Startsidan

Vårfirandet inleds med muffinsbak!

Vaken och nyduschad och med frukost i magen. Nu ska det bakas och pressas apelsinjuice ^^) Vid fem startas grillen ^^) Flintastek för min del, mums!

Nu firar vi att våren är kommen!! :D Och om en månad är det juni!!

Au revoir!!

Valborgsmys imorgon :)

Valborg imorgon! Det kommer bli feeett nice ^^) Nu håller vi alla tummarna på att det är fint och gärna varmt väder!

Här hemma blir det grillning ute i trädgården med syrran och några vänner. Förhoppningsvis kan vi sitta ute hela kvällen utan att frysa alltför mycket. Filtar och tända ljus lär det garanterat bli.

Jag måste tipsa om en gudomlig sås/dressing som morsans pojkvän har bjudit oss på. Den brukar bli en stor hit hos de flesta vi bjuder den på! Den är väldigt lätt att göra. Tyvärr vet jag inte måtten exakt men ungefär så här:
ta 3 dl crème fraiche, lägg i 2-3 klyftor vitlök och en halv burk mango chutney!

Jag funderar på att baka en sats cupcakes... Hm... Isf lär jag utgå från detta recept med citronfrosting :)

Receptet hittade jag här: Dagensmuffin.se 
Bilden är tagen av Viveka Vidhammer



12 portioner
Normalstora formar, 12 st/plåt

2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk eller vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Frosting:
60 g mjukt smör
300 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
Pressad saft från en halv citron
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Smält smöret, häll i mjölk eller vatten och koka upp. Rör ner den heta vätskan i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ned i bunken. Rör smeten slät, men så lite som möjligt. Låt den försiktigt rinna ned i muffinsformarna. Grädda i ca 210°C i 18-20 minuter.

Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred eller spritsa på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.


The Eye hunt

Projektarbetet går framåt :) Iaf den praktiska delen! Jag tror jag fick ihop 38 ögon i eftermiddags. Efter studiebesöket idag stack jag iväg till skolan och raggade ögon av främmande personer. När jag åkte hem från teorilektionen fick jag även ihop 4 ögon på tågresan. ^^) Jag borde ha runt 60 ögon nu :)

Några bilder från idag :P Ljuset föll såklart lite olika beroende på vart personerna satt men det är enkelt redigerat i Photoshop :) Samma sak med vinkeln - alla ska ju ha samma komposition i slutändan så flera av dem behöver rättas upp.

Nef-formaten betyder såklart att det är raw jag har fotat i :P


Jag var förresten på studiebesök idag :) Vi var på Mediaverkstaden i Malmö. Läraren visade hur man kalibrerar skärmar, hur en negativscanner funkar samt gick igenom det här med att printa ut på större skrivare ^^) Mitt snack på elevrådet eller vad det kallas kanske hade påverkan ;D


Detta var ett tag sedan som jag drack en m...

dsc02217 (MMS)

Detta var ett tag sedan som jag drack en mocha latte och något från Espresso house. :-P Det satt minsann helt rätt. Ikväll är det sista teorilektionen btw :-) Jag väntar fortfarande på körkortstillståndet men håller tummarna på att det kommer nästa vecka!


Första Harry Potter-trailern för del 2

Call me insane! I quote: "The last chapter. My childhood ends as soon as the credits begin." Hahahaha x)




Plugg i solen

Sitter ute i trädgården och pluggar :) Vi har tyvärr inte trådlöst nätverk men jag har en j*vligt lång internetsladd :P Så nu kan jag få Spotify trots att jag pluggar utomhus :D Niiice ;D


Påsk

Det är söndag och påskdagen och det firas naturligtvis med en släktmiddag. Okej, "firas" är att ta i eftersom det skulle innebära att jag firar jesus uppståndelse :P Men påsk som påsk, det är trevligt att picka ägg hehe :)

Varför firar ni påsk?




Bild: Här!

Ögon

Ikväll har jag fått ihop några ögon (21 st) )till projektet! Innan min teorilektion idag frågade jag några klasskamrater om de kunde tänka sig vara med på bild och under tågresan hem fick jag ihop ett 10-tal bilder till :) Man behöver vara lite charmig hehe ;) 

Att huden kring ögonen verkar lite -babyslät - är meningen - ögonen ska framhävas. Så eventuella hårstrån och rynkor slätas ut :) Jag har ännu inte bestämt mig om jag ska leka med kanalerna i bilderna och efterlikna Andy Warhols även till färgerna (tänk er Campbells soppburkar, Marylin Diptych -aka Monroe- etc) eller om jag ska ha de som de är. Eller så kanske det blir svartvitt till slut men det tror jag inte...


Bra tryckeri för storformatbilder?

Någon som har bra förslag på billiga men bra tryckerier? Jag ska göra en slags banderoll på 1-2 meter bred med ett flertal bilder på samma ark (runt 50-100 st). Det behöver inte vara i sådan kvalité att det håller i år (räcker med ett tillfälle för redovisning). Runt 500 kronors beloppet är jag max villig att betala. Ni får gärna ge förslag på alternativ till banderoller.

Det jag är inne på nu är All-Media i Malmö eftersom de har studentrabatt :P Sedan finns det ju massvis av andra ställen...




Bild: Här!

Geisha-wannabe


Det känns som evigheter sedan jag hade några nya bilder på min hårddisk! Här kommer några ur mitt urval :)




Några bilder på the one and only - me! :P När man är sugen på porträttbilder och inte har någon annan till hands varför inte använda sig själv ? :P Som jag sade precis till en vän: en kropp är en kropp och kroppar är intressanta att fota oavsett vems kropp det är :) Mina idéer brukar dyka upp på kvällen och det är då jag kan hålla på i timmar med ingenting haha. Som här nedan - jag körde geisha-sminkning typ förutom rougen på kinderna...

Alla bilder är som vanligt tagna av mig - här ser ni fjärrlösaren som avslöjar mig x)









Så här kul hade jag när jag fotade ^^)


Monday afternoon

Några vårbilder på syrran från idag :)





Je Danse Dans Ma Tête

Lite söndags-feel good musik!! ^^) Utnyttjar Spotify till max innan det börjar att kosta att få gratis-konto, lol :P  

Celine Dion - Je Danse Dans Ma Tête  (The French Album <33)


"L’avenir est planétaire
Y’a six milliards d’humains sur terre
Mais chacun vie sa vit en solitaire


Chacun a ses habitudes
Chacun a ses certitudes
Et l’amour est la pire des solitudes


Quand l’univers m’indiffère
Quand j’ai plus envie de rien faire
Quand ma vie m’endort comme un somnifère


J’ai inventé la formule
Qui vaut mieux que toutes les pilules
Même si ça me donne l’air d’une somnambule


Je de-de-de-danse dans ma tête
Je de-de-de-danse dans ma tête
Je de-de-de-danse dans ma tête


Que je sois debout dans le métro
Que je sois assise à mon bureau
Tous les jours les mêmes mots
Les mêmes gestes de robot


Y’a d’quoi dev’nir fou
Et vous qu’en pensez-vous?
Y’a vraiment d’quoi dev’nir fou
Mais moi je m’en fou


Je de-de-de-danse dans ma tête
Je de-de-de-danse dans ma tête
Je de-de-de-danse dans ma tête


Quoi qu’on fasse ou quoi qu’on dise
De partout on nous satellise
On nous épie, on nous informatise


À force de la regarder
Je commence à me demander
Si ma télé ne va pas m’avaler


Dehors les néons s’allument
All right!
J’préfère regarder la lune
All night …
Étendue nue sur mon lit
Dans la chaleur de la nuit


Les sirènes de police
Hurlent comme des loups
Je voudrais comme Alice
Tomber dans un grand trou…


Je de-de-de-danse dans ma tête
Je de-de-de-danse dans ma tête
Je de-de-de-danse dans ma tête"



Nemi

Bästa Nemi idag >.<

Miniatyr!


Trafikmärkestester ^^)

Jag har suttit och testat mig själv på trafikmärken :P För att inte ha varit så insatt i trafikmärken tidigare (förutom standardmärken osv) så klarade jag mig rätt fint :) Jag behöver dock helt klart träna på påbuds- och anvisningsmärken samt lokaliserings- och upplysningsmärken

Varningsmärken: 4 fel av 24
Väjningspliktsmärken: 0 fel av 7
Förbudsmärken: 3 fel av 20
Påbuds- och anvisningsmärken: 6 fel av 16
Lokaliserings- och upplysningsmärken: 7 fel av 17
Symboler, tilläggstavlor, andra anordningar för anvisning för trafiken: 1 fel av 20 


Bild: Här!


Nybliven 23-åring

Grattis syrran på 23-årsdagen!!


Bild: Här!

Upp till bevis

Hjälp! I'm royally screwed here. Mitt projektarbete har fått sig en törn och jag har inte ens påbörjat det O.o Jag har tagit de flesta bilder som ska tas men själva idén bakom är för spridd. Jag har för många frågeställningar och under handledarmötet idag visade det sig att varken jag eller någon annan kunde sätta ord på vad jag egentligen vill ta upp. Asså vilken målgrupp jag ska vända mig till osv.

Här nedan kan ni läsa vad jag kladdade ihop under tågresan hem. Är det någon som överhuvudtaget förstår mitt budskap?? Ett plus i kanten om ni lyckas för det är sällan folk begriper vad jag försöker säga. Helt bildmässigt så håller jag ju på att ta bilder på ögon som snart ska sättas ihop till ett enda stort kollage. Betraktaren ska känna sig "iaktagen" och sårbar. Och rubriken syftar såklart på övervakningssamhället (storebror ser dig)... Sök på Google :P

"Storebror ser dig (ev. rubrik)


Målgrupp: Facebook-användare (alla åldrar) som lägger upp bilder på sig själva och andra där bilderna visar ett olämpligt/ mindre smickrande innehåll. Ibland även bilder där de behöriga inte har gett sitt medgivande.


Frågeställningar:

Hur påverkar avslöjande bilder vårt yrkesliv/karriär?

Är vi medvetna om konsekvenserna av att vår chef och våra kolleger tar del av avslöjande bilder på oss i olämpliga situationer?

Vilken information i bilder bör vi inte lägga upp för allmänheten t.ex i sociala medier så som Facebook och bloggar?


Referera till personer som begår brott mot lagar och oskrivna regler (etik o moral) inom sitt eget yrke. Visa bilder på människor som agerar redlöst, är berusade, drogpåverkade eller begår våldsamma brott.

-          Vill vi jobba med dessa människor?

-          Är dessa människor lämpliga inom sitt yrkesområde?"


Teorilektion ikväll ^^)

Teorilektion idag :) Ett -litet- steg närmare körkort lol x) Vi får hålla tummarna på att jag får mitt körkortstillstånd senast fredag! På fredag är det en månad sedan jag skickade in det så förhoppningsvis har det inte blivit något fel i papprena :S

Jag skickade förresten in min ansökan till Göteborg igår o.O Jag är mycket missnöjd över mitt val av bilder men vad tusan. Bilderna till Visuell kommunikation i Malmö är jag däremot väldigt nöjd med men det svider lite att det inte känns som att jag kommer att tacka ja till den oavsett... :O



Prickigt


Här är förresten ett av plaggen jag köpte i lördags för 49 kr :)

Det ser lite tråkigt ut på bilden men att fota in i speglar har jag aldrig lyckats bra med... Dels så blir bilderna ju helt korniga ju högre ISO man har (jag måste använda 1600 i ISO) och eftersom min bländare är som störst 3,5 så måste jag ha lååångsam slutartid (1/10 sek) vilket såklart gör skakiga bilder om man inte är -riktigt- stadig på handen eller har stativ.

Jag hade såklart kunnat använda blixt men tro mig, jag är en riktig loser när det gäller blixtar och speglar :P


Nej, ditt grafikkort har inte pajat. Jag bara larva mig i Photoshop... Jag kommer inte på något att göra vid datorn och jag försöker skjuta fram att jag ska göra läxa snart... Och det är fortfarande tre timmar till innan NCIS visas...


Hammars backar :)

Måndag och det är återigen härligt väder :D Gårdagen blev lång och trevlig med en mc- och fotorunda med far och en bekant. Vi stannade till uppe på Hammars backar, Brösarps backar och nere i Kivik. Tyvärr blev det inga fina bilder men man kan inte få till det var gång... Här är dock en bild från Hammars backar.


Hojen
¨
Jad bjuder på denna >.< Helt osminkad och awkward :P Uffe tog fotot.

165 cm Jennifer x)

Det blev lite lite shopping igår före bion. Syrran skulle leta kläder men det var nog jag som kom hem med mest i kassarna >.<

Förutom tre klädesplagg (typ tunika-aktiga) så fick det bli budgetskor på H&M x) Det var rea så om de har kass kvalité så lade jag inte ut många slantar... Alla mina älsklingsskor kämpar för att hålla i sömmarna så det börjar bli kris med vanliga bekväma vårskor :/


Skor: 50 kr

Haha, detta paret var garanterar ett impulsköp! Jag var bara så tvungen att få med dem hem x) Jag har inga skor med så här höga klackar i heller haha x) Jag hade på mig dem igårkväll här hemma och fy, det krävs nog starka vadmuskler. Det blir till att träna att gå i dem här hemma. Klacken är åtminstone bred (annars hade jag inte köpt dem). Den är 11 cm hög :) Nu blir jag 165 cm lång haha x)


Skor: 75 kr

Morris fick tag på mitt ena plagg :P Han ville ge prislappen på moppen (plagget är fortfarande helt haha) :P


Dag 10: I min väska

Dag 10. I min väska

En helt vanlig dag i min väska

* MP3 (Prio 1!)
* Mobil (Prio 2!)
* Penna (bläck-, blyerts- och understrykning-)
* Liten bok att skriva i
* Bok att läsa
* Våtservetter
* Handdesinfektion
* Näsdukar
* Piller av olika slag
* Plånkan
* Husnycklar
* USB-minne
* Solbrillor
* Kamm
* Passerkort (skolan)
* Tuggummi (det ska vara V6)
* Tågkort
* Handkräm
* Frukt och ev mellanmål

+ lite annat... (och detta är när jag har liten väska)

~*~

Puh, snart färdig med den här månadslistan som jag har påbörjat. Det var drygare än vad jag hade förväntat mig :o Jag har bara kommit en tredjedel... :S

Dessa är de 10 kommande inläggen... Hm, jag tror att jag väljer lite vad jag känner för faktiskt. Detta med lista känns lite för upprustat för min smak :P

Dag 11. Den här veckan
Dag 12. Här har jag varit
Dag 13. Något som får mitt hjärta att smälta
Dag 14. Mitt favoritminne
Dag 15. Detta ångrar jag
Dag 16. Den här månaden
Dag 17. I mina öron när jag tränar
Dag 18. Det här upprör mig
Dag 19. Det här får mig att må bättre
Dag 20. Det här får mig att gråta


Sucker Punch ! Explosivt ^.^

Är hemkommen från bion nu och för tusan, gå och se Sucker Punch!!

Om ni gillade Shutter Island kommer ni säkerligen att gilla denna! Hela filmen är ett stort mysterium med många olika verkligheter. Man kommer fråga sig vad som verkligen var verkligt och vems verklighet det handlar om. Syrran och jag satt hela tågresan och diskuterade alla olika scenarier ^^) Vill så köpa filmen! :)

Om man bortser från handlingen så är det värt att se filmen bara för all action och alla häftiga moves och effekter! Jag har hört att filmen har kritiserats hårt i USA men jag kan inte vara den enda som föll pladask! Wow! Jag tror att regissörens plan var att bygga upp ett virrvarr av känslor för att sedan få en att böla som ett spädbarn i slutet o.O

Ljud- och visuella effekter påminner om Ghost ship vilket är ett stort plus (Ghost Ship har setts mååånga ggr här hemma). Lagom mörkt, rockigt, explosivt och spännande :} Om ni har sett Ghost ship så kommer ni säkert ihåg den unga flickan i filmen? Personen som spelar huvudrollen i Sucker Punch är samma person som den där flickan :o

Den döda flickan i Ghost Ship --> Babydoll i Sucker Punch

Bildkälla: Här!


Dag 09: Mina syskon

Dag 09: Mina syskon

Jag har en storasyster som heter Sara. Hon är 2 år äldre än mig. I andras öron låter det kanske absurt men jag skulle säga att trots åldersskillnaden så är vi snarare tvillingar på många sätt eller bästa vänner... Helt fysiskt varierar åsikterna huruvida lika vi är - en del tycker att vi är på pricken lika medan andra tror att någon av oss är adopterad (främst jag då eftersom jag ofta tas som utländsk).

Några skillnader mellan henne och mig är väl att hon är mer matematisk lagd än jag medan jag har lättare för språk och det där med kreativt skapande. Det där gamla vanliga mellan syskon :) Jag är väl också "busfröet" i familjen om vi ska utse någon till det. Syrran tar hellre det säkra före det osäkra. Samtidigt är det svårt att avgöra vem som är den ordentliga och plikttrogna av oss ;) Jag skulle säga att jag passar bäst in men samtidigt vet jag att Sara "has my back" så att säga om något skulle hända mig. Hon vill alltid hjälpa till att reda ut mina bekymmer om de så är stora eller små. Jag är ju en person som gruvar mig för mycket och hanterar ofta ångest rätt illa så då finns Sara där nära till hands...

 


Dag 08: Det här har jag på mig idag

Dag 08 (dag 09 kommer trorligen senare ikväll) = Det här har jag på mig idag


Jag missade att skriva igår men jag får se om jag hinner ta igen det ikväll. Nu ska jag å syrran iaf in till Malmö. Ikväll blir det filmen Sucker Punch på bio.

Köpställen:
Leggings: H&M - 79 kr
Linne: Gina Tricot - minns ej pris.
"Kavaj": Myrorna - tror det var 40 kr


Sucker Punch Trailer


Breathe no more

Jag har alltid sagt att jag inte har någon särskild idol men Amy Lee har alltid varit oslagbar :)


Bildkälla: Här!

"Breathe No More"
- Evanescence (textkälla: Här!)

[Piano Solo Opening]

I've been looking in the mirror for so long.
That I've come to believe my soul's on the other side.
All the little pieces falling, shatter.
Shards of me,
Too sharp to put back together.
Too small to matter,
But big enough to cut me into so many little pieces.
If I try to touch her,
And I bleed,
I bleed,
And I breathe,
I breathe no more.

Take a breath and I try to draw from my spirits well.
Yet again you refuse to drink like a stubborn child.
Lie to me,
Convince me that I've been sick forever.
And all of this,
Will make sense when I get better.
But I know the difference,
Between myself and my reflection.
I just can't help but to wonder,
Which of us do you love.
So I bleed,
I bleed,
And I breathe,
I breathe no...
Bleed,
I bleed,
And I breathe,
I breathe,
I breathe-
I breathe no more.

[Piano Solo Ending]



Dag 07: Min tro

Dag 07: Min tro

Mitt svar lär troligen vara rätt klyshigt men så brukar den svenska standaren vara :P

Under min uppväxt lärde jag mig om kristendomen och Jesus etc men detta var främst genom skolan. Den svenska skolan utgår ju från att "alla" är kristna. Jag och min familj är inskrivna i den Svenska kyrkan men det har aldrig haft någon betydelse för mig. Förutom att jag gillar doften inne i kyrkan och stämningen vid högtider.

Jag valde att inte konfirmeras för det kändes totalt onödigt även om jag inte skulle påstå att  jag är ateist. Det enda argumentet jag hade för att konfirmeras var presenterna men det kändes inte värt det. Och jag ville väl inte följa strömmen i heller antar jag. Sverige är lite tradigt när det kommer till religion och andlighet. Det är så sekulariserat och neutralt men ändå ska varenda svensk vara inskrivna inom kristendomen. Det är såklart tabu över att prata religion så alla är kanske lite religiösa i hemlighet.

Jag är inte ateist men jag är inte någon stordyrkare av Gudar. Jag skulle säga att jag är en fritänkare och har anammat lite av varje religion och rörelse. Det är det fina med utveckling, man kan välja lite vad man känner för eftersom det finns ett stort urval.

Jag tror att jag skulle passa in utmärkt under 70-talet med flower power-rörelsen och allt det där. Jag har en stor hippie inombords och jag är en naturälskare. Jag tror att man måste vända sig till sig själv och naturen för att få en djupare insikt om livet och existensen av allt omkring sig.

Ett lästips är boken av Agneta Lagercrantz. Den heter Hjärtans Hjärna; Utnyttja din emotionella intelligens från e till q. Jag har läst den och är mycket förtjust i den :D



Vietnam. Bildkälla: Här!


Bildkälla: Här!


Lösögonfransar !

Varning för knasbilder. Jag försökte fota "macro"-ögon till mitt projektarbete idag. Det blev inte något resultat idag men jag får göra om tills det blir bra. Nästa gång kanske jag kan ha någons annans ögon framför kameran. Trots fjärrlösaren så krävs det mycket fokusering när man fotar macro. Och jag ogillar min autofokus något enormt så den förlitar jag mig inte på.

Jag prövade för första gången att ha lösögonfransar x)

Det svåraste idag var inte skärpan utan att pricka in så att det var ögat som linsen såg och inte t.ex näsryggen som hela tiden befann sig på fel plats :/

Denna bild var det närmaste jag kom till ett resultat idag. Jag får studera bildens index och hoppas att jag kan jobba vidare med detta ljus.

Mitt projektarbete ska bestå av en maaasssa macro-ögon och eventuellt i Andy Warhol-stil (syftar på färg och kollage).
 



Dag 06: Det här åt jag idag

Dag 06: Det här åt jag idag

Jahopp, typiskt. Idag åt vi faktiskt bara ravioli x) Ingen särskild rätt men den funkar och tar kort tid att göra. Syrran slutade sent idag och kom hem först vid sex ikväll. Jag gjorde middag igår och jag har varit fullt upptagen med en läxa från tretiden och framåt. Det tar jag som en ursäkt för att det fick bli snabbmat idag ;)


Bildkälla: Här!


Dag 05: Min bästa vän

Dag 05: Min bästa vän

Jag är lite för trött för att sitta och skriva just nu men vi gör ett försök innan NCIS visas på TV :)

Jag har en handfull nära nära vänner men jag tror att jag ska nämna en helt annan speciell vän. Honom har ni fått höra om en del här ;) Kan tyvärr inte lägga in en bild nu men ni ser honom ju i min header :)

Hans Majestät Konungen Morris alias den vite.

Morris, min ögonsten, den vackraste varelsen på jorden. Min riddare i skinande rustning <3 Jag har alltid varit kattälskare men sedan han kom hem efter att varit försvunnen i nästan två år har han en oerhört stor betydelse i mitt liv. Ibland är det så tydligt att han också förstår det <33 Måste få det sagt att bara för att man är kattälskare och att ens katt betyder mycket så behöver det inte betyda att man är en gammal kärring som sitter hemma i ett mörkt hus utan någon mänsklig kontakt ;) Hehe ;)

Några fina ord om vår kärlek för katter !!

"En morgonpuss, nosen någonstans i mitt ansikte. Eftersom hans långa vita morrhår kittlade började jag var morgon med ett skratt." Janet F Faure

"En liten katt är skillnaden mellan att komma hem till ett tomt hus och att komma hem" Pam Brown

"Ibland sitter den framför dig med ögon som är så bevekande, så smekande och så mänskliga att de skrämmer dig. Det är omöjligt att tro att den inte har en själ." Theophile Gautier

"Trots att huset är fullt av mattor, stolar och fönsterbräden så väljer alla katter att sova på just de dokument du arbetar med." Dominic Courcel


Counting sheep

Sömnlös... Startade datorn igen. Palla ligga i sängen och vrida på sig... Fullt uppe med att räkna utgifter och eventuella desperata inkomster :P Om man säger att jag behöver 30 körlektioner och 10 st redan är betalda så ligger jag 2000 kr back... Om jag lyckas vara riktigt snål i maj månad så kanske kanske jag kan spara 1000 kr som jag sedan kan lägga över de till sparkontot :S Hmmm... Och så 600 från denna månad är klara att föras över... Men om jag säger att jag klarar mig på 30 körlektioner så kanske det visar sig att jag kuggar på teoriprov eller uppkörning och då blir det några hundralappar där...

Sånt man ligger och räknar på om nätterna. Att räkna får hjälper sällan. Min ena kusse räknar faktiskt cigarretter istället för får :P Eller så var det så att hon drömde om att hon räknade cigaretter (får).

Aja, nu ska jag spela några omgångar patiens och hoppas på att jag blir trött. Jag är iaf ledig från skolan imorgon :P

Kalinichta (=godnatt)


Teorilektion imorgon :)

Är jätte tjusig i min ansiktsmask som luktar choklad x) Jag köpte två ansiktsmasker på H&M idag. En med choklad och en med socker (??). Det är inte min bild här nedan men det var dessa två jag köpte.


Bildkälla: Här!

Jag har äntligen köpt ett paket med 10 körlektioner och teorin :) Imorgon går jag på min första teorilektion för körkort :) Woho. Bättre sent än aldrig! :) Fast det är såklart bara teorin och man behöver ju inte ens gå på lektionerna. Men det är iaf något medan jag väntar på mitt körkortstillstånd. När jag är klar med teorilektionerna så har jag hunnit få mitt tillstånd så det går hand i hand. :) 


Dag 04: Dåliga ovanor

Dag 04: En dålig ovana jag har

Finns det ett begränsat antal av dåliga ovanor?? Jag för min del har en massa :P

Om jag ska ta en ur mängden så kommer jag först att tänka på att jag biter på naglarna något frenetiskt. Jobbigt värre. Jag har försökt med det mesta men inget verkar funka. Stopp-och-väx och nagellack har ingen inverkan på mig. När jag däremot var i Grekland förförra sommaren lyckades jag undvika att bita på naglarna! Där sattes hygienprinciperna igång. När jag satt på det andra flyget hem och hade närmat mig Köpenhamn började jag tyvärr automatiskt bita på naglarna. Då var jag inom Nordens gränser, lol.

En annan ovana jag har är att ha vätska intill datorn. Det är ju här jag dricker mitt kvällskaffe osv... Jag ser det som en självklarhet som är svår att motstå. Jag funderar på om det är värt att ha ett extra bord intill eller något i den stilen där man kan ha sin mugg... Fast när jag sitter vid datorn så kommer djuren och går emellanåt så det skulle bli trångt. Dvs de ligger under stolen eller bordet, ligger i knäet eller bara allmänt sträcker sig över tangentbordet så att jag inte ser vad jag gör :P Hm, det krävs att lista ut hur man kan dricka sitt kvällste/kaffe vid datorn utan att riskera att spilla....


No more stitching!

Jag kommer att protestera om vi får en ny stitching-uppgift inom kort! Nu har jag sagt att jag är färdig så nu får det vara det! Jag har fått ihop 5 bilder som vi skulle, varav 4 kan få ett sammanhang med lite fantasi. Den femte bilden skiljer sig mest så den behöver jag jobba på för att hitta en koppling till bildserien. Nej, jag planerade inget när jag tog bilderna :P Jag har valt att ta landskapsbilder så de har åtminstone en gemensam nämnare.




Jag har beställt hem några arbetsprover ikväll. Jag har bestämt mig för att ansöka till Visuell kommunikation och fotografutbildningen i Göteborg. Det känns ju ändå alltid bra att ha skickat... Nu återstår det bara att komma på något seriöst att studera. Fast jag tror att om det inte blir foto i höst så ska jag försöka rucka på min sjukskrivning och få lov att spendera hösten med att söka jobb på heltid. Då får jag iaf ett år till att komma på vad jag vill jobba med :P

Nu kallar sängen! Godnatt och ha det gut! :D


Dag 03: One love

Dag 03: Min första kärlek

Hm... Jag skulle vilja påstå att min första kärlek knockade mig i början av gymnasietiden. Jag träffade honom och en gemensam vän på ett tåg. För mig var det blixtar och dunder tills vi skiljdes åt igen. Vi hade kontakt och träffades flera gånger men efter ett tag hade något förmodligen triggat igång någon försvarsmekanism hos mig som gjorde att jag rusade åt andra hållet (inte bokstavligt). Än idag stör jag mig som f*sen att jag inte löste det på annat sätt. Tyvärr har jag alltid haft den tendensen att försvinna ut i tomma intet.


Pizza och yrkesval

Ahh, jag blir tokig!

Jag sitter här och försöker återigen komma på vilken utbildning jag vill söka till. Sista ansökningsdag är ju bara om ca 2 veckor. Visst, jag har skickat iväg min ansökan men den är ju inte "fullständig" förrän efter den 15 april. Till de utbildningarna jag har i tankarna behöver man dessutom skicka arbetsprov till. För utbildningen Visuell kommunikation har jag gjort en liten presentation om mig själv i en bok med egna tagna bilder. Jag är dock osäker på om visuell kommunikation verkligen är givande och intressant för mig. Fast samtidigt känns det lite som ett mellanting från att satsa stort på fotografi och att totalt strunta i det. Så om jag upptäcker att jag är helt ute och cyklar med fotografi så har jag ändå en stor marknad att luta mig på (även om det kanske inte är det jag vill göra).

På deras sida på nätet säger de själva att:

"... det är inte en konstnärlig utbildning, inte heller en yrkesutbildning för den som vill bli fotograf. Det är en utbildning inom ett område som inte finns idag, där kommunikationen och berättelsen genom bilden är det centrala." Textkälla: Här!

Nästa val av utbildning är såklart Fotoskolan i Gamleby. Typ den enda utbildning inom foto som inte ligger i Göteborg :P Det finns både ett program på ett år och ett på två. Det första heter Gestaltande fotografi. Det låter prefa i mina öron.

"Kursen ger grundläggande digital bildbehandling, utskriftsteknik, fineart printing, studiofotografering/ljussättning med småbilds och mellanformatskameror.

Detta varvas med teori kring bildskapandet, samtidsfotografi och fotohistoria" Textkälla: Här!

Detta låter däremot som den utbildning jag har gått nu. Antagligen är det därför den verkar intressant.

Utbildningen på två år heter Reklam & Magasin 3D/CGI. För de som vill syssla med reklambilder etc. Låter oerhört lockande men det är något med dess beskrivning som gör att det känns som att jag sätter ribban för högt. Här kommer mina tvivel på min kapacitet och tillräcklighet direkt.

Slutligen har vi en yrkeshögskoleutbildning på 80 veckor i Göteborg (det finns flera, men jag tar bara upp de som man kan anmäla sig till nu). Den heter inget särskilt men man blir yrkesfotograf. Denna känns som en mildare utbildning av någon anledning :P Här hittar du utbildningen.

Förutom för Visuell kommunikation vill lärarna att man skickar in 5-10 omonterade bilder i 20x30 cm format som arbetsprov. Så om jag ska söka in till dessa 3 utbildningar (den första ej inräknad) så lägger jag ut mycket pengar bara för att kanske inte komma in på någon >.< Eller så kommer jag in men att sjukskrivningen strular :S

Men men! Inga fler pluggtankar för nu ska jag ge mig iväg och möta vännen Pauline. Vi har beställt pizza så det blir till att slöa i soffan och kolla på filmerna som visas på TV ikväll :P Yay!!

Adios! Gomenasai för det låååånga inlägget!!


Dag 02: Om päronen

Dag 02: Mina föräldrar

Hmm, nu vill jag inte bli för sentimental men jag ger det ett försök. Detta snuddar vid min gräns för vad som är för privat att skriva om.

Min moder, Ingrid, ska fylla 52 år nu i sommar, liksom min fader Ulf. 

Mammas släkt har jag här nere i Skåne och vi är rätt tajta skulle jag säga. Den är väldigt liten däremot. Jag har hört många som har bekymmer med sina släktingar men jag kan inte riktigt sätta mig in i hur det är att ha en stor och bråkig släkt.

Mamma jobbade förut inom lantbruket. Hon körde runt till olika gårdar och tog prover på djuren etc etc. När jag var sjuk som liten fick jag vid flera tillfällen åka med ut till de olika farmarna. Det var riktigt mysigt! Jag minns än idag en målarbok som jag brukade ha med mig. Den var fylld med olika Disney-motiv :-} Idag jobbar mamma däremot på vad som brukade kallas Lantgården men som har bytat namn ett flertal ggr. Hon har iaf främst hand om djuravdelningen. Hon hade dock kunnat få chefanställning då hon som vanligt brukar vara den som reder ut och ser till att allt går ihop.

Min moder är en stark kvinna som är oerhört arbetsam och plikttrogen. Hon har vad vi kallar Ella-syndromet. Min mormor heter Ella och precis som sin dotter kan hon heller inte bara sätta sig ner och koppla av eftersom hon vet att flera sysslor väntar. Deras motto är i viss mån "själv är bäste dräng". De har lärt sig ett flertal gånger att det inte går att förlita sig på att andra ska göra vad de lovat eller vad de har blivit ombedda att göra. Det slutar ofta bara med besvikelse. Jag anammade detta budskap som rätt ung men jag vill fortfarande tro att man kan lyssna på varandra och ta sig tid till att göra saker för den andres skull.

Jag har fått vissa musikinfluenser från mamma som bland annat punk som hon brukade lyssna på när jag och min syster var små. Och såklart den skånska musikern Danne Stråhed ;D Det är nog främst genom honom som min skånska dialekt har byggts på. Man vill ju försöka imitera dialekten som en sångare använder ;) Det  är typ bara han som kan få skånskan att låta underbar ;D

Min fader Ulf. Han kallas för det mesta för Uffe, ett smeknamn som även jag har föredragit att använda genom åren. Det har alltid kommit frågor huruvida om min fader och mor är mina biologiska föräldrar och en anledning till det kan ju vara att jag kallar Uffe för sitt namn. Jag har alltid haft svårt för att säga p-ordet dvs pappa - förutom när det rör andra persons föräldrar :P Jag kallar min mamma för mamma osv men med Uffe blir det enbart Uffe. På senare tid och genom bloggen har jag börjat skriva far. Jag har inget minne från barndomen att jag har kallat honom något annat än sitt namn.

Hursomhelst, Uffe jobbar som lokalvårdare inom Malmö kommun. Han är den som tar var dag som den kommer och som inte verkar grubbla över småsaker. Han är saklig och har en viss distans från bekymmer. Ibland kan detta vara en nackdel eftersom det är svårt att nå fram till honom. Samtidigt kan det också vara en sak att ta vara på när man har svårt att finna balans på hur mycket man bör grubbla.

Uffe har en gränslös passion för sina hobbies. Det är tyvärr ofta detta som har skiljt oss åt eftersom han gillar att spendera mycket tid och pengar på detta och har lite över till familjen. Några hobbies han har och har haft genom åren är: dykning, allt inom det militära, bilar, flygplan, motorcyklar och framför allt fotografering. Fotograferingen är en gemensam sysselsättning så där spenderas en del tid tillsammans. Uffes musiksmak är ofta densamma som min så några av mina favoritband har jag fått höra om genom honom. Nightwish t.ex hörde jag första gången under en bilresa för måånga år sedan.

Fars släkt har jag förresten uppe i Stockholm. Det är en bit att resa men vi är uppe och hälsar på relativt regelbundet :D Jag har starka band med dem trots avståndet :)

Ah, mamma och Uffe separerade när jag var 10 år, dvs snart för elva år sedan. För många barn är detta jobbigt men jag har nog inte några särskilda minnen från det. Idag vet jag iaf att jag är glad att det skedde då. Bättre sent än aldrig liksom.

Hm, detta blev långt men that's it. Fråga om det är något :)


Dag 01: Jösses, bara Om mig

Dag 01. Om mig.

Ja, lite kortfattat alltså... Som om det är möjligt :P Hur beskriver man sig själv bäst utan att bli för kliché och fortfarande lyckas hålla sig till det stora hela ??

Om jag skulle beskriva mig genom att ett utsnitt av vad andra har sagt så är detta ett bra exempel:

"Jennifer: du är en tjej som har en helt unik logik. Du har en förmåga som ingen annan att klura in sina tankar i små labyrinter. Jag säger bara 'valuta-frågorna i Prag'... Du är en tuff tjej och ärlig tjej som har förmågan att se dina vänner för vad de verkligen är." /Min mentor under högstadiet

Vi fick små kort från våra mentorer när vi gick ut nian. Jag fick samtidigt ett stipendium för social och emotionell kompetens, wohoo :) Tyvärr försvann pengarna i samband med att vi flyttade samma sommar x) Eller så har jag använt dem... De försvann rätt snabbt iaf :P

Ur astroligins synvinkel så beskrivs jag (jungfrun) så här (det med fettext passar extra in på mig):

"Jungfrun är en riktig liten arbetsmyra som med en oändlig noggrannhet går igenom minsta lilla detalj i ett projekt. Ofta kan det faktiskt bli så att jungfrun ser för mycket till detaljerna och blir lite väl pedant vilket gör att de faktiskt kan missa helheten. Jungfrun är mycket analytiskt, har god stilkänsla och är suveräna på att organisera men trivs bäst med att jobba i kulisserna och låter gärna någon annan vara frontfigur då de inte förväntar sig något erkännande av sitt hårda arbeta utan oftast är fullt upptagna att beta av nästa uppgift. Jungfruns strävan efter fulländning och perfektion gör att de stundtals ställer oerhörda krav på sig själva men också på omgivningen. De är mycket plikttrogna, kommer alltid i tid och sätter gärna upp regler och rutiner för hur saker och ting skall gå till och de vill helst att alla andra skall göra likadant. Igengälld ger de ovillkorligen och gärna sin tid och kraft till andra.

Jungfrun är trots ett reserverat yttre mycket känslig och de oroar sig ofta för att inte duga vilket gör att jungfrun behöver mycket stöd och uppmuntran från omgivningen. Jungfrun är en sann vän som gärna ställer upp för andra och bakom jungfruns ibland kalla fasad döljer sig ett stort och medkännande hjärta. Jungfrun tror sig gärna veta vad som är bäst för människor i omgivningen, något som gör att vissa kan uppfatta jungfrun som intolerant när jungfrun egentligen bara är omtänksam och vill hjälpa.

Jungfrun har känsla för stil och de lägger mycket tid på hur både deras hem och de själva ser ut. Jungfrun ser därför ofta mycket bra ut och är alltid lika fräsch och välklädd.

Jungfrun är ofta krävande i val av partner och de är dessutom ganska blyga och har svårt att visa sina känslor. Men när väl den rätta dyker upp blir jungfrun en hängiven partner som med stor beslutsamhet kommer hålla förhållandet vid liv.

Lämpliga yrkesval: Alla som fordrar noggrannhet och analys, ex. Lärare, ekonom, utredare, statistiker, revisor , hälsokonsult eller kurator." 

Textkälla: Här!


April is upon us!

Idag är det 1 april, det vill säga en sprillans ny månad! Tiden rullar på! Lite för snabbt kan jag tycka när det kommer till projektarbetet som jag inte har kommit igång med :O

Idag är jag seg. Har dumt nog tryckt i mig en massa Maltesers så här runt lunch och kroppen mår tydligen inte bra av det, tsk tsk :P Jag fick hoppa skolan idag med (inte på grund av Maltesers haha). Måndag är en ny dag, en ny vecka, då ska jag ha hunnit ladda om! För tillfället lyssnar jag på lugna låtar och just nu spelas Hymn to the Sea (från Titanics soundtrack) och snart Air on a G string av Bach :D

Eftersom det är en ny start på månaden så har jag faktiskt tänkt göra en lista över kommande blogginlägg :P Listan hittades på en väns blogg :) Det är några få ändringar bara.

Dag 01. Om mig
Dag 02. Mina föräldrar
Dag 03. Min första kärlek
Dag 04. En ovana jag har
Dag 05. Min bästa vän
Dag 06. Det här åt jag idag
Dag 07. Min tro
Dag 08. Mina syskon
Dag 09. Det här hade jag på mig idag
Dag 10. I min väska
Dag 11. Den här veckan
Dag 12. Här har jag varit
Dag 13. Något som får mitt hjärta att smälta
Dag 14. Mitt favoritminne
Dag 15. Detta ångrar jag
Dag 16. Den här månaden
Dag 17. I mina öron när jag tränar
Dag 18. Det här upprör mig
Dag 19. Det här får mig att må bättre
Dag 20. Det här får mig att gråta
Dag 21. En första
Dag 22. Mina rädslor
Dag 23. Min favoritplats
Dag 24. Det här saknar jag
Dag 25. Mina ambitioner
Dag 26. Favoritmat
Dag 27. Detta klarar jag mig inte utan
Dag 28. Detta tränar jag helst i
Dag 29. Min dag i bilder
Dag 30. Ett sista ögonblick