men det är ju ett sådant test som plötsligt dyker upp oavsett vart man är på nätet. Det tog min evigheter att urskilja den unga damen!




Någon som känner för att bli stå modell och bli fotograferade? Min far och en man han har pratat med (Patrik Isaksson) har tänkt anordna en studio fotografering i en lokal där far skjuter bågskytte. Far har egen studío utrustning och mannen Patrik känner make-up artister och hårstylister. Så om det är någon som känner för att få gratis foton i studiomiljö kan fråga. Det är gratis i utbyte mot att fotografen får använda bilderna som utställningsmaterial osv. Ni får komma på egna idéer om ni vill det. Eller bara ha vanlig enkel fotografering. Far är hobbyfotograf så det är ju inte värsta seriösa grejen. Men de brinner för intresset. Far heter som sagt Walander på fotosidan och Patrik använder sitt för- och efternamn på FS.


Okej, eftersom det känns som att jag redan skriver ”världens” längsta blogginlägg så varför inte fortsätta :P Och jag tycker om bilder, hehe bilderböcker är bäst xD. Min kropp skriker efter vår och mina ögon gråter efter grönska haha. Så därför lägger jag ut några vår- och sommarbilder.


Från trädgården...

      

        


 Någon som känner för promenader bland allt grönt?? (Skogen ^.^)

          

Hur mysigt är det inte att sitta med gitarren i solen och lära sig nya låtar?!! =)

  


Dessa tre är inga direkt vår- eller sommarbilder. Men de togs strax efter att jag hade kommit fram till Malmö på kvällen efter en dag med flyg från Grekland. Jag visar de bara för att visa vilka sönderbitna ben jag hade när jag kom hem xD Som sagt, Sindos flesta invånare var myggorna. Benen och armarna såg betydligt mer extrema ut under de första veckorna men några röda fläckar fanns kvar. Gud, vad det kliade!! Och sedan stövlar på sig och i den värmen xD Att ta av sig strumporna var en stor befrielse haha xD